X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie dziwne, że wolą cc. Może to i szybciej, ale jak rozmawiałam z moją neurolog, to ona mówiła, że teraz właśnie lekarze stronią od cesarek, bo robi się ich za dużo i potem muszą się tłumaczyć. To chyba słabo się boją. Ale z drugiej strony dokładnie sprawdzają zasadność skierowań na cc medyczne. Chyba sami nie wiedzą o co im chodzi.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnica jest taka, że cc jest w miarę przewidywalne i mają sytuację pod kontrolą, a psn to jednak żywioł, dynamiczny, dłuższy i nieprzewidywalny

abne82 lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu na patologii ciąży to usłyszałam, że teraz 80% porodów to własnie CC - są wskazania, ale też dużo kobiet szuka sobie wskazania do CC. Byłam w szoku, bo większość z nas na tym forum chce rodzić naturalnie! W końcu CC to nie jest naklejenie zmywalnego tatuażu, to jest poważny zabieg....

Mi ewidentnie kawałkami odchodzi czop śluzowy, znowu przy podcieraniu pojawił się wodnisty śluz z przezroczystym glutem/kisielem.

Cieszę się i mam nadzieję, że do niedzieli Filip będzie już z nami :) powiem Wam, że mały ma teraz czkawkę i tak słabiutko i jakoś tak 'głęboko" w sobie czuję te jego czkania... tak całkiem inaczej niż do tej pory. Oby to był dobry znak :)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza życzę Ci tego. A mój mały dziś wariuje i wygina mi brzuch jak plasteline na wszystkie strony. Już nawet boli jak ten tyłek słodki wypnie. Za to jak przylozy z główki to przez chwilę wydaję mi się, jakbym się posikała
    Też tak macie? Aż mąż patrzy w szoku:) Dobrze, że jutro wizyta. Dowiem się co tam więcej u mojego wierciocha.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii, moja mała też tak wojuje w brzuchu :)
    Pytałam o to lekarza wczoraj, powiedział, że to objaw dobrostanu dziecka, że ma dostateczną ilość tlenu, wód i składników odżywczych. Laura jest (póki co ;)) z tych mniejszych dzieci, to pewnie też ma wpływ, bo ma więcej swobody.

Megiiii lubi tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mayolin. Ja to zawsze się zastanawiam co tam u niego jak dłużej się nie rusza, albo właśnie jak tak wariuje, bo różnie na necie piszą. Choć właśnie bezruch mnie bardziej niepokoi. Skoro tak, to super. Niech sobie ćwiczy ;)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się dziwię jak słysze jak dużo kobiet wręcz prosi o cc. Dla mnie jest to duzo bardziej przerażające niz porod naturalny (może dlatego, że jeszcze do końca nie wiem co mnie czeka). CC to w końcu poważna operacja.
    Moja mala tez dzisiaj całą noc szalała, przeważnie śpię przytulną do pleców męża, i nawet on stwierdził, że parę razy go kopniaki obudziły.

• calza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch też kopał jeszcze jakiś czas temu jak wściekły, czasami nawet zabolało, ale widowisko niezwykłe :) teraz się bardziej rozciąga i wypycha, aczkolwiek to też czasem potrafi boleć. Zauważyłam, że jak tak mocno mnie gdzieś szturcha, a ja go pogłaszczę to się uspokaja :)

Pochwalę Wam się, że jak wczoraj padłam o 23 to dopiero wstaje z łóżka! W nocy tylko 2 pobudki na siku i kilka krótkich epizodów bólowych. Nie pamiętam kiedy spałam w nocy dłużej niż 3h! Pierwszy raz od dawna nie czuję się jak zombie :D

Zapomniałam już jak to cudownie jest się wyspać...

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry babeczki.
    U mnie od rana dobre wieści: w badaniu doktor stwierdził, że szyjka dojrzewa, rozwarcie już na 2,5 cm. Jeśli nie zaczne sama rodzić pod koniec przyszłego tygodnia będzie podejmowana decyzja co i jak.
    Od razu lepszy humor czlowiek ma.
    Obudziłam się niestety z bólem ucha. Ma mnie zbadać laryngolog.

AnnaIzabela, Coccolina, Aprilia lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, wyspana-to do rodzenia marsz :)
    Szwesta, dobre wieści :) czekamy na Wasze maluszki :)
    A jak tam mają się nasze mamusie z dzidziulkami u boku? :)

calza, AnnaIzabela lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja jestem w szpitalu. Skurcze takie marne ze szkoda gadac, o tyle dobrze ze w nocy udalo mi sie pospac i jestem w miare wyspana ale i zalamana tym ze musze w tym szpitalu siedziec i czekac. Wody odchodza, szyjka calkowicie skrocona, rozwarcie na 1 cm. No i musze czekac. Dostalam tabletki - mizoprostol - stosowane w celu aborcyjnym ale podobno skuteczniejsze niz oksytocyna i podawane gdy rozwarcie jest mniejsze niz 3 cm.
    Za godzine kolejne badanie KTG i zobaczymy czy cos ruszy - oby bo przeraza mnie siedzenie i czekanie w tym szpitalu kiedy moj starszak sam w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:10

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzalezniona od laktatora:/ mlody jest leniem nie chce cycka. I co 3h pol godziny siedzenia i odsysania, dobrze ze juz krocze co raz mniej boli. Poza tym mlody mial pietwsza cala nocke ze mna na sali:)

AnnaIzabela, Paula., Megiiii lubią tę wiadomość

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stare trzymam kciuki za szybki porod:)

• calza Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere trzymam kciuki, oby szybko się akcja rozkręcała!

mjvyi09k1yghelay.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja dziś też do szpitala się wybieram okazało się że wód jest mało i muszę to wieczorem sprawdzić...mam nadzieję że jak będzie spoko to mnie wypuszczą na weekend. Rozwarcie 1.5cm i wg doktorka szyjka gotowa do porodu;) zaczynam sprzątanie ostatnie pakowanie i skakanie na piłce może się rozkręci;)

Powodzenia pozostałym!

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere kciuki! Napewno warunki tam masz lepsze w szpitalu niż ja teraz w moim ;)

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset... zycze Ci zeby wszystko sprawnie poszlo... szpital to nic fajnego... przed chwila zabrali z mojej sali dziewczyne w 26 tc ktora ma problem z jej donoszeniem, bardzo cierpiala, az przykro bylo na nia patrzec...
    Marczolino... pal licho 4 osobowa sale ale jedzenie to maja tutaj paskudne, koszmar... lekarza tez jeszcze na oczy nie widzialam :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za szybkie, bezproblemowe i bezbolesne porody! :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale się zaczęło :) Dziewczynki, a gdzie jeszcze do lutego?

Zaciskam kciuki! Niech pociechy szybciutko przychodzą na świat!

• stere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia... ja juz sie boje... bolu... zapomnialam juz jak to jest z tymi skurczami... po prostu bola
    ...tabletki chyba pomagaja i z jednej strony chce juz byc po a z drugiej panicznie boje sie tego porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:53

makalu lubi tę wiadomość

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ