X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • stere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje... spac czlowiekowi nie daja... ciagle przychodza, cos sprawdzaja...
    ...synus je cycusia a potem odpoczywamy...

Po tabletkach poszlo szybko... jeszcze na sali wspolnej, o 17 mialam 2 cm rozwarcia a o 18.51 Bruno juz byl na swiecie... szybko przyszly bole parte, ciezko bylo ale jak teraz na synka patrze to wynagradza wszystko...

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje stere! To dziś pewnie już do domku? ;)
    Zdrówka dla Was!

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marczolino... czekam na meza, od 8.00 mozna przychodzic w odwiedziny... wykapie sie, zjem i raczej wychodzimy do domku...

...starszak u znajomych, od razu do szkoly od nich pojdzie a jak wroci to bedzie mial niespodzianke...

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja witam się ze szpitala po okropnej nocy - jak to w szpitalu:) lekarz stwierdził że wód nie przybywa, dzidzia donoszona więc podadzą mi dziś balonik na rozwarcie i rozwodnioną oksytocynę żeby sprawdzić czy ruszy. Trzymajcie proszę kciuki:) stresik jest ale myślałam że będzie gorzej.

Nowym Mamusiom gratuluję:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere z jednej strony fajnie, że tak szybko do domu. Ale z drugiej to jak się czujesz? Ja pamiętam, że w tej pierwszej dobie po sn było ciężko. ..

Sunset kciuki zaciśnięte! Nie zazdroszczę indukcji, też mnie to będzie pewnie czekało, ale dopiero za 3 tygodnie. A Ty masz za mało wód, że jesteś w szpitalu?

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere gratulacje! Kurcze, teraz tak szybko się rozpakowujecie... zaraz zostanę sama haha. Dużo radości musi być przy takim maluchu.
    Faktycznie szybko po tabletce poszło.
    Mówisz, że te skurcze takie straszne? :P

Sunset06 coś czuję, że dziś przywitasz swoje dziecię. Trzymam kciuki!

A ja tak się chwaliłam, że dobrze śpię i o... dupa z tego wyszła. Teraz spać nie mogę hehe

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stare pięknie poszło! Gratulacje :D

Marcepanka jak tak patrzę, to też z niedowierzaniem, mamy styczeń a tu już dziewczyny ze swoimi brzdacami :)

Sama na pewno nie zostaniesz, bo jak widzę my na tym samym etapie, tylko pytanie, której dziecko pierwsze się znudzi :)

Marcepanka lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marczolino... czuje sie zmeczona ale chce do domu... jutro przyjdzie juz polozna a poza tym mam meza w domu... noc nie byla najlepsza bo moje bobo oczywiscie musi przy mamusi byc wiec czlowiek spal i czuwal jednoczesnie ale szczescie mnie rozpiera na maxa...
    Marcepanka... jeszcze te pierwsze skurcze ogarnialam ale parte przyszly tak szybko i byly tak silne ze myslalam ze nie dam rady... naprawde az trudno mi o tym myslec ale mimo wszystko patrze na Bruno i caly czas sie usmiecham...

...wszystkie dacie rade...

• Asasa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa, stere wielkie gratulacje!

My byłyśmy u doktorka przedwczoraj, mała waży ok 3200, szyjka podobno zaczyna się przygotowywać, ale poza tym cisza. Do terminu został tydzień, aż się boję.

A jak tam Kasiarzyna? miała mieć cesarkę w tym tygodniu.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny powiem Wam, że jak w ten weekend nie urodzę, to się zdziwię...

Wczoraj odwiedził nas przyjaciel mojego K., a ja o 21 30 już zawinęłam się do spania, nie byłam w stanie skupić się na rozmowie :O mało tego, spałam do 7 rano! Pomyślałam, że poleżę w łóżku i się dobudzę, ale znowu zaczęłam usypiać, nagle złapały mnie mdłości, więc wstałam.

Co chwilę chodzę siku po kropelce i znowu wyleciał ze mnie wodnisty śluz. Czuję okropny ucisk na krocze... Powinnam zjeść śniadanie, ale mnie mdli i na nic w sumie nie mam ochoty. Zostały z wczoraj chipsy i to mi smakuje jako śniadanie - dziwne, bo zawsze rozsądnie myślę o śniadaniu, a tutaj nie mogę się od chipsów oderwać i nic w lodówce mi nie pasuje... Tym bardziej dziwna sprawa, bo wczoraj byłam na zakupach i obkupiłam jedzenia pod siebie, ostatnio dużo eksperymentowałam z gotowaniem a dziś jakoś... no nie wiem...

I tak jak myślałam, że będę się cieszyć jak nadejdzie dzień porodu, tak wczoraj przed uśnięciem miałam taką myśl, że w sumie to mógłby ten poród się odwlec jeszcze trochę, bo się boję. A dziś od rana mam w sobie taki lęk, takie poczucie niepokoju, czuję się jak przed ważnym egzaminem - stresuję się, myślę chaotycznie, jestem w środku roztrzęsiona i chce mi się wymiotować.

No musi się coś dziać, bo dawno takich schiz nie miałam :/

I witam się w 41tc!

mjvyi09k1yghelay.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza moja koleżanka dzień przed porodem też dostała lęków i niepokoju, więc pewnie jutro urodzisz :)
    Z drugiej strony od innych dziewczyn znowu słyszałam, że przed porodem dostają niesamowitego powera i czują, że mogą góry przenosić.
    Zobaczymy która wersja będzie u każdej z nas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:00

calza lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    calza moja koleżanka dzień przed porodem też dostała lęków i niepokoju, więc pewnie jutro urodzisz :)
    Z drugiej strony od innych dziewczyn znowu słyszałam, że przed porodem dostają niesamowitego powera i czują, że mogą góry przenosić.
    Zobaczymy która wersja będzie u każdej z nas ;)

Power był wczoraj - cały dom ogarnęłam, posprzątałam, a dla chłopaków upiekłam focaccię z sosem pomidorowym, mozarellą, kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i rukolą. Ciasto na focaccię sama zagniatałam z drożdżami, sos pomidorowy robiłam sama, także etap powera już za mną :P

Asasa lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza to teraz nic tylko rodzić :D

calza lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, gratulacje :) Calza, Ty jeszcze chodzisz? Dziś lub jutro urodzisz :)
    Mi się spanie poprawiło heh a co za tym idzie? Sny :) no taka komedia mi się dzisiaj snila,że aż się obudziłam :)
    Śniło mi się, że miałam romans ze swoim ginekologiem haha

calza, Megiiii, lena198808, lena7 lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda a jakiś przystojny ten Twój ginek? :D haha

• calza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Stere, gratulacje :) Calza, Ty jeszcze chodzisz? Dziś lub jutro urodzisz :)
    Mi się spanie poprawiło heh a co za tym idzie? Sny :) no taka komedia mi się dzisiaj snila,że aż się obudziłam :)
    Śniło mi się, że miałam romans ze swoim ginekologiem haha

Hahahaha romans z ginekologiem :D umieram :D ale to jest mega dziwne w ciąży, te super realistyczne sny! Ja czasami nawet czuję smaki w snach, przed ciążą to się nie zdarzało :)

mjvyi09k1yghelay.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere gratulacje!
    Dzień dobry babeczki.
    Taka refleksja od samego rana. Podczytuję kilka blogów parentingowych i coraz bardziej mnie wkurzają. Mam wrażenie, że to już dawno przestały być blogi o rodzicielstwie. Lokowanie produktów i ich reklama jest chwilami tak nachalna że odechciewa się czytać.
    Tak poza tym KTG zapisało 8 skurczy. Już myślałam, że poród się kroi ale oczywiście wszystko się wyciszyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:50

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamusiek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:16

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, nooo taki nawet, nawet :)
    Dzwonię do męża i mówię, że przepraszam ale zdradzilam Cię :) a on do mnie :) co i kto znowu Ci się śniło :)haha
    No co ja poradzę, że ginekologa widzę częściej niż własnego męża? :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi snami to ja mam tak samo, nie dość, że bardzo realistyczne to przeważnie erotyczne:)
    Jeszcze parę nas w dwupaku zostało, u mnie żadnych objawów, no może trochę lepiej mi się oddycha i zgagi od dwóch dni nie miałam, więc może brzuszek się trochę obniżył, chociaż ja różnicy nie widzę. Mała ma jeszcze troche ponad 2 tygodnie, zobaczymy czy wyjdzie o czasie, czy może później.
    Ja już dawno odpuściłam sobie blogi parentingowe, nic tylko lokowanie produktu. Jakbym miała kupić dla maluszka to wszystko co oni mają dla noworodka to bym dawno zbankrutowała.
    Moja mama zaczyna świrować dzwoni codziennie i dopytuje czy wiem gdzie dzwonić jak się coś zacznie, czy spakowana jestem, i żeby w ogóle do niej pierwszej dzwonić. :):) Mama ma już wnuka, ale teraz twierdzi, żę dopiero zostanie prawdziwą babcią, bo będzie dziewczynka:)

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ