Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzyjechał do mnie przewijak i wanienka. Mam chyba mały problem, bo wanienka zostawiła odcisk (wgłębienie). Nie wiem czy się po czasie wchłonie i będzie ok, czy już tak zostanie. Hmmm... trochę jestem zła. Nie wiem co robić. Chciałabym, żeby się jednak samoistnie wyprostowało, bo pasek wgłębienia jest praktycznie na samym środeczku.
-
Basik super że wszystko się dobrze skończyło i masz już dzidzię Powiem wam że ja to teraz czuję się i ruszam lepiej niż w 2tc...lekko jak kaczka się poruszam albo pingwin ale ogólnie to mogłabym jeszcze trochę pochodzić z tym brzuchem;)
Myślę tylko że Małej może być już bardzo ciasno tam w środku. Brzuch nie za duży a na musi się tam jakoś układać06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
nick nieaktualny
-
lena198808 wrote:Pozdrawiam brzuszki ze szpitala. Wczoraj zmierzylam cisnienie mialam 134/94 mąż uparty stwierdził jedziemy do szpitala zmierzyc może nasz sprzęt szwankuje. Zmierzyli 148/92 zapytali czy mnie cos boli a czułam delikatnie podbrzusze wiec zostawili mnie. Ktg wczoraj i rano ok. A cisnienie mi poszlo 139/100.. Zwiekszyli dopegyt do 3x2...
To dobrze, że mąż był uparty i teraz jesteś pod kontrolą. Ja też cały czas boję się tego mojego ciśnienia i mierzę kilka razy dziennie. Jeszcze mi się nie wyregulowało i nadal mi skacze. Choć też mierzę po 2 razy, bo czasem elektroniczny ciśnieniomierz wariuje.
Dziś byłam na morfologii i moczu. Mam nadzieję, że wyniki będą o.k. A w czwartek podpytam ginekologa, jak z dawkowaniem dalej. -
A ja mam do Was pytanko, czy przy twardnieniu brzuszka boli Was dół brzucha? Tzn to jest takie dziwne uczucie jakby napieral na coś tam na dole, nie wiem jak to wytłumaczyć Od dwóch dni mam właśnie takie silniejsze te skurcze i jak mnie złapie to nie mogę siedzieć nawet. Musze wstać i po chwili przechodzi. wizyta dopiero za tydzień
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Jak pozwolicie chętnie dołączę się do tematu. Termin mam na 13 lutego:) Widziałam, że jedna z was też rodzi w NL. Mi zrobili USG w zeszłym tygodniu, ale i tak nie wiem ile mała waży. Położna stwierdziła tylko, że nie jest ani duża ani mała:/ Poza tym już raczej żadnych badań nie będę miała. Trochę mnie to przeraża. Z mężem zdecydowaliśmy, że malutka będzie spała w swoim pokoiku, nie z nami, ale zobaczymy jak to wyjdzie z czasem. JA jeszcze żadnych objawów nadchodzącego porodu u siebie nie wyczuwam, chociaż mąż wczoraj stwierdził, że mój brzuszek jest jakoś niżej.
-
Basik... gratuluje
Ewela... no wlasnie mi sie wydaje, ze dzisiaj jakby bardziej opadl mi brzuch i caly dzien mam twardnienie brzucha i taki nacisk w dole brzucha...
Alak... witaj... ja rodze w NL... tutaj maja inne wytyczne co do wielkosci dzieci, bo holendrzy sa wieksi tzn wyzsi i to co dla nich jest srednie to u nas moze byc duze ....moja ciaza jest na lekach - czesc juz odstawilam ale jeszcze biore noeparin i co miesiac mam badania krwi ale to juz z powodu wytycznych mojego lekarza prowadzacego z Polski a nie ze polozne zlecaja... ogolnie to tylko wizyta co tydzien, moja waga, tetno, posluchanie serduszka dziecka i wsio... juz zadnych usg, ktg, wymazow.... jutro akurat mam wizyte...https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Ewelaa , mi też czasem zdarzają się takie silniejsze skurcze, czasem nawet czuję parcie na krocze
Dzisiaj byłam na ktg i wszystko ok okazało się, że lekarza dzisiaj nie będzie i wizyta dopiero jutro grrrrr
Chyba dzisiaj wezmę męża w obroty I zastanawiam się nad poznęcaniem się nad brodawkami Któraś próbowała? Coś to pomogło ?
Przeczytałam dzisiaj taki news, że jak się jest po cc to lekarze czekają do terminu a potem albo wywołują albo znów robią cesarkę Wiecie coś na temat takich procedur ?! Ja pierwszy raz się z tym spotkałam ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 15:19
-
My już po wizycie. Jagna, duża dziewczynka aż trochę jestem przerażona. Waży 3150 także kawał baby
Lekarz dzisiaj zrobił GBS,za 3 dni wynik. Musze jutro zrobić dodatkowe badania w związku ze swedzeniem skóry. Wszystko pozamykane, wiec do powrotu męża powinnam być jeszcze w dwupaku. Kolejna wizyta za 3 tyg. I będzie też ktg.
Termin z usg mamy na walentynkiMegiiii, lena198808, sunset06, Marcepanka, jiwa, lena7, Paula. lubią tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:My już po wizycie. Jagna, duża dziewczynka aż trochę jestem przerażona. Waży 3150 także kawał baby
Lekarz dzisiaj zrobił GBS,za 3 dni wynik. Musze jutro zrobić dodatkowe badania w związku ze swedzeniem skóry. Wszystko pozamykane, wiec do powrotu męża powinnam być jeszcze w dwupaku. Kolejna wizyta za 3 tyg. I będzie też ktg.
Termin z usg mamy na walentynki
Faktycznie duża dziewczynka U mnie następna wizyta w walentynki -
ChudaRuda wrote:My już po wizycie. Jagna, duża dziewczynka aż trochę jestem przerażona. Waży 3150 także kawał baby
Termin z usg mamy na walentynki