X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Hej, na szybko napiszę, że o 14 17 przez CC urodził się Filip, waży 3495g i mierzy 54cm wzrostu :) jest przepiękny i grzeczniutki! Napisze Wam więcej jak nabiorę sił:)

Tak coś myślałam, że się nie odzywasz bo rodzisz :P Gratulację!

calza lubi tę wiadomość

• stere Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza... doczekalas sie, gratuluje :)
    Coccolina... ja rodzilam w Holandii.... tutaj chyba nikt nie ingeruje w to co sie podaje dziecku... nie ma musu karmienia piersia, opiekowania sie dziecmi zaraz po porodzie itp... jedyny mus to porod naturalny -cc to rzadkosc....
    Anak... ja tez przed porodem mialam wszystko zrobione... jeszcze chwile i bedziesz miala co robic przy dziecku :)

calza lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Calza... doczekalas sie, gratuluje :)
    Coccolina... ja rodzilam w Holandii.... tutaj chyba nikt nie ingeruje w to co sie podaje dziecku... nie ma musu karmienia piersia, opiekowania sie dziecmi zaraz po porodzie itp... jedyny mus to porod naturalny -cc to rzadkosc....
    Anak... ja tez przed porodem mialam wszystko zrobione... jeszcze chwile i bedziesz miala co robic przy dziecku :)

To ja muszę zacząć sprzątać, bo ostatnio mnie się nie chciało :D

• marczolinio Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza gratulacje! Jednak krwawy księżyc zdał egzamin :D

Mi też brakowało smoczka w szpitalu, jak mała leżała pod lampami z żółtaczka. Nie podobało się jej na solarium i chwilę musiała smoka pociumkac, żeby się uspokoić. A po wyjściu już nie chciała smoczka ;]

calza lubi tę wiadomość

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozamonia, Calza - gratulacje!!!

Smoczek zaburza naturalny odruch ssania i zalecają, żeby w pierwszym miesiącu w ogóle nie podawać. Ja do szpitala nie biorę a i potem się zobaczy czy dostanie. Na dokarmianie butlą też się kategorycznie nie zgodzę, o ile nie będzie jakiejś wielkiej tragedii oczywiście. Za dużo przeszłam ze starszym.

Ja dziś zaczęłam 37 tydzień. Torba niespakowana, mało co poprane, niewyprasowane. Przy absorbującym starszaku prawie nic nie mogę zrobić, robię tylko bieżące rzeczy. Sił tyle co kot napłakał. A tu jeszcze jeżdżenie na wyniki, po lekarzach, nie mam kiedy wpleść w to ktg bo jak męża nie ma to nie mam co z dzieckiem zrobić. Jakby mało było to dziś złamał mi się ząb, który jest w trakcie leczenia, miałam iść po porodzie a tu trzeba już zaraz :/ Dobrze chociaż, że jeszcze nic nie zwiastuje porodu (choć chciałabym go mieć już za sobą) no ale zegar tyka...

Coccolina, calza lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla u mnie dokładnie taka sama sytuacja, torba stoi pusta w pokoju już od tygodnia i jakoś sama się nie chce zapełnić :D

My się dziś wizytowalismy i Młoda waży ok 2850g póki co, więc niechby jeszcze trochę podrosla :) Pessar zdejmie mi 14.02 jak dochodzę :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że umawianie na walentynkowe wizyty cieszy się powodzeniem ;-). To już kolejna.

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to chyba kwestia braku wyboru :D moja przyjmuje tylko w środy, a za 3 tygodnie to będzie już 39tc, więc kompletnie po ptokach :D

Megiiii lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nareszcie dopakowałam torby. Ale tego jest. Dobrze, że mąż pomoże mi się zabrać.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Na którą zadziałała pełnia ? :)

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję rozpakowanym. Dzisiaj pierwszy dzień lutego więc nasz wątek zaczyna swoją przygodę z poród ami :)

Ja wczoraj miałam ktg i w połowie zapisu córcia tak szalała w brzuchu i tętno wywindowalo do 180 i teraz zaczynam się martwić że za wysokie. Położna uspokajala że to tylko chwilowe. Chyba jutro do niej pójdę na jeszcze jeden zapis zobaczyć czy już się dziecko uspokoiło.miala tak któraś z was?

calza lubi tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Dzień dobry !

Na którą zadziałała pełnia ? :)

Nawet nie pomyślałam, że to to! Bujam się od 4 :|

Co do KTG to u mnie dziecko jedynie w trakcie zasypia i trzeba bujać brzuchem żeby wstała i się zaczęła ruszać.. Może jej się nie spodobało, że coś dotyka jej mieszkania i się zdenerwowała :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka88 u mnie też zapisywało się tętno 180 jak i 100, ale tak jak u Ciebie było to chwilowe, większość była w okolicach 120 i lekarka powiedziała, że zapis jest prawidłowy.

Przez ta pełnię nie wyspałam się, zaczynam się też stresować tym, że termin wybił a u mnie totalna cisza, boję się wywoływania i tego, że skończy się cesarką.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko, to do zawału mnie doprowadzi. Od rana zero ruchów. Zawsze około 6 budziła kopniaczkami, dzisiaj cisza. Dopiero teraz czuję jak zaczyna się powoli rozpychac. Ehhh ciśnienie mi tylko podniosła. Miłego dnia Wam życzę :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki:) my jeszcze w szpitalu mała ma podwyższone crp i się badamy. Co do kp to tutaj mają bardzo fajną panią od laktacji. Pogadankę strzeliła dała laktator elektryczny i od wczoraj wieczora mam mleko!nie jakoś dużo ale mała dostaje więc mam nadzieję że przybierze.

W szpitalu to zabrakło mi majtek tych ceratowych miałam jedno opakowanie. Z torby do porodu to jedynie woda do picia się przydała i taka chusta którą położna mi moczyła a ja się nią okładałam uratowała mi życie:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzka trochę liczyłam na tą pełnię zwlaszcza, że wczoraj dosyc mocno stawiał mi się brzuch nawet chwile okresowy ból miałam ale Olci baaardzo dobrze w brzuszku jest i nic z tego nie wyszlo.
    Poza tym brzuch nadal wysoko :/
    Jutro ostatnia wizyta u lekarza. To czekanie jest męczące :(

Asasa również boję sie wywoływania i cesarki :(

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz wasza kolej ;) powodzenia
    Styczniówka 2018

AnnaIzabela, kuzka, Mayolin, ChudaRuda, Aprilia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luty wita! :)

Dziewczyny, a czy wy też takie na końcówce zmęczone jesteście. Ziewam non stop, a spałam dziś dobre 10 godzin. Maluszek od wczoraj też bardziej leniwy, jedynie wystawia od czasu do czasu swoje malutkie ciałeczko. Już nie jest tak energiczne, chyba faktycznie ma mało miejsca.

Miałam dziś sprzątać i szczerze... nie wiem czy mi to wypali. Nie wiem, czy zdołam ogarnąć mieszkanko. Już drugi dzień tak padam, nic nie robiąc. :(

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w domu mam tsunami i huragan w jednym.. Spółdzielnia stwierdziła, że wymieniamy instalacje gazowa w całym bloku.. (dwa lata temu się wprowadzalismy i robiony był gruntowny remont) a teraz wybite kafelki w łazience, rozwalone szafki w kuchni, wszędzie kurz, gruz i brud :( Załamka..

iv096iyenbdfaarq.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, ja też zero chęci do życia, od rana sie nie mogę nawet zebrać zeby kuchnie po śniadaniu ogarnąć. Najchętniej leżała bym cały dzień.
    AnnaIzabela współczuję, remonty to najgorsze co może być.
    Ja tez boje się wywoływania i cesarki, mam nadzieje, ze mała sama zdecyduje się wyjść i nie będzie trzeba jej pomagać w żaden sposob.

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ