Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie do mam maluchów. Mój mały od wczoraj pręży się,słychać głośne oddawanie gazów, podkurcza nóżki. Wygląda mi to na kolkę, ale w sumie nic z domowych metod nie działa. Mały prężył się i na przemian krzyczy całą noc. Teraz też nie jest lepiej. Lekarz dziś nie przyjmuje i zostaje IP. W domu mam tylko herbatkę koperkową od 1 tygodnia życia a większość leków na kolki jest od 1 m-c-a. Nie wiem już co robić. Czy czekać, aż przejdzie. Niby jest minimalnie lepiej. Chyba zaparzę mu herbatkę i spróbuję podać. Podeślę też męża do apteki. Czy możliwe, żeby kolka trwała tyle godzin?
-
Megiiii wrote:Mam pytanie do mam maluchów. Mój mały od wczoraj pręży się,słychać głośne oddawanie gazów, podkurcza nóżki. Wygląda mi to na kolkę, ale w sumie nic z domowych metod nie działa. Mały prężył się i na przemian krzyczy całą noc. Teraz też nie jest lepiej. Lekarz dziś nie przyjmuje i zostaje IP. W domu mam tylko herbatkę koperkową od 1 tygodnia życia a większość leków na kolki jest od 1 m-c-a. Nie wiem już co robić. Czy czekać, aż przejdzie. Niby jest minimalnie lepiej. Chyba zaparzę mu herbatkę i spróbuję podać. Podeślę też męża do apteki. Czy możliwe, żeby kolka trwała tyle godzin?
Nie wiem za bardzo czy kolka może tyle trwać, aczkolwiek mam link dlaczego nie powinno się dawać dziecku herbatek ziołowych. Myślę, że lepiej coś w aptece innego znaleźć albo faktycznie jechać na ip
https://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/dlaczego-dzieci-nie-powinny-pic-herbatek-ziolowych,252890.html -
Cześć Dziewczyny, wczoraj właśnie w tvn mówili o tych herbatkach żeby jednak unikać tej z kopru. Ja sama piję pokrzywę. Gabi nie wisi na cycku jak skończy to wypluwa i się uśmiecha;) pobolewa ją chyba brzuszek bo potrafi zapłakać ale jak przystawię albo pomasuję brzuszek to przechodzi. Mam nadzieję że się nie rozkręcą te kolki... Moje piersi od paru dni bardziej miękkie i gdzieś przeczytałam fajne zdanie że piersi to nie magazyn tylko fabryka, więc nie muszą te cycki być wielkie i twarde cały czas.
Mała dużo "gada" przez sn wydaje śmieszne odgłosy i sobie śpi a ja czuwam:)
Śpi w łóżku z nami bo nie mam siły jej nosić. W dzień śpi w kokonie w salonie albo w łóżeczku. No i już się pięknie przygląda. Czytamy bajki i oglądamy kontrastowe obrazki. A i kąpiel uwielbia ale w łazience musi być naprawdę ciepło.06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
U nas już rodzinka w komplecie. Miłosz ur. dziś o 15:40, 56 cm, 3750g. Niestety przez cc ale najważniejsze, że wszystko dobrze. Pozdrawiamy ciocie
Megiiii, AnnaIzabela, nadziejka88, Paula., lena7, dłukachna, Marcepanka, sunset06, Lilly123, Mayolin, ChudaRuda lubią tę wiadomość
-
Aprilia wrote:U nas już rodzinka w komplecie. Miłosz ur. dziś o 15:40, 56 cm, 3750g. Niestety przez cc ale najważniejsze, że wszystko dobrze. Pozdrawiamy ciocie
Gratulacje Najważniejsze, że cały i zdrowy
U nas najprawdopodobniej kolki, albo jakaś nietolerancja. Dzwoniłam do położnej. Mąż kupił w aptece Delicol. Podaliśmy mu dziś 2 razy. W dzień było znacznie lepiej, trochę pospał, pod wieczór znowu zaczął się naprężać i popłakiwać. Tak do teraz. Mąż działa z suszarką. To na chwilę pomaga. I tak w kółko. Zastanawiam się nad kupnem Biogai i Boboticu. Macie jakieś opinie na ten temat? -
Mi polozna zalecila bobotic ale wg instrukcji mozna podawac od 28 dnia zycia maluszka wiec ja sie jeszcze wstrzymalam z podawaniem. Ogolnie polecam termoforek z pestek zagrzac i po kazdnym karmieniu odkladac malenstwo na boczek i przykladac do brzuszka termofor
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie mamuśki mam termin na 30.04 i mam pytanie do mam których dzieci mają ok 2tyg . Moja córka 2 tyg po moim porodzie ma komunię i zastanawiam się czy w ogóle mogę myśleć o tym aby zabrać maleństwo ze sobą na komunię ? Czy łatwić już jakąś opiekę ? Sama już nie wiem i pewnie z tych nerwowo urodze przed czasem...
Poszłybyście z 2 tygodniowym dzieckiem na jakieś przyjęcie czy chociażby na obiad do restauracji ? -
Paulettaa wrote:Witam wszystkie mamuśki mam termin na 30.04 i mam pytanie do mam których dzieci mają ok 2tyg . Moja córka 2 tyg po moim porodzie ma komunię i zastanawiam się czy w ogóle mogę myśleć o tym aby zabrać maleństwo ze sobą na komunię ? Czy łatwić już jakąś opiekę ? Sama już nie wiem i pewnie z tych nerwowo urodze przed czasem...
Poszłybyście z 2 tygodniowym dzieckiem na jakieś przyjęcie czy chociażby na obiad do restauracji ? -
Rafaello wrote:Pytanie do rozpakowanych: stosujecie cos na rane po nacieciu krocza? Zeby sie jakis bliznowiec nie zrobil czy cos? Bo czuje takie zgrubienia w miejscu szycia i nie wiem czy to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 09:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marcepanka wrote:A jak to z tymi szwami? Gdzie ściągałyście? U ginekologa, czy jechać na szpital trzeba? Jak to w ogóle wygląda?
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
nick nieaktualnyAnnaIzabela też tak coś czuję, ale mam wrażenie, że mój syn na świat się jeszcze nie pcha Chyba będę ostatnia
Dłukachna jak może to zrobić położna, to super! Myślałam, że muszę zostawić malca w domu i sama jechać, a to trochę byłoby mi nie na rękęAnnaIzabela lubi tę wiadomość