Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja caly czas miednicowo, pozniej poprzecznie a na ostatniej wizycie czyli 32t4d juz byla glowkowo i mam nadzieje ze juz tak zostanie. Obrocila sie nawet nie wiem kiedy ponoc do 36 tygodnia dzieci spokojnie mogą sie obrócić a niektore obracają sie jak juz zaczyna się akcja porodowa.
-
Moja od długiego czasu głowæ w dół już bardzo nisko. 9 odstawiam luteinę i się okaże jak szyjka trzyma.
Ja nowe rzeczy prałam w 40 a po kimś w 60. 90 stopni to chyba brudne pieluchy się pierze.06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
nick nieaktualnyDzięki za odpowiedzi
Ledwo zaczął mi się 8mc, a mam w głowie tylko sprzątanie i kompletowanie wyprawki. Chyba głównie tym żyje. Ze sprzątaniem jest gorzej, bo chcę to robić, ale tak mnie to męczy, że normalnie zrobiłabym to w dosłownie 4x szybciej, a aktualnie przy samym odkurzaniu mam zadyszkę, a czasami mi wręcz słabo Też tak macie? Coś z siłami mam problem. W dodatku ta deszczowa i pochmurna pogoda jakoś wprawia mnie w przygnębienie. -
Mój maluszek też leży główką w dół już od USG połówkowego. Podobno bardzo nisko.
Ja też mam mało sił i szybko się męczę, a tu jeszcze z 1,5 miesiąca. Nie poznaje siebie. Normalnie potrafię szybko wysprzątać cały dom, a teraz wystarczy, że dobrze pozmywam, posprzątam kuchnie i już mam dosyć. Brzuch już duży. Pępek zrobił mi się mega wypukły i mam wrażenie, że zaraz wyskoczy. Boli mnie przy zmiany boku na bok na łóżku.
Ostatnio jak się podnoszę to mam mocno napięty brzuch i czuję nieprzyjemne ciągnięcie, a przy dłuższym robieniu czegokolwiek ból w plecach i skurcze. Ja już nawet praktycznie nie wychodzę z domu. W poniedziałek mam nareszcie wizytę u gina i dowiem się jak tam. Maluch jest bardzo aktywny i praktycznie przez cały dzień z małymi wyjątkami czuję jak się rusza, kopie, przeciąga.
Mnie zostało jeszcze trochę rzeczy do poprania. Zastanawiam się, czy prać już teraz, czy poczekać do początku lutego. W sumie teraz z porodem rożnie może być.molly_0108 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej my już 36 tydzień zaczynamy
Co do stanika ja kupiłam tylko jeden na allegro niby rozmiar wzięłam swój ale coś mi on nie tak leży, u mnie w mieście w żadnym sklepie nie ma staników do karmienia.
moja kruszynka w tamtym tygodniu jak byłam u ginka to była już ułożona główkowo.
Wczoraj zrobiłam jedno pranko, dziś dwa i ze dwa mi zostały ale to po niedzieli. Zrobiłam zamówienie w aptece gemini i jeszcze domówiłam 10 pieluch tetrowych i jak przyjdą to wszystko co nowe kupione przepiorę razem.
Co do sprzątania to mi się już nieraz nie chce ale siły są więc robię. Kondycję mam bo codziennie na godzinny spacerek chodzę. Chociaż ostatnio jak idę dłużej to baby ciśnie na pęcherz i siku mi się w drodze chce, do domu donoszę
Zauważyłam, że kruszynka jakaś spokojniejsza od wczoraj i troszkę się martwię, ale może przez to, że sama jestem zalatana i nie skupiam uwagi na brzuszku:)chyba. Trochę ze mnie panikara.
Dzisiaj ksiądz był u mnie po kolędzie, poświęcił masz pokoik w którym będziemy z kruszynką czyli łóżeczko, wózek, fotelik itp.. Śmialiśmy się, że w tamtym roku poświęcił sypialnię i jest baby:)
Megiii a jak pęcherz? -
nick nieaktualny
-
Justa... ja mam plyn do prania (lepiej sie wyplukuje) eco - uzywam go dla wszystkich i do wszystkiego.... jeden mam do kolorow, drugi do bialego... plynu do plukania nie uzywam w ogole
Justa1994 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
nick nieaktualny
-
Po wizycie na USG III trymestru. Wszystko w jak najlepszym porządku, mała Laura nie jest już taka mała, waży prawie 1,8 kg :)Od połówkowych ciągle w pozycji główkowej.
A tak wygląda:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 21:46
lena198808, ChudaRuda, jiwa, Lilly123, Basik83, Paula., kuzka, Megiiii, Aprilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:Paula jak u Was ile ma już mała ? Dalej leży w inkubatorze ?
kuzka, ChudaRuda, lena198808, Lilly123, Megiiii, Justa1994, jiwa, Asasa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016