X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Na mnie jeszcze wszystkie ciuchy pasują, chociaż powiększył mi się brzuch. Nawet mąż to zauważył. Mam nadzieję, że to się jeszcze tak bardzo nie rzuca w oczy, to przecież dopiero dziewiąty tydzień... Z drugiej strony, podobno w kolejnych ciążach brzuch wychodzi szybciej.

Mi też to lekarz powiedział bo u mnie to samo... Brzuszek już widocznie zaokrąglony i musze pomyśleć o nowych spodniach...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej poruszony zostal watek chorych dzieci i terminacji, pozwalam sobie na kometarz bo temat jest mi szczegolnie bliski, musimy jako kobiety pamietac ze choroby nie koncza sie na ZD, czasem dziecko nie ma kosci czaszki, twarzoczaski, brak powlok brzusznych i seduszko na wierzchu.... i co wtedy? Kazda decyzja jest zla, kazda to cierpienie do konca zycia, ale jako kobiety musimy sie wspierac i nieoceniac, przedewszytkim nikt kto tego nie przeszedl nie wie jaka decyzje by podjął. W zyciu spotkalam wiele kobiet, ktore krytykuja i glosno mowia ze one nigdy by tego nie zrobily... oby nie musialy podejmowac takich decyzji ale jak kobieta kobiecie moze zadawac taki bol, tego nie rozumiem. Kiedys siedzialam cicho gdy w towarzytwie ktos rzucil taki kometarz prolife ale teraz sie nie pierdziele i mowie takiej kobiecie co mysle i ze takie deklaracje moga kogos krzywdzic. Eh:(

Ewelcia85, baranosia, Pau.Em, Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, jakie w takim razie Ty masz zdanie na ten temat?

moje przekonania wyrobilam glownie w oparciu o wiare, jestem osoba bardzo religijna i wierze, ze wszystko co jest nam dane ma jakis sens. tak samo uwazam, ze niepelnosprawne dziecko jest darem i widocznie Bog tak chcial, ze dal nam taki krzyz. pogodze sie z kazda wola Boza i dlatego mowie ze nie moglabym usunac, bo to tak jakbym dzialala wbrew Jego woli.
    Poza tym do konca zycia bym sobie nie wybaczyla, ile razy sa przypadki ze jednak rodza sie zdrowe dzieci? albo wady sa jednak duzo mniejsze niz zakladano? nie umialabym usunac i pozniej cale zycie sie zastanawiac czy moze jednak dziecko byloby zdrowe..

nati1992 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi <3 W punkt! Nikt to nie staną przed taką decyzją nie powinien oceniać innych. A gdybanie w takim temacie też nie ma sensu

Ewelcia85, Pau.Em, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Listopada 2016 roku mowilam ze nigdy nie zdecyduje sie na terminacje i urodze chore dziecko i za te slowa teraz bije sie w piers i zycie nauczylo mnie ze nikt nie wie co zrobi w obliczu tragedii. Moje dziecko miało wady letalne czyli skazane na śmierć nie mialo kosci czaszki i twarzoczaszki, jelita i serce "plywaly" bez powlok, rączki, nóżki zniekształcone moglabym dlugo wymieniac kolejne deformacje. JONESEY obys nigdy nie musiala wystawiac swojej wiary i przekonan na próbę, obys miala sile w nich wytrwac w obliczu tragedii. Ja mialam lekcje zycia z ktorej wyciagnelam wniosek na reszte życia: nie oceniaj innych, nie narzucaj zdania i nigdy nie mow nigdy. Dodam ze jestem osoba religijna, i Bog modlitwa towarzyszy mi kazdego dnia, wtedy tez przy mnie był dlatego przez to przeszłam. Mialam juz nie jedna rozmowe z kaplanami, spowiedz w ktorej przelalam litry lez i chwala Bogu ze natrafilam na kaplanow, ktorzy mnie nie ocenili a wrecz udzielili mi wsparcia, dzieki temu funkcjonuje i jestem szczesliwa mimo ze kazde wspomnienie tamtych chwil to lzy w oczach.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi bardzo mi przykro :( nie podejmuje sie oceniania innych, to nie moja sprawa i to jest indywidualna decyzja kazdego co by w takiej sytuacji zrobil.

ja po prostu przedstawiam swoje stanowisko, ktore zajelam na ten moment, wiadomo ze zycie weryfikuje nasze poglady i w obliczu tragedii czlowiek podejmuje decyzje, o kore nigdy by sie nie posadzal.
    po prostu rozmyslajac o badaniach genetycznych, ktore mam juz za pare dni zaczelam sie zastanawiac A CO JESLI? wiem, ze wszystko moze sie zdarzyc i nie zakladam z gory ze moje dziecko jest na pewno zdrowe, stad moje rozmyslania na ten temat i stad tez moj wybor. Jak bedzie to tylko czas pokaze, tak jak mowisz, oby zadna z nas nigdy nie musiala stanac w obliczu takiej tragedii :(

ciesze sie naprawde ze w tak strasznie trudnym okresie znalazlas wsparcie, zwlaszcza w Bogu i ksiezach, mysle ze wynioslach z tego doswiadczenia duzo sily i determinacji i wiesz ze co by sie nie dzialo to ty dasz sobie rade!

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Do Listopada 2016 roku mowilam ze nigdy nie zdecyduje sie na terminacje i urodze chore dziecko i za te slowa teraz bije sie w piers i zycie nauczylo mnie ze nikt nie wie co zrobi w obliczu tragedii. Moje dziecko miało wady letalne czyli skazane na śmierć nie mialo kosci czaszki i twarzoczaszki, jelita i serce "plywaly" bez powlok, rączki, nóżki zniekształcone moglabym dlugo wymieniac kolejne deformacje. JONESEY obys nigdy nie musiala wystawiac swojej wiary i przekonan na próbę, obys miala sile w nich wytrwac w obliczu tragedii. Ja mialam lekcje zycia z ktorej wyciagnelam wniosek na reszte życia: nie oceniaj innych, nie narzucaj zdania i nigdy nie mow nigdy. Dodam ze jestem osoba religijna, i Bog modlitwa towarzyszy mi kazdego dnia, wtedy tez przy mnie był dlatego przez to przeszłam. Mialam juz nie jedna rozmowe z kaplanami, spowiedz w ktorej przelalam litry lez i chwala Bogu ze natrafilam na kaplanow, ktorzy mnie nie ocenili a wrecz udzielili mi wsparcia, dzieki temu funkcjonuje i jestem szczesliwa mimo ze kazde wspomnienie tamtych chwil to lzy w oczach.
    Boże dziewczyno ale przezylas :( :( :( bardzo Ci współczuję... :(

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Sisi straszne ;( ;( ;(
    Moja koleżanka miała podobną sytuację. W 20 TC okazało się , że dziecku nie wytworzyły się kości czaszki. Ale jej nikt nie pytał o jakikolwiek wybór, bo twierdzili, że dziecko nie ma szans na przeżycie. Musiała urodzić natychmiast i tyle.
    Matko nikomu nie życzę takich przeżyć!
    Teraz będzie wszystko dobrze, musisz w to wierzyć!!!

Straszny dziś temat...życie jednak nie zawsze jest piękne :(

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż narobil mielonych. Właśnie jem jednego w bułce ż kiszonymi. OMG <3

Kamkakamila, Karola94c, Kropeczka85, Ewelcia85, baranosia, MałaMała lubią tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcinałam dziś kapuśniak :D ! Mmmmm

Ewelcia85, MałaMała, Pau.Em, Pepper lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zaczęłam plamić, lekarka mówiła że może się tak zdarzyć ze względu na krwiaka, ale to już 3 raz w przeciągu kilku dni. Staram się nie panikować ale wiecie jak to jest...
    Któraś z Was chyba miała krwiaka? Jakiego koloru były plamienia?

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Dziewczyny ja zaczęłam plamić, lekarka mówiła że może się tak zdarzyć ze względu na krwiaka, ale to już 3 raz w przeciągu kilku dni. Staram się nie panikować ale wiecie jak to jest...
    Ja wczoraj plamilam cxerwono-brazowo. Właśnie zaraz jadę na wizytę z jakiego to powodu. Staraj się nie panikować Kochana i poczekać chwilę. Ja też od wczoraj rana czekałam i popołudniu już ustało. Wiesz , że masz krwiaka to póki nie będzie się nasilać to może poczekaj. Chociaż wiadomo zrobisz sama jak uważasz. Trzymam kciuki!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka daj znać koniecznie co powiedział lekarz!

Karola94c lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:

Ja mam krwiaka i przez kilka dni plamilam i krew była ciemnobrązową momentami az czarna. Lekarze w szpitalu mówili, ze brązowe plamienie przy krwiaku oznacza, ze on sie oprozńia, ale plamienie/krwawienie żywa krwią niestety nie jest dobre i moze oznaczać odwarstwienie sie kosmowki i w przypadku takich plamien/krwawień powinnam od razu udać sie albo do lekarza, a jak nie mam możliwości to na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 19:59

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie ma brązowy kolor i ginekolog powiedziała mi że takie będzie właśnie od krwiaka ale i tak się martwię... Byle do poniedziałku

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Nie wiadomo z czego plamienie , ale też lekarz nie doszukiwał się za bardzo. Rachu ciachu i do widzenia.

A kropek rośnie, ale w szerz... O już taki grubas jest:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a1fb4532594.jpg

Kamkakamila, Karola94c, Ewelcia85, SiSi111, malami91, MonisiaK, MałaMała, Nadzieja22, Pau.Em, Goplana89 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne cudo Kropeczka! , ja nie miałam żadnego plamienia w tej ciąży i mam nadzieje, że nie będę miała :) . Ja jeszcze 13 Dni i genetyczne, dosłownie dostaje fioła, że już nie widziałam bąbelka dwa tygodnie :D Czekam na tą wizytę jak na szpilkach :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Ja wcinałam dziś kapuśniak :D ! Mmmmm
    Ja dzisiaj tez kapuśniaczek :D

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Ja już po wizycie. Nie wiadomo z czego plamienie , ale też lekarz nie doszukiwał się za bardzo. Rachu ciachu i do widzenia.

A kropek rośnie, ale w szerz... O już taki grubas jest:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a1fb4532594.jpg
    Jaka słodka kluseczka <3

Kropeczka85, Karola94c, Goplana89, Pepper lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy 100 stronie!

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ