X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Czyli, podsumowując, do rozpakowania pozostały: AnnaIzabela, alak9, Marcepanka, ChudaRuda i ja.
    Czy kogoś pominęłam?
    Jeszcze Lena7 :)

lena7 lubi tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przepraszam :)

AnnaIzabela
    alak9
    Marcepanka
    ChudaRuda
    Lena7
    Mayolin

Ciekawe, która pierwsza urodzi.

AnnaIzabela, ChudaRuda, Marcepanka, lena7 lubią tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    A to przepraszam :)

AnnaIzabela
    alak9
    Marcepanka
    ChudaRuda
    Lena7
    Mayolin

Ciekawe, która pierwsza urodzi.

No to dziewczyny, jak chcemy pozostać lutówkami, to mamy jeszcze tydzień czasu :)

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    No to dziewczyny, jak chcemy pozostać lutówkami, to mamy jeszcze tydzień czasu :)

Ja się powoli nastrajam, że dziecko będzie marcowe :) Nawet jak pójdę w terminie do szpitala to raczej tego samego dnia nie urodzę..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, a ja miałam być w założeniu marcówką :) Termin na 3.03 a mały ledwo do lutego doczekał :) Dziwne to z tymi terminami.

U nas kolki rozkręciły się na dobre. Mały strasznie się męczy. Właśnie koleżanka przyniosła nam zachwalane niemiecki kropelki i będziemy testować. Mam nadzieję, że pomogą, bo to masakra jak maluch płacze i widać, że cierpi, a nie można mu pomóc.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii u nas kolki tez są :/ dajemy jej sab simplex i mega kolka w nd Olcia od 17 do 1 plakala, jeczala. Serce mi pękło czułam bezradność widząc jak się meczy az sama na koncu zaczelam plakac. W poniedzialek polozna polecila najpierw dawac Delicol przed karmieniem a podczas karmienia Sab Simplex. Wczoraj bylo ok, zobaczymy jak dzisiaj wieczor i nocka.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela może i tak być. Ja mam wizytę umówioną na termin porodu właśnie, jak dotrwam to dostanę skierowanie do szpitala. Więc pewnie 1.03 może już by coś było, ale ... wolę uniknąć szpitala.

Współczuję dziewczyny kolek u dzieciaczków. Okropne to :(

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Megiii u nas kolki tez są :/ dajemy jej sab simplex i mega kolka w nd Olcia od 17 do 1 plakala, jeczala. Serce mi pękło czułam bezradność widząc jak się meczy az sama na koncu zaczelam plakac. W poniedzialek polozna polecila najpierw dawac Delicol przed karmieniem a podczas karmienia Sab Simplex. Wczoraj bylo ok, zobaczymy jak dzisiaj wieczor i nocka.

Lena, to daj znać, czy ta metoda pomogła. A ile jej tych kropli dajesz?
    Mnie koleżanka radziła odstawić Delicol i stosować tylko S. Simplex. Tak 7 kropli dziennie na początek. Ale teraz już sama nie wiem po ty co napisałaś.
    A zdążyłam zamówić jeszcze Infacol i Biogaię. Pewnie na dniach mi przyjdą. Podobno Infacol to to samo, co niemieckie kropeli, tylko dawkowanie mniejsze. A biogaia to probiotyk, ale nie wiem, ile jej podawać przy takich kombinacjach.
    Byłam u pediatry, ale w sumie nic nie poradził. No i zostaliśmy z problemem sami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 16:19

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sab simplex pisza ze 15 kropli do kazdego karmienia. Jak dla mnie to duzo. My dajemy kazdego po 7 kropli i do kazdego karmienia ktore u nas tak co 3 godz jest chyba że po godzinie chce znowu cyca to wtedy nie daje.
    Dam znac czy pomaga

Megiiii lubi tę wiadomość

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro o 8 rano mam cesarke. Właśnie wracam z ip z ktg. Młoda ponad 4500 lekarz od razu wpisał na cc. Matko jak ja się boję.

Jagna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie myślałam o tych kolkach i mi się przypomniało, że mam butelki z systemem anty kolkowym z TT. Może spróbujcie odciągnąć pokarm i podać z butelki? Wiem, że to nie to samo co z piersi, ale jakby miało pomóc to mojemu Bąbelkowi, to bym chociaż spróbowała. Co myślicie o takim pomyśle?

ChudaRuda nic się nie bój, najważniejsze, że malutka będzie już z Tobą i mąż również! Ja będę trzymała kciuki z całych sił za was! Choć nie ukrywam, że chciałam się spotkać na porodówce z Tobą :D hehe
    4,5 kg... duża dziewczynka, ciekawe czy pomiar dobry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda a co się działo, że na IP wylądowałaś ?

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi się znowu nie ruszała. Lekarz jak zobaczył mój brzuch to już mówił, że dziecko duże. Trochę opierdalal mojego prowadzącego, że wcześniej nie kierował mnie na indukcje porodu.

Jagna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda ja nigdy nie byłam na IP. Tam normalnie się wchodzi na izbę przyjęć i dalej pewnie kierują nas co? :) Może głupie pytanie, ale ostatnio się zastanawiałam, czy aby na pewno tam dobrze trafię.
    Z tego co słyszałam, to chyba też tam nieźle za parking kasują, co ?

To dobrze, że cc zalecił. Będziesz już spokojniejsza. Ważne aby jutro przeżyć tą cc. Ufff to ja będę serio o was myślała od 8!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:15

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda trzymam kciuki za jutro! Nic się nie bój, dobrze, że cesarka planowana a nie wynikla w trakcie :) no i już jutro będziecie mieć córkę przy sobie! Super :)
    Moja za to tydzień temu miała w okolicach 3250g więc szału nie ma :) oby do terminu nie żarła za dużo :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Mała mi się znowu nie ruszała. Lekarz jak zobaczył mój brzuch to już mówił, że dziecko duże. Trochę opierdalal mojego prowadzącego, że wcześniej nie kierował mnie na indukcje porodu.

Inna sprawa, że brzuch raczej nie sugeruję wielkości dziecka.. Mnie się pytają czy będę miała bliźniaki, taki bebzol duży, a dziecko w nim dość "normalne".

iv096iyenbdfaarq.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka wrote:
    ChudaRuda ja nigdy nie byłam na IP. Tam normalnie się wchodzi na izbę przyjęć i dalej pewnie kierują nas co? :) Może głupie pytanie, ale ostatnio się zastanawiałam, czy aby na pewno tam dobrze trafię.
    Z tego co słyszałam, to chyba też tam nieźle za parking kasują, co ?

To dobrze, że cc zalecił. Będziesz już spokojniejsza. Ważne aby jutro przeżyć tą cc. Ufff to ja będę serio o was myślała od 8!
    Marcepanko, budynek nr 4. Wchodzisz i na prawo jest izba przyjęć. Mówisz co i jak i od razu prowadzą Cię na ktg. Po tym lekarz bierze Cię do gabinetu, badanie na fotelu i później badanie usg.

Marcepanka lubi tę wiadomość

Jagna <3

• alak9 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda najważniejsze, że dziecko już będzie z wami. Ja dzisiaj miałam ktg malutka aktywna jak nigdy chyba jej się nie podobało, że ja jakieś paski ściskają. Przez godzinę niezapisał się ani jeden skurcz. Za dwa dni mam się znowu zgłosić, I zdecydować czy chce poczekać jeszcze parę dni czy wywolujemy. Dzisiaj już tydzień po terminie. No i sama nie wiem czy jest sens jeszcze czekać jak kompletnie nic się nie zapowiada. Jak myślicie dać małej jeszcze parę dni?

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alak9 wrote:
    ChudaRuda najważniejsze, że dziecko już będzie z wami. Ja dzisiaj miałam ktg malutka aktywna jak nigdy chyba jej się nie podobało, że ja jakieś paski ściskają. Przez godzinę niezapisał się ani jeden skurcz. Za dwa dni mam się znowu zgłosić, I zdecydować czy chce poczekać jeszcze parę dni czy wywolujemy. Dzisiaj już tydzień po terminie. No i sama nie wiem czy jest sens jeszcze czekać jak kompletnie nic się nie zapowiada. Jak myślicie dać małej jeszcze parę dni?

Ja bym nie czekała, ale to wszystko zależy od człowieka :) jeżeli łożysko daje radę, Młoda ma się dobrze, to można czekać, ale moim zdaniem każdy dzień to już większe ryzyko.

iv096iyenbdfaarq.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Ruda, ale masz bobaska! Będzie dobrze, trzymam kciukiiii!!!

Alak, ja chyba bym też nie czekała..

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ