X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tylko Marcepanka nie dała nam znać czy już czy jeszcze :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie już dużo lepiej. Dzisiaj mija 3 doba od cesarki i na upartego mogłabym funkcjonować bez leków przeciwbólowych :) Po poludniu/pod wieczór nas wypisują, uff. Laura super, aktualna waga 3310, spadła na wadze zaledwie kilka procent. Dzięki temu, że część porodu przebiegła naturalnie, nie mam problemu z laktacja, mała ładnie je.
    Wczoraj była u nas moja mama, zakochana we wnuczce od pierwszego wejrzenia.

Malineeczkaa, lena7, AnnaIzabela, Lilly123, ChudaRuda lubią tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez juz po. Dam znac pozniej co i jak, bo maluch ostatnio nispokojny i drzemie mi na rekach ;]

Miałam cc, przez odklejenie sie łozyska.
    Nie wiem gdzie moge zgłosic sie na sciagniecie szwów. Ja ich nie widze, ale w zaleceniach mam do srody je zdjac. Poradzicie? Jechac do szpitala? Mój maluch taki przytulas, ze nie mam nawet jak go zostawic z tata, bo karmie piersia.

AnnaIzabela, ChudaRuda, Megiiii, Aprilia lubią tę wiadomość

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka ja zdjąć szwy byłam u swojego prowadzącego.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka, a nie masz wybranej swojej położnej? Mi scisgala właśnie położna..
    No i gratulacje!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 15:10

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się dowiedziałam :) Zrobi to położna.

A kiedy po cc, można starać się o kolejne dziecko? Pewnie minimum rok?

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jak tam Wasze maluchy? Jak Wasze samopoczucie? U nas kolki:( ciężko ale dajemy radę:) Czy Wy też jesteście teraz takie płaczliwe?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka gratulacje! No to już wszystkie mamy swoje pociechy po tej stronie brzucha :)

U nas póki co spokój, Mała miała tylko wczoraj focha na wszystko i wszystkich i od 17-23 koncertowała i nawet cycek nie był w stanie jej uspokoić. Kolek jeszcze nie mamy (oby w ogóle!), dziś byłyśmy na kontroli z zoltaczka i bilirubina na szczęście spada i już wystarczy się pokazywać pediatrze, u którego notabene jutro pierwsza wizyta :)
    A tak to jestem kochanym szkrabem, który dużo je i śpi :)

Megiiii lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Cześć dziewczyny :) Jak tam Wasze maluchy? Jak Wasze samopoczucie? U nas kolki:( ciężko ale dajemy radę:) Czy Wy też jesteście teraz takie płaczliwe?
    Ruda, już mi przechodzi, ale ostatnio beczalam naokraglo..nawet jak spojrzałam rano w lustro to był ryk!( W sumie temu to akurat się nie dziwię :-P )

Marcepanka szaaaalona!! :-D

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Lena, dzięki bo juz myślałam, że coś ze mną nie tak. Haha ja chciałam dzieci rok po roku ale jak na razie stanowczo mowie nie :)
    Ciąża dala mi w kość a i teraz tez nie jest kolorowo bo kręgosłup daje popalić.
    Dziewczyny po cesarkach czy macie, mialyscie ból kręgosłupa?

Jagna <3

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcepanka gratulacje :)
    U nas też szwy ściągała położna.
    AnnaIzabela fajnie, że z bilirubiną o.k.
    Mayolin super, że z laktacją nie ma problemu.

ChudaRuda u nas kolki dalej. Na początku tez miałam doła i chyba też z tego powodu, ale co zrobić. Dajemy Sab Simplex i jest trochę lepiej, bo nie drze się w wniebogłosy, ale potrafi prężyć się i marudzić cały dzień z przerwami. Jak dawaliśmy inne kropelki, było zdecydowanie gorzej. Jak jest źle, to wisi pół dnia an cycu. To go uspokaja. Ta bliskość, bo jedzeniem wtedy nie można tego nazwać.
    Teraz postanowiłam wypróbować dietę bez białka mleka krowiego. Zobaczę, czy będzie jakaś różnica.

Ja nie wiem, czy my zdecydujemy się na drugie dziecko. Mąż stanowczo odmawia ;) A ja też nie doszłam jeszcze do siebie po cc. Mnie też boli czasem kręgosłup. Dziś na mieście dopadła mnie rwa kulszowa. Jak więcej pochodzę, to boli mnie całe podbrzusze. Dziś tak miałam, ale teraz już jest o.k.
    Ja jeszcze mam plamienie.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii... 11 lat temu tez stanowczo stwierdzilam, ze nie chce drugiego dziecka... duzo czasu minelo zanim sie na to drugie zdecydowalam... wlasciwie to byla decyzja - teraz albo nigdy (z powodu mojego wieku).. no i mamy drugiego bobasa...
    ...po pierwszym myslalam, ze gorzej byc nie moze bo nasz pierwszy syn byl bardzo wymagajacy ale okazuje sie ze moze :)
    ...trzeciego miec nie bede...
    ...przeprowadzimy sie do nowego domu i pomyslimy o psie :)

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    Ufff Lena, dzięki bo juz myślałam, że coś ze mną nie tak. Haha ja chciałam dzieci rok po roku ale jak na razie stanowczo mowie nie :)
    Ciąża dala mi w kość a i teraz tez nie jest kolorowo bo kręgosłup daje popalić.
    Dziewczyny po cesarkach czy macie, mialyscie ból kręgosłupa?

Ból jest jak cholera :P ale to przez pochylanie się przy karmieniu zapewne. Mój kręgosłup mówi stanowczo nie.

A ja bardzo chcę drugie i jak najszybciej kiedy to będzie możliwe. No, ale cc mi zepsuła plany. Powiem wam, że jednak polubiłam się z brzuszkiem. Chciałabym go mieć i czuć ruchy maleństwa ^^

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chciałam drugie dziecko w małym odstępie czasu, ale zdecydowanie się wstrzymam i to nie wiem na ile. Ciąża to był u mnie piękny okres, prócz tego ze na koniec to była masakra. Może z czasem się zdecyduje na drugie, aczkolwiek na chwile obecną myślę, że szybciej moje drugie dziecko będzie niespodzianką. No i inne podejście wtedy. Ale to nie wiem jakbym dała rade z dwójką i domem. Chyba że jeszcze musi minąć jakiś czas, bym się przyzwyczaiła do sytuacji

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka... ja mam juz duzego syna i rzeczywiscie jest mi latwiej bo chlopak jest samodzielny... sam moze jezdzic do szkoly, sam wracac... sam sie uczy, nie trzeba mu pomagac a jedynie zagonic do nauki... bawi sie z kolegami na podworku...
    ...jedynie tyle co nakarmic :) ale tak naprawde to my bardzo duzo czasu poswiecalismy jedynakowi... rolki, rower, wspolne czytanie ksiazek, gry planszowe, gry na ps, weekendy poza domem... pomalu zaczyna sie wiosna i czas na grzebanie w ogrodku, tez to razem robilismy a teraz nie ma za bardzo jak...
    ...z jednej strony wiem ze dalismy temu starszakowi mnostwo czasu i milosci, tylko dla niego, teraz chlopak wiecej potrzebuje kontaktu z rowiesnikami a jednak widze ze troche go zaniedbujemy - jesli chodzi o takie wyzsze potrzeby...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam, że tak Wam tu wpadam znienacka, ale mam takie pytanie: czy któraś z Was rodziła w Warszawie i odmówiła szczepień w szpitalu?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc6e4f8accef.jpg
    Cześć e-ciocie :) mam już 3 tygodnie :)
    Kurcze ale ten czas leci jak szalony:)
    Ja z racji wieku też chciałam rok po roku ale chyba odczekam jednak minimum 2 lata:)

AnnaIzabela, Lilly123, lena7, Megiiii, Aprilia, lena198808 lubią tę wiadomość

Jagna <3

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda przepiękna Maleńka :)
    Czas po prostu szaleje, u nas też dopiero co się znalazłam na porodowce, a Jagoda pojutrze będzie miała 2 tygodnie :)

U nas jeżeli chodzi o drugie to zdecyduje się tylko jak medycyna pójdzie tak do przodu i to ojciec będzie mógł chodzić w ciąży i sobie dziecko urodzi :) Niestety jestem póki co mega negatywnie nastawiona do ciąży i rodzenia..

U nas ciągle walka z zoltaczka i chyba jeszcze sporo potrwa, bo poziom spada w slimaczym tempie, a nie chce na siłę jej dokarmiać mieszankami..

Malineeczkaa lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmnaIzabela Lubie za medycynę i faceta w ciąży, za żółtaczke nie lubię. Myślę, że jeśli je normalnie, nie jest ospała to z czasem żółtaczka minie. Ale oby leciała szybciej w dół, szkoda Twoich nerwów.

Chudaruda śliczna dziewczynka :)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc6e4f8accef.jpg
    Cześć e-ciocie :) mam już 3 tygodnie :)
    Kurcze ale ten czas leci jak szalony:)
    Ja z racji wieku też chciałam rok po roku ale chyba odczekam jednak minimum 2 lata:)

Sliczna ;)
    A ja nadal chce rok po roku ;p Tylko czy lekarz da zielone światło po cc?
    Maluszek w nocy daje nam wycisk. Między 18 a 22 cały czas płacze i sie pręży od 3 dni. Podejrzewam ból brzuszka i problem z gazami.
    Nie wiem czy to kolka, bo on ma dopiero 9 dni.

‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ