X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, mu też już ciężko. Panikuje co to będzie bliżej porodu :) Dzisiaj to w ogóle jakiś kryzys mam :( ledwo doszłam z ikea do samochodu, ledwo weszłam na 3 piętro, ból w pachwinach okropny, do tego plecy na dole też bolą. Brzuch coraz częściej mi się napina. Nawet jak postoje 5minut to twardy się robi. I teraz nie wiem czy czekać do wizyty która mam 2 stycznia czy może podjechać jutro na ip żeby zrobili mi ktg. Zwiekszylam już nawet dawkę luteiny a ten brzuch nadal twardnieje i to juz tak 3 dzień. Jak leżę to jest w miarę ok jak tylko wstaje to już gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 22:09

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi. Ale jak to mowia ostatni miesiąc nie jest łatwy. Ale uwierzcie mi ze jak urodzicie to malenstwo to wszystkie bole pojda w nie pamięć :)

ChudaRuda, Asasa, jiwa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ❤ dzięki :)
    Cieszę się, że nie zostawiłam całej wyprawki na sam koniec :) teraz tylko pranie, prasowanie i będzie git :) miłego dnia mamuśki.

Paula. lubi tę wiadomość

Jagna <3

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli z prawej str. z przodu żebra z tyłu pod łopatką. Mi się wydaje że to dzidzia bo plecy ma oparte o mój prawy bok i mnie ściska. Co do pleców to wybieram się drugi raz na kinesiotaping czyli te plastry nosiłam je 2 tyg. i bardzo pomogły.

Brzuch twardnieje jak pochodzę najbardziej ale jak nie przekracza to 1min i nie jest regularne to się nie martwię. Kurczę już 9 miesiąc się zaczął - szok;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz ciezko i czekam do stycznia a potem synus moze sie rodzic :)

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam to samo, dzisiaj wstałam z łóżka na wizytę, była obsuwa i prawie godzinę siedziałam na średnio wygodnym krześle i teraz zdycham bo mnie tak dół pleców boli. Dobra wiadomość jest taka, że nie muszę już tak leżeć plackiem tylko coś sobie delikatnie robić. Jednak krążek to fajny wynalazek.
    Malineczka co u Ciebie???

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odkad wyszlam ze szpitala to nie pisalam, bo wrocilam do domu, i oczywiscie wszystko trzeba posprzatac,ogarnac, ciuszki posegregowac. Dlugo mi to zajelo a od wczoraj kiepsko sie czuje. Skurcze mam non stop, mocne twardnienia ale tylko niekiedy bolesne. Wczoraj zlapal mnie mocny bol okresowy i trzymal z 20-30 min, wiec poszłam w ruch i spakowalam torbe do szpitala. Potem bolesne skurcze ale jakos minelo, noc przespalam i bylo ok, az tu znow coraz mocnieksze skurcze czuje. Do szpitala nie jade, choc czuje ze jest gorsej niz wtedy co pojechalam. Nie jade bo nie ma sensu, zatrzymywac porodu i tak juz nie będą. Wiec co tam po mnie. Jak sie zacznie to postaram sie byc jak najdłużej w domu. Ale kiepsko sie czuje juz. Wiecznie zmęczona, przewrócić sie na bok to istna katastrofa, wstac z fotela czy ubrac spodnie,skarpetki,buty zawiazac. Od kilku dni mam jeszcze strasznie mocne klucie w szyjce. Jak leze lub siedze to rzadko, ale co chwila mnie kluje jak stoje lub sie poruszam. Nie wiem czy to szyjka sie skraca czy co.. W szpitalu jak czulam klucie to sie okazalo ze szyjka skrocila sie z 3,4 cm jakos na 2,7cm. Nieznacznie, ale zawsze cos i teraz nie wiem czy to cholerne klucie to skracajaca sie szyjka a boli to niemiłosiernie czasem. Dochodza bole okresowe i w 1 dzien jak bylam w domu znow zobaczyłam te jasne plamki krwi na papierze tak jak w szpitalu. Kontrolne wizyty dopiero 3 stycznia a wizyta w szpitalu przed porodem 2 stycznia. Takze musze czekac zeby sie cos dowiedziec a to jeszcze tydzien..

Spoznione zyczenia dla was, zdrowia, szczescia, pociechy z maluchów i zeby kazdy czekal do swojego terminu! I niech nowy rok bedzie dla was pięknym rokiem :):)

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka u Ciebie juz wlasciwie 36 tydzien ciazy... bedzie dobrze jakkolwiek mialoby byc...
    ...ja z USG mam ten sam termin co Ty i jak dla mnie, to oby doczekac do stycznia a potem niech sie dzieje co chce :)

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Malineczka u Ciebie juz wlasciwie 36 tydzien ciazy... bedzie dobrze jakkolwiek mialoby byc...
    ...ja z USG mam ten sam termin co Ty i jak dla mnie, to oby doczekac do stycznia a potem niech sie dzieje co chce :)

Dla mnie tez najwazniejsze dotrwac fo stycznia i niech się dziękuj dzieje co chce, przynajmniej bedzie bezpiecznie

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

U mnie też szyjka skrócona . Na wizycie 8 grudnia miała 24 mm . Jutro mam wizytę, aż się boję co tam wyjdzie .

A to kłucie w szyjce to chyba normalne , bo dużo dziewczyn je miewa . Dzieci coraz większe i coraz bardziej uciskają.

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Dzień dobry.

U mnie też szyjka skrócona . Na wizycie 8 grudnia miała 24 mm . Jutro mam wizytę, aż się boję co tam wyjdzie .

A to kłucie w szyjce to chyba normalne , bo dużo dziewczyn je miewa . Dzieci coraz większe i coraz bardziej uciskają.

Kuzka ja właśnie na wizycie w styczniu proszę o zmierzenie szyjki i sprawdzenie czy miekka itp. Klucie moze byc normalne, ale na pewno nie na kazdym kroku. Jak wstaje to kluje,a jak chodze to mam klucie co kilka krokow. Raz kluje 1-2s a raz z 5 sekund. Raz boli delikatnie a raz az mi oczy z orbit wychidza z wrazenia. Nieprzyjemne to, bo trwa to od 23 grudnia i z dnia na dzien sie nasila

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuszki.
    My dziś po wizycie, kruszynka rośnie 2158g, zmieniła położenie już główką do dołu, szyjka długa, twarda i zamknięta więc do terminu chyba dotrwamy:)mam nadzieję. Muszę jeszcze wybrać jeden antybiotyk na mocz i tabletki żuravit bo jeszcze wynik nie jest dobry. Kolejna wizyt już za 2 tyg.

Mój brzuszek też się cały czas rusza nawet w nocy:) Twardnieje jak więcej się poruszam, ale twardnienie nie jest równomierne i nic nie boli to skurczy nie ma, luteinę mam brać

Megiii rozmawiałam z ginkiem na temat zaświadczenia od neurologa, powiedział, że ma znajomych kolegów neurologów i z nimi porozmawia w sprawie porodu. Ale raczej na cc każe się przygotować.

Jutro zaczynamy 35 tydzień jak ten czas leci. Po niedzieli pakuję torbę do szpitala bo chyba pora, co?

Paula., Megiiii, Mayolin lubią tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wczoraj z Marysią wieczorem kangurowałyśmy pierwszy raz. Cos wspanialego :* to byl drugi najwspanialszy moment po urodzeniu małej. Bo pierwszy to był płacz po urodzeniu . a dokladniej po reanimacji ale mniejsza o większość. Najwazniejsze ze jestesmy na dobrej drodze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 05:16

lena198808, ChudaRuda, Basik83, Nula30, Lilly123, Megiiii, sunset06, Asasa, jiwa, Aprilia, kuzka lubią tę wiadomość

9wZYp2.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 36 tc jeszcze troszke i ciaza donoszona

lena198808, kolka lubią tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od dziś 36 tc :)
    Malineczka jest super, teraz to już niech się dzieje co chce chociaż ja tam wierzę, że i do donoszonej dotrwasz :)
    Paula ale supcio czytać takie wieści <3

lena198808 lubi tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa, to fajnie, że tak do tego podszedł. Przynajmniej nie robił problemu. A jak z terminem w szpitalu? Musisz tam dzwonić i się umawiać na cesarkę? Czy jakoś ze swoim ginekologiem to załatwiasz? Ja próbowałam się dodzwonić do szpitala, żeby podpytać kiedy ustala się termin, ale dodzwonić się nie szło....Niby mam jeszcze czas, ale lepiej wiedzieć wcześniej, niż się spóźnić z formalnościami.

Puala, super. To dopiero musi być przeżycie tulić do siebie maleństwo. Ja też już nie mogę się doczekać, ale lepiej niech posiedzi w brzuchu jak najdłużej.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula... cudownie... tulic taka kruszynke, na ktora sie tyle czekalo...
    ...a jak Wam w tym szpitalu?... macie dobre warunki?

Moj maluszek od rana cichutki, dopiero teraz zaczal dokazywac.

Ciagle zapominam Wam napisac, ze tutaj u mnie, popularne sa takie aluminiowe termofory dla dzieci, ktore rodza sie w miesiacach zimowych lub pozno jesiennych. Chodzi glownie o to, zeby dzieciom bylo przyjemnie jak w brzuchu u mamy albo jak w inkubatorze :) Napelnia sie te termofory ciepla woda, ubiera w materialowe ubranka i uklada po dwoch stronach dzieciaczka, podobno sa wtedy spokojniejsze i mniej placza jak maja cieplutko. Az sama sprawdze czy rzeczywiscie to uspokaja malenstwo.
    Moj pierwszy syn, na poczatku uwielbial byc blisko naszych cial, wtedy mu sie najlepiej spalo, czesto tez uspokajal sie gdy go "grzalismy" suszarka wiec moze nie jest to taki glupi pomysl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 16:42

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w końcu zabrałam sie za zamówienie z Gemini. Moja lista:
    Podkłady poporodowe, Tantum rosa, octenispet, Majtki poporodowe siateczkowe,podklady higieniczne na łóżko,wkładki laktacyjne,maść na sutki, bepanten dla dzidzi, podkłady na kibelek do szpitala, płatki kosmetyczne dla niemowląt, olejek ze słodkich migdałów do masażu krocza,sól fizjologiczna ampułki, termometr bezdotykowy,nozyczki niemowlece, aspiratorek do noska, szczoteczka do wlosow dla małej,kosmetyki dla malej juz wczesniej kupilam w rossmanie. Czy coś jeszcze macie na swoich listach?

Jagna <3

• Paula. Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu jak to w szpitalu. Opieka dobra ale zaczynam stan przed depresyjny łapać... Bo juz mam dość tego ze musimy sie tu meczyc i ta bezsilnosc ile jeszcze... Wiadomo dla dziecka czlowiek zrobi wszystko ale juz wisielczy nastroj łapie.

9wZYp2.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda ja jeszcze kupilam witamine D w kroplach i paracetamol w kropelkach i czopki. A tak reszta by sie zgadzala ;) a zwykle podpaski masz? Wrocimy ze szpitala to cos tam bedzie jeszcze z nas leciec ;)

Ja mam problem jaki smoczek kupic w zanadrzu, polecicie cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 17:32

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ