X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela kciuki zaciśnięte! :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela... kciuki zacisniete, powodzenia

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 7:44 przyszła na świat Lidia 3200, 49cm. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze, o 16 po ktg i masażu szyjki zaczęły się odrazu regularne co 5 minut, o 1 pojechałam do szpitala były 3 cm rozwarcia skurcze co 4 minuty, bolały strasznie. O 3 przebili mi wody. Wtedy skuczę co 3 minuty, ale dalej 3 cm. Wtedy naprawdę zaczęło boleć niedowytrzymania. Lekarz stwierdził, że może mi pomóc jak usmierzymy bol, bo to może przez zmęczenie nic się nie chce dalej ruszyć o 4 zrobili mi zewnatrzoponowe, jezu jaka ulga. Przespalam się nawet 3 godziny, po czym było już 7 cm, a za kolejne parę minut juz pełne rozwarcie, parte trwały 17 minut wszyscy w szoku ze tylko tyle. Mała na przemian ciągnie cyca i śpi. Jest piękna.zakochalam się po uszy. Nawet mąż się popłakał a on jest raczej mało uczuciowy. Za jekies 3 godziny wychodzimy do domu.

AnnaIzabela, Mayolin, Lilly123, Marcepanka, lena7, Megiiii lubią tę wiadomość

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak9, gratuluję!
    Tak coś czułam, że się nie odzywasz, bo rodzisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:30

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela aaaa! Nie może być! Oczywiście trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie! Nie ukrywam, że zazdroszczę!

alak9 czułam, że się nie odzywasz bo rodzisz hihi Szczerze gratuluję :) Szybko wychodzisz do domku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7, Mayolin pozostałyśmy tylko my na placu boju :D Wciąż czekamy.

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)
    Mój lekarz jest na urlopie, ale napisałam do niego sms, czy iść na IP skontrolować małą czy czekać na wizytę we wtorek. Odpisał, że jeśli czuję ruchy dziecka i nie mam skurczów, to przyjść we wtorek. Więc czekam, nic więcej nie zrobię. Mogłabym w sumie męża zbałamucić, ale przy obecnych gabarytach nie mam na to zbytnio ochoty :P, a poza tym całą ciążę przeszłam bez najmniejszej infekcji i nie chcę ryzykować, że na sam koniec coś sobie podrażnię. Mogę ananasa kupić albo zrobić kurczaka po jamajsku (ostrrry)

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela co u Ciebie? Jak to się stało, że w ogóle jesteś w szpitalu? Opowiadaj w wolnej chwili :)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak9 gratulacje! :)

Lilly123 u nas dzisiaj było troszeczkę spokojniej. Mały miał dziś dużo wrażeń. Jedna babcia z bliska, teraz druga przyjechała z daleka na tydzień :) Do tego wizyta u pediatry. Po wczorajszych inhalacjach coś tam niby lekko ma na płuckach, ale mamy kontynuować. Jakby coś się działo na IP.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cisza, od 19 miałam założony cewnik Foleya(jakich ja skurczy po tym dostałam! Masakra!) i dziś po 8 dostanę oksytocyne na wywołanie.
    A jak to się stało - na KTG Młoda zaliczyła znaczny spadek tętna i od razu z punktu przeszłam na IP.

iv096iyenbdfaarq.png
  • Top_Gun Nowa

Wysłany: 24 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto doradzić się w tej sprawie jakiegoś specjalisty... Wielu problemów można sobie dzięki temu zaoszczędzić...

Kochać kogoś, to przede wszystkim pozwalać mu na to, żeby był, jaki jest.
  • Moniaa_26 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Pewnie wiele z Was jest w trakcie szykowania pokoju dla maluszka, wiec zapraszam do zakupu łapaczy snów, piekna ozdoba do dziecięcego pokoju :)
    wrzuce przykładowe prace i zaprszam na moja strone na facebooku, niedługo bedzie także konkurs i do wygrania łapacz snów o średnicy 15cm :)

https://www.facebook.com/pg/Deko_Monia-620999514914623/posts/?ref=page_internal

qrj7sx.jpg
    4ggjep.jpg
    333vk2s.jpg
    14j85ro.jpg
    bvehh.jpg

cena w zależności od wielkości, kolorystyka dobierana indywidualnie :)
    zapraszam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela coś ruszyło?

U mnie cisza totalna :P Jedynie chyba hormony dziwnie pracują, bo popłakałam się dziś 2 razy, bez konkretnej przyczyny. :( Zrobiło się smutno i bum... w ryk :D Dziwna sprawa, oj dziwna

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziecko się zaparło i nie chce wychodzić.. Druga kroplówka z oksytocyny i nic.. Jak do 22 nic się nie zmieni to za 2-3 dni ponowna próba.. Także trochę tu poleżę :/

iv096iyenbdfaarq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela a ja myślałam, że po oxy to praktycznie pewniak i malutka jest z Tobą, albo szykuje się do wyjścia.

Eh... uparta z niej gwiazdeczka. ^^

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też, ale niestety. Już jestem odlaczona i czekam aż ruszy samo albo za kilka dni powtórka..

iv096iyenbdfaarq.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie , z oxy to bywa różnie niestety..jak leżałam 2x na patologii to się naogladalam :-\ na jedne działa od razu jedna kroplówka, a inne miały dwie i dalej dupa. Z moich obserwacji najlepiej wychodziły dziewczyny które miały dodatkowo masaż szyjki.
    No i oxy nie podają codziennie.trzeba zrobić dzień przerwy..ciekawe jak to u nas będzie ;-)

Alak gratulacje!! :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko poinformować, że nic się u mnie nie dzieje :P

f2w3flw16652lysf.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2018, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje:)
    My od od 19 wczoraj już w domku, malutka to mały glodomorek ciągle chce cyca. Na szczęście laktacja pomału się rozkreca:) Dzisiaj nad ranem małe problemy z brzuszkiem, ale jest już lepiej :) tak jak mowilyscie instynkt bierze górę i po prostu wszystko wiadomo co i jak. Narazie największy problem mamy ze spaniem, trudno ją położyć do łóżeczka zaraz zaczyna szukać cyca, i na dodatek nie da jej się oszukać palcem ani smoczkiem bo tam nie leci mleczko. Zasypia tylko z cyckiem w buzi. A wy jak tam dziewczyny??
    AnnaIzabela trzymam kciuki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela jak sytuacja na dziś wygląda? Kochana ja trzymam kciuki, żebyś za długo w tym szpitalu nie leżała!

ChudaRuda co u was? Kiedy dostajesz wypis?

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ