X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Może spróbuj zrobić i po zapachu sprawdzisz czy da radę wypić kawkę :-) Ja chyba wszystko najpierw wącham hehehehe.
    Nie będę dziś jednak ryzykować:D mamy dzisiaj psychologa i logopedę, więc muszę być na chodzie ;p

Aliq lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trochę mdłości od wczorajszego wieczora, ale takie lekkie.

Ruda, na głębokość palca wskazującego jest ok.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ćwiczycie w ciązy? Jak tak to jakie ćwiczenia?

• Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:

Jeszcze nie - od połowy sierpnia chciałabym raz w tygodniu chodzić na basen i rozejrzeć się za zajęciami grupowymi dedykowanymi kobietom w ciąży

0d1ydqk323wt34x6.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Jeszcze nie - od połowy sierpnia chciałabym raz w tygodniu chodzić na basen i rozejrzeć się za zajęciami grupowymi dedykowanymi kobietom w ciąży
    Też myśle o basenie ale to chyba dopiero wtedy jak pójdę na L4 bo teraz cierpie na brak czasu...
    Wracam z pracy i cały czas poświęcam córce, a potem prawie równo z nią zasypiam :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja przed ciążą trochę jogowałam, potem nie byłam w stanie, bo w głowie mi się kręciło podczas ćwiczeń. Dopiero od wczoraj powoli wracam, bo plecy już się odzywają niestety, a to dopiero początek :/

amir lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja ginekolog mówiła że jeśli zdecyduje się na PAPPA to mam zrobić w 10/11 tygodniu. Po tym co się naczytałam że często wyniki wychodzą źle, a dzidziuś rodzi się zdrowy nie wiem czy jest sens robić i napawać się stresem ;| które z Was na pewno będą robić ten test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:31

Grzechotka2 lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Ja też bym bardzo chciała chodzić na basen, nawet mam go pod blokiem, 5 min pieszo, ale zawsze wychodzę stamtad ż infekcja :(
    Jak byłam z córką na turnusie logopedycznym, to też codziennie miałyśmy basen i oczywiście po 2 razach już miałam zapalenie pęcherza i infekcje :(

• Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja też bym bardzo chciała chodzić na basen, nawet mam go pod blokiem, 5 min pieszo, ale zawsze wychodzę stamtad ż infekcja :(
    Jak byłam z córką na turnusie logopedycznym, to też codziennie miałyśmy basen i oczywiście po 2 razach już miałam zapalenie pęcherza i infekcje :(

Mi lekarz powiedział żebym w pierwszym trymestrze odpuściła sobie basen włąśnie ze względu na infekcje. Na kąpiel w jeziorze się zgodził.

Ja od dzisiaj planuję brać priobiotyk co by odbudować florę bakteryjną :-)

0d1ydqk323wt34x6.png
  • Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Dziewczyny moja ginekolog mówiła że jeśli zdecyduje się na PAPPA to mam zrobić w 10/11 tygodniu. Po tym co się naczytałam że często wyniki wychodzą źle, a dzidziuś rodzi się zdrowy nie wiem czy jest sens robić i napawać się stresem ;| które z Was na pewno będą robić ten test?

Ja 23 lipca idę na PAPPA a 24 mam usg prenatalne :-)

0d1ydqk323wt34x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Mi lekarz powiedział żebym w pierwszym trymestrze odpuściła sobie basen włąśnie ze względu na infekcje. Na kąpiel w jeziorze się zgodził.

Ja od dzisiaj planuję brać priobiotyk co by odbudować florę bakteryjną :-)
    Byłam parę razy z córką nad jeziorem, ale dałam radę wejść po uda :D taka zimna woda, a daj spokój:D a przed ciążą oczywiście nie było takiego problemu, tylko teraz. No nic. Za rok sobie odbije :) chcemy jechać może nad Balaton, a może dalej? Bułgaria? Sami nie wiemy, ale na pewno chcemy w końcu pojechać na wakacje,bo od 4 lat nie byliśmy:)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog też odradził basen ze względu na to że mam skłonność do infekcji.

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    Niech już przyjedzie ten drugi trymestr, bo się wykończe. Niedługo będę jadła tylko chrupki kukurydziane. Coraz mniej rzeczy mogę w siebie wcisnąć. Rano naciąga mnie na wymioty, w ciagu dnia najchętniej bym spała, a jak wracam z pracy nie mam siły ruszyć palcem a wieczorem wracają nudności. Chociaż to daje nadzieje, że z fasolka wszystko ok.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U mnie został mniej niż tydzień. Jutro idę zrobić badania.
    Ja juz jem chrupki kukurydziane... :/ nawet nie moge wcisnac w siebie takie lody domowe z mrozonych truskawek bo od slodkiego to mnie odpycha od poczatku :/
    Mieso nie pamietam kiedy jadlam... mdlosci i nudnosci mam caaaaly dzien :/ masakra kiedy to sie skonczy...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniach z krwi, a tak mi się spać chcę, że chyba padnę na laptopie.. Córka zasnęła na drzemkę to może wykorzystam chwilkę :D . Po 15 po odbiór wyników. Mdłości do mnie wróciły, a tak już się cieszyłam, że ich nie mam. Co do basenu to z córką jak byłam w ciąży zaczęłam chodzić w 2 trymestrze, teraz też myślę nad tym, ale zobaczymy czy będę w stanie :D . Już nie mogę się doczekać tej wizyty (25.07) .. a 27 lipca wyjazd nad Polskie Morze.. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze ! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki <3 . Dajcie znać dziewczyny jak coś będziecie już wiedzieć !

Pau.Em lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:39

Jonesey, Ewelcia85, baranosia, Pau.Em lubią tę wiadomość

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok, na wizycie podejrzałam bąbla, jego wymiary odpowiadają 9w1d, czyli mniej wiecej tak jak z om. Rosnie, serduszko pika, kolejna wizyta za trzy tyg. Ufff a tak sie martwilam :)

Jonesey, MonisiaK, ruda90, Nadzieja22, Ewelcia85, Pau.Em, Kropeczka85, Black_Lilith, baranosia, Reni, Pepper, -Mamunia-, Kamkakamila lubią tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha empiq, u mnie wporst odwrotnie :P od meza od poczatku tylko slysze ze 'ciaza to nie choroba' i ze 'musi mnie gonic zebym sie nie zastala' :D
    nie mam zadnych bliskich wiecej przy sobie, wiec tylko na wsparcie meza moge liczyc, fest jak widac :D

ale smieje sie z tego, mysle ze jak ciaza bedzie starsza i bardziej widoczna to wtedy bedzie bardziej chcial mnie wyreczac, a przynajmniej mam taka nadzieje :D

paprotka super wiesci <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:34

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy można jeszcze do Was dołączyć? :D No i wszystkim serdecznie gratuluję! :)

To moja druga ciąża :) Jestem już mamą dwuletniej Hani. Różnica miedzy brzdącami będzie 3 lata, także zapowiada się bardzo ciekawie :P
    Przy tej ciązy mam trochę wariacje z terminami - wg OM termin wypada na styczeń, jednak wg USG pierwsze dni lutego. Na pierwszej wizycie termin wyszedł na 4.02.19 i taki mam wpisany w kartę ciąży, choć na kolejnych wizytach maluch nadrobił nieco wzrostem i wychodziły okolice 1.02 :) Najważniesze, że wszystko jest ok, chociaż nie ukrywam, trochę mnie przestraszyła taka w sumie spora różnica w terminach :)

Straciatellaa widzę, że ponownie jesteśmy w tym samym czasie w ciąży, kojarzę Cię z Kwietniowych Szczęść 2016 :D

Karola94c lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    haha empiq, u mnie wporst odwrotnie :P od meza od poczatku tylko slysze ze 'ciaza to nie choroba' i ze 'musi mnie gonic zebym sie nie zastala' :D
    nie mam zadnych bliskich wiecej przy sobie, wiec tylko na wsparcie meza moge liczyc, fest jak widac :D

ale smieje sie z tego, mysle ze jak ciaza bedzie starsza i bardziej widoczna to wtedy bedzie bardziej chcial mnie wyreczac, a przynajmniej mam taka nadzieje :D

paprotka super wiesci <3
    Moj mąż nauczony doświadczeniem ( dwie ciąże za mną ) nie ma odwagi użyć stwierdzenia " ciąża to nie choroba" :) potrafię być mściwa ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po wizycie. Wszystko dobrze, dzidzia ma 2,20 cm, serduszko bije 167 uderzeń na minutę. Ciąża jest cały czas o dwa dni młodsza w stosunku do OM. Uff...

Załączam fotkę, chociaż niewiele widać :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b26d4a21acd7.jpg

ruda90, Nadzieja22, baranosia, MonisiaK, Ewelcia85, Papapatka, malami91, Pau.Em, Karola94c, SiSi111, Reni, -Mamunia-, kjt91, iwona01, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ