Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paula to nie jest mile, że tak piszesz. Na prawdę uważasz ze justa to tez ja? Jakiś czas temu był z nią problem i domniemanych skurczami ale nie wiem co ja mam z tym wspólnego. Ale nieważne. Chciałam wam napisać, ze wczoraj o godzinie 18:54 przyszła na świat Maja, SN. 2750g i 50 cm. Jest cudowna. Pierwsza noc za nami, spanie na czujce wiec dalej trochę zmęczona jestem. Je z piersi, brodawki zaczynają boleć ale smaruje bepanthenem. Uniknelam nacięcia i pęknięcia krocza, jestem mega dumna
sunset06, Mayolin, Lilly123, Marcepanka, Megiiii, AnnaIzabela, szwesta80, jiwa, kolka lubią tę wiadomość
-
Malineczka przeciez zyczylam Ci zeby to nie byl kolejny falszywy alarm . to o co Ci chodzi?
Ja sie tylko martwie zeby kolejna osoba nie uciekla z forum ..
Zreszta ani ja ani nikt inny nie mial by ochoty pisac z jakimis trollami. A po ostatnich akcjach trzeba miec oczy szeroko otwarte bo roznie to wlasnie bywa. Nie mozna juz nikomu tu ufac.
Dobrze ze jest grupa na fb tam przynajmniej widac z kim sie ma do czynienia.Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
ChudaRuda... u nas to automatycznie wszystko dziala... wszystko przysylaja listownie... trzeba tylko w urzedzie maluszka zarejestrowac a potem jeszcze nadac numer PESEL... wszelkie zaproszenia na wizyty u pediatry czy szczepienia przesylaja pozniej poczta...
...a opieka poporodowa pojawia sie w tym samym dniu lub dzien po wyjsciu ze szpitala... przychodzi przez tydzien lub dwa na 3 do 8 godzin ale ja nie wiem czy mi to akurat potrzebne zeby obca kobieta tyle siedziala w moim domu... tym bardziej, ze przez pierwsze dwa tygodnie bede miala meza w domu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 11:12
ChudaRuda lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
ChudaRuda, nam powiedzieli, że tatuś musi zarejestrować dzidzię w przychodni po narodzinach i wtedy położna środowiskowa przychodzi. Na ten moment wiem tylko tyle
Pewnie co do wizyty u pediatry powiedzą przy wypisie, bo na styczniówkach widzę, że niektóre dziewczyny mają po tygodniu, inne po kilku dniach.ChudaRuda lubi tę wiadomość
-
ChudaRuda u mnie w szpital nie zawiadamia. Na karcie informacyjnej mialam tylko podane ze w dniu wyjscia ze szpitala mam zglosic dziecko w przychodni. Zglosilam. Dzis ma przyjechac polozna. A po niedzieli jak bedzie ladna pogoda jedziemy do przychodni na patronaz bo u nas pani doktor nie jezdzi po domach szpital jedynie co wysyla poczta do przychodni to karte szczepien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 11:13
ChudaRuda lubi tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
To jeszcze inaczej jest, to my wybieramy pediatrę i przychodnię i my wybieramy połozną i deklarację wypisujemy kogo, więc połozna może być z innej przychodni lub ze szpitala nawet czy szkoły rodzenia, ważne że ma umowe z NFZ podpisaną. Nikt nam przychodni nie narzuca, położnej też nie. Połozną trzeba wybrac przed narodzinami jeszcze i dac jej znać przy wyjściu ze szpitala, bo ona, jesli wypełnilismy deklarację z automatu ma obowiązek odwiedzić malucha w ciągu 48h, przejmuje opiekę po szpitalu tak jakby, ocenia stan zdrowia, żółtaczkę itp. Tak mi to wyjasniła moja położna. I do 6 wizyt NFZ płaci, jeśli jest ok, to nie trzeba tyle. Ale jesli połozna mówi że przyjdzie raz, a Wy macie potrzebe, bo jest problem z karmieniem czy coś, to domagajcie się więcej.
Aha, ta moja położna tez mi mówiła że czasem kilka godzin siedzi u kogoś, ale to wtedy gdy jest problem, dzidzius płacze i nie wiadomo co mu dolega, to ona musi chwilę poobserwowac, zeby zdiagnozowac problem. Albo jak jest problem z laktacją, przykładaniem dziecka, to zajmuje trocję czasu, jak uczy mamę karmić. Jesli ma rzeczywiście pomoc rodzicom, to szybka wizyta 15minutowa nic nie da i szkoda czasu. Ale ja trafiłam na pasjonatkę zawodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 11:30
ChudaRuda, Aprilia, marmi, szwesta80 lubią tę wiadomość
Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
Córcia 12.2010