X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela kciuki zaciśnięte! :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela... kciuki zacisniete, powodzenia

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 7:44 przyszła na świat Lidia 3200, 49cm. Wczoraj cały dzień męczyły mnie skurcze, o 16 po ktg i masażu szyjki zaczęły się odrazu regularne co 5 minut, o 1 pojechałam do szpitala były 3 cm rozwarcia skurcze co 4 minuty, bolały strasznie. O 3 przebili mi wody. Wtedy skuczę co 3 minuty, ale dalej 3 cm. Wtedy naprawdę zaczęło boleć niedowytrzymania. Lekarz stwierdził, że może mi pomóc jak usmierzymy bol, bo to może przez zmęczenie nic się nie chce dalej ruszyć o 4 zrobili mi zewnatrzoponowe, jezu jaka ulga. Przespalam się nawet 3 godziny, po czym było już 7 cm, a za kolejne parę minut juz pełne rozwarcie, parte trwały 17 minut wszyscy w szoku ze tylko tyle. Mała na przemian ciągnie cyca i śpi. Jest piękna.zakochalam się po uszy. Nawet mąż się popłakał a on jest raczej mało uczuciowy. Za jekies 3 godziny wychodzimy do domu.

AnnaIzabela, Mayolin, Lilly123, Marcepanka, lena7, Megiiii lubią tę wiadomość

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak9, gratuluję!
    Tak coś czułam, że się nie odzywasz, bo rodzisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:30

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela aaaa! Nie może być! Oczywiście trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie! Nie ukrywam, że zazdroszczę!

alak9 czułam, że się nie odzywasz bo rodzisz hihi Szczerze gratuluję :) Szybko wychodzisz do domku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena7, Mayolin pozostałyśmy tylko my na placu boju :D Wciąż czekamy.

• Mayolin Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)
    Mój lekarz jest na urlopie, ale napisałam do niego sms, czy iść na IP skontrolować małą czy czekać na wizytę we wtorek. Odpisał, że jeśli czuję ruchy dziecka i nie mam skurczów, to przyjść we wtorek. Więc czekam, nic więcej nie zrobię. Mogłabym w sumie męża zbałamucić, ale przy obecnych gabarytach nie mam na to zbytnio ochoty :P, a poza tym całą ciążę przeszłam bez najmniejszej infekcji i nie chcę ryzykować, że na sam koniec coś sobie podrażnię. Mogę ananasa kupić albo zrobić kurczaka po jamajsku (ostrrry)

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela co u Ciebie? Jak to się stało, że w ogóle jesteś w szpitalu? Opowiadaj w wolnej chwili :)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alak9 gratulacje! :)

Lilly123 u nas dzisiaj było troszeczkę spokojniej. Mały miał dziś dużo wrażeń. Jedna babcia z bliska, teraz druga przyjechała z daleka na tydzień :) Do tego wizyta u pediatry. Po wczorajszych inhalacjach coś tam niby lekko ma na płuckach, ale mamy kontynuować. Jakby coś się działo na IP.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cisza, od 19 miałam założony cewnik Foleya(jakich ja skurczy po tym dostałam! Masakra!) i dziś po 8 dostanę oksytocyne na wywołanie.
    A jak to się stało - na KTG Młoda zaliczyła znaczny spadek tętna i od razu z punktu przeszłam na IP.

iv096iyenbdfaarq.png
  • Top_Gun Nowa

Wysłany: 24 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto doradzić się w tej sprawie jakiegoś specjalisty... Wielu problemów można sobie dzięki temu zaoszczędzić...

Kochać kogoś, to przede wszystkim pozwalać mu na to, żeby był, jaki jest.
  • Moniaa_26 Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Pewnie wiele z Was jest w trakcie szykowania pokoju dla maluszka, wiec zapraszam do zakupu łapaczy snów, piekna ozdoba do dziecięcego pokoju :)
    wrzuce przykładowe prace i zaprszam na moja strone na facebooku, niedługo bedzie także konkurs i do wygrania łapacz snów o średnicy 15cm :)

https://www.facebook.com/pg/Deko_Monia-620999514914623/posts/?ref=page_internal

qrj7sx.jpg
    4ggjep.jpg
    333vk2s.jpg
    14j85ro.jpg
    bvehh.jpg

cena w zależności od wielkości, kolorystyka dobierana indywidualnie :)
    zapraszam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela coś ruszyło?

U mnie cisza totalna :P Jedynie chyba hormony dziwnie pracują, bo popłakałam się dziś 2 razy, bez konkretnej przyczyny. :( Zrobiło się smutno i bum... w ryk :D Dziwna sprawa, oj dziwna

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziecko się zaparło i nie chce wychodzić.. Druga kroplówka z oksytocyny i nic.. Jak do 22 nic się nie zmieni to za 2-3 dni ponowna próba.. Także trochę tu poleżę :/

iv096iyenbdfaarq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela a ja myślałam, że po oxy to praktycznie pewniak i malutka jest z Tobą, albo szykuje się do wyjścia.

Eh... uparta z niej gwiazdeczka. ^^

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też, ale niestety. Już jestem odlaczona i czekam aż ruszy samo albo za kilka dni powtórka..

iv096iyenbdfaarq.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie , z oxy to bywa różnie niestety..jak leżałam 2x na patologii to się naogladalam :-\ na jedne działa od razu jedna kroplówka, a inne miały dwie i dalej dupa. Z moich obserwacji najlepiej wychodziły dziewczyny które miały dodatkowo masaż szyjki.
    No i oxy nie podają codziennie.trzeba zrobić dzień przerwy..ciekawe jak to u nas będzie ;-)

Alak gratulacje!! :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko poinformować, że nic się u mnie nie dzieje :P

f2w3flw16652lysf.png
  • alak9 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2018, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje:)
    My od od 19 wczoraj już w domku, malutka to mały glodomorek ciągle chce cyca. Na szczęście laktacja pomału się rozkreca:) Dzisiaj nad ranem małe problemy z brzuszkiem, ale jest już lepiej :) tak jak mowilyscie instynkt bierze górę i po prostu wszystko wiadomo co i jak. Narazie największy problem mamy ze spaniem, trudno ją położyć do łóżeczka zaraz zaczyna szukać cyca, i na dodatek nie da jej się oszukać palcem ani smoczkiem bo tam nie leci mleczko. Zasypia tylko z cyckiem w buzi. A wy jak tam dziewczyny??
    AnnaIzabela trzymam kciuki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela jak sytuacja na dziś wygląda? Kochana ja trzymam kciuki, żebyś za długo w tym szpitalu nie leżała!

ChudaRuda co u was? Kiedy dostajesz wypis?

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ