Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa z pęcherzem mam problem od 1 trymestru przeszłam urologów wiec mogę się wypowiedzieć , furagina jest bezpieczna tylko w 2 trymestrze , w 3 lepiej nie brać natomiast zakazane jest branie w 1 trymestrze ciąży.. warto pic chociaż herbatę żurawinowa , z cytryna , pij tez wyciśnięta wodę z cytryna i ogolnie wodę chociaż 2 litry dziennie oraz jedz suszona żurawinę , to pomoże
Megiiii lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie. Mój klocek waży już 2388 kg. Duża dziewczynka będzie, aż zaczęłam bać się porodu. Dzisiaj pierwszy raz przy badaniu poszła mi krew, na szczęście to tylko od wziernika ale już stresa mam.
Megii, pij dużo wody, do tego jogurty naturalne z żywymi kultami bakterii, no i żurawina.lena198808, Lilly123, lena7, Marcepanka, jiwa, Megiiii lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Co lekarz inna opinia.. W ulotce jest napisane zachowac ostrożność w 3 trymestrze nie stosowac u kobiet w donoszonej ciazy od 38 tyg.. Ja na poczatku 3 trymestru bralam mialam ecoli, wyleczylam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:18
-
Megiii z taką infekcją wystarczy do rodzinnego nie do gina, przecież rodzinni też mają wiedzę jak leczyć ciężarne i też bym szybciorem zrobiła badanie.
Co do termometru na podczerwień to mam wrażenie, że to loteria na jaki się trafi bo dla mnie najbardziej wiarygodne były rtęciowe i żałuję, że jest wycofali choć nie były do końca bezpieczne. -
Nadziejka... ja mam teraz termmetr na podczerwien firmy Medisana ale zauwazylam, ze on wskazuje na ciut wyzsza temperature niz zwykly termometr ale podobno tak wlasnie ma byc... przy pierwszym dziecku mialam zwykly termometr i teraz tez musze taki miec bo zwyczajnie mam do niego najwieksze zaufanie...
Megiii.... badanie nie zaszkodzi... ja w zasadzie nie pamietam zebym brala jakies leki na pecherz ale wiem ze z domowych sposobow to jest np picie duzej ilosci wody, przegotowana, ciepla woda z sokiem z cytryny oraz suszona zurawina...
ChudaRuda... spory klocuszek ...do mnie w koncu dotarlo, ze niedlugo porod i tez sie troche boje jak sobie poradze...Megiiii lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
ChudaRuda też miałam stresa bo w 32+6 wyszło ponad 2400, a dzień później przy przyjęciu do szpitala 1980. Różnica spora i od tego czasu sceptycznie do tego podchodzę, bo równie dobrze może się okazać, że wcale takim giganckiem nie jest. W sumie na to licze♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Stere dzieki za opinie. Ja właśnie tez nie mam zaufania do tych termometrów. Szwagierka ma i caly czas pokazywał max 38 stopni przy dziecku a jak poszli do lekarza to w przychodni na termometrze na podczerwien takim mega specjalistycznym pokazalo ponad 39 stopni i juz byl problem czemu matka nie zbijala temperatury. Chciałabym takich sytuacji uniknąć i szukam jakiegoś wiarygodnego w przystępnej cenie. Normalny tez kupie aby w domu byl.
-
Mi zawsze gin mówiła zeby podczas zapalenia pęcherza brac nospe 2x1 i urofuraginum 3x2 przez 2-3 dni a od kolejnych dni 3x1 tabletka. I przez tydzien czasu brać. Jak ciaza donoszona (38tydzien) to polecam zadzwonić do gina i tefonicznie zapytac co nozesz wziąć.
Mi sie ryczec chce. Mialam na dzis ustalona wizyte w szpitalu w DE w ktorym ostatnio lezalam 10 dni. Zrobic ktg , pogadac z lekarzami itp. No i podpieli mnie pod ktg, skurcze dalej co 3 min 90-100% . brzuch czesto boli jak na okres, fo tego okropny bol krzyża. No i stwierdzili że z takimi skurczami puścić mnie do domu nie mogą, bo alcja porodowa moze sie rozwinac i mam zostac 2 dni na obserwacji.. Mam takiego dola ze porazka. Ale to ze czuje te skurcze i wszystko odkad stad wyszlam to nieważne. Dla mbie jak ma sie poród zacząć to i tak sie zacznie, wiec po co mnie tu trzymaja jak moge byc w domu i tam czekac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 13:07
Megiiii lubi tę wiadomość
-
Malineczka ja na Twoim miejscu bardzo bym sie cieszyla ze chca mnie zatrzymac. Porod moze tak szybko przebiec zevmozesz do szpitala ledwo zdazyc. A po porodzie maluszek szybko potrzebowac medycznej pomocy. Wiec lepiej dobrze ze jestes na miejscu.
ChudaRuda lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Malineczka, a czego ryczec? Ciesz się dziewczyno, że zostawili Cię w szpitalu i jesteś pod fachowa opieka. W domu siedzialabys i się zamawiala czy to juz czy nie itd. Głowa do góry
Lilly, ten mój dziec to taki duży na każdym badaniu. Na szpitalnych sprzetach to waga była jeszcze wiekszaGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Malineczka... rozumiem Cie, bo mi tez ciezko siedziec tak bezczynnie ale dobra ksiazka powinna pomoc...
...ja za to sie zamartwiam ile czasu potrwa porod i jak szybko mnie wypuszcza bo w domu zostaje starszy syn a jednak maz podczas porodu chcialby byc przy mnie...
Nadziejka... do mnie to najbardzej przemawia zwykly termometr i mierzenie temperatury w odbycie... moze to i malo przyjemne dla bobasa ale jednak jak czlowiek potrzebuje dokladnej temperatury, to najlepsze rozwiazanie...https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Dziewczyny ale ja czuje ze to jeszcze nie czas. Te skurcze nie bolą. Czuje je ze mocno brzuch sie napina i czasem lekko cos poczuje. Ike czadu ja je juz mam. Prawie miesiąc i nic poza nimi sie nie dzieje. Przed chwila bylam na usg brzusznym i dowcipnym i wszystko jest ok. Malutka wazy lekko ponad 2kg, głową w dol. Szyjka bez zmian, nie skrócona. Te skurcze są, bo sa. Nikt nie wie skad. Ale nic one nie robią. Sama ta doktorka powiedziała, ze to nie porod i mam sie nie martwic. Czuje sie ok,jak codzien. Wiec po co mam tutaj zostac? Wiadomo ze nic sie nie dzieje wiec równie dobrze moge lezec w domu a jak poczuje cos nie tak to wrócić.
Paula a jak tam Marysia? Opowiadaj co u WasWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:13
-
Malineczka to Cie boli na okres i krzyz czy nie? Bo raz piszesz ze boli a raz ze nie...
Jak Cie tak boli to serio ciesz sie ze jestes w szpitalu, bo akcja porodowa w gakich przypadkach pografi bardzo szybko sie rozwinac, chyba ze chcesz w domu rodzic -
nick nieaktualnyI ja dziś zrobiłam zakupy w gemini, 250 zł poszło jak pstryknięcie palcami ale nie mam torby xD muszę się za jakąś rozejrzeć
Jeszcze mam sporo do kupienia, ale powoli idę do przodu.
ChudaRuda, ale dzidzia duża! Kurcze, a mój ostatnio taki malutki, ale też sobie mówię, że to jest tylko +/-.
Ile sztuk pampersów 1 potrzeba? Zamówiłam jedną paczuszkę, ale pewnie trzeba będzie dokupić. -
Skurcze nie sa bolesne, ale brzuch na dole bardzo czesto boli jak na okres. I krzyz tez boli, nasila sie bol krzyza jak lapie mnie skurcz. O to mi chodzi.
Niedawno znow mialam ktg. Polska polozna twierdzila to co ja, ze niepotrzebnie mnie zostawiają. Bo zamknieta jestem na cztery spusty. Poszlysmy na ktg i skurcze jeszcze mocniejsze niz rano. Pisaly sie powyżej 100. Na sprzęcie pisalo +120 i wiecej i one lekko zaczynaly bolec i lekko krzyz ale to tyle. Juz nie mam takich mocnych ale nie wypuścili mnie. Moze jutro. A polozna w szoku. I mowi ze chciałaby zeby do porodu przychodzily jej kobiety z takimi skurczami jak ja, bo rodza ale maja skurcze o polowe mniejsze i musi dawac oksytocyne ciagle, a ja mam skurcze porodowe i nie rodze i sie śmiała. Mowila ze nie wie czemu tak mam,a ja mam cicha nadzieje ze skoro u mnie na bogato z takimi skurczami to moze porod nie bedzie taki straszny . wiem ze sie łudze, ale wole miec taką cicha nadzieje.
Na żądanie moge sie jutro wypisać, ale jeszcze zobaczymy czy cos sie dziac będzie, bo jak skurcze zrobily sie ponad 100 to zaczynalam odczuwać ból, ale jak na razie to minal i nie boli