X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to to to erotyki :) tym bardziej, że jestem tak wyposzczona, że dziwię się, że dalam radę. Odkąd jestem w ciąży to zero sexu :( miałam zakaz od lekarza, teraz jak mąż wróci to już możemy :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wczoraj śniło, że urodziłam i od razu do domu pojechałam. Nawet dziecka nie widziałam, powiedzieli mi w szpitalu, że mam je "do odbioru" za dwa dni. Dzwonię, a oni mówią, że moja córka nawet rączkami nie chce ruszać i jest kiepsko. Gdy stwierdziłam, że przecież ja mam syna, to powiedzieli, że nie, że moja córka może nie przeżyć... tak ryczałam, że aż się obudziłam.

Jakaś totalna masakra.

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ macie sny! Ja "na szczęście" dziś tylko śniłam o tym, że zjadłam paczka i byłam mega zestresowana co z cukrem po nim i miałam mega wyrzuty sumienia.. do porodu nawet nie powacham żadnego :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela zjadłabym pączka! Kurcze! Takiego z centrum Gdyni z "Pączusia". Tam jak się przechodzi obok, to aż żal nie wejść! Mniam

A co do blogów parentingowych i wgl innych. Rozumiem, że chcą na tym zarabiać, ale nie mogę zdzierżyć już tych haul'i zakupowych i co nie mają wspaniałego nam do opowiedzenia na temat produktu, którymi są szczęśliwymi posiadaczami. No i fakt, że wszystko takie idealne, kolorowe, a zdjęcia przecudowne mówiące "patrzcie i zazdrośćcie".

• alak9 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda podziwiam, że dałaś rade wytrzymać całą ciążę. U mnie od 3 miesięcy nic, jak tylko zaczyna się maz domenie dobierać tak mała fika takie koziołki, że zaraz mu się odechciewa, bo jeszcze malej się coś stanie. Pewnie dlatego mam takie sny hehe. AnnaIzabela
    ostatnio też mi się snilo, że jadłam paczka, pierwsze po przebudzeniu dzwolniłam do męża, że jak będzie wracał z pracy to ma mi kupić. Był pyszny hehehe. Ja to w ogóle tylko na cukrze mogłabym całą ciążę chodzić. Tylko slodycze mi w głowie. Na szczęście cukier mam w normie i mogę sobie pozwolić na coś słodkiego

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie mam cukrzycę i pewnie stąd ten sen :)

A propos seksu to ja ostatni raz uprawialam jak zachodzilam w ciążę :( zakaz całkowity od lekarza i się męczę..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla kolejnych rozpakowanych :)
    U mnie dzisiaj zaczął się kolejny tydzień, więc za 4-5 tygodni dołączę do Waszego grona :P

f2w3flw16652lysf.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na KTG, Młoda w połowie stwierdziła, że idzie spać, i trzeba było się przewracać z boku na bok i trząść brzuchem i klaskać.. ze standardowego pół godziny zrobiła się prawie godzina.. Po kim to dziecko ma taki charakter? :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja dziś w nocy myślałam, że się uduszę. Zachłysnęłam się czymś. Nie wiem co to było. Ślina, ale jakaś taka gęsta. Zaczęłam kaszleć jak szalona. Aż mąż się obudził spanikowany, a dziecko zaczęło skakać jak szalone. Kaszlałam chyba z pół godziny. Po prostu nie mogłam tego odkrztusić, ani przestać kaszleć. Gardło mi się zatkało. Zdarzało mi się już coś podobnego, ale nie aż tak. Wystraszyłam się, że się uduszę jak znowu mi się to przytrafi i nie mogłam potem spać. Nie wiem skąd to mogło być. Może przez refluks? Ale aż tak....

Z tymi snami to normalka. Też takie dziwactwa mi się śnią. Również erotyczne. Odkąd jestem w ciąży, to bardzo ostrożnie podchodzimy do tematu, bo na przemian skurcze itd. Cały pierwszy trymestr był zakaz, potem zależnie od samopoczucia i występowania skurczy, ale generalnie rzadko. Ostatnio to nawet nie mam ochoty. A jak skurcze odchodzą i można, to wydaje mi się, że ochota była większa, jak sama przyjemność z seksu...Tak mi się to pozmieniało w ciąży. Mąż też się boi i jest bardzo ostrożny, ale chyba dla mnie to zbytnia ostrożność ;) No cóż, może niedługo sobie odbijemy. O ile będzie ochota i czas. Najpierw na pewno będziemy zamiast tego cieszyć się maleństwem.

Sunset, Calza, życzę szybkiego i bezproblemowego rozwiązania :)

Marcepanka, ja też na pewno przynajmniej do połowy lutego poczekam na CC.
    AnnaIzabela mój to zawsze wierci się i kopie na KTG. Widocznie nie lubi tego ściskania pasami.

Co do słodyczy, to na szczęście cukrzycy nie mam. Bez słodyczy nie dałabym rady. Obiecuję sobie przystopować po ciąży. Teraz muszę zjeść przynajmniej 1-2 porcje dziennie. A dużo przez męża, bo słodyczoholik i objada się przy mnie, do tego chudy jak patyk.

calza, AnnaIzabela lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie teraz większą ochotę na jedzenie? No to co ja teraz wyprawiam to jest jakaś tragedia. Dziewczyny, ja nie jem tylko ja żre :) i nie mogę ugasić pragnienia. Pić mi się chce cały czas. Jak to tak będzie to ja nie zmieszcze się na łóżku porodowym :)

Jagna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda ja jem normalnie, ale może masz lepsze jedzenie w lodówce xD

ChudaRuda lubi tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem "normalnie", ale z pragnieniem u mnie tak jak u Ciebie, mogłabym pić non stop! Non stop grana herbata, do tego, wypije szklankę wody i już bym lapala za drugą. I tylko łazienka co 10-20 minut grana :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda ale sen :P ja też miałam fazę że dużo jadlam zwlaszcza słodyczy..
    U nas cisza... Nic się nie dzieje

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Marcepanka, w lodówce nic ciekawego :) ale za lodówką mmm paczusie, słodycze, owoce, (to najczęściej pozeram )o tyle dobrze, no i chipsy raz na jakiś czas. A ostatnio lody ❤

Jagna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie pozwala mąż na chipsy, a mam ochotę od samego początku ciąży. :P
    Na czekolady i ogólnie mega słodkie rzeczy też jakoś nie mam apetytu, teraz głównie mam fazę na jabłka.

Dziś też zrobię fasolkę szparagową z bułka tartą jako dodatek do obiadu. Tak zalega w zamrażalniku samotna... zapomniana. :]

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż też nie pozwala. Przez całą ciąże zjadłam chipsy może ze 2 razy. Za to słodyczy nie broni, bo widzi, że jem też owoce i warzywa. Jest cukier, ale witaminy też.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mam:-) ja dzis po wizycie, maly wazy ok 2830g, dziś ciąża donoszona. Lekarz powiedział że szyjka dojrzewa i jyz przepuszcza opuszek palca. Wiem że to sprawa indywidualna, ale moze wiecie z autopsji bądź od znajomych/ rodziny ile kobitki chodzily z takim rozwarciem?
    Ogólnie od przedwczoraj wieczorem mam bóle i twardnienia brzucha.
    Ostatnie dni tylko bym spala i jadla kaloryczne rzeczy i slodycze, chyba zbieram energie na porod;-)
    I kupilam dzis buty rozmiar 41, bo przez obrzeki przestalam sie miescic w moje 37-38. Masakra...mam nadzieję że po porodzie moje buty beda dobre;-)

Paula. lubi tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziś mam taki ból kręgosłupa, że ledwo w łóżka wstaje i udaje mi się przejść 5m.. jakas totalna masakra :(

iv096iyenbdfaarq.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotech wrote:
    Gratulacje dla mam:-) ja dzis po wizycie, maly wazy ok 2830g, dziś ciąża donoszona. Lekarz powiedział że szyjka dojrzewa i jyz przepuszcza opuszek palca. Wiem że to sprawa indywidualna, ale moze wiecie z autopsji bądź od znajomych/ rodziny ile kobitki chodzily z takim rozwarciem?
    Ogólnie od przedwczoraj wieczorem mam bóle i twardnienia brzucha.
    Ostatnie dni tylko bym spala i jadla kaloryczne rzeczy i slodycze, chyba zbieram energie na porod;-)
    I kupilam dzis buty rozmiar 41, bo przez obrzeki przestalam sie miescic w moje 37-38. Masakra...mam nadzieję że po porodzie moje buty beda dobre;-)

Z takim rozwarciem to i tydzien mozna chodzic:) ale nie ma reguly.

Sporo rozpakowanych lutowek stalo sie styczniowymi:)

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po próbie z oksy wyszedł aż jeden skurcz:) no szału nie ma...jutro balonik oni się nie spieszą więc i Mała siedzi spokojnie. Szkoda tylko że trzeba tkwić w szpitalu nuda straszna. I te historie wszystkie...

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ