X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin łączę się z Tobą, tyle że mam zdecydowanie mniej czasu. Jeśli młody nie zechce wyjść wcześniej to termin cc mam 26.01., 8.01 ostatnia wizyta i pobranie wymazów a potem to już tylko czekanie. Też cały grudzień walczyliśmy z przeprowadzką, co przy moich trzech córach logistycznie nie było łatwe, no ale nareszcie z górki . W kewsti wyprawki mam dla młodego chyba wszystko- tzn. zalega w torbach i kartonach ale jest :) natomiast dla siebie nie mam nic, ani koszul, ani szlafroka, podkładów, podpasek, majtek jednorazowych itd tylko wkładki laktacyjne mam. Mam nadzieję że przez najbliższe 2 tyg ogarnę to w końcu, i już nawet nie zakupy mnie przerażają co prasowanie- nie cierpię prasować.

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaj mam zagrozenie porodem przedwczesnym a i tak nie wszystko mam. Ciuszki poukladane,poprasowane ok mam. Mam jeszcze ich kilka kartonow i musze posegregowac i poukladac. Musze poprasowac pieluchy. Lozeczko vede miec dopiero jak sie mala urodzi, a rzeczy apteczne,typu cos na kolki,przeciwgoraczkowe leki to nie mam nic jeszcze i zzastanawiamsl sie czy kupowac czy dopiero jak cos bedzie nie tak. Jak bedzie miala gorączke to i tak chyba udam sie do lekarza a nie podam od razu paracetamolu.
    Chcialabym zapytac o czop sluzowy. Czy to reguła ze on musi byc galaretka? Dzis w nocy poszlam siku i mialam na majtkach bialy pasek gestego sluzu , wygladal jak kurze jajko tak bialy, ale nie ciagnal sie i nie byl galaretowaty.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka... ja tez nie mam nic na goraczke czy innych lekow... tylko witaminy D i K oraz termometr i ten plyn do pepuszka... mam wode morska do nosa ale bardziej dla siebie - jakby mnie katar dopadl.... natomiast paracetamol jest u nas ale dopiero od 3 miesiaca zycia wiec nie kupuje, bo pewnie najpierw bedzie lekarz a potem dopiero on zaleci co podac.... poza tym pierwszy syn nie potrzebowal lekow bardzo, bardzo dlugo a udac sie do apteki i kupic to chwila moment...

...jesli chodzi o czop, to pisza ze mozna go nawet przeoczyc gdyz wydzielina z pochwy jest dosyc intensywna i jesli czop wypada po kawalku, to tego nawet nie widac....
    ...nie stresuj sie tak tym, to juz 36 tydzien ciazy a czop moze oznaczac zblizajacy sie porod ale to moze byc za kilka dni a nawet kilka tygodni....

...ja wg USG mam ten sam termin porodu i przyznam szczerze, ze czuje sie juz znacznie spokojniejsza ze dotrwalam do stycznia.... dwa tygodnie i ciaza donoszona...
    ...rozmawialam tez z polozna i powiedziala mi, ze jesli pierwsze dziecko dotrwalo do 41 tygodnia ciazy to raczej drugiemu sie spieszyc nie bedzie, bo to uwarunkowania genetyczne... licze jednak na to, ze drugi synus na koniec stycznia to juz bedzie z nami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 12:52

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to sie nie stresuje. Ciekawa tyljo jestem czy czop mose byc w takiej postaci jakiej opisałam. Bo zwykly skuz to to nie byl. Cala ciaze mam sluz i nosze wkladki i takiego nir mialam. Konkretnie biały pasek gesty. Porównać go moge do kremowej konsystencji jak e karpatce np

Zaczyna mnie tez cos lapac częściej bol brzucha jak na okres ale po czasie mija samoistnie wiec tez nie panikuje. Skurcze mam, fajt ze jak sa to sa dosyc mocne ale nie odczuwam jakiegis mocnego bolu, delikatny taki, a brzuch napiety jak skala, az mi ciezko sie ruszyc, ale nie wyprostuje sie jak mam skurcz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 13:00

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam spore problemy z pójściem do wc. Trochę musiałam sobie pomóc parciem, bo myślałam, że brzuch mi rozerwie. Pierwszy raz miałam coś takiego. Miewam czasem jakieś drobne zaparcia, ale po prostu nic nie mogłam zrobić.
    Teraz chyba odczuwam tego skutki. Jak się tylko położyłam do łóżka zaczęły się bóle w dole pleców jak na okres, takie kłucie i ciągniecie, również w dole brzucha, ale tylko po prawej stronie, bardzo nisko. Nie mogłam przez to spać. Wzięłam nospę, ale niewiele to dało. Dziś od rana znowu to samo, więc po śniadaniu położyłam się o łóżka. Uczucie jak chęć pójścia do wc, albo jak na okres. U mnie to podobnie. Nic więcej się nie dzieje, żadnych innych objawów, prócz tego bólu. Zastanawiałam się nawet nad pójściem na izbę, ale wiem jak to u nas wygląda w weekend i przy sylwestrze w dodatku.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c75a920d1324.jpg

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszki szczęśliwego Nowego Roku :) 2018 dostarczy nam niedługo wiele wrażeń :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku 2018 brzuszki niech każdy do twa do terminu.

Ja dziś mam dwie bratanice w domu jedna 5 a druga 2 lata nie mam już tyle siły do nich co kiedyś

• Paula. Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku! :*

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku Brzuchatki;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchatki, wszystkiego pięknego w Nowym Roku :)
    U nas z nowym rokiem nastąpiła zmiana imienia u małej :) mam nadzieję, że już tak zostanie :) Jagna ❤
    Od początku ciąży chciałam to imię, mąż widoczne musiał mieć więcej czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 15:42

lena7, kozamonia, lena198808 lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda... slicznie.... u nas miala byc Zosia a na drugie Rita od sw. Rity (ogolnie nie uznaje drugich imion jednak tym razem z ta sw. Rita to bylo takie niezwykle zdarzenie ze musielismy) ale Zosia okazala sie chlopakiem i myslalam, ze maz z Rity zrezyguje - nie zrezygnowal, na drugie synus bedzie mial Rit :)

ChudaRuda, Lilly123 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach i życzę szczęśliwego Nowego Roku! :)

U nas w 30+6 waga była 1500g więc nie za dużo.

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Szczęśliwych rozwiązań dla nas wszystkich, zdrowych i bezproblemowych maluszków, spokojnych dni i przespanych nocy :*

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki które maja juz dzieci. Jakie macie twrmometry na podczerwien ? Czy sie sprawdzają i wiarygodnie mierzą? Szukam takiego który właściwie mierzy temp.

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę. Poradźcie coś dobrego na drogi moczowe bez recepty. W sylwestra złapał mnie okropny ból w dole pleców, po leżeniu i wygrzewaniu przeszedł, a teraz kłuje mnie w pochwie. Do tego co chwilę chodzę sikać i mam wrażenie, że nie do końca umiem się wysikać. Dzwoniłam do ginekologa, ale ma urlop i będzie dopiero za tydzień.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii idz najpierw oddaj mocz na badanie ogólne i na posiew. Bedzie wiadomo z jaka bakteria masz do czynienia bo jak zaczniesz cos brac wyniki moga byc inne.

Ja czesto mialam problem z pęcherzem i najpierw oddawalam mocz do badania a nastepnie bralam za zgoda mojego lekarza urofuraginium max 2x1 tab. Do tego probiotyk kup. Pij tez sok z zurawiny, w aptece kupisz :)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi mi ginekolog kazała brać urosept, a sok żurawinowy ratuje mi życie w tej ciąży.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Megiii idz najpierw oddaj mocz na badanie ogólne i na posiew. Bedzie wiadomo z jaka bakteria masz do czynienia bo jak zaczniesz cos brac wyniki moga byc inne.

Ja czesto mialam problem z pęcherzem i najpierw oddawalam mocz do badania a nastepnie bralam za zgoda mojego lekarza urofuraginium max 2x1 tab. Do tego probiotyk kup. Pij tez sok z zurawiny, w aptece kupisz :)

No właśnie mój lekarz będzie dopiero za tydzień, więc do tego czasu raczej nie dotrwam.
    Wolałabym wziąć coś już teraz. Skoro piszesz, że Urofuraginum jest bezpieczne, to spróbuję. Dzięki :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ