X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak, a termin porodu miałaś wyliczony z OM? Może masz dłuższe cykle i termin wcale nie jest opóźniony, tylko lekarz nie wziął pod uwagę długości cyklu?

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alak9 nie wiem jak wyliczyli Ci termin, ale dla mnie tydzień to dużo. Ja bym dłużej nie czekała i prosiła o wywołanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuda Ruda jeszcze jedno mam pytanie. Będziesz szczepić w pierwszej dobie?

• alak9 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin z om i z pierwszego usg różnił się o 1 dzień,a cykle zawsze miałam regularne co 28 dni. W czwartek chyba się zdecyduje na to wywołanie, bo już jestem klebkiem nerwów, nie ma sensu tego przeciągać.

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Ja jutro o 8 rano mam cesarke. Właśnie wracam z ip z ktg. Młoda ponad 4500 lekarz od razu wpisał na cc. Matko jak ja się boję.

Razem z Olą będziemy trzymac mocno kciuki :) nie bój się pomyśl że jutro w końcu zobaczysz swoją dziewczynke :)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak no to faktycznie nie ma na co czekać :)

Chuda, powodzenia, trzymam kciuki.

f2w3flw16652lysf.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Marcepanko, nie chce w pierwszej dobie. Jeżeli będzie taka możliwość to będziemy chcieli zaszczepić dobę przed wyjściem ze szpitala.

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda to tak jak i my :)

Dziś Twój dzień! Trzymam kciuki &&&& wracaj do sił czym prędzej :)

• dłukachna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda powodzenia.

dłukachna

201408201880.png

201802021578.png

201912065365.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda... :) i chyba juz po

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dziewczyny, Ola chyba ma kolki. Nie jestem ciągle pewna, ale od kilku dni zaczyna mocno płakać gdzieś w okolicach 14-15 i tak do 18-19. Wczoraj na pewno stało się to po jedzeniu, wcześniej nie zwracałam uwagi kiedy, teraz zacznę obserwować. Biedna płacze i płacze z kilkuminutowymi przerwami na drzemke, nie da się jej skutecznie uspokoić na dłużej, pomagała wczoraj trochę szuszarka taka normalna, bo ta z youtuba zupełnie nie. Położna mówiła, że dzieci karmione piersią i jeśli matka ma diete bardzo rzadko mają kolki, a ja naprawdę nie jem nic co mogłoby jej zaszkodzić! W pewnym momencie mała po prostu przestaje płakać, leży sobie i patrzy, tak jakby kolka przeszła. Dziś biedna spała od 20.30 do 4, w nocy pociumkała tylko troszkę i spała do 7.30. Zastanawiam się czy nie była po prostu wykończona tym płaczem :( powiedzcie mi, że takie długie przerwy nie szkodzą laktacji, plis. Mam już kupione kropelki bobotic forte, będę dzisiaj próbowała o ile w ogóle to jest kolka.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly... moj kolek nie ma ale chyba raczej ciezko mu sie wyciszyc wieczoram i potrafi siedziec przy cycu 2-3 godziny a do tego poplakuje, szarpie cycka i jakby sam nie wiedzial czego chce... czesto sobie tez popierduje przez caly dzien ale bez placzu...

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że nie poznam gdy Wiktoria będzie miała kolke. Ale tego nie da się nie poznać. Dzieko nagle zaczyna krzyczeć w nieboglosy, prezy się, podkurcza i prostuje nóżki, robienie czerwone na twarzy i nic nie jest w stanie go uspokoić. Po chwili mija wszystko i dzieko zachowuje się jakby nic się przed chwila nie działo. Leży, patrzy, spokojne jest. I znów to samo. U nas kolka była 3 dni pod rząd, ale trwała max 2h. Do dziś, odpukać spokoj

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak wyglada kolka jak pisze Malineczka.
    Czas trwania jest indywidualny. Np jedne dzieci placza caly tydzien po 2-3h w nocy a inne 2-3 razy w tygodniu po caly noce. Moja ma tą drugą faze. Jak juz zacznie o 23 tak konczy o 4 nad ranem...

Moj wczesniaczek z 33tc klz9mg7yctlaon6z.png
    9wZYp2.png
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi kolkami. Ja zazdroszczę jak maluch ma 1-2 godziny i spokój. U nas to cały dzień i noc z przerwami. Mały w jednej chwili napręża się, krzyczy, puszcza bąki, robi się czerwony. Czasem trwa kilka minut, przerwa kilkuminutowa i znowu....i tak w kółko cały czas. Męczy się bardzo. Boje się, że przez to nie będzie dojadał, bo odsypia bóle. Od wczoraj testujemy Sab simplex, ale większej zmiany na razie nie ma.
    Pediatra powiedział, że dzieci tak mają i to normalne. Nawet nie zasugerowała żadnej diety dla mamy. Choć ja tez staram się jeść lekkie posiłki. Położna sugeruje całkowite odstawienie nabiału. A mały już miał kropelki na lepsze trawienie laktozy i nic nie pomogły, więc to raczej nie to.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest jak piszecie, po tych 4 godzinach płaczu nagle jakby ktoś dzidziusia wyłączył, po prostu leżała sobie i patrzyła spokojnie. A płacz mocno intensywny, cała czerwona, wierzgała ciągle nóżkami. Jezu, żeby jej to minęło, bo tyle godzin męczarni. Jak nie pomoże ten bobotic to od razu celuje w sab simplex. Chociaż kuzynka mnie zmartwiła i powiedziała, że najlepiej sprawdzała się jednak suszarka na brzuszek a krople nie dawały rady :(

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja nie ma chyba kolek tylko tą dyschezję. krzyknie tylko czasem a tak to stęka i się pręży. pomaga zmiana pozycji kulam ją z boku na bok i na plecki czasem na brzuszek + termoforek z pestek wiśni. i cycek ją uspokaja. a jak wyrywa mi sutka i kopie strasznie to po chwili robi kupę więc pewnie ją to wkurza na maksa...oby do 3 miesiąca max się skończyło...

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • stere Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset... u nas tez wlasnie tylko stekanie, prezenie sie ale raczej bez placzu z tego powodu... porzadna kupka jest zawsze o godzinie 19.00 :) i zauwazylam, ze noszenie w chuscie pomaga na pierdki i kupki...
    ... mi kazdy mowi, ze te klopoty brzuszkowe to trawaja tak 2-3 miesiace...

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia,waga 4100, 57 cm. Godz. 10:18. Cudowna jest <3

Lilly123, Paula., AnnaIzabela, lena198808, Mayolin, sunset06, Marcepanka, lena7, Aprilia, Megiiii lubią tę wiadomość

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda gratulacje! Duuża dziewczynka :)

lilka1984, ChudaRuda lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ