X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii, ale zaskoczenie. Gratulacje! Mały jak na ten tydzień porodu ma bardzo ładną wagę :)

Megiiii lubi tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto dzisiaj??? :D :D :D

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) co tak cicho na forum? Czyżby mamusie rodziły? :)
    Ja zaciskam nogi, ale szczerze? To wieczorem jestem "obsrana " ze strachu, żeby tylko w nocy nie zaczęła się akcja. Dzisiaj głowa boli, spuchlam okropnie, ciśnienie kontroluje. Ehhh ta końcówka ciąży daje ostro w kość.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja ja się zgłaszam ;)
    Wczoraj rano odszedł mi czop- rzeczywiście nie da się go pomylić z czymś innym aczkolwiek był on bez krwi także z tego co czytałam to nawet i 2 tyg mogę sobie poczekać;) liczyłam, że może w nocy coś się ruszy bo czułam się bardzo miesiączkowo ale wszystko ucichlo.
    Także oczekwian ciąg dalszy ;)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy macie/miałyście tak, że Wasze szkraby w pewnym momencie się rozleniwily? Moja od wczoraj jakaś taka właśnie jest. Jak ja zaczepie to odpowiada, coś tam pokopie, ale większość czasu chyba śpi. Wcześniej potrafiła mi prawie brzuch przestawić, a teraz jakoś się uspokoiła.

iv096iyenbdfaarq.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela moja malutka tez od pewnego czasu już nie jest taka energiczna, pewnie miejsca juz nie ma:)

A mi zostało 9 dni i kompletnie nic się nie dzieje. Żadnych oznak nadchodzącego porodu.

Na forum cisza, bo większość juz ma swoje pociechy po drugiej stronie brzuszka i chyba nie maja czasu tu zajrzeć.

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii gratulacje! No to szybko przed terminem urodziłaś :P

U mnie nic się nie dzieje, a malutki ostatnio bardzo aktywny. Czasami też ma dni leniwe, ale to tylko czasami.

Czekam do skończonego 37 tc. :D Na poród w ogóle się u mnie nie zapowiada.

AnnaIzabela, Megiiii lubią tę wiadomość

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już tylko czekam na tą środę żeby skończyć 37tc :)

U mnie z oznak to jedynie bóle "okresowe" kilka razy dziennie przez parę minut.
    No i ja do 38tc będę miała pessar, bo dopiero się z ginekolog widzę 14.02, ale może jak Mała będzie chciała bardzo na tą stronę brzucha to i pessar jej nie zatrzyma :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Ja ja ja się zgłaszam ;)
    Wczoraj rano odszedł mi czop- rzeczywiście nie da się go pomylić z czymś innym aczkolwiek był on bez krwi także z tego co czytałam to nawet i 2 tyg mogę sobie poczekać;) liczyłam, że może w nocy coś się ruszy bo czułam się bardzo miesiączkowo ale wszystko ucichlo.
    Także oczekwian ciąg dalszy ;)

Czyli wychodzi na to, że wtedy jak się Was pytałam, to jednak odszedł czop ;)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak ja czekałam na 37 tydzień i chciałam urodzić :D A jak sobie odpuscilam i napisałam do swojego, że dotrwam do jego przyjazdu z pracy do domu, to rano odeszly mi wody i wieczorem juz miałam niunie przy sobie. Końcówka ciąży była ciężka. Problemy ze spaniem, sikanie co chwila. Ale i tak tęsknię za brzuszkiem. Mimo, że był ciężki i duży. Moja w brzuszku tez pod koniec się rozleniwila, ale wieczorami potrafiła nadrobić machajac tymi kopytkami.
    Życzę wam żebyście urodziły szybciutko!
    Ewela u mnie od odejścia czopa do porodu minęły 2 tyg bez 2-3 dni. I nie w całości. Reszta wyleciała z wodami. A poza tym u nas jest ok. Wiktoria ogólnie grzeczna dziewczynka. Nie lubi kąpieli, płacze przy przewijaniu, ale często się zdarza juz, ze przestaje. Położna ma być jutro. Będziemy próbować przystawiać do piersi. Sprawdzi wiotkosc krtani itp u małej, bo strasznie się krztusi jak podaje jej wodę do picia. Pije tylko na boczku i max kilka lykow.. A jak zaczyna się krztusic ze aż nie może oddychać to normalnie sama schodze z nerwów. No i jutro idziemy zapisać sie do przychodni i na pierwszą wizytę u pediatry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:43

Asasa, AnnaIzabela, Lilly123 lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu :)
    Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
    https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Czyli wychodzi na to, że wtedy jak się Was pytałam, to jednak odszedł czop ;)

Megiii a ile przed porodem odszedł ? ;)

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś zameldowalam się w szpitalu. Termin mam na 11-go, planowe cc na 7-go ale na ostatniej wizycie okazało się że blizna po poprzedniej cesarce mi się rozchodzi i w razie skurczow od razu cc. A tu w szpitalu okazało się że skurcze się piszą i położna zdziwiona że ich nie czuję. No coś mnie pobolewa ale narazie się nic nie rozkręca więc czekamy☺️

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały tancerz też się ostatnio trochę uspokoił. W piątek byłam na ktg i położne mówiły, że tak może być i to normalne. Ogólnie u nas ok, jutro jedziemy na ostatnią wizytę.

Malineczka podajesz noworodkowi wodę??? :O A po co??? Nie dziwię się, że się krztusi :/

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Malineczka podajesz noworodkowi wodę??? :O A po co??? Nie dziwię się, że się krztusi :/

Jeśli karmisz dziecko mm nie kp to podajesz międzyczasie dziecku wodę, żeby się nie odwodniło, bo mleko modyfikowane to dla dziecka jedzenie. A bez picia się odwodni. Karmiąc piersią pierw leci słodkie mleko (picie) a potem dopiero mleko jako pokarm. A jak rozmawiałam z położną, to kazała pierw dać 30 ml odciagnietego mojego mleka, a potem mieszanka, do czasu jej przyjazdu, by nie dopuścić do odwodnienia, bo ona music sprawdzić co się dzieje, że Wiktoria się krztusi

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Jeśli karmisz dziecko mm nie kp to podajesz międzyczasie dziecku wodę, żeby się nie odwodniło, bo mleko modyfikowane to dla dziecka jedzenie. A bez picia się odwodni. Karmiąc piersią pierw leci słodkie mleko (picie) a potem dopiero mleko jako pokarm. A jak rozmawiałam z położną, to kazała pierw dać 30 ml odciagnietego mojego mleka, a potem mieszanka, do czasu jej przyjazdu, by nie dopuścić do odwodnienia, bo ona music sprawdzić co się dzieje, że Wiktoria się krztusi
    Cześć.
    Jestem z wątku czerwcowego,ale
    podczytuję Was czasami bo lubię czytać,jak już mamusie chwalą się nowo narodzonymi dzieciaczkami :)
    Chciałam tylko podpisać się pod tym,co napisałaś...
    To prawda...dzieciątko karmione mm trzeba przepajać wodą.
    Bez tego może najzwyczajniej mieć zaparcia i się męczyć.
    Swojego pierwszego synka wychowałam na mm (konkretnie NAN).
    Mam nadzieję,że tym razem będzie to kp,ale jeżeli się nie uda to z doświadczenia już wiem,że nie robię krzywdy maluszkowi podając Mu mm.
    A piszę to dlatego,że zdarzało się,że mówiąc,że karmię dziecko mm,słyszałam mnóstwo negatywnych komentarzy.
    Komentarzy,które czasem sprawiały,że czułam się jak wyrodna matka :(
    Dzieci na mm też pięknie rosną i są zdrowiutkie (mój synek pierwszy raz zachorował,jak miał roczek i była to ospa wietrzna) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 07:33

AnnaIzabela, Malineeczkaa, joka789 lubią tę wiadomość

• sunset06 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych;) Mi czop odszedł dwa dni przed porodem i rzeczywiście nie da się go z niczym pomylić;) dziś ściąganie szwów w końcu. Jeszcze troszkę mnie telepie wewnętrznie i głdna często jestem. poród to jednak wyczyn dla organizmu;)

Ja się cieszę z kp. Dziś zobaczymy czy mała przybrała. Przy cycku tak fajnie się uspokaja choć zanim złapie to potrafi pokrzyczeć;) no i śpi i trawi i tak w kółko;)

Powodzenia pozostałym to już ostatnie chwile w ciąży a ja będę ten czas wspominać w sumie dobrze i tego wam życzę;)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • marczolinio Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Ja właśnie jestem po USG w szpitalu. Mimo, iż pobyt w szpitalu, który u mnie trwa już 3 tygodnie mnie psychicznie wykańcza to muszę przyznać, że opieka jest na b.wysokim poziomie. Usg z dopplerem mam już co 2-3 dni. A z dzisiejszego wyszło, że dzidzia ma 3230 gram czyli tyle samo, co moja pierworodna w dniu narodzin :) przepływy ok i AFI wzrosło do 11. A do szpitala trafilam wlasnie przez malowodzie. Szkoda, ze tych wód nie było tak dużo jeszcze tydzień temu to by była szansa na dom. A tak to muszę dalej kiblować na patologii aż małemu się zachce wyjść. A objawów porodu nadal zero..

MTHFR C677t heterozygota, IO
    Córeczka ur. 17.01.2015
    2 Aniołki [*] 06.2016 i 03.2017 - 13 tc
    2nn3e6hh4f4v9n7y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś maluch mega aktywny w brzuszku. Nogi ma tak silne, że aż za brzuch się trzymam :D Co u was brzuchatki?

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    U mnie dziś maluch mega aktywny w brzuszku. Nogi ma tak silne, że aż za brzuch się trzymam :D Co u was brzuchatki?

Haha, moja też dziś kopie i się kręci :) Może pogoda im się podoba i brykaja :D

iv096iyenbdfaarq.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ