Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasikk takie bóle to norma, nie nakręcaj się Ciąża niesie ze sobą wiele podobnych "atrakcji"
Ja staniki kupowałam w zwykłym sklepie z bielizną. Można obejrzeć i przymierzyć Przy starszaku spokojnie wystarczyły mi 2. Te z Lidla oglądałam ale nie wzięłam bo wydały mi się niepraktyczne, za szerokie ramiączka i zapięcie chyba na 3 haftki. Ale polecam koszulki do karmienia na ramiączkach, wygodne bardzo Stanika do nich nie trzeba, w domu i do spania idealne A w zimie na spacerze nie widać co pod spodemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:30
KASIKK lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ja też mam 1 stanik i 1koszulke z lidla - koszulka jest super żałuję że nie wzięłam 2, ale piersi mi nie urosły więc po porodzie wskoczę w moje sportowe.
Ja dziś walczyłam z zębem prawie 2h na fotelu, ale dobrze że poszłam bo by mnie próchnica zjadła i przed samym porodem pewnie kanałowe bym musiała mieć...
Mnie wczoraj i dziś mocno kłuło z lewej strony ale tak bardziej od kręgosłupa bo przy zmianie pozycji ustępowało.06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Ja nadal miewam kłucia w pochwie, ale już nie takie jak 2-3 dni temu. No i dalej latam siku. Normalnie już bym była u mojego ginekologa, ale zrobił sobie wolne...Dziewczyny, a miewacie czasem wrażenie, że nie do końca potraficie się wysikać? Najpierw normalne siku, a po chwili leci jeszcze parę kropel. Tym bardziej, że potrafię pobiec za chwilę i znowu tylko kilka kropel. Tak się zastanawiam, bo jak dla mnie to efekt mojego chorego pęcherza, a nie ucisku, ze strony malucha. Wcześniej tak nie miałam.
Co do stanika, to też kupiłam jeden w Lidlu, ale czytałam gdzieś, żeby stanik do karmienia kupować najwcześniej miesiąc przed terminem i najlepiej o rozmiar większy, żeby spokojnie pomieścić duże wkładki laktacyjne. Ten jeden mam w razie czego. Ale czuję, że piersi już mi raczej bardziej nie urosną. Też zastanawiam się nad kupnem jeszcze przynajmniej jednego. Nie wiem jaki kupić, żeby dobrze podtrzymywał biust. Ten z Lidla bardziej mi się wydaje dobry do spania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 21:47
-
Jeden stanik warto mieć przed porodem a resztę dokupić po. Bo nie wiadomo jak będzie z rozmiarem jak przyjdzie nawał pokarmu Najwygodniejsze są zwykłe, bawełniane, nieusztywniane. Zero w tym seksowności ale przy karmieniu wygoda i zdrowie to podstawa, żeby nic nie uwierało i nie powodowało np zastojów.
Megiiii, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość
-
W ogóle z tymi koszulkami jest super na początku nim się laktacja unormuje, bo to też hardcore i nam np położna na szkole rodzenia polecała pieluchy tetrowe zamiast wkładek laktacyjnych, a do stanika ciężko byłoby upchnąć a trochę tych wkładek jednak idzie. No i super są też muszle laktacyjne, nie dość, że zbierają nadwyżki, które można podać później lub zamrozić, to jeszcze pozwalają obolałym piersiom poodychać i zregenerować się bo czasem każdy dotyk, otarcie sprawia ból.
-
Ja narazie niekupilam stanika do karmienia i pewnie nie kupię.. nie szykuje się na dłuższe karmienie niż miesiąc bo niema szansy przy pozostałych na siedzenie ciągle na piersi a tak to U mnie wyglądało..Ja mam cc planowane 18 wiec już niedługo trzymam za Was kciuki czytam choć nie zawsze mam czas napisać1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Paula. wrote:Nadziejka mała wazy juz 2520g jestem caly czas w szpitalu od porodu nie wyszlam. Tylko nie jestem jako pacjentka tylko jako opiekun małej na tzw hotelu. Tylko ze ten hotel niczym sie nie rozni od sali szpitalnej. Ale coz najwazniejsze ze jestem caly czas przy malej i ze mozemy sie soba cieszyc w pelni.1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
nick nieaktualny
-
Ja spałam dobrze, wczoraj brzuch mi się spinał bardzo, więc położyłam się trochę wcześniej i przespałam 8h (z przerwą na siku, oczywiście ). Już lepiej.
Z moja wagą się unormowało, tzn. nadal przytyłam więcej niż standardowo, ale aktualnie już bardzo mało przybieram i mam wrażenie, że mała pobiera masę z mojego ciążowego zapasu. Od początku ciąży do teraz (32-33 tc) przytyłam troszkę ponad 12 kg, z czego w ciągu ostatniego miesiąca niecały kilogram. Bałam się, że dobiję do 20kg, ale przystopowało
Jutro szczegółowe USG III trymestru, w końcu :)Dawno już małej nie widziałam, nie wiem, ile waży i w ogóle nie lubię tak długich przerw między wizytami.
Buziaki i miłego dnia! -
Marcepanka, ja też mam z Lidla bluzkę i stanik..no sexi mama w nim nie jestem ale jest wygodny, taki trochę sportowy..myślę że w większości nigdy nie zwracaliśmy uwagi, ale pewnie w sklepach dostaniemy jakieś fajne..
Aprilla, muszle? A co to to to?? Muszę sprawdzić zaraz..
Marcepanka, ja dziś spałam ch... Mam remont.. właściwie skończył się właśnie, i spałam na innym łóżku..tragedia
Megiii, ja mam tak, że idę do WC, położę się i czuję że znowu mi się chce, idę, kładę się i znowu czuję że mam coś w pęcherzu..wydaje mi się że po prostu dziecko już jest tak duże że mamy takie dolegliwości jeszcze trochę i będzie "po"
Mayolin, powodzenia na wizycie!Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Ja dzisiaj spałam dość dobrze, dwie pobudki na siku. Niestety zanim zasne to chodzę tak jak Ty Lena
No i w nocy stawia mi się brzuch, lykne nospe i jest lepiej boszzzz normalnie całą ciążę jestem na prochach jak jakiś lekoman
A w ogóle to czuje się jak taka wielka orka
Z tymi stanikami to mam problem bo ja mam miskę F i jak będę nosiła bez fiszbin to cyce będą do kolan hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 12:43
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
Czesc
My zmienilismy materac, teraz mamy 100 dni na testowanie nowego ale chyba juz przy nim zostaniemy, bo ten stary to masakra. Myslalam, ze tylko mi jest niewygodnie z wielkim brzuchem ale mezowi rowniez juz sie zle spalo. Ogolnie to raz spie lepiej, raz gorzej, jesli juz sie wybudzam to w nocy a rankiem nie mam sily wstac i spalabym nadal
Staniki do karmienia mam dwa, bialy i czarny, kupione w sklepie ktorego w Polsce nie ma wiec nie ma sensu polecac. Sa zwukle, bawelniane, troszke wzmocnione ale bez "drucikow" i przez to bardzo wygodne. To prawda, ze po porodze i rozpoczeciu karmienia piersi troszke "rosna", wypalniaja sie mlekiem. Po karmieniu sa w miare ok ale kiedy zbiera sie mleko to potrafia byc spore.
Ja juz pisalam wczesniej, ze w pierwszej ciazy nie potrzebowalam zadnych muszelek, wkladek czy czegokolwiek na cieknace mleko z piersi bo zwyczajnie u mnie tego nie bylo. Nigdy mi samoistnie mleko nie lecialo, nigdy nie mialam problemow z piersiami, karmieniem, zastojem, zapaleniem, nadmiarem czy brakiem mleka itd. Zaczelam karmic zaraz po porodzie, jak mi polozyli syna na brzuchu i skonczylam gdy maluch mial okolo roku. Z zakonczeniem karmienia tez nie bylo problemu. U kazdego inaczej to wyglada ale mysle, ze wszystkie te akcesoria to najlepiej kupic gdy sa rzeczywiscie potrzebne.
Polecam cwiczenia miesni dna miednicy, i w ciazy, i po ciazy. Ja mialam kiedys spory problem z pecherzem. Rok temu ginekolog zalecil mi te cwiczenia i roznica jest kolosalna.https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:Dziewczyny, jak są ułożone Wasze maluszki?
U mnie tydzień temu było ułożenie "dowolne" Dokładnie tak ma napisane na wydruku z USG III trym. Mały zmieniał pozycje na USG jak szalony.
Chyba będę się zabierała za pranie ubranek itp. W jakiej temperaturze prałyście? U mnie jest na automacie tryb baby i aż na 90C, a na ubrankach wytyczne 40C albo na niektórych 60C. -
U mnie położenie główkowe, bardzo nisko... Prawdopodobnie moja szyjka zgladzona, na ostatniej wizycie lekarz pobral gbs tak mnie bolalo że stwierdzil ze nie bada szyjki zwlaszcza ze mąż w delegacji. Nooo i nie moge juz sobie zaaplikowac luteiny wiec chyba zgladzona.. Ja musze jeszcze 2 tyg poczekac. Bylam dzisiaj u poloznej co bedzie mi towarzyszyc podczas porodu to jak powiedzialam że luteiny nie moge zaaplikowac to wystraszyla mnie że w kazdej chwili może dojść do pęknięcia pęcherza..
Co do ubranek biale 60st, kolor 40 st. -
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:Ja piorę w 40C, też musze się zabrać bo zrobiłam dwa prania a reszta leży czeka nie wiem na co:)
U mnie Jagna ułożona poprzecznie i tak zastanawiam się czy da radę jeszcze obrócić sie główką w dół.
Mi gin powiedział, że spokojnie jeszcze może tam wierzgać. Chyba od 36tc powinien już usadowić się główką w dół.