X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za szybki poród i jednocześnie mega wam zazdroszczę :)

Pytanie do brzuszków 34tc+ - wam też się tak dłuży, czy wręcz przeciwnie, możecie chodzić i chodzić w ciąży?
    Ja to bym już chciała skończyć 37tc i niech Mała wychodzi..

iv096iyenbdfaarq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciąża dłuży się od samego początku, ale nie w kwestii niewygody czy dolegliwości.
    Po prostu nie mogę się doczekać bycia mamą :)

AnnaIzabela, Aprilia lubią tę wiadomość

• alak9 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zlecialo strasznie szybko, dopiero co były 2 kreski na teście, a teraz tylko niecałe 3 tygodnie zostały.

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• marczolinio Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere będzie dobrze, dasz radę: ) w szpitalu będą Cię mieli na oku :) robią Ci KTG?

AnnaIzabela mnie się teraz bardzo dluzy, a odkąd jestem w szpitalu czyli 10 dni to już w ogóle. No i pod względem fizycznym też ciężko. Ciągle trudno mi oddychać. No i z wyspaniem się jest ciężko, bo łóżko niewygodne. Wbijają mi się w plecy te metalowe barierki z łóżka, bo materac już jest tak wylezany, że się w nim zrobila dziura tam gdzie tyłek haha. No i co 3h mierzą tętno dzidziusia, więc przymusowe pobudki o północy, 3 nad ranem a zas o 5:30 mam ktg które trwa jakieś 50 min. Tu jeszcze mają taki prehistoryczny sprzęt, że jak czujesz ruchy dziecka w czasie ktg to musisz wciskać przycisk. Więc o spaniu w czasie ktg nie ma mowy :D
    A jak dzidziusz też śpi w czasie badania i nie piszą się żadne ruchy to każą budzić. Dziś rano mi położna miętoliła brzuch i dziecko, żeby tylko się jakieś ruchy zapisaly. Ale to było mega nieprzyjemne: /

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuszek nasza Kingusia już na świat przyszła o 9:30 .dl 48 waga2300 taka malusia kruszynka. Dziś rano jak miałam ktg to skurcze co 10 min były i ucisk na tętno. Lek na obchodzie powiedział że muszę mieć cc. W 15 min przygotowań nawet do męża nie mogłam zadzwonić, ale się udało i przyjechał jak maluta się ur. Była u mnie na sali pooperacyjne już dwa razy. P położna polozyla na pierś ależ uczucie. Więcej coś napiszę jak będziemy w domku, jak wszystko będzie dobrze to w sobotę wyjdziemy. Dostała 10 punktów. Zrobili usg główki bo bardzo malutka ale wszystko dobrze. Papa trzymam kciuki za was dziewczynki

AnnaIzabela, szwesta80, ChudaRuda, Megiiii, Coccolina, Aprilia, lena198808, lena7, sunset06, Mayolin, Paula., kuzka lubią tę wiadomość

• marczolinio Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa gratuluacje i dużo zdrówka dla Was!

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jiwa wielkie gratulacje. :)

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa gratulacje! Faktycznie kruszynka :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa gratulacje!

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa :) gratulacje <3

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa gratulacje! Kruszynka, ale najważniejsze, że zdrowa ;*

AnnaIzabela ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony nie mogę się doczekać, bo już chciałabym mieć malucha przy sobie zamiast w brzuchu. Poza tym ciąża też była dla mnie dosyć stresująca. Problemy neurologiczne, które przełożyły się na wskazanie do cc, bóle, skurcze, leżenie, itd strach o utrzymanie ciąży. Teraz z kolei jak tak o tym myślę, to jednak szybko zleciało. Dopiero co były wakacje i umierałam z mdłości, a już jest koniec stycznia.
    Pamiętam jak mąż mówił mi na początku ciąży "zleci, zobaczysz, nawet się nie obejrzysz, a maluch będzie w domu, a ciąża tylko wspomnieniem".
    A ja na to, że pewnie tak, ale przede mną jeszcze tyle czasu...
    Teraz wszyscy mi mówią, że ta końcówka moment zleci, a ja odliczam dni do końca. Choć też zastanawiam się jaki będzie ten nasz maluch.

Dziś byłam na wizycie. KTG najpierw. Potem badanie szyjki i pobranie wymazu na GBS. Lekarz stwierdził, że szyjka jak najbardziej o.k., ale mam wyjątkowo silne skurcze przepowiadające jak na ten okres ciąży. Dał mi też skierowanie na CC, bo kolejna wizyta dopiero 14 lutego. A na początku lutego już powinnam pójść ustalić termin.
    Oczywiście na tym się zakończyło i USG mi nawet nie zrobił, choć prosiłam o podanie wagi dziecka. Dziwny on jest. Zaśmiał się tylko, że waży ok. 2,5 kg i to tyle.
    W sumie on pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Nie wiem, może taki położnik ze szpitala uważa, że podanie wagi dziecka to zbędna informacja i niepotrzebny wymysł, bo przecież zrobią mi USG przed porodem w szpitalu. No kurde i gadaj tu z takim....
    A Luteinę mam brać aż do 38 tygodnia. Leki na ciśnienie odstawią mi po porodzie.
    Pomyślałam sobie, że w drodze powrotnej pójdę do fryzjerki podciąć włosy, bo potem nie będzie czasu, a ta skróciła mi bardzo dużo z długości, z przodu nic nie zrobiła i skasowała niemało. Gdyby nie to, że myślami jetem już przy dziecku, to pewnie bardzo bym się wkurzyła ;) W dodatku, przyznała się. że ma 39 stopni gorączki. Masakra....Mam nadzieję że nie zarazi mnie jakimś grypskiem. Wystarczy, że już mnie zatoki bolą.
    Przynajmniej w pobliskim Lidlu kupiłam gofrownicę i poprawiłam humor pysznymi goframi, które już długo za mną chodziły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 21:39

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, jakoś tak mam wrażenie, że jak Młoda będzie już po tej stronie brzucha to będę miała większy wpływ na to co się dzieje :) ten stres ciążowy to się nigdy nie kończy jednak..

Ja mam wizytę 31.01, na szczęście moja lekarz robi mi USG na każdej, więc choć tyle popatrzę :) a jutro KTG, ciekawe co tym razem wywinie, bo ostatnio jej się znudziło i pod koniec poszła spać, pielęgniarka musiała ją budzić :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa gratulacje i wszystkiego dobrego dla was!!!

AnnaIzabela ja się bardzo nie mogę doczekać rozwiązania. Całą ciążę czuję się kiepsko i jakieś 2-3 m-ce wyżej, mimo, że nie wymiotowałam. Nie mogę spać, jestem ciągle zmęczona i bez sił a w domu wymagający dwulatek. Za mną 4 długie infekcje w tym jedna leczona antybiotykiem i parę innych przykrych komplikacji zdrowotnych :( Nie chce mi się ruszać z domu a z drugiej strony zdziczałam siedząc w nim. Także chciałabym już urodzić, bo przynajmniej będę wiedzieć dlaczego jestem zmęczona, a nie że boli i męczy mnie sama egzystencja w ciąży :/ Przykre to tak odczuwać ten stan. Pocieszające jest, że maluszek zdrowy a ja przybrałam jak dotąd 5,5kg.
    No to się wyżaliłam

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gdzie ten piękny czas opisywany wszędzie :D

ilonqa30 lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W książkach, w dziale bajek :D

AnnaIzabela, lena7 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane... Bruno jest na swiecie od 18.51, wazy 3235 g, ma 50 cm dlugosci, urodzony naturalnie tzn po podaniu tabletek ale wyszedl dolem :)
    ...skurcze to koszmar, myslalam ze ich nie przezyje...

Jiwa... gratuluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 22:18

Megiiii, Lilly123, Aprilia, ChudaRuda, lena198808, lena7, Marcepanka, AnnaIzabela, kozamonia, Mayolin, Rafaello, Paula., jiwa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, gratulacje :) Współczuję przeżyć, ale już za Tobą. Aż zazdroszczę kolejnej mamusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 22:28

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa i stere wielkie gratulacje! <3

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere gratulacje!!! Chyba szybko poszło? To teraz rzeczki mleczka i wszystkiego naj:)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jiwa i Stere gratulacje :)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ