X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam maluchów. Mój mały od wczoraj pręży się,słychać głośne oddawanie gazów, podkurcza nóżki. Wygląda mi to na kolkę, ale w sumie nic z domowych metod nie działa. Mały prężył się i na przemian krzyczy całą noc. Teraz też nie jest lepiej. Lekarz dziś nie przyjmuje i zostaje IP. W domu mam tylko herbatkę koperkową od 1 tygodnia życia a większość leków na kolki jest od 1 m-c-a. Nie wiem już co robić. Czy czekać, aż przejdzie. Niby jest minimalnie lepiej. Chyba zaparzę mu herbatkę i spróbuję podać. Podeślę też męża do apteki. Czy możliwe, żeby kolka trwała tyle godzin?

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Mam pytanie do mam maluchów. Mój mały od wczoraj pręży się,słychać głośne oddawanie gazów, podkurcza nóżki. Wygląda mi to na kolkę, ale w sumie nic z domowych metod nie działa. Mały prężył się i na przemian krzyczy całą noc. Teraz też nie jest lepiej. Lekarz dziś nie przyjmuje i zostaje IP. W domu mam tylko herbatkę koperkową od 1 tygodnia życia a większość leków na kolki jest od 1 m-c-a. Nie wiem już co robić. Czy czekać, aż przejdzie. Niby jest minimalnie lepiej. Chyba zaparzę mu herbatkę i spróbuję podać. Podeślę też męża do apteki. Czy możliwe, żeby kolka trwała tyle godzin?

Nie wiem za bardzo czy kolka może tyle trwać, aczkolwiek mam link dlaczego nie powinno się dawać dziecku herbatek ziołowych. Myślę, że lepiej coś w aptece innego znaleźć albo faktycznie jechać na ip
    https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/dlaczego-dzieci-nie-powinny-pic-herbatek-ziolowych,252890.html

iv096iyenbdfaarq.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wczoraj właśnie w tvn mówili o tych herbatkach żeby jednak unikać tej z kopru. Ja sama piję pokrzywę. Gabi nie wisi na cycku jak skończy to wypluwa i się uśmiecha;) pobolewa ją chyba brzuszek bo potrafi zapłakać ale jak przystawię albo pomasuję brzuszek to przechodzi. Mam nadzieję że się nie rozkręcą te kolki... Moje piersi od paru dni bardziej miękkie i gdzieś przeczytałam fajne zdanie że piersi to nie magazyn tylko fabryka, więc nie muszą te cycki być wielkie i twarde cały czas.

Mała dużo "gada" przez sn wydaje śmieszne odgłosy i sobie śpi a ja czuwam:)
    Śpi w łóżku z nami bo nie mam siły jej nosić. W dzień śpi w kokonie w salonie albo w łóżeczku. No i już się pięknie przygląda. Czytamy bajki i oglądamy kontrastowe obrazki. A i kąpiel uwielbia ale w łazience musi być naprawdę ciepło.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a ja się zastanawiam jak trzeba układać dziecko do snu. Na plecach czy na boczku? Co prawda moja jeszcze w brzuszku ale to pytanie mnie nurtuje.

• stere Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka... ja w czwartek bylam u pediatry, kazala klasc dziecko na pleckach, na boczku i na brzuchu tylko pod kontrola rodzica...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już rodzinka w komplecie. Miłosz ur. dziś o 15:40, 56 cm, 3750g. Niestety przez cc ale najważniejsze, że wszystko dobrze. Pozdrawiamy ciocie :)

Megiiii, AnnaIzabela, nadziejka88, Paula., lena7, dłukachna, Marcepanka, sunset06, Lilly123, Mayolin, ChudaRuda lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    U nas już rodzinka w komplecie. Miłosz ur. dziś o 15:40, 56 cm, 3750g. Niestety przez cc ale najważniejsze, że wszystko dobrze. Pozdrawiamy ciocie :)

Gratulacje :) Najważniejsze, że cały i zdrowy

U nas najprawdopodobniej kolki, albo jakaś nietolerancja. Dzwoniłam do położnej. Mąż kupił w aptece Delicol. Podaliśmy mu dziś 2 razy. W dzień było znacznie lepiej, trochę pospał, pod wieczór znowu zaczął się naprężać i popłakiwać. Tak do teraz. Mąż działa z suszarką. To na chwilę pomaga. I tak w kółko. Zastanawiam się nad kupnem Biogai i Boboticu. Macie jakieś opinie na ten temat?

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna zalecila bobotic ale wg instrukcji mozna podawac od 28 dnia zycia maluszka wiec ja sie jeszcze wstrzymalam z podawaniem. Ogolnie polecam termoforek z pestek zagrzac i po kazdnym karmieniu odkladac malenstwo na boczek i przykladac do brzuszka termofor

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do rozpakowanych: stosujecie cos na rane po nacieciu krocza? Zeby sie jakis bliznowiec nie zrobil czy cos? Bo czuje takie zgrubienia w miejscu szycia i nie wiem czy to normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki :) mam termin na 30.04 i mam pytanie do mam których dzieci mają ok 2tyg . Moja córka 2 tyg po moim porodzie ma komunię i zastanawiam się czy w ogóle mogę myśleć o tym aby zabrać maleństwo ze sobą na komunię ? Czy łatwić już jakąś opiekę ? Sama już nie wiem i pewnie z tych nerwowo urodze przed czasem...
    Poszłybyście z 2 tygodniowym dzieckiem na jakieś przyjęcie czy chociażby na obiad do restauracji ?

• Paula. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka ma prawie 2 miesiace co prawda wczesniaczek i jej wiek korygowany to 16 dni ale nigdzie bym z nią na chwile obecną nie poszla.

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Gratulacje. Dużo zdrówka :)

Aprilia lubi tę wiadomość

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Witam wszystkie mamuśki :) mam termin na 30.04 i mam pytanie do mam których dzieci mają ok 2tyg . Moja córka 2 tyg po moim porodzie ma komunię i zastanawiam się czy w ogóle mogę myśleć o tym aby zabrać maleństwo ze sobą na komunię ? Czy łatwić już jakąś opiekę ? Sama już nie wiem i pewnie z tych nerwowo urodze przed czasem...
    Poszłybyście z 2 tygodniowym dzieckiem na jakieś przyjęcie czy chociażby na obiad do restauracji ?
    Mój synio ma 2tyg. i nie poszłabym z nim w tej chwili nigdzie. Moim zdaniem jest za malutki na większe zbiorowiska ludzi. A i nie zostawiłabym go z nikim na dłużej. Może jestem mama kwoka, ale wolę go mieć przy sobie. Z córką postepowałam identycznie.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Pytanie do rozpakowanych: stosujecie cos na rane po nacieciu krocza? Zeby sie jakis bliznowiec nie zrobil czy cos? Bo czuje takie zgrubienia w miejscu szycia i nie wiem czy to normalne
    Mi ginekolog kazał przemywać, osuszac ręcznikiem papierowym i psikac octeniseptem. Dwa tygodnie po szyciu zgrubienia nie mam. Blizna zostanie i jak trafisz na fajnego lekarza to Cię ładnie zszyje. Ja trafiłam kiepsko i moja blizna nie jest najlepsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 09:39

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia gratulacje!
    Lutówek w dwupaku coraz mniej :P

AnnaIzabela, Aprilia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to z tymi szwami? Gdzie ściągałyście? U ginekologa, czy jechać na szpital trzeba? Jak to w ogóle wygląda?

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    Aprilia gratulacje!
    Lutówek w dwupaku coraz mniej :P

Coś czuję, że zostaniemy we dwie na placu boju :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    A jak to z tymi szwami? Gdzie ściągałyście? U ginekologa, czy jechać na szpital trzeba? Jak to w ogóle wygląda?
    Mi zdejmowała położna środowiskowa w domu. Zgrubienie mam z jednej strony ale powiedziała że to normalne bo cięcie było głębokie.

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • dłukachna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szwy zdjęli w szpitalu na izbie przyjęć. Ale doktorka mówiła o położnej środowiskowej, że może zdjąć na wizycie.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela też tak coś czuję, ale mam wrażenie, że mój syn na świat się jeszcze nie pcha :P Chyba będę ostatnia :D

Dłukachna jak może to zrobić położna, to super! Myślałam, że muszę zostawić malca w domu i sama jechać, a to trochę byłoby mi nie na rękę

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ