X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymaj się! Dobrze, że jesteś w szpitalu.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechał do mnie przewijak i wanienka. Mam chyba mały problem, bo wanienka zostawiła odcisk (wgłębienie). Nie wiem czy się po czasie wchłonie i będzie ok, czy już tak zostanie. Hmmm... trochę jestem zła. Nie wiem co robić. Chciałabym, żeby się jednak samoistnie wyprostowało, bo pasek wgłębienia jest praktycznie na samym środeczku.

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka ja to samo. Ale zawsze czułam się normalnie, a na wizytach ciśnienie raczej miałam niższe więc się nie przejmowałam.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, gratulacje:)
    Szwesta, Lena- trzymajcie się dziewczyny i czekamy na dobre wiesci:)
    Marcepanko, a nie możesz zwrócić ?
    My dzisiaj mamy wizytę, stresuję się trochę :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to chyba dobrze, że mąż był uparty , z tym ciśnieniem to jednak trzeba uważać :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik super że wszystko się dobrze skończyło i masz już dzidzię:) Powiem wam że ja to teraz czuję się i ruszam lepiej niż w 2tc...lekko jak kaczka się poruszam albo pingwin ale ogólnie to mogłabym jeszcze trochę pochodzić z tym brzuchem;)

Myślę tylko że Małej może być już bardzo ciasno tam w środku. Brzuch nie za duży a na musi się tam jakoś układać;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda no w najgorszym wypadku napiszę maila i zwrócę, ale mimo wszystko wolałabym nie mieć tego "kłopotu" i bawić się w wysyłki.

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) a zamknięta jestem na 4 spusty :/

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Pozdrawiam brzuszki ze szpitala. Wczoraj zmierzylam cisnienie mialam 134/94 mąż uparty stwierdził jedziemy do szpitala zmierzyc może nasz sprzęt szwankuje. Zmierzyli 148/92 zapytali czy mnie cos boli a czułam delikatnie podbrzusze wiec zostawili mnie. Ktg wczoraj i rano ok. A cisnienie mi poszlo 139/100.. Zwiekszyli dopegyt do 3x2...

To dobrze, że mąż był uparty i teraz jesteś pod kontrolą. Ja też cały czas boję się tego mojego ciśnienia i mierzę kilka razy dziennie. Jeszcze mi się nie wyregulowało i nadal mi skacze. Choć też mierzę po 2 razy, bo czasem elektroniczny ciśnieniomierz wariuje.
    Dziś byłam na morfologii i moczu. Mam nadzieję, że wyniki będą o.k. A w czwartek podpytam ginekologa, jak z dawkowaniem dalej.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was pytanko, czy przy twardnieniu brzuszka boli Was dół brzucha? Tzn to jest takie dziwne uczucie jakby napieral na coś tam na dole, nie wiem jak to wytłumaczyć ;) Od dwóch dni mam właśnie takie silniejsze te skurcze i jak mnie złapie to nie mogę siedzieć nawet. Musze wstać i po chwili przechodzi. wizyta dopiero za tydzień

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak mierzą ciśnienie to się pytają jak ja funkcjonuję.. Najwyższe po kawie wychodzi 115/77 z pulsem ok 60.. Ale ja to potrafię mieć i 90/60 a puls 45-55.

iv096iyenbdfaarq.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie. Jak pozwolicie chętnie dołączę się do tematu. Termin mam na 13 lutego:) Widziałam, że jedna z was też rodzi w NL. Mi zrobili USG w zeszłym tygodniu, ale i tak nie wiem ile mała waży. Położna stwierdziła tylko, że nie jest ani duża ani mała:/ Poza tym już raczej żadnych badań nie będę miała. Trochę mnie to przeraża. Z mężem zdecydowaliśmy, że malutka będzie spała w swoim pokoiku, nie z nami, ale zobaczymy jak to wyjdzie z czasem. JA jeszcze żadnych objawów nadchodzącego porodu u siebie nie wyczuwam, chociaż mąż wczoraj stwierdził, że mój brzuszek jest jakoś niżej.

• stere Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik... gratuluje :)
    Ewela... no wlasnie mi sie wydaje, ze dzisiaj jakby bardziej opadl mi brzuch i caly dzien mam twardnienie brzucha i taki nacisk w dole brzucha...
    Alak... witaj... ja rodze w NL... tutaj maja inne wytyczne co do wielkosci dzieci, bo holendrzy sa wieksi tzn wyzsi i to co dla nich jest srednie to u nas moze byc duze :) ....moja ciaza jest na lekach - czesc juz odstawilam ale jeszcze biore noeparin i co miesiac mam badania krwi ale to juz z powodu wytycznych mojego lekarza prowadzacego z Polski a nie ze polozne zlecaja... ogolnie to tylko wizyta co tydzien, moja waga, tetno, posluchanie serduszka dziecka i wsio... juz zadnych usg, ktg, wymazow.... jutro akurat mam wizyte...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Coccolina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa , mi też czasem zdarzają się takie silniejsze skurcze, czasem nawet czuję parcie na krocze :O

Dzisiaj byłam na ktg i wszystko ok :/ okazało się, że lekarza dzisiaj nie będzie i wizyta dopiero jutro :/ grrrrr

Chyba dzisiaj wezmę męża w obroty :) I zastanawiam się nad poznęcaniem się nad brodawkami :) Któraś próbowała? Coś to pomogło ?

Przeczytałam dzisiaj taki news, że jak się jest po cc to lekarze czekają do terminu a potem albo wywołują albo znów robią cesarkę :O Wiecie coś na temat takich procedur ?! Ja pierwszy raz się z tym spotkałam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 15:19

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jutro wizyte

• alak9 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpisałam się a dodało się tylko, że jutro mam wizytę. Wybralyscie juz imię czy jeszcze się zastanawiacie. My się strasznie dlugo zastanawialiśmy, ale wkońcu stanęło na Lidia.

• Coccolina Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Zofia Anna po dwóch moich babciach, a synek miał być Julian. Troszkę żałuję, że to nie będzie Julek, ale może jeszcze się przydarzy :)

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Jagna, duża dziewczynka aż trochę jestem przerażona. Waży 3150 także kawał baby :)
    Lekarz dzisiaj zrobił GBS,za 3 dni wynik. Musze jutro zrobić dodatkowe badania w związku ze swedzeniem skóry. Wszystko pozamykane, wiec do powrotu męża powinnam być jeszcze w dwupaku. Kolejna wizyta za 3 tyg. I będzie też ktg.
    Termin z usg mamy na walentynki :)

Megiiii, lena198808, sunset06, Marcepanka, jiwa, lena7, Paula. lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    My już po wizycie. Jagna, duża dziewczynka aż trochę jestem przerażona. Waży 3150 także kawał baby :)
    Lekarz dzisiaj zrobił GBS,za 3 dni wynik. Musze jutro zrobić dodatkowe badania w związku ze swedzeniem skóry. Wszystko pozamykane, wiec do powrotu męża powinnam być jeszcze w dwupaku. Kolejna wizyta za 3 tyg. I będzie też ktg.

Faktycznie duża dziewczynka :) U mnie następna wizyta w walentynki

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Moja kg mniejsza a ten sam wiek ciazy

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ