Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justin... i tego sie trzeba trzymac. Ja na razie tez nie wiem ile moze wazyc moje dziecie. Za tydzien mam USG, to zapytam.
Marcepanka... pewnie brzuszek rosnie ale gdyby swedzialo cale cialo i to bardzo mocno to moze byc chlestaza ciazowa... mysle jednak, ze Ci malenstwo rosnie...https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
nick nieaktualnyEh... to ja z wyprawką i ogarnianiem jestem mocno w tyle. Tyle, że termin na samiutki koniec lutego, więc chyba zdążę.
Łóżeczko, fotelik + baza i wózek zamówimy w styczniu, a co do torby do szpitala to muszę się jeszcze dokładnie dowiedzieć, ale powoli też zacznę szykować - w styczniu xD -
Ja mam termin na 02.02 a mam tylko ciuszki. Ł. wypłatę ma niby dostać do 15.12 więc wtedy chce zamówić i kupić cala resztę, która wyniesie mnie ponad 1000 zł. I wtedy zaczne przebierać w ciuszkach moich które moja cora będzie nosić a których nie i zaczne prac i prasowac. Ogólnie jest mi coraz ciężej, każdy mówi,ze juz jestem duża i tez tak się czuje.
Powiedzcie ni dziewczyny czy dobry jest ten materac? Bo szukam dla dzidka żeby do lozeczka kupić i nie wiem jaki, a mysl3 ze ten jest całkiem ok.
https://www.darland.pl/materac-lateks-pianka-prestige-120x60.html
Czy
http://hipoalergicznie.pl/product-pol-4460-Sensillo-Materac-Pianka-HR-wysokoelastyczny-60x120-uniw.html?gclid=CjwKCAiAx57RBRBkEiwA8yZdUIKK21D7yMj50lR-K6eyLrX4veYtVM6L7b4mxfwFhsnAjoz3dWUewxoCsQEQAvD_BwEWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 19:59
-
nick nieaktualnyhej szwesta80 u mnie był dziś Mikołaj. Jeden przyniósł body i bluzeczkę dla kruszynki, drugi dał lizaczka a trzeci łóżeczko- ale musiałam zapłacić:)haha bo to był kurier. Mąż już złożył a ja uszyłam falbankę pod materac co by ładnie wyglądało.
Mi jeszcze zostało poprać ciuszki i spakować torbę do szpitala tylko muszę dowiedzieć się co potrzeba konkretnie.
Co do snu to mi się jeszcze kruszynka nie śniła. A jak się obudzę o 6:00 to już koniec spania.
Moja malutka tak się rozciąga i kopie, że brzuszek cały chodzi.
My jutro wizytujemy.
Dobranoc brzuszki:)
-
Cześć Dziewczyny;) ja dziś zaliczyłam wizytę u fizjoterapeutki ciążowej masaż i taping. polecam chociaż siniaki mam na plecach;) no i po wielu miesiącach mogłam się na brzuchu położyć już zapomniałam jak to jest fajnie dla pleców;)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Malineczkaa ja wybrałam lateksowo kokosowy Hevea Krzyś. Mam nadzieję że się sprawdzi. Dodatkowo zamówiłam nieprzemakalne prześcieradełko a wczoraj kupiłam taką poduszeczkę co ma sprawić że główka dzidzi będzie miała wygodnie.06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Justin, Paula... i wszystkie mamy w szpitalu trzymamy mocno kciuki
Wiecie co? śmiem stwierdzić, że niektórzy mężczyzni to zwykłe buractwo:) Pojechałam dzisiaj rano na badanie krwi, przede mna kolejka- sami mężczyzni i co? No niestety żaden nie był na tyle uprzejmy żeby przepuścić kobietę w ciąży w dodatku głodną
Nooo to takie moje przemyślenia na dzisiejszy dzień Miłego dnia Mamusie:)Paula. lubi tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
ChudaRuda ja się ostatnio przekonałam, że mam za mały brzuch w ciąży. Wyglądam jak hipopotam a pan w autobusie stwierdził, że nie zauważył mojego brzucha. Przechodziłam koło niego. Starsza Pani zrobiła taki raban, że nie wiedziałam gdzie się mam podziać.
Tak w ogóle to staje się niewidzialna jak wchodzę do sklepu, komunikacji miejskiej czy gdziekolwiek w miejscu publicznym. Niektórzy odwracają wzrok lub udają, że nie widzą, a może nie chcą zobaczyć. -
ChudaRuda, u mnie w LuxMed jest tabliczka na drzwiach do laboratorium, że kobiety w ciąży wchodzą poza kolejnością. Poza tym pielęgniarki wychodzą co jakiś czas i pytają czy czeka jakaś pani w ciąży. Jak jest duża kolejka to wchodzę bez czekania. Jeśli akurat są 2-3 osoby to mogę zaczekać parę minut. Ale pół godziny bym nie czekała.
-
Znieczulica okropna. Ja ostatnio w Auchan podeszłam do kasy z pierwszenstwem dla ciężarnych i Pani starsza przede mną, spojrzała na brzuch i jakby ktoś ją prądem porazil, obrót i zero reakcji ubaw po pachy.
Anne, no czekałam z dobre pół godziny. Zwróciłam uwagę Medice, że nie mają żadnej tabliczki.Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Witam
A mnie dziś pani z wozeczkiem przepuściła w Biedronce..nie chciałam, ale nalegała..kto najbardziej zrozumie jak nie druga mama
Justin duże kciuki za dobre przyrosty!!Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Niestety tacy są niektórzy ludzie. Mnie ostatnio 3 starsze Panie przepuściły w kolejce w markecie. Powiedziały, że ja to w ogóle nie powinnam tu stać i czekać tylko szybko do kasy i na świeże powietrze Wydaję mi się, że to faceci jakoś tak mniej wzruszeni są. A co do laboratorium, to wchodziłabym bez kolejki na Twoim miejscu następnym razem
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie. Czy któraś z Was ma RH- a tatuś Rh+? Dziś byłam u ginekologa i wypisał mi zastrzyk z immunoglobuliny. Powiedział też, że teraz są nowe wytyczne i podaje się ją już pod koniec ciąży, a nie jak kiedyś tylko po porodzie. Ale w aptece okazało się, że wypisane są 2 ampułki. Przecież nie jest jeszcze wiadome, jaką grupę krwi ma dziecko. Jeśli RH-, to przecież kolejna dawka nie będzie potrzebna. Myślicie, że będzie o.k. jak na razie wykupię jedną? Z resztą jak zobaczyłam ceny, to padłam. Jedna kosztuje ok. 400 zł. Czytałam, że warto przyjąć teraz tę dawkę, a po porodzie będzie dopiero wiadomo jaką krew ma maluch i czy podać kolejną.
Co do uprzejmości wobec kobiet w ciąży, to jeszcze ani razu się z nią nie spotkałam. Ani w autobusie, ani u lekarza, ani w markecie. A podobno nasz naród jest taki kulturalny i życzliwy wobec przyszłych mam Nawet kobiety udawały, że nie widzą. Nie wspominając już o facetach. Może same się z taką życzliwością nigdy nie spotkały i nawet nie wiedzą, że jest coś takiego. -
Kochane dzis po 2 tygodniach w szpitalu wyszlam do domu. Leze juz w swoim lozeczku i jest mi błogo i szczerze nie wierze ze wyszlam
Justin mocne kciuki zeby po kolejnym usg Cie poscilijiwa lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Paula. wrote:Kochane dzis po 2 tygodniach w szpitalu wyszlam do domu. Leze juz w swoim lozeczku i jest mi błogo i szczerze nie wierze ze wyszlam
Justin mocne kciuki zeby po kolejnym usg Cie poscili -
Paula.... i lez, najwazniejsze zeby wszystko bylo ok...
Ja przechodze druga tak zaawansowana ciaze i tez nigdy, oprocz jednego przypadku, nie spotkalam sie z zyczliwoscia, przepuszczeniem w kolejce, na miejsce siedzace czy czymkolwiek innym, ani w Polsce, ani tutaj, w Holandii.... a ten jeden przypadek mial miejsce tutaj, niedawno, jak postawilam rower przed sklepem i musialam zawiazac buta, to starsza pani z wnuczka podeszla i zapytala czy mi pomoc bo widziala ze ciezko mi sie dostac do sznurowkihttps://www.maluchy.pl/li-73368.png