Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No widzicie, a ja miałam być w założeniu marcówką Termin na 3.03 a mały ledwo do lutego doczekał Dziwne to z tymi terminami.
U nas kolki rozkręciły się na dobre. Mały strasznie się męczy. Właśnie koleżanka przyniosła nam zachwalane niemiecki kropelki i będziemy testować. Mam nadzieję, że pomogą, bo to masakra jak maluch płacze i widać, że cierpi, a nie można mu pomóc. -
Megiii u nas kolki tez są dajemy jej sab simplex i mega kolka w nd Olcia od 17 do 1 plakala, jeczala. Serce mi pękło czułam bezradność widząc jak się meczy az sama na koncu zaczelam plakac. W poniedzialek polozna polecila najpierw dawac Delicol przed karmieniem a podczas karmienia Sab Simplex. Wczoraj bylo ok, zobaczymy jak dzisiaj wieczor i nocka.
-
nick nieaktualnyAnnaIzabela może i tak być. Ja mam wizytę umówioną na termin porodu właśnie, jak dotrwam to dostanę skierowanie do szpitala. Więc pewnie 1.03 może już by coś było, ale ... wolę uniknąć szpitala.
Współczuję dziewczyny kolek u dzieciaczków. Okropne to -
lena198808 wrote:Megiii u nas kolki tez są dajemy jej sab simplex i mega kolka w nd Olcia od 17 do 1 plakala, jeczala. Serce mi pękło czułam bezradność widząc jak się meczy az sama na koncu zaczelam plakac. W poniedzialek polozna polecila najpierw dawac Delicol przed karmieniem a podczas karmienia Sab Simplex. Wczoraj bylo ok, zobaczymy jak dzisiaj wieczor i nocka.
Lena, to daj znać, czy ta metoda pomogła. A ile jej tych kropli dajesz?
Mnie koleżanka radziła odstawić Delicol i stosować tylko S. Simplex. Tak 7 kropli dziennie na początek. Ale teraz już sama nie wiem po ty co napisałaś.
A zdążyłam zamówić jeszcze Infacol i Biogaię. Pewnie na dniach mi przyjdą. Podobno Infacol to to samo, co niemieckie kropeli, tylko dawkowanie mniejsze. A biogaia to probiotyk, ale nie wiem, ile jej podawać przy takich kombinacjach.
Byłam u pediatry, ale w sumie nic nie poradził. No i zostaliśmy z problemem sami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 16:19
-
Sab simplex pisza ze 15 kropli do kazdego karmienia. Jak dla mnie to duzo. My dajemy kazdego po 7 kropli i do kazdego karmienia ktore u nas tak co 3 godz jest chyba że po godzinie chce znowu cyca to wtedy nie daje.
Dam znac czy pomagaMegiiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, tak sobie myślałam o tych kolkach i mi się przypomniało, że mam butelki z systemem anty kolkowym z TT. Może spróbujcie odciągnąć pokarm i podać z butelki? Wiem, że to nie to samo co z piersi, ale jakby miało pomóc to mojemu Bąbelkowi, to bym chociaż spróbowała. Co myślicie o takim pomyśle?
ChudaRuda nic się nie bój, najważniejsze, że malutka będzie już z Tobą i mąż również! Ja będę trzymała kciuki z całych sił za was! Choć nie ukrywam, że chciałam się spotkać na porodówce z Tobą hehe
4,5 kg... duża dziewczynka, ciekawe czy pomiar dobry. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChudaRuda ja nigdy nie byłam na IP. Tam normalnie się wchodzi na izbę przyjęć i dalej pewnie kierują nas co? Może głupie pytanie, ale ostatnio się zastanawiałam, czy aby na pewno tam dobrze trafię.
Z tego co słyszałam, to chyba też tam nieźle za parking kasują, co ?
To dobrze, że cc zalecił. Będziesz już spokojniejsza. Ważne aby jutro przeżyć tą cc. Ufff to ja będę serio o was myślała od 8!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:15
-
ChudaRuda trzymam kciuki za jutro! Nic się nie bój, dobrze, że cesarka planowana a nie wynikla w trakcie no i już jutro będziecie mieć córkę przy sobie! Super
Moja za to tydzień temu miała w okolicach 3250g więc szału nie ma oby do terminu nie żarła za dużo -
ChudaRuda wrote:Mała mi się znowu nie ruszała. Lekarz jak zobaczył mój brzuch to już mówił, że dziecko duże. Trochę opierdalal mojego prowadzącego, że wcześniej nie kierował mnie na indukcje porodu.
Inna sprawa, że brzuch raczej nie sugeruję wielkości dziecka.. Mnie się pytają czy będę miała bliźniaki, taki bebzol duży, a dziecko w nim dość "normalne". -
Marcepanka wrote:ChudaRuda ja nigdy nie byłam na IP. Tam normalnie się wchodzi na izbę przyjęć i dalej pewnie kierują nas co? Może głupie pytanie, ale ostatnio się zastanawiałam, czy aby na pewno tam dobrze trafię.
Z tego co słyszałam, to chyba też tam nieźle za parking kasują, co ?
To dobrze, że cc zalecił. Będziesz już spokojniejsza. Ważne aby jutro przeżyć tą cc. Ufff to ja będę serio o was myślała od 8!Marcepanka lubi tę wiadomość
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
ChudaRuda najważniejsze, że dziecko już będzie z wami. Ja dzisiaj miałam ktg malutka aktywna jak nigdy chyba jej się nie podobało, że ja jakieś paski ściskają. Przez godzinę niezapisał się ani jeden skurcz. Za dwa dni mam się znowu zgłosić, I zdecydować czy chce poczekać jeszcze parę dni czy wywolujemy. Dzisiaj już tydzień po terminie. No i sama nie wiem czy jest sens jeszcze czekać jak kompletnie nic się nie zapowiada. Jak myślicie dać małej jeszcze parę dni?
-
alak9 wrote:ChudaRuda najważniejsze, że dziecko już będzie z wami. Ja dzisiaj miałam ktg malutka aktywna jak nigdy chyba jej się nie podobało, że ja jakieś paski ściskają. Przez godzinę niezapisał się ani jeden skurcz. Za dwa dni mam się znowu zgłosić, I zdecydować czy chce poczekać jeszcze parę dni czy wywolujemy. Dzisiaj już tydzień po terminie. No i sama nie wiem czy jest sens jeszcze czekać jak kompletnie nic się nie zapowiada. Jak myślicie dać małej jeszcze parę dni?
Ja bym nie czekała, ale to wszystko zależy od człowieka jeżeli łożysko daje radę, Młoda ma się dobrze, to można czekać, ale moim zdaniem każdy dzień to już większe ryzyko.