Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mayolin łączę się z Tobą, tyle że mam zdecydowanie mniej czasu. Jeśli młody nie zechce wyjść wcześniej to termin cc mam 26.01., 8.01 ostatnia wizyta i pobranie wymazów a potem to już tylko czekanie. Też cały grudzień walczyliśmy z przeprowadzką, co przy moich trzech córach logistycznie nie było łatwe, no ale nareszcie z górki . W kewsti wyprawki mam dla młodego chyba wszystko- tzn. zalega w torbach i kartonach ale jest natomiast dla siebie nie mam nic, ani koszul, ani szlafroka, podkładów, podpasek, majtek jednorazowych itd tylko wkładki laktacyjne mam. Mam nadzieję że przez najbliższe 2 tyg ogarnę to w końcu, i już nawet nie zakupy mnie przerażają co prasowanie- nie cierpię prasować.
-
Jaj mam zagrozenie porodem przedwczesnym a i tak nie wszystko mam. Ciuszki poukladane,poprasowane ok mam. Mam jeszcze ich kilka kartonow i musze posegregowac i poukladac. Musze poprasowac pieluchy. Lozeczko vede miec dopiero jak sie mala urodzi, a rzeczy apteczne,typu cos na kolki,przeciwgoraczkowe leki to nie mam nic jeszcze i zzastanawiamsl sie czy kupowac czy dopiero jak cos bedzie nie tak. Jak bedzie miala gorączke to i tak chyba udam sie do lekarza a nie podam od razu paracetamolu.
Chcialabym zapytac o czop sluzowy. Czy to reguła ze on musi byc galaretka? Dzis w nocy poszlam siku i mialam na majtkach bialy pasek gestego sluzu , wygladal jak kurze jajko tak bialy, ale nie ciagnal sie i nie byl galaretowaty. -
Malineczka... ja tez nie mam nic na goraczke czy innych lekow... tylko witaminy D i K oraz termometr i ten plyn do pepuszka... mam wode morska do nosa ale bardziej dla siebie - jakby mnie katar dopadl.... natomiast paracetamol jest u nas ale dopiero od 3 miesiaca zycia wiec nie kupuje, bo pewnie najpierw bedzie lekarz a potem dopiero on zaleci co podac.... poza tym pierwszy syn nie potrzebowal lekow bardzo, bardzo dlugo a udac sie do apteki i kupic to chwila moment...
...jesli chodzi o czop, to pisza ze mozna go nawet przeoczyc gdyz wydzielina z pochwy jest dosyc intensywna i jesli czop wypada po kawalku, to tego nawet nie widac....
...nie stresuj sie tak tym, to juz 36 tydzien ciazy a czop moze oznaczac zblizajacy sie porod ale to moze byc za kilka dni a nawet kilka tygodni....
...ja wg USG mam ten sam termin porodu i przyznam szczerze, ze czuje sie juz znacznie spokojniejsza ze dotrwalam do stycznia.... dwa tygodnie i ciaza donoszona...
...rozmawialam tez z polozna i powiedziala mi, ze jesli pierwsze dziecko dotrwalo do 41 tygodnia ciazy to raczej drugiemu sie spieszyc nie bedzie, bo to uwarunkowania genetyczne... licze jednak na to, ze drugi synus na koniec stycznia to juz bedzie z nami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 12:52
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Szczerze mówiąc to sie nie stresuje. Ciekawa tyljo jestem czy czop mose byc w takiej postaci jakiej opisałam. Bo zwykly skuz to to nie byl. Cala ciaze mam sluz i nosze wkladki i takiego nir mialam. Konkretnie biały pasek gesty. Porównać go moge do kremowej konsystencji jak e karpatce np
Zaczyna mnie tez cos lapac częściej bol brzucha jak na okres ale po czasie mija samoistnie wiec tez nie panikuje. Skurcze mam, fajt ze jak sa to sa dosyc mocne ale nie odczuwam jakiegis mocnego bolu, delikatny taki, a brzuch napiety jak skala, az mi ciezko sie ruszyc, ale nie wyprostuje sie jak mam skurcz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 13:00
-
Ja wczoraj miałam spore problemy z pójściem do wc. Trochę musiałam sobie pomóc parciem, bo myślałam, że brzuch mi rozerwie. Pierwszy raz miałam coś takiego. Miewam czasem jakieś drobne zaparcia, ale po prostu nic nie mogłam zrobić.
Teraz chyba odczuwam tego skutki. Jak się tylko położyłam do łóżka zaczęły się bóle w dole pleców jak na okres, takie kłucie i ciągniecie, również w dole brzucha, ale tylko po prawej stronie, bardzo nisko. Nie mogłam przez to spać. Wzięłam nospę, ale niewiele to dało. Dziś od rana znowu to samo, więc po śniadaniu położyłam się o łóżka. Uczucie jak chęć pójścia do wc, albo jak na okres. U mnie to podobnie. Nic więcej się nie dzieje, żadnych innych objawów, prócz tego bólu. Zastanawiałam się nawet nad pójściem na izbę, ale wiem jak to u nas wygląda w weekend i przy sylwestrze w dodatku. -
nick nieaktualny
-
Brzuchatki, wszystkiego pięknego w Nowym Roku
U nas z nowym rokiem nastąpiła zmiana imienia u małej mam nadzieję, że już tak zostanie Jagna ❤
Od początku ciąży chciałam to imię, mąż widoczne musiał mieć więcej czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 15:42
lena7, kozamonia, lena198808 lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
ChudaRuda... slicznie.... u nas miala byc Zosia a na drugie Rita od sw. Rity (ogolnie nie uznaje drugich imion jednak tym razem z ta sw. Rita to bylo takie niezwykle zdarzenie ze musielismy) ale Zosia okazala sie chlopakiem i myslalam, ze maz z Rity zrezyguje - nie zrezygnowal, na drugie synus bedzie mial Rit
ChudaRuda, Lilly123 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam prośbę. Poradźcie coś dobrego na drogi moczowe bez recepty. W sylwestra złapał mnie okropny ból w dole pleców, po leżeniu i wygrzewaniu przeszedł, a teraz kłuje mnie w pochwie. Do tego co chwilę chodzę sikać i mam wrażenie, że nie do końca umiem się wysikać. Dzwoniłam do ginekologa, ale ma urlop i będzie dopiero za tydzień.
-
Megiii idz najpierw oddaj mocz na badanie ogólne i na posiew. Bedzie wiadomo z jaka bakteria masz do czynienia bo jak zaczniesz cos brac wyniki moga byc inne.
Ja czesto mialam problem z pęcherzem i najpierw oddawalam mocz do badania a nastepnie bralam za zgoda mojego lekarza urofuraginium max 2x1 tab. Do tego probiotyk kup. Pij tez sok z zurawiny, w aptece kupisz -
lena198808 wrote:Megiii idz najpierw oddaj mocz na badanie ogólne i na posiew. Bedzie wiadomo z jaka bakteria masz do czynienia bo jak zaczniesz cos brac wyniki moga byc inne.
Ja czesto mialam problem z pęcherzem i najpierw oddawalam mocz do badania a nastepnie bralam za zgoda mojego lekarza urofuraginium max 2x1 tab. Do tego probiotyk kup. Pij tez sok z zurawiny, w aptece kupisz
No właśnie mój lekarz będzie dopiero za tydzień, więc do tego czasu raczej nie dotrwam.
Wolałabym wziąć coś już teraz. Skoro piszesz, że Urofuraginum jest bezpieczne, to spróbuję. Dzięki