Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia85, no ja opieprzylam mojego kilka razy juz za tkie gadanie i wiecej tak nie mowi, niestety wyjatkowe traktowanie jeszcze mi sie nie nalezy
zazdroszcze kobietom, ktorych mezowie juz od pierwszych tygodni ciazy nosza na rekach
essentiel witaj! mamy podobne terminy porodu jestes juz zapisana na usg prenatalne?
Black Lilith, pieknie! grunt ze wszystko dobrzeKarola94c lubi tę wiadomość
-
Witamy w 10 tygodniu ❤
Ledwo trzymam się ba nogach dlatego tak mało się tu udzielam. Żyje na wodzie i suchych bułkach. Nie wymiotuje na szczęście lecz męczę się z mdłościami od 11 i aż dopóki nie zasnę no i guma miętowa pomaga. W poniedziałek lecimy na badania a w środę na wizytę. Nie mogę się doczekać choć stres mnie zżera bo nie widziałam fasolki od 4 tygodni. Z dodatkowych objawów oprócz mdłości to wrażliwe piersi a także ból podbrzusza przy intensywnym dniu jak się położę to przechodzi.
Trzymam kciuki za wizytujące i za te co maja już wizyty za sobą - bardzo się cieszę że wasze kropeczki rosną w siłę
-
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, ja już po wizycie. Wszystko dobrze, dzidzia ma 2,20 cm, serduszko bije 167 uderzeń na minutę. Ciąża jest cały czas o dwa dni młodsza w stosunku do OM. Uff...
Załączam fotkę, chociaż niewiele widać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b26d4a21acd7.jpg
Lilith gratuluję ja za godzinę idę podglądać dzidka stresuję się bardzo... Wg owu jest to 6t2d
Niestety bądź stety nie będę mieć odniesienia do om bo po Poronin nie zdążyła przyjść. Ale tak liczę dodając 2t standardowo więc chyba powinien byc 8t2d.Jonesey, Jonesey lubią tę wiadomość
-
Vivanillka wrote:Lilith gratuluję ja za godzinę idę podglądać dzidka stresuję się bardzo... Wg owu jest to 6t2d
Niestety bądź stety nie będę mieć odniesienia do om bo po Poronin nie zdążyła przyjść. Ale tak liczę dodając 2t standardowo więc chyba powinien byc 8t2d.
Trzymam kciuki za wizytęVivanillka lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj czuje sie jak 100% ciężarna mdłości mi nie dokuczają ale za to jem jak szalona... Zjadłam już słoik marynowanych grzybów , słoik ogórków w curry , kupiłam śledzie w śmietanie ( zaraz się za nie biorę ) a i jeszcze wstawiłam jajka bo w sumie kanapkę z jajkiem też bym zjadła . Jestem przerażona =
Pau.Em, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Jonesey chciałam się dzisiaj zapisać, ale cały dzień nikt nie odbiera, a rejestracja niby od 10:00 do 18:00. Jeszcze zaraz spróbuję ostatni raz i chyba podjadę osobiście, bo różnie to może być z terminami, a czas ucieka nieubłaganie No i nie ukrywam, że nie mogę się tego badania doczekać, chociaż odrobina strachu też jest. Przy pierwszym dziecku na pierwszym prenatalnym poznałam płeć❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Ewelcia85 wrote:Dzisiaj czuje sie jak 100% ciężarna mdłości mi nie dokuczają ale za to jem jak szalona... Zjadłam już słoik marynowanych grzybów , słoik ogórków w curry , kupiłam śledzie w śmietanie ( zaraz się za nie biorę ) a i jeszcze wstawiłam jajka bo w sumie kanapkę z jajkiem też bym zjadła . Jestem przerażona =
O tak, rozumiem Cię doskonale Ja dziś dorwałam w sklepie młodą kwaszoną kapustę i zjadłam z pół kilo I mam fazę na pastę jajeczną ze szczypiorkiem.
Śledzia w sumie też bym zjadła ;-PEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Dzisiaj czuje sie jak 100% ciężarna mdłości mi nie dokuczają ale za to jem jak szalona... Zjadłam już słoik marynowanych grzybów , słoik ogórków w curry , kupiłam śledzie w śmietanie ( zaraz się za nie biorę ) a i jeszcze wstawiłam jajka bo w sumie kanapkę z jajkiem też bym zjadła . Jestem przerażona =
Hahaha to tak jak ja wczoraj wsunęłam cały słoiczek grzybków marynowanych
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmpiq fajnie, że masz takich super sąsiadów:D mi teściowa i babcia męża ż działki warzywa i owoce dostarcza, moja mama z kolei robi jakieś kotlety, czy inne obiadowe rzeczy,by wrzucić do zamrażarki i mieć w razie gorszego dnia. Mąż przejął dużą część obowiązków (gotuje,pierze i prasuje, bo ja mam odruch w ymiotny na zapach plynow do prania, sprząta łazienkę, krzyczy jak widzi że biorę się za odkurzanie) kochany jest nie mogę się doczekać, aż skończą się nudności bo talent kulinarny ma, ale zero praktyki
Lilith gratulacje, piękny kropek
Ewelcia ale mnie rozbawilas jedz na zdrowie, smacznego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:46
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Ja odebrałam dziewczynki wyniki, powiedzcie mi bo TSH mam 2.17 i nie wiem czy to dobrze czy źle .. bo nigdy nie miałam tarczycy ani robionego tsh.. inne wyniki wporządku .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 16:48
14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
nick nieaktualnyKarola94c wrote:Ja odebrałam dziewczynki wyniki, powiedzcie mi bo TSH mam 2.17 i nie wiem czy to dobrze czy źle .. bo nigdy nie miałam tarczycy ani robionego tsh.. inne wyniki wporządku .
W poprzedniej ciąży miałam 3.55 ale FT4 i FT3 były po środku normy, natomiast samo TSH co miesiąc spadało do 2.5 i później znów rosło do 3. Ale te dwa pozostałe były ciągle w środku normy - endokrynolog mówiła że TSH może wariowac, że przy ładnych ft3 i ft4 nic mi nie będzie dawać.Kamkakamila lubi tę wiadomość
-
essentiel wrote:Jonesey chciałam się dzisiaj zapisać, ale cały dzień nikt nie odbiera, a rejestracja niby od 10:00 do 18:00. Jeszcze zaraz spróbuję ostatni raz i chyba podjadę osobiście, bo różnie to może być z terminami, a czas ucieka nieubłaganie No i nie ukrywam, że nie mogę się tego badania doczekać, chociaż odrobina strachu też jest. Przy pierwszym dziecku na pierwszym prenatalnym poznałam płeć
cooo tak wczesnie byli w stanie juz dziewczynke rozpoznac? wow! marzenie
w sumie to powinni ci juz niedlugo zrobic te badania, takze jak sie wreszcie dodzwonisz to pewnie cie umowia na wizyta za niedlugo
ja mam usg prenatalne w srode i tez sie boje.. z jednej strony jestem spokojna i mysle, ze bedzie dobrze ale jednak z tylu glowy zawsze siedzi ta mysl 'a co jesli cos jest nie tak?'. ale super byloby juz poznac plec! chociaz znajac siebie i tak az do 20 tyg bym sie zastanawiala czy na pewno dobrze okreslili plec -
nick nieaktualny
-
Karola dobre TSH Ft4 też badałaś?
Amir spokojnie, też mam obydwa ujemne. Wbrew pozorom nie jest tak łatwo się zarazić. Tu masz artykuł https://mamaginekolog.pl/kobieta-w-ciazy-a-zwierzeta-domowe/ -
nick nieaktualny
-
Jonesey, tak Z odstępem kilku dni w 13tc miałam wizytę u mojego gina i usg prenatalne. Ginekolog twierdził, że układ narządów wskazuje na dziewczynkę, ale lepiej będzie widać na sprzęcie na prenatalnych. I właśnie wtedy drugi ginekolog powiedział, że możemy kompletować różową wyprawkę Ale tak jak mówisz, jednak z tyłu głowy była myśl, że może jeszcze po prostu nie było widać❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤