Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ratujcie jakaś faktastyczna rada... od kilku dni swedzi mnie brzuch na maksa. Podczas snu potrafię drapac i aż mi się strupki porobily. W dodatku dziś wyszła wysypka powyżej pępka. Smaruje brzuch całą ciążę bio oilem ale on nie pomaga. Ani oliwka ani żaden balsam. Nie wiem już co robić chodzę po mieszkaniu z brzuchem na wierzchu bo nawet bluzki mnie podrażniają.
A tak pozatym to jestem mocno zmęczona od kliku dni, nic mi się nie chce. Nawet makijażu zrobić także jest to już całkowita niemoc
Gratulacje dla dziewczyn które maja juz maleństwa w ramionach
Ja juz tez nie mogę się tej chwili doczekać. Mimo, że obawy co do porodu są to jednak staram się myśleć pozytywnie. Zbyt długo i zbyt bardzo pragnęłam dzieciatka żeby teraz strach ze mną wygrał
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Katowiczanka ok dziękuję za szybka odpowiedz. Juz dziś nie smarowałam także mam nadzieje , ze jutro będzie lepiej.
Wiele osób mi go polecało dlatego stosowałam a tu jednak okazuje się, że szajstwo.
A teraz smarujesz czyms innym?
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Seks, pączki! Ja lubię takie tematy!
Gratulacje dla świeżych mam i dzieciątek
Spac coś nie mogę..a posty o pączkach mi w tym nie pomagają.
Sunset, a gdzie leżysz? Jak byłam na klinicznej, tam miały dziewczyny też te baloniki zakładane..przyznam się ze wtedy pierwszy raz usłyszałam o czymś takim..
Ja się smaruje cały czas zwykłym balsamem (evree) jak na razie żadnej zebry nie mam,.ale wszystko przede mną
ChudaRuda, kuzka lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Sunset jak sytuacja? Jakieś postępy?
Ja wczoraj byłam u mojego lekarza tak mnie przebadal żeby trochę to ruszyć. Troche krwi było teraz delikatne plamienia. Rozwarcie aż na 1 cm wow, nie ma szans ze urodze prędzej nawet po terminie raczej. Chyba ze odejdę wody.. -
ChudaRuda wrote:Cześć Lena a miałam pisać i pytać co u Ciebie ?
Nooo u nas na razie sexy ale zaraz będą kupki, zupki itd.
Ja smaruje się balsamem dla dzieci z baby dream bardzo dobrze nawilża
Babydream, bardzo lubię! W płynie do kąpieli ja sama pluskam się cały czasStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualny
-
Marcepanka... to taki balonik, ktory pomaga dojrzec szyjce macicy... ja pytalam o niego poloznych ale mowily, ze jak odejda wody to wtedy sie go nie stosuje...
...przy pierwszej ciazy mialam podawana oksytocyne i marnie szedl ten porod - dlugo... teraz dostalam te tabletki Mizoprostol i w zasadzie jak juz zaczely sie skurcze, to poszlo szybciutko...
Marczolinio... a u nas kazda kobieta dostawala swoje pasy do KTG, nowiutkie, wyjmowane prosto z opakowania...
Wyslalam meza po zakupy i az boje sie co przyniesiehttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Marcepanka wrote:Dziewczyny, a co to właściwie ten balonik? To coś na zasadzie cewnika?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Hejka. Lena jestem w Wojewódzkim. Wczoraj wieczorem jak zwiedzałam porodówkę to było pusto a od 00 do rana urodziło się 9dzieci! Ruch okrutny, miejsc im zabrakło:) Wczoraj odszedł mi czop, dziś mam mieć usg żeby zobaczyć co z tą wodą, ale o baloniku cisza...takie śmieszne urządzenie mini balonik napełnia się soląfizj. I rozwiera tam w środku. Podobno do 4cm rozwarcia może zrobić.
Mam lekkie bóle, ale skurczy tyle co nic...może mnie jeszcze wypuszczą na ten tydzień nie wiem...szpital to jednak inny świat. Napatrzyłam się na dziewczyny po cc i nie wygląda to zachęcająco więc mam nadzieję że dam radę sn. Powodzenia dla oczekujących:)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Lily, Jiwa, Stere serdeczne gratulacje!
Ja zaliczyłam 2 dniowy szpita.
Po całonocnej biegunce dzieć mi się nie ruszał więc poszłam na KTG.
Okazało się , że szyjka zgładzona a rozwarcie na ok. 2,5 - 3 cm.
2 dni czekaliśmy na skurcze , których do dzisiaj nie ma.
Od wczoraj jesteśmy w domu .
Teraz to dopiero można się paranoi nabawić hahahah :d -
Ja to myślałam, że wczoraj urodzę! Taki mnie złapał ból od podbrzusza w dol, że nie wiedziałam co się dzieje.. I rwalo i ciagnelo i paliło. No wszystko na raz.. Na szczęście po nospie przeszło i został mi już tylko ból kręgosłupa..
Niby chce już rodzić, ale po wczorajszym to sobie pomyślałam, że niech to dziecię jeszcze wytrzyma ze dwa tygodnie..