Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
stere ja liczę że skoro w pon. skończy 4tyg to już niebawem będzie lepiej;) trzeba też pić dużo wody. też wam tak czas szybko leci? nie mogę uwierzyć że już zaraz miesiąc od porodu będzie...06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
nick nieaktualny
-
Sunset tak. Ola dziś kończy 4 tyg, w sb będzie miała miesiąc czyli już miesiąc od kiedy mnie pokroili!
Jeszcze dziewczyny mamy problem z bioderkami i musimy pieluchować. Zamówiłam na allegro jakaś pieluchę, bo z tymi tetrowymi kompletnie nie mam pojęcia czy dobrze to robię jeszcze sobie pluje w brodę bo czasami kładłam ją na boczki a to nie można przy dysplazji i nie wiem czy przez to te bioderka dalej szału nie robią. Nie notorycznie ale w nocy raz na jednym raz na drugim bo bałam się ulania, poza tym obraca częściej główkę na jedną stronę i chciałam tym boczkiem trochę wyrównać drugą i właśnie to bioderko jest gorsze mam nadzieję ze to jednak nie ma związku. Próbujemy kłaść na brzuszek ale ona tego nie znosi więc udaje mi się może ze 2 razy dziennie na 2-3 minuty, noszę ją na żabkę ale też nie bardzo długo bo mi ręka odpada, jutro powinna być pielucha, oby to coś dało.♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Megiii coś chyba ta kombinacja kropelkowa daje, co prawda mała wczoraj wisiała na cycu potrzebowała bliskosci od 17 do 23, dzisiaj też właściwie caly dzień cyc, słychać jak w brzuszku jezdzi ale nie ma tego strasznego płaczu. Nic bedziemy dalej obserwować. Jutro idziemy na pierwszą wizytę do lekarza. A ja mam taki problem z kroczem chodze jak kaczka, prawie 3 tygodnie a mnie tam kłuje, ciągnie
-
ChudaRuda... gratulacje... moj to tyle wazyl po 3 tygodniach od narodzin
Sunset.... mi tez czas szybko leci, bardzo szybko ale moze i dobrze... czekam juz na wiosne... wlasnie ze starszym sprawdzalismy czy rolki na niego pasuja... jak tylko sie cieplej zrobi to wychodzimy rodzinnie pojezdzic na rolkach...ChudaRuda lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
nick nieaktualny
-
Marcepanka wrote:Eh dziś z mojego dzieciaczka leniuszek jest. Mniej się coś rusza, dlatego chciałabym mieć go już po drugiej stronie
Te nasze dzieci to się chyba faktycznie zamówiły, moja dzis też się tylko przeciąga raz po raz, a cały dzień leń.. Może my faktycznie razem urodzimy -
nick nieaktualny
-
Rafaello wrote:Dziewczyny orientujecie się może jak to jest z becikowym, jeżeli dziecko urodziło się w roku 2018 to rodzice muszą dostarczyć zaświadczenia o zarobkach za rok 2017?
Na tej stronie napisali, że za 2016r.
http://mamy-mamom.pl/becikowe-2018-sie-nalezy-sie-o-starac/ -
nick nieaktualnyAnnaIzabela wrote:Oj jeżeli tak to ja nam współczuję moja to taka cholera, uparta i wredna, że szok
Ja jeszcze nie postawiłam diagnozy jego charakteru.
Jak wypycha piętki, to się bawimy razem. Aktualnie można delikatnie złapać dwoma palcami, a on przesuwa, albo chowa i wystawia w innym miejscu. Hehe... nie no... ja kocham tego Szkraba! -
Megiii jednak te krople nic nie daly kolka od 17 do prawie 3. Nie wiem czy nawet ta kombinacja nie zaszkodzila, bo zrobila chyba z 7 kupek wodnistych i tak w brzuszku jej jezdzilo. Podalam probiotyk przytulilam do piersi i zasnela z smoczkiem. Masakra te kolki dzisiaj nic jej nie daje
-
U mnie wkuncu jakiś progres od wczoraj nieregularne skurcze, nawet jeden zapisał się dzisiaj na ktg. Szyjka otwarta na 1cm, polozna zrobiła mi masaż szyjki, trochę bolało, ale po tym jak czytałam w internecie, to myślałam że będzie gorzej. W sobotę następne ktg, ale liczę, że coś się zacznie dziać szybciej. Trzymajcie za mnie kciuki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 15:29
AnnaIzabela lubi tę wiadomość