X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Może spróbuj zrobić i po zapachu sprawdzisz czy da radę wypić kawkę :-) Ja chyba wszystko najpierw wącham hehehehe.
    Nie będę dziś jednak ryzykować:D mamy dzisiaj psychologa i logopedę, więc muszę być na chodzie ;p

Aliq lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trochę mdłości od wczorajszego wieczora, ale takie lekkie.

Ruda, na głębokość palca wskazującego jest ok.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ćwiczycie w ciązy? Jak tak to jakie ćwiczenia?

• Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:

Jeszcze nie - od połowy sierpnia chciałabym raz w tygodniu chodzić na basen i rozejrzeć się za zajęciami grupowymi dedykowanymi kobietom w ciąży

0d1ydqk323wt34x6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Jeszcze nie - od połowy sierpnia chciałabym raz w tygodniu chodzić na basen i rozejrzeć się za zajęciami grupowymi dedykowanymi kobietom w ciąży
    Też myśle o basenie ale to chyba dopiero wtedy jak pójdę na L4 bo teraz cierpie na brak czasu...
    Wracam z pracy i cały czas poświęcam córce, a potem prawie równo z nią zasypiam :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja przed ciążą trochę jogowałam, potem nie byłam w stanie, bo w głowie mi się kręciło podczas ćwiczeń. Dopiero od wczoraj powoli wracam, bo plecy już się odzywają niestety, a to dopiero początek :/

amir lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja ginekolog mówiła że jeśli zdecyduje się na PAPPA to mam zrobić w 10/11 tygodniu. Po tym co się naczytałam że często wyniki wychodzą źle, a dzidziuś rodzi się zdrowy nie wiem czy jest sens robić i napawać się stresem ;| które z Was na pewno będą robić ten test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:31

Grzechotka2 lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Ja też bym bardzo chciała chodzić na basen, nawet mam go pod blokiem, 5 min pieszo, ale zawsze wychodzę stamtad ż infekcja :(
    Jak byłam z córką na turnusie logopedycznym, to też codziennie miałyśmy basen i oczywiście po 2 razach już miałam zapalenie pęcherza i infekcje :(

• Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja też bym bardzo chciała chodzić na basen, nawet mam go pod blokiem, 5 min pieszo, ale zawsze wychodzę stamtad ż infekcja :(
    Jak byłam z córką na turnusie logopedycznym, to też codziennie miałyśmy basen i oczywiście po 2 razach już miałam zapalenie pęcherza i infekcje :(

Mi lekarz powiedział żebym w pierwszym trymestrze odpuściła sobie basen włąśnie ze względu na infekcje. Na kąpiel w jeziorze się zgodził.

Ja od dzisiaj planuję brać priobiotyk co by odbudować florę bakteryjną :-)

0d1ydqk323wt34x6.png
  • Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Dziewczyny moja ginekolog mówiła że jeśli zdecyduje się na PAPPA to mam zrobić w 10/11 tygodniu. Po tym co się naczytałam że często wyniki wychodzą źle, a dzidziuś rodzi się zdrowy nie wiem czy jest sens robić i napawać się stresem ;| które z Was na pewno będą robić ten test?

Ja 23 lipca idę na PAPPA a 24 mam usg prenatalne :-)

0d1ydqk323wt34x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Mi lekarz powiedział żebym w pierwszym trymestrze odpuściła sobie basen włąśnie ze względu na infekcje. Na kąpiel w jeziorze się zgodził.

Ja od dzisiaj planuję brać priobiotyk co by odbudować florę bakteryjną :-)
    Byłam parę razy z córką nad jeziorem, ale dałam radę wejść po uda :D taka zimna woda, a daj spokój:D a przed ciążą oczywiście nie było takiego problemu, tylko teraz. No nic. Za rok sobie odbije :) chcemy jechać może nad Balaton, a może dalej? Bułgaria? Sami nie wiemy, ale na pewno chcemy w końcu pojechać na wakacje,bo od 4 lat nie byliśmy:)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog też odradził basen ze względu na to że mam skłonność do infekcji.

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    Niech już przyjedzie ten drugi trymestr, bo się wykończe. Niedługo będę jadła tylko chrupki kukurydziane. Coraz mniej rzeczy mogę w siebie wcisnąć. Rano naciąga mnie na wymioty, w ciagu dnia najchętniej bym spała, a jak wracam z pracy nie mam siły ruszyć palcem a wieczorem wracają nudności. Chociaż to daje nadzieje, że z fasolka wszystko ok.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U mnie został mniej niż tydzień. Jutro idę zrobić badania.
    Ja juz jem chrupki kukurydziane... :/ nawet nie moge wcisnac w siebie takie lody domowe z mrozonych truskawek bo od slodkiego to mnie odpycha od poczatku :/
    Mieso nie pamietam kiedy jadlam... mdlosci i nudnosci mam caaaaly dzien :/ masakra kiedy to sie skonczy...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniach z krwi, a tak mi się spać chcę, że chyba padnę na laptopie.. Córka zasnęła na drzemkę to może wykorzystam chwilkę :D . Po 15 po odbiór wyników. Mdłości do mnie wróciły, a tak już się cieszyłam, że ich nie mam. Co do basenu to z córką jak byłam w ciąży zaczęłam chodzić w 2 trymestrze, teraz też myślę nad tym, ale zobaczymy czy będę w stanie :D . Już nie mogę się doczekać tej wizyty (25.07) .. a 27 lipca wyjazd nad Polskie Morze.. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze ! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki <3 . Dajcie znać dziewczyny jak coś będziecie już wiedzieć !

Pau.Em lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:39

Jonesey, Ewelcia85, baranosia, Pau.Em lubią tę wiadomość

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok, na wizycie podejrzałam bąbla, jego wymiary odpowiadają 9w1d, czyli mniej wiecej tak jak z om. Rosnie, serduszko pika, kolejna wizyta za trzy tyg. Ufff a tak sie martwilam :)

Jonesey, MonisiaK, ruda90, Nadzieja22, Ewelcia85, Pau.Em, Kropeczka85, Black_Lilith, baranosia, Reni, Pepper, -Mamunia-, Kamkakamila lubią tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha empiq, u mnie wporst odwrotnie :P od meza od poczatku tylko slysze ze 'ciaza to nie choroba' i ze 'musi mnie gonic zebym sie nie zastala' :D
    nie mam zadnych bliskich wiecej przy sobie, wiec tylko na wsparcie meza moge liczyc, fest jak widac :D

ale smieje sie z tego, mysle ze jak ciaza bedzie starsza i bardziej widoczna to wtedy bedzie bardziej chcial mnie wyreczac, a przynajmniej mam taka nadzieje :D

paprotka super wiesci <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:34

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy można jeszcze do Was dołączyć? :D No i wszystkim serdecznie gratuluję! :)

To moja druga ciąża :) Jestem już mamą dwuletniej Hani. Różnica miedzy brzdącami będzie 3 lata, także zapowiada się bardzo ciekawie :P
    Przy tej ciązy mam trochę wariacje z terminami - wg OM termin wypada na styczeń, jednak wg USG pierwsze dni lutego. Na pierwszej wizycie termin wyszedł na 4.02.19 i taki mam wpisany w kartę ciąży, choć na kolejnych wizytach maluch nadrobił nieco wzrostem i wychodziły okolice 1.02 :) Najważniesze, że wszystko jest ok, chociaż nie ukrywam, trochę mnie przestraszyła taka w sumie spora różnica w terminach :)

Straciatellaa widzę, że ponownie jesteśmy w tym samym czasie w ciąży, kojarzę Cię z Kwietniowych Szczęść 2016 :D

Karola94c lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    haha empiq, u mnie wporst odwrotnie :P od meza od poczatku tylko slysze ze 'ciaza to nie choroba' i ze 'musi mnie gonic zebym sie nie zastala' :D
    nie mam zadnych bliskich wiecej przy sobie, wiec tylko na wsparcie meza moge liczyc, fest jak widac :D

ale smieje sie z tego, mysle ze jak ciaza bedzie starsza i bardziej widoczna to wtedy bedzie bardziej chcial mnie wyreczac, a przynajmniej mam taka nadzieje :D

paprotka super wiesci <3
    Moj mąż nauczony doświadczeniem ( dwie ciąże za mną ) nie ma odwagi użyć stwierdzenia " ciąża to nie choroba" :) potrafię być mściwa ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po wizycie. Wszystko dobrze, dzidzia ma 2,20 cm, serduszko bije 167 uderzeń na minutę. Ciąża jest cały czas o dwa dni młodsza w stosunku do OM. Uff...

Załączam fotkę, chociaż niewiele widać :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b26d4a21acd7.jpg

ruda90, Nadzieja22, baranosia, MonisiaK, Ewelcia85, Papapatka, malami91, Pau.Em, Karola94c, SiSi111, Reni, -Mamunia-, kjt91, iwona01, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ