Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie trochę mdłości od wczorajszego wieczora, ale takie lekkie.
Ruda, na głębokość palca wskazującego jest ok. -
Aliq wrote:Jeszcze nie - od połowy sierpnia chciałabym raz w tygodniu chodzić na basen i rozejrzeć się za zajęciami grupowymi dedykowanymi kobietom w ciąży
Wracam z pracy i cały czas poświęcam córce, a potem prawie równo z nią zasypiam -
magdaaa88 wrote:Dziewczyny ćwiczycie w ciązy? Jak tak to jakie ćwiczenia?
amir lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moja ginekolog mówiła że jeśli zdecyduje się na PAPPA to mam zrobić w 10/11 tygodniu. Po tym co się naczytałam że często wyniki wychodzą źle, a dzidziuś rodzi się zdrowy nie wiem czy jest sens robić i napawać się stresem ;| które z Was na pewno będą robić ten test?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:31
Grzechotka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAliq wrote:Jeszcze nie - od połowy sierpnia chciałabym raz w tygodniu chodzić na basen i rozejrzeć się za zajęciami grupowymi dedykowanymi kobietom w ciąży
Jak byłam z córką na turnusie logopedycznym, to też codziennie miałyśmy basen i oczywiście po 2 razach już miałam zapalenie pęcherza i infekcje -
Pau.Em wrote:Ja też bym bardzo chciała chodzić na basen, nawet mam go pod blokiem, 5 min pieszo, ale zawsze wychodzę stamtad ż infekcja
Jak byłam z córką na turnusie logopedycznym, to też codziennie miałyśmy basen i oczywiście po 2 razach już miałam zapalenie pęcherza i infekcje
Mi lekarz powiedział żebym w pierwszym trymestrze odpuściła sobie basen włąśnie ze względu na infekcje. Na kąpiel w jeziorze się zgodził.
Ja od dzisiaj planuję brać priobiotyk co by odbudować florę bakteryjną -
Kolorowaola wrote:Dziewczyny moja ginekolog mówiła że jeśli zdecyduje się na PAPPA to mam zrobić w 10/11 tygodniu. Po tym co się naczytałam że często wyniki wychodzą źle, a dzidziuś rodzi się zdrowy nie wiem czy jest sens robić i napawać się stresem ;| które z Was na pewno będą robić ten test?
Ja 23 lipca idę na PAPPA a 24 mam usg prenatalne -
nick nieaktualnyAliq wrote:Mi lekarz powiedział żebym w pierwszym trymestrze odpuściła sobie basen włąśnie ze względu na infekcje. Na kąpiel w jeziorze się zgodził.
Ja od dzisiaj planuję brać priobiotyk co by odbudować florę bakteryjną -
Makowa_Panna wrote:Hej!
Niech już przyjedzie ten drugi trymestr, bo się wykończe. Niedługo będę jadła tylko chrupki kukurydziane. Coraz mniej rzeczy mogę w siebie wcisnąć. Rano naciąga mnie na wymioty, w ciagu dnia najchętniej bym spała, a jak wracam z pracy nie mam siły ruszyć palcem a wieczorem wracają nudności. Chociaż to daje nadzieje, że z fasolka wszystko ok.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. U mnie został mniej niż tydzień. Jutro idę zrobić badania.
Mieso nie pamietam kiedy jadlam... mdlosci i nudnosci mam caaaaly dzien masakra kiedy to sie skonczy...12/02/2019
SZYMEK
-
Byłam dziś na badaniach z krwi, a tak mi się spać chcę, że chyba padnę na laptopie.. Córka zasnęła na drzemkę to może wykorzystam chwilkę . Po 15 po odbiór wyników. Mdłości do mnie wróciły, a tak już się cieszyłam, że ich nie mam. Co do basenu to z córką jak byłam w ciąży zaczęłam chodzić w 2 trymestrze, teraz też myślę nad tym, ale zobaczymy czy będę w stanie . Już nie mogę się doczekać tej wizyty (25.07) .. a 27 lipca wyjazd nad Polskie Morze.. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze ! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki . Dajcie znać dziewczyny jak coś będziecie już wiedzieć !
Pau.Em lubi tę wiadomość
14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
nick nieaktualny
-
U nas ok, na wizycie podejrzałam bąbla, jego wymiary odpowiadają 9w1d, czyli mniej wiecej tak jak z om. Rosnie, serduszko pika, kolejna wizyta za trzy tyg. Ufff a tak sie martwilam
Jonesey, MonisiaK, ruda90, Nadzieja22, Ewelcia85, Pau.Em, Kropeczka85, Black_Lilith, baranosia, Reni, Pepper, -Mamunia-, Kamkakamila lubią tę wiadomość
-
haha empiq, u mnie wporst odwrotnie od meza od poczatku tylko slysze ze 'ciaza to nie choroba' i ze 'musi mnie gonic zebym sie nie zastala'
nie mam zadnych bliskich wiecej przy sobie, wiec tylko na wsparcie meza moge liczyc, fest jak widac
ale smieje sie z tego, mysle ze jak ciaza bedzie starsza i bardziej widoczna to wtedy bedzie bardziej chcial mnie wyreczac, a przynajmniej mam taka nadzieje
paprotka super wiesciWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:34
-
Cześć dziewczyny, czy można jeszcze do Was dołączyć? No i wszystkim serdecznie gratuluję!
To moja druga ciąża Jestem już mamą dwuletniej Hani. Różnica miedzy brzdącami będzie 3 lata, także zapowiada się bardzo ciekawie
Przy tej ciązy mam trochę wariacje z terminami - wg OM termin wypada na styczeń, jednak wg USG pierwsze dni lutego. Na pierwszej wizycie termin wyszedł na 4.02.19 i taki mam wpisany w kartę ciąży, choć na kolejnych wizytach maluch nadrobił nieco wzrostem i wychodziły okolice 1.02 Najważniesze, że wszystko jest ok, chociaż nie ukrywam, trochę mnie przestraszyła taka w sumie spora różnica w terminach
Straciatellaa widzę, że ponownie jesteśmy w tym samym czasie w ciąży, kojarzę Cię z Kwietniowych Szczęść 2016
Karola94c lubi tę wiadomość
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Jonesey wrote:haha empiq, u mnie wporst odwrotnie od meza od poczatku tylko slysze ze 'ciaza to nie choroba' i ze 'musi mnie gonic zebym sie nie zastala'
nie mam zadnych bliskich wiecej przy sobie, wiec tylko na wsparcie meza moge liczyc, fest jak widac
ale smieje sie z tego, mysle ze jak ciaza bedzie starsza i bardziej widoczna to wtedy bedzie bardziej chcial mnie wyreczac, a przynajmniej mam taka nadzieje
paprotka super wiesci -
Dziewczyny, ja już po wizycie. Wszystko dobrze, dzidzia ma 2,20 cm, serduszko bije 167 uderzeń na minutę. Ciąża jest cały czas o dwa dni młodsza w stosunku do OM. Uff...
Załączam fotkę, chociaż niewiele widać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b26d4a21acd7.jpgruda90, Nadzieja22, baranosia, MonisiaK, Ewelcia85, Papapatka, malami91, Pau.Em, Karola94c, SiSi111, Reni, -Mamunia-, kjt91, iwona01, Kropeczka85 lubią tę wiadomość