Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi juz zadnych badan nie zlecaja, nawet sami dla siebie chcemy zrobic USG bo tez przed porodem nie robia. Nie wiem ile maly teraz wazy. Polozne nie robia KTG wiec nie wiem czy sa jakies skurcze, nie wiem co z szyjka. Staram sie podejsc do tego normalnie bo co ma byc to bedzie ale jednak dobrze byloby wiedziec czy mi sie szyjka skraca czy sa jakies skurcze - wiedzialabym na czym stoje.
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
nick nieaktualnyRafaello gratulacje
Aprilia mi żyłki na piersiach nie powychodziły, na początku były większe teraz zmalały ale mleczko chyba jest od czasu do czasu wycieka kropelka
Ja jutro mam wizytkę spytam ginka czy jakieś wyniki powtórzyć.
Kruszynka szaleje ostro:) Ale też brzuszek twardnieje często, nie wiem czy to nie skurcze przepowiadając? Jutro sprawdzimy na ktg.
-
Rafaello gratulacje, zdrowia dla Was.
Też mam widoczne żyły na piersiach i brzuchu.
A z badań to powtarzałam WR tylko, HBS robiłam dopiero teraz, no i GBS.
Dziś byłam na KTG i u mnie też cisza i spokój, wszystko pozamykane na cztery spusty także jakoś kiepsko widzę poród w terminie, bo zostało 1.5 tygodnia -
W moim szpitalu biorą ten wynik HBs,ale nie interesuje ich jakoś, kiedy w ciąży było robione. Ważne, żeby papierologia się zgadzala.
Stere ja to się właśnie zastanawiam, czy może w NL nie mają jednak lepszego podejścia, bo nie ma takiej paniki jak tutaj. W pierwszej ciąży nikt mi nie sprawdzal szyjki w ostatnich tygodniach, ktg miałam raptem raz i to tylko dlatego, bo się uparlam. USG i wizyty też dużo rzadziej. Tamta ciąża przebiegła mi dzięki temu jakoś bardziej na spokojnie. A teraz to zaś w drugą stronę. Im więcej badań tym większego mam stresa czy jest ok.MTHFR C677t heterozygota, IO
Córeczka ur. 17.01.2015
2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
-
Marczolino.... mozliwe... wizyty co prawda mam teraz co tydzien ale tylko rozmowa o samopoczuciu, waga, tetno i posluchanie serduszka dziecka... maluszek jest glowa w dol wiec raczej juz sie nie odwroci ale nie wiem jaki jest duzy i troche sie tego boje... moj pierwszy syn wazyl 3450g a podobno drugi maluch jest zazwyczaj wiekszy... wolalabym rodzic naturalnie i bardzo boje cie cc...https://www.maluchy.pl/li-73368.png
-
Co do żył na piersiach, to ja mam ogromne żyły, chociaż biustu nigdy gigantycznego nie miałam. Ostatni miesiąc mam wrażenie, ze zmutowały i są jeszcze bardziej widoczne wygląda to okropnie...
Z badań, które mam powtórzyć przed porodem to: morfologia, mocz, kiła, HCV Ab (przeciwciała), HBs Ag (antygen), glukoza z krwi na czczo.
GBS mam niestety dodatni, w szpitalu mi powiedzieli, że jak tylko wody zaczną odchodzić to pędem do szpitala, bo to bardzo duże zagrożenie dla dziecka (może dostać sepsy). Dopytywałam dwóch lekarzy czy mnie nie oszukali i obydwoje potwierdzili.
Czyli pamiętajcie - jeśli wody zaczną odchodzić, a wasz wynik GBS jest dodatni to do szpitala natychmiast!
Paula w którym tygodniu urodziłaś? Masz już takie duże maleństwo, a jesteś lutówką -
nick nieaktualny
-
Ja też mam żyły od wielu miesięcy ale w nie zmiennym stanie, piersi przed ciążą ciężko było nazwać piersiami, taki kompleks zawsze przez to miałam. Teraz trochę urosły, więc ciesze się z uczucia wypełnionego stanika. Dalej są małe, ale jednak COŚ tam jest
Ja po wizycie, bez krążka. Te delikatne bóle okresowe, które mam to ponoć te rozwierające szyjkę, samo rozwarcie ma ledwo 1 cm, a ja czuje się momentami identycznie jakbym miała dostać okres. Teraz byle do przoduAnnaIzabela lubi tę wiadomość
♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Paula czyli mówisz, że z dzieckiem na zewnątrz ciężej niż z dużym brzuchem? A tak w ogóle to mam pytanie Marysia śpi w łóżeczku czy z Tobą? W osobnym pokoju czy w waszej sypialni?
Co do ktg to mi w 36 tygodniu lekarz kazał się umówić na nie i kazali mi przyjść jak widać na pierwsze dopiero w 38 tyg. kolejne za tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 18:11
-
calza wrote:Co do żył na piersiach, to ja mam ogromne żyły, chociaż biustu nigdy gigantycznego nie miałam. Ostatni miesiąc mam wrażenie, ze zmutowały i są jeszcze bardziej widoczne wygląda to okropnie...
Z badań, które mam powtórzyć przed porodem to: morfologia, mocz, kiła, HCV Ab (przeciwciała), HBs Ag (antygen), glukoza z krwi na czczo.
GBS mam niestety dodatni, w szpitalu mi powiedzieli, że jak tylko wody zaczną odchodzić to pędem do szpitala, bo to bardzo duże zagrożenie dla dziecka (może dostać sepsy). Dopytywałam dwóch lekarzy czy mnie nie oszukali i obydwoje potwierdzili.
Czyli pamiętajcie - jeśli wody zaczną odchodzić, a wasz wynik GBS jest dodatni to do szpitala natychmiast!
Paula w którym tygodniu urodziłaś? Masz już takie duże maleństwo, a jesteś lutówką -
Asasa wrote:Paula czyli mówisz, że z dzieckiem na zewnątrz ciężej niż z dużym brzuchem? A tak w ogóle to mam pytanie Marysia śpi w łóżeczku czy z Tobą? W osobnym pokoju czy w waszej sypialni?
Marysia spi w lozeczku szczerze to bawet boimy sie z nia spac zreszta w zaleceniach mamy ze szpitala ze zakaz spania z dzieckiem w lozku. Urodzila sie w zamartwicy mamy monitor oddechu wiec bezpieczniej jest jej w lozeczku. A urzedujemy w jednym pokoju tylko ze nasza sypialnia mala wiec spimy w pokoju ktory na wiosne bedziemy remontowac jako jej pokojMoj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
A no tak, Marysia bardzo wcześnie zdecydowała się na wyjście, ale jesteście już w domu, więc to silna kobietka, zresztą jak widać po mamusi.
Ja to się cały czas zastanawiam jak to będzie z tym naszym spaniem, bo nie wyobrażam sobie tego, że mogłaby spać w swoim pokoiku, przynajmniej na początku, ale pewnie wszystko wyjdzie "w praniu"nadziejka88 lubi tę wiadomość