X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja caly czas miednicowo, pozniej poprzecznie a na ostatniej wizycie czyli 32t4d juz byla glowkowo i mam nadzieje ze juz tak zostanie. Obrocila sie nawet nie wiem kiedy :) ponoc do 36 tygodnia dzieci spokojnie mogą sie obrócić a niektore obracają sie jak juz zaczyna się akcja porodowa.

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Biedronce jest promocja na pieluszki, w tym newborn z dziurką na pępek, Dada Premium. 26 sztuk za 9 zł. Wzięłam paczkę :)

f2w3flw16652lysf.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od długiego czasu głowæ w dół już bardzo nisko. 9 odstawiam luteinę i się okaże jak szyjka trzyma.

Ja nowe rzeczy prałam w 40 a po kimś w 60. 90 stopni to chyba brudne pieluchy się pierze.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj usadowiony glowka w dol,bardzo nisko i oby mu tak zostalo.
    Ubrania piore w 40 stopniach.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :)

Ledwo zaczął mi się 8mc, a mam w głowie tylko sprzątanie i kompletowanie wyprawki. Chyba głównie tym żyje. Ze sprzątaniem jest gorzej, bo chcę to robić, ale tak mnie to męczy, że normalnie zrobiłabym to w dosłownie 4x szybciej, a aktualnie przy samym odkurzaniu mam zadyszkę, a czasami mi wręcz słabo :( Też tak macie? Coś z siłami mam problem. W dodatku ta deszczowa i pochmurna pogoda jakoś wprawia mnie w przygnębienie.

• mamusia1357 Nowa

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam mamusie jak sie czujecie ja jestem w 8 miesiacu w lutym mam termin due macie brzuszki :) ?

mamusia3567
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też leży główką w dół już od USG połówkowego. Podobno bardzo nisko.

Ja też mam mało sił i szybko się męczę, a tu jeszcze z 1,5 miesiąca. Nie poznaje siebie. Normalnie potrafię szybko wysprzątać cały dom, a teraz wystarczy, że dobrze pozmywam, posprzątam kuchnie i już mam dosyć. Brzuch już duży. Pępek zrobił mi się mega wypukły i mam wrażenie, że zaraz wyskoczy. Boli mnie przy zmiany boku na bok na łóżku.
    Ostatnio jak się podnoszę to mam mocno napięty brzuch i czuję nieprzyjemne ciągnięcie, a przy dłuższym robieniu czegokolwiek ból w plecach i skurcze. Ja już nawet praktycznie nie wychodzę z domu. W poniedziałek mam nareszcie wizytę u gina i dowiem się jak tam. Maluch jest bardzo aktywny i praktycznie przez cały dzień z małymi wyjątkami czuję jak się rusza, kopie, przeciąga.

Mnie zostało jeszcze trochę rzeczy do poprania. Zastanawiam się, czy prać już teraz, czy poczekać do początku lutego. W sumie teraz z porodem rożnie może być.

molly_0108 lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może o tym pisalyscie ale jak tak to przeoczyłam , jaki kupić proszek do prania ubranek i pieluszek tetrowych ? Do kolorów i jakiej firmy , Lovela jest OK ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 20:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pierzecie w samym proszku czy płyn do płukania tez ?

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam kupic proszek i plyn lovela, ale na sam koniec piore w zwyklym proszku i dodaje plyn do plukania loveli

Justa1994 lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej my już 36 tydzień zaczynamy

Co do stanika ja kupiłam tylko jeden na allegro niby rozmiar wzięłam swój ale coś mi on nie tak leży, u mnie w mieście w żadnym sklepie nie ma staników do karmienia.

moja kruszynka w tamtym tygodniu jak byłam u ginka to była już ułożona główkowo.

Wczoraj zrobiłam jedno pranko, dziś dwa i ze dwa mi zostały ale to po niedzieli. Zrobiłam zamówienie w aptece gemini i jeszcze domówiłam 10 pieluch tetrowych i jak przyjdą to wszystko co nowe kupione przepiorę razem.

Co do sprzątania to mi się już nieraz nie chce ale siły są więc robię. Kondycję mam bo codziennie na godzinny spacerek chodzę. Chociaż ostatnio jak idę dłużej to baby ciśnie na pęcherz i siku mi się w drodze chce, do domu donoszę:)

Zauważyłam, że kruszynka jakaś spokojniejsza od wczoraj i troszkę się martwię, ale może przez to, że sama jestem zalatana i nie skupiam uwagi na brzuszku:)chyba. Trochę ze mnie panikara.

Dzisiaj ksiądz był u mnie po kolędzie, poświęcił masz pokoik w którym będziemy z kruszynką czyli łóżeczko, wózek, fotelik itp.. Śmialiśmy się, że w tamtym roku poświęcił sypialnię i jest baby:)

Megiii a jak pęcherz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piorę w proszku loveli nie dodaję płynu do płukania.

• stere Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa... ja mam plyn do prania (lepiej sie wyplukuje) eco - uzywam go dla wszystkich i do wszystkiego.... jeden mam do kolorow, drugi do bialego... plynu do plukania nie uzywam w ogole

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plyn do prania. Ariel albo persil tylko dla dzieci. Mala wysypki nie ma. Plyn lafnie pachnie.

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak u Was ile ma już mała ? Dalej leży w inkubatorze ?

Paula. lubi tę wiadomość

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie na USG III trymestru. Wszystko w jak najlepszym porządku, mała Laura nie jest już taka mała, waży prawie 1,8 kg :)Od połówkowych ciągle w pozycji główkowej.

A tak wygląda:
    m8jvw1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 21:46

lena198808, ChudaRuda, jiwa, Lilly123, Basik83, Paula., kuzka, Megiiii, Aprilia lubią tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do prania to waham się pomiędzy jakimś "dzidziusiowym" proszkiem a żelem do prania persil/ariel z podwójnym płukaniem wodą. Płynu do płukania na pewno nie będę używać.

f2w3flw16652lysf.png
  • Programista15k Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra... Pisanie sztucznie jako dwie inne osoby (z lub bez polskimi fontami, inne odstepy przy przecinkach itp) nie ukryje faktu, ze Justa1994 i Mallineczkaa to jedna i ta sama osoba.

ChudaRuda, lena7, rosann lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee , Hahaha malineczka co Ty na to ?

Tylko ze ja jestem nawet w zupełnie innym czasie ciąży niż malineczka z tego co się orientuje

• Paula. Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Paula jak u Was ile ma już mała ? Dalej leży w inkubatorze ?
    Mala wazy juz 2620g. W cieplarce nie jest od 30 grudnia. A od sylwestra jestesmy razem na sali. Teraz musimy sie nauczyc samodzielnie jesc. Bo czesc idzie butelka a czesc sonda... I jak sie nauczy to do domu.

kuzka, ChudaRuda, lena198808, Lilly123, Megiiii, Justa1994, jiwa, Asasa lubią tę wiadomość

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ