X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Dzień dobry, kuzka ja też mam termin na dziś - tak mam w karcie ciąży wpisane. No ale totalna cisza i nic na to nie wskazuje, żeby to miało nastąpić. W poniedziałek na ktg był spokój i pani dr powiedziała, że "gotowości brak". Także czekam, w poniedziałek kolejne ktg.

Ja na poniedziałek mam już skierowanie do szpitala :(

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kończę 36tc! Mam dziś wizytę i może wyjmie mi już pessar i zacznę prawdziwe odliczanie :) nie pogniewam się za prezent na Walentynki :)

Megiiii lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia gratulacje. Urodziłaś w 37 tc?
    ChudaRuda jak przeczytałam wczorajszy post, to myślałam, że na koniec będziesz się chwalić, że urodziłaś :P
    kuzka czyli dziś Twój dzień. Życzę porodówki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Ja dziś kończę 36tc! Mam dziś wizytę i może wyjmie mi już pessar i zacznę prawdziwe odliczanie :) nie pogniewam się za prezent na Walentynki :)

Ja kolejną wizytę mam w walentynki u gina, także jeszcze sobie poczekam.
    Co do KTG jeszcze nie miałam i pewnie do 14 mieć nie będę, bo nic gin nie wspominał.

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, no już szykowalam się na wyjazd do szpitala. Torbę do końca spakowalam, wszystkie badania :) na szczęście przeszło, ale niedawno była powtórka tylko słabszy ból. Gadam do brzucha, że jeszcze nie czas :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia...gratuluje

Ja tez mam bardzo wrazliwe sutki... nie lubie jak sie ich dotyka ale karmie piersia i jest naprawde ok... najgorzej jest na poczatku, kiedy laktacja sie rozkreca a potem jest juz z gorki...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    Ja kolejną wizytę mam w walentynki u gina, także jeszcze sobie poczekam.
    Co do KTG jeszcze nie miałam i pewnie do 14 mieć nie będę, bo nic gin nie wspominał.

Wizyta wizytą, a dziecię wyjdzie jak będzie chciało, może się pospieszyć :)
    U mnie KTG tylko ze względu na cukrzycę, gdyby wszystko było ok to pewnie też bym nie musiała jeździć co tydzień.

iv096iyenbdfaarq.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Ja na poniedziałek mam już skierowanie do szpitala :(
    Kuzka to szybko... ale pewnie mnie w poniedziałek też już będą chcieli zostawiać.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, ja też kolejną wizytę mam w Walentynki. Mam nadzieję, że to już będzie ostatnia :) Zaraz muszę lecieć po odbiór wyników z wczorajszych prób wątrobowych.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    kozamonia gratulacje. Urodziłaś w 37 tc?
    Tak, dokładnie. W ostatnim dniu 37 tygodnia.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie od tego 37 tygodnia już różnie może być. Ja dziś dopakuję torbę. Zostało jeszcze parę drobiazgów.
    A dziewczyny które już rodziły. Czy z tych szpitalnych list coś Wam się albo nie przydało, albo warto byłoby dorzucić? Bo ja jeszcze nie jestem dopakowana do końca, a torba calutka wypełniona. A to tylko moje rzeczy. Mnóstwo miejsca zajmują te podkłady podpaski, podkłady na łózko, wkładki. Drugą malutką torbę przeznaczyłam dla malucha.

A ja właśnie odebrałam wyniki. Wszystko o.k. To nie wiem skąd to swędzenie. Dziś znowu wszystko swędzi. Chyba jednak jakieś uczulenie, ale nie wiem na co. Najważniejsze, że nic poważnego. Przynajmniej czuję się uspokojona :)

Do tego męczy mnie od wczoraj przeokrutna zgaga. Nawet 3 pastylki na zgagę nic nie dały. Ale tyle już zniosłam, to zniosę i to :) W sumie już niedługo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 12:57

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja nawet nie zaczęłam się jeszcze pakować :/ Znaczy niby kupione, uprane i wyprasowane wszystko mam, ale zeby wziąć to i zgarnąć do kupy to jakoś mam problem :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi to super, że wyniki w normie! Najważniejsze to mieć spokojne sumienie :)

Megiiii lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii... ja nie rodzilam w Polsce i akurat wszystko co bylo mi potrzebne z rzeczy higienicznych dostalam w szpitalu... jedyne czego nie wzielam a okazalo sie potrzebne to smoczek dla maluszka... zaraz po porodzie przyssal sie do cycka i maz musial latac do szpitalnej apteki po cumelka bo inaczej trudno bylo synka oderwac od piersi...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo o smoczku niepomyslalam, zaraz idę dorzucić do torby.
    Jejku jak te dni się wleka, na dodatek maz musi ostatnio zostawać dłużej w pracy, wiec siedzę sama całe dnie:/ nie mam tu w holandii żadnej koleżanki:/
    Wszystko wysprzatalam juz 10 razy:) W szafach poukładane jak nigdy hehe. Na zawnatrz ciągle pada, wiec spacer tez odpada:/

• Coccolina Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczek był potrzebny w szpitalu ? :O Matko ...

U nas w szpitalach to raczej jest zakaz podawania smoczków ... :/ tak przynajmniej mi się zdawało ...

Ja dzisiaj lecę na skurczach od 12 ... chociaż wydaje mi się, że zaczynają się wyciszać ... ale od momentu jak się zaczęły to od razu co 8 - 10 minut :O Ale widzę, że kąpiel znowu córcię uspokoiła ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 15:33

85993e3kq2qy7eit.png
    f2wl3e5ey3ftig7q.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na szybko napiszę, że o 14 17 przez CC urodził się Filip, waży 3495g i mierzy 54cm wzrostu :) jest przepiękny i grzeczniutki! Napisze Wam więcej jak nabiorę sił:)

lena198808, Aprilia, ChudaRuda, Asasa, Marcepanka, kozamonia, marczolinio, kuzka, lena7, Coccolina, sunset06, Lilly123 lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Hej, na szybko napiszę, że o 14 17 przez CC urodził się Filip, waży 3495g i mierzy 54cm wzrostu :) jest przepiękny i grzeczniutki! Napisze Wam więcej jak nabiorę sił:)

Calza a jednak załapałaś się na styczeń :) gratuluję dużo zdrówka dla Was

Megiiii, calza lubią tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza :) no w końcu :) dzielna kobieto :) gratulacje i dużo zdrówka dla Was :)

calza lubi tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza gratulacje:)

Co do smoczka, to też zastanawiałam się nad nim. W razie w wezmę.

calza lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ