X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • stere Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla... Termometry rteciowe mozna kupic online... nie sa oficjalnie zakazane w Niemczech i Czechach i chyba wlasnie w aptece Gemini sa dostepne...
    Marcepanka... Ja mam 1 paczke "jedynek" i 2 "dwojki"... "dwojki" sa od 3 do 6 kg wiec na pewno sie nie zmarnuja a jesli bedzie potrzeba wiecej "jedynek" to dokupie... ogolnie to najlepiej jak pieluszki nie sa za duze, bo moga sie przytrafiac "niespodzianki" :)

...mnie czasami jak na okres tez pobolewa ale tak mam od poczatku ciazy co jakis czas...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii idź zrób wyniki i idź do lek rodzinnego jak radzą brzuszki. Ja 5.12 robiłam wynik moczu wyszły leukocyty, nabłonki płaskie i bakterie podwyższone i ginek kazał pić tab. żuravit 2x2. 18.12 robiłam drugi raz i leukocyty miałam bardzo wysokie i bakteria ginek wypisał antybiotyk Monural 3g -to tylko jednorazowo się pije no i dalej kazał brać żuravit. 27.12 trzeci raz robiłam wynik i leukocyty już niższe i bakterie ale jeszcze raz wypisał ten antybiotyk i dalej tab. kazał brać 10.01 idę czwarty raz robić wynik i zobaczymy. Tylko mnie nic nie bolało ani pęcherz, ani nerki ani cewka moczowa przy sikaniu nic nie wiem skąd to zapalenie. Dodatkowo kupiłam żurawinę suszoną i podjadam codzienni. Trochę mało piję tylko 4 szklanki dziennie.

Marcepanka ja mam 4 paczki "jedynek" i 1 "dwójek". Nie wiem czy nie za dużo, ale jedną zabiorę do szpitala.

Co do termometru zwykły rtęciowy mam w domu cały czas ale chcę kupić bezdotykowy Haxe. Jak czytam opinie na necie to jeden z najlepszych.

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady. Poszukałam na necie i rzeczywiście na tym etapie ciąży można jeszcze wziąć Furaginum. Posłałam męża do apteki, a ten dopytał i dostał Furaginum. Wzięłam, żeby sobie ulżyć i nie czekać na wynik badania, termin wizyty u rodzinnej itd. Ból był już mocny. Dodatkowo popijam herbatę z żurawiny.
    Teraz po Nowym Roku lekarze mają urlopy niestety. Nie tak łatwo się wybrać. Poza tym powiem Wam szczerze, że lekarze rodzinni bardzo się boją przepisywać coś kobietom w ciąży. Moja rodzinna nawet Rennie zabroniła mi brać na zgagę, więc co dopiero lek na pęcherz. Dopiero gastrolog poradziła mi konkretny syrop.
    Jakby trochę lepiej. Może to wrażenie, ale wzięłam pierwszą dawkę, przespałam się i nie ciśnie mnie tak mocno.

Jiwa udało mi się dodzwonić do szpitala. U nas termin na CC robi się u położnej oddziałowej. Trzeba przyjść na ok. 3 tygodnie przed terminem z miesiączki. A, że u mnie terminy z OM i usg są różne, to pójdę na samym początku lutego.

Co do termometru to kupiłam za Twoją radą i czytając opinie w internecie Haxe. Widzę, że temperaturę w pokoju na pewno mierzy dobrze. Nie wiem jak z temp. ciała, bo mi i mężowi pokazywało ostatnio poniżej 36,6, a wczoraj 37 i coś, ale obydwoje faktycznie źle się czuliśmy.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii ja robię dziś albo jutro zamówienie w aptece internetowej gemini i zamawiam ten termometr. Byłam w czterech aptekach u mnie w mieście i nie mają, nawet apteka gemini nie ma.
    Ja idę 11.01 to spytam lekarza jak z terminem na cc.

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz kupiony termometr haxe i jak dla mnie dziala dobrze. Aspirator do noska tez zamowilam haxe. Delikatny i ma 12 melodyjek zeby odwrocic uwage dzieciaczka.

Ja niedawno znow bylam na ktg. Skurcze bez zmian. Ale wrocilam i polozylam sie na lozko i jak mam skurcze to niektore zaczynaja bolec troche. Nie mocno, ale czuje ze boli przy niektorych skurczach. No i juz 2 razy mnie przeczyscilo troche. Moze to juz? Powoli cos sie zaczyna? Albo moje dziecie bawi sie ze mna w kotka i myszke? Juz sama nie wiem i glupieje

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Olka ma 2777gram. Niestety cos za wysokie cisnienie mialam na wizycie i mam założony holter ciśnieniowy :/

jiwa lubi tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczkaa, a nie pokazuje Ci kilku różnych pomiarów? Ja np. mierzę 2-3 razy i 2x pokazuje tak samo, a raz jest odrobinę niżej, lub wyżej. Nie jest to duża różnica, np. z 36,6 na 36,8. Może te termometry tak mają. Pierwszy raz mierzę takim.

U Ciebie już ostatnio wskazywało wiele na początek, może to kolejny fałszywy alarm?

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waha sie czasem, ale to jak większość termometrow. On jest na podczerwień także jest inny niz te stare. Ale fakt ze rteciowe byly najlepsze. No ale rteciowy byl wkladany e jakiejs miesjsce i trzymany a to roznica. Ale uwazam se dobrze mierzy temperature

Moze byc kolejny falszywy alarm i z pewnością tak będzie, standart. Tylko jak juz czuje bol gdzie wczesniej bywal rzadkością to jednak zaczynam fiksowac ze a moze to juz. A na koniec wyjdzie że ze skurczami i bolami bede chodzic do 40 tygodnia a nawet przenosze. Normalnie bym oszala chyba.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ostatnim czasie mielismy kilka usg. Brzuszka glowki i serduszka. Ogolnie wszedzie sa jakies niedorozwiniecia ale lekarze uspokajaja ze to normalne i mala ma czas na dociagniecia. Dzis tez byla pani neurolog i ogladala mala. Ogolnie ma problemy z napieciem miesniowym ale kazala sie nie denerwowac. Od dwoch dni mamy piekny odruch ssania i szukania. Do czwartku jednak karmimy sie sonda i czekamy na jakas pania doktor i ona oceni czy Marysia juz dorzala do samodzielnego jedzenia a poki co to jej nie meczymy. Wypija juz 47ml a w nocy nawet 50ml szok. Pokarm dalej mam wiec bardzo mnie to cieszy. Tatus zakochal sie tak w Marysi ze zabil by za nia. Ogolnie tez mielismy male spiecie. Chyba rozlaka nam nie sluzy i ta cala nowa dziwna sytuacja w ktorej musimy sie odnalezc. Najwazniejsze ze juz sie pogodzilismy i jest dobrze :)

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super wieści. Marysia jest silna i powoli wszystko się rozwinie. Ile juz wazy? Ma czas aby wszystko dojrzalo w końcu jest wcześniakiem. Z mężem tez super ze sie pogodziliscie. Musicie sie wpierać bo to nowa sytuacja dla ciebie i niego a przy tym bardzo stresujaca bo caly czas boicie sie o malutka. A spisz caly czas w szpitalu ? Dużo zdrówka i dobrego Wam życzę.

Paula. lubi tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka mała wazy juz 2520g ;) jestem caly czas w szpitalu od porodu nie wyszlam. Tylko nie jestem jako pacjentka tylko jako opiekun małej na tzw hotelu. Tylko ze ten hotel niczym sie nie rozni od sali szpitalnej. Ale coz najwazniejsze ze jestem caly czas przy malej i ze mozemy sie soba cieszyc w pelni.

Wasp, ChudaRuda, Lilly123, jiwa, Asasa, Ewelaa_♡, lena198808, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może już zakupione staniki do karmienia?
    Jeśli tak to gdzie kupowałyście? I ile sztuk tak potrzeba?

• Nula30 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Lidlu,jakiś czas temu był rzut. Płaciłam niecałe 25 zł za sztukę. Wzięłam 3. Wyprałam w proszku dziecięcym i wyprasowałam. Wg mnie jakość super.
    Oglądałam też w hm,ale cenowo Lidl wygrał.

rfxg43r8qq0glx30.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki powiedziecie mi mam 32+1 pobolewa mnie prawa pachwina ale tylko prawa. Nie caly czas taki nagly chwilowy ciagnacy bol. Czy mialyscie tak bonzaczynam sie niepekoic???

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze bol jest dość silny. Ale chwilowy

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem gdzie kupujecie staniki do karmienia.
    Kasikk, ja mam ból pachwin, czasami chodzę jak kaczka :) podobno jest to normalne, że boli :)
    Ból mam zazwyczaj jak więcej chodzę :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Też się chętnie dowiem gdzie kupujecie staniki do karmienia.
    Kasikk, ja mam ból pachwin, czasami chodzę jak kaczka :) podobno jest to normalne, że boli :)
    Ból mam zazwyczaj jak więcej chodzę :)
    Ale taki napadowy chwilowy i dosc niekomfortowy???

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tylko w prawej :(

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIKK wrote:
    Ale taki napadowy chwilowy i dosc niekomfortowy???
    Nie, jak boli to cały czas. Przechodzi tylko jak leżę.
    Może dzidzia uciska Tobie i stad taki napadowy ból :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na lidla to już niestety za późno się obudziłam :) Poza tym u mnie miseczka B więc pewnie też ciężko znaleźć odpowiedni :( Cholery nic a nic nie urosły, a powoli leci 8 miesiąc.

Kurcze, u mnie bóli nie było żadnych. Wczoraj miałam takie kłucia, ale ciężko określić gdzie. Powiedziałabym, że jakby w szyjce, albo macica uciskała. Dziś jak ręką odjął, a też zaczynałam się martwić.

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ