X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • calza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Trzymam kciuki za rodzące, oby poszło szybko i w miarę bezboleśnie :)

Coccolina ja też dziś w nocu miałam skurcze, ale obserwuję skurcze, bóle brzucha i bóle krzyża od 2 dni i 2 nocy. Dziś z rana był mega dużo śluzu, ale nie tylko wodnistego, tylko tez taki gęsty był, przezroczysty, ciągnący - zgaduję, ze po raz kolejny odchodzi mi część czopu. Pierwszy raz zaobserwowałam taki gęsty kisiel przed wigilią, dziś kolejna porcja. Myślę, ze te skurcze to są skurcze rozwierające i skracające szyjkę, więc jestem zadowolona, niech mnie ciśnie :)

Poza tym wszystkim byłam na regulacji brwi (co by wyglądać jak człowiek) i moja kosmetyczka powiedziała, że co do niej przyjdzie ciężarna w zaawansowanej ciąży to za chwilę rodzi. Zazwyczaj w ciągu tygodnia następuje poród, ale jedna urodziła już następnego dnia, więc liczę, że i mi Pani Ewa przyniesie szczęście :D

mjvyi09k1yghelay.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wszystkim rodzacym. Ja ostatnio bardziej niż porodem martwię się jak to będzie jak wrócimy z dzidzia do domu. Na dodatek tutaj jak wszystko jest ok to do domu idzie się jeszcze w ten sam dzień, moja sąsiadka wyszła po 2 godzinach po porodzie. Ani ja ani moj maz nigdy nie zajmowaliśmy się takim małym dzieciaczkiem, nawet nie miałam takiego maleństwa na rekach. Także jestem tym strasznie przerażona.

• marczolinio Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere ta indukcja to mnie coraz bardziej przeraża. Dzięki za info. Oby tym razem u Ciebie poszło mniej boleśnie ;) trzymam kciuki!

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak... macie zamowiona pania z Kraamzorg?... nie jest obowiazkowa ale podobno bardzo pomocna, szczegolnie dla kogos kto pierwszy raz zostaje rodzicem...
    ...do nas pani ma przychodzic codziennie przez tydzien... moze byc od 3 do 8 godzin i pomagac we wszystkim ale przede wszystkim przy opiece nad dzieckiem i matka... moze zajmowac sie maluszkiem gdy rodzice odsypiaja zmeczenie, pomaga przy karmieniu, sprawdza zdrowie mamy, dziecka, nawet posprzata czy zrobi jakies jedzonko...
    ...nam zalezy glownie na tym zeby obserwowala maluszka pod katem zoltaczki, bo to jednak trudne dla kogos kto sie nie zna (nawet jak ma sie juz jedno dziecko) no i zeby codziennie spojrzala czy ze mna jest wszystko w porzadku, czy sie wszystko goi... bo to jednak przy naturalnym porodzie wychodzi sie po kilku godzinach do domu i nie ma sie kontaktu z ginekologiem...

Calza... nie masz odwrotu, teraz juz musisz rodzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:03

calza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:

Calza... nie masz odwrotu, teraz juz musisz rodzic :)

Ależ ja absolutnie nie mam nic przeciwko! termin na 28 stycznia, więc mógłby ten mój Filip powoli zawijać mandżur i wychodzić ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy kraamzorg, w dodatku będzie to polka, ale jak wyjdziemy ze szpitala po południu to ona pojawi się dopiero na drugi dzień rano. I te pierwsze godziny sam na sam z dzieckiem mnie przerażają, boje się, że nawet nie będę wiedziała jak wyjąć mała z nosidełka.

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak, nie martw się. Twój matczyny instynkt nie pozwoli zrobić dziecku krzywdy :) będziesz w szoku jak pięknie potrafisz zająć się swoim dzieckiem :)

AnnaIzabela, Malineeczkaa lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak... 11 lat temu tez rodzilam pierwsze dziecko... co prawda w Niemczech i opieka tam jest super, i nad matka, i nad dzieckiem ale potem bylismy z mezem zupelnie sami... wszystko przychodzi instynktownie...

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my już po :) mała Ola jest już z nami, zabrali ją właśnie na szczepienia.
    Rano byłam kilka godzin pod ktg, niestety nie miałam żadnych skurczy dlatego zdecydowali o podaniu oksytocyny. Przy oksytocynie nawet przy małych skurczach tętno malutkiej automatycznie szło w dół i w końcu padła decyzja, że nie ma sensu ryzykować bo do porodu jest jeszcze bardzo daleko a dzidzia może się urodzić w zamartwicy. W efekcie miałam cc, w życiu się tak nie denerwowałam. Cała się telepałam, przestałam tylko na chwilę jak już wyciągnęli malutką i przystawili mi ją do buzi <3 ona sama też się od razu uspokoiła. Piękne uczucie, pociekły mi łzy jak ją pierwszy raz zobaczyłam. Jest cudowna. Ma 57 cm i 3450g :) teraz tylko dojść do siebie i jeśli wszystko będzie ok w sb do domku :) pozdrawiam brzuszki <3

ChudaRuda, AnnaIzabela, Marcepanka, jiwa, sunset06, Megiiii, lena198808, kozamonia, Aprilia, Mayolin, Asasa, lena7, Paula., Coccolina, kuzka lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly,wzruszylam się <3
    Gratulacje, wracaj szybko do sił, dużo zdrówka dla Was :)

Lilly123 lubi tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly... gratuluje... najwazniejsze ze wszystko jest z Wami w porzadku...

• alak9 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje

• marczolinio Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily gratulacje! Dobrze, że Cię nie meczyli dłużej tą oksytocyną. Dużo zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu :)

Stere, a jak u Ciebie akcja?

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly123 ojej mało co się nie rozbeczałam. Wielkie gratulacje!

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ogromne gratulacje! Błyśmy na tym samym etapie może u mnie też niebawem coś ruszy;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lili? A ja do jutra chyba w szpitalu. Wynik z krwi crp za wysoki jakiś stan zapalny, ktg mam robione 4 razy dziennie niby ok. Jak wyjdę jutro to poczytam Was, bo przez tel źle pa trzymajcie się brzuszki

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly gratulacje :) Chyba wszystkie ciężarne szybko się wzruszają. Mnie też poleciały łzy :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly gratuluję, witamy Oleńkę na świecie :) dużo zdrówka dla Was :)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulacje <3

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do gratulacji Lilly :)

Wiecie co, mnie to tylko denerwuje jak czytam o wywoływaniu i tych wszystkich zbędnych ingerencjach, które potem i tak zwykle kończą się cc :( A jeśli nic złego się nie dzieje to naprawdę wystarczy dać dziecku czas, jak będzie gotowe to przyjdzie na świat. Tylko lekarzom wygodniej zrobić cięcie, a konsekwencjami się nie przejmują bo to nie oni je ponoszą :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ