X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też walczymy z ciemieniuchą, olejki nie pomagają, zamówiłam spray na ciemieniuchę, bo już na prawdę jest duża, pojawiła się nawet za uszkami :/

• amir Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chyba skok się zaczyna pan maruda ma drzemki 20 min z zegarkiem w ręku widać że zmęczony chce spać ale zasnąć nie może ciemieniuchy odpukać nie mamy

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy u Was skok objawia się głośnym płaczem? Mała dzisiaj i wczoraj płakała przeraźliwie (a nie był to napadowy płacz kolkowo-bączkowy) i nie uspakajała się na rękach. Straszne uczucie, nie wiadomo jak pomóc. A potem idzie spać, budzi się i jest okej... Inna rzecz, że jest po szczepieniu 4 dzień może to to...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi tak, mój zjada z dwóch piersi na jedno karmienie.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja je różnie, zazwyczaj jest to 4-7 minut ale czasami zdarza się około 10-12 minut i tylko z jednej piersi :)

Bumbum u nas skok niecałe 2 tygodnie temu objawiał się właśnie takim płaczem bez powodu nawet gdy była ma rękach, do tego dochodziło karmienie dosłownie co godzinę nawet w nocy i była strasznie nerwowa przy piersi, possała kilka razy i płacz i tak było w kółko trwało to może z 4-5 dni. Dobrze że się skończyło ale z niepokojem czekam na następny skok 🙈

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A czy u Was skok objawia się głośnym płaczem? Mała dzisiaj i wczoraj płakała przeraźliwie (a nie był to napadowy płacz kolkowo-bączkowy) i nie uspakajała się na rękach. Straszne uczucie, nie wiadomo jak pomóc. A potem idzie spać, budzi się i jest okej... Inna rzecz, że jest po szczepieniu 4 dzień może to to...

U nas dziś dokładnie to samo. Zasnęła wyczerpana płaczem, po 15 minutach obudziła się z uśmiechem, że chce jeść..

Żadna metoda uspokojenia jej nie zadziałała. Mamy już cały arsenał i do tej pory zawsze coś pomagało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 17:37

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś po sesji, młody tak wykończony, że śpi odkąd wróciliśmy i tylko na jedzenie raz się obudził I dalej śpi. No cóż.. boli krzyż jak cholera.. ciemieniuche my mamy ale jakoś dajemy radę nie jest straszna.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje dziecko przez trzy ostatnie noce spalo 6 godzin a od karmienia to nawet 7 godzin przerwy bylo(20-3)w ciagu dnia je co 3-4godziny. Dobowo wychodzi 6 posilkow czasem 7. I teraz zamiast sie cieszyc i korzystac z chwili to sie martwie ze za malo je. Szczepilyscie na rotawirusy?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju to moja mała spija z dwóch piersi na kazde karmienie i 15 minut każda pierś 🤔
    Wasze dzieciaczki same puszczają te piersi po tych 5 czy 7 minutach? Czy same zabieracie?
    Może ja robię coś zle 😕

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Jeju to moja mała spija z dwóch piersi na kazde karmienie i 15 minut każda pierś 🤔
    Wasze dzieciaczki same puszczają te piersi po tych 5 czy 7 minutach? Czy same zabieracie?
    Może ja robię coś zle 😕

I co ile je? Mysle ze jestjestok ok, ja wlasnie wolę jak dluzej je bo wydaje mi sie ze lepiej sie naje. Moja niestety krotko doi,nie mam wahi.i nie wiem.jak przybiera.
    A w którym tygodniu szczepilyscie? Bo my bedziemy w 9, ale w przychodniu sugerowali zeby jeszcze poczekac

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Może ja robię coś zle 😕
    Mój tak jadł przez pierwsze 1.5 miesiąca:)
    Sam puszcza pierś.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już siły...mała dziś ani nie je ani nie spi... Znowu spadła z wagi...

Nie wiem co kęsy grane ale jaki śpi to nagle się spina oczy jak 5 zł i płacz wiecie może co to ? Śni się jej czy co ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam laktator na dwie piersi. Czy w takim razie powinnam ściągać 15 min z obu na raz czy i tak pół h?

Ruda, niestety nie pomogę. Ja po prostu przeszlam na laktotor i juz karmie tylko z butelki swoim mlekiem. Przynajmniej wiem ile zjada i ze nie brakuje jej mleka... co prawda jest to upierdliwe ale Mała mi przybiera na wadze, ja jestem niewyspana ale spokojniejsza.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    I co ile je? Mysle ze jestjestok ok, ja wlasnie wolę jak dluzej je bo wydaje mi sie ze lepiej sie naje. Moja niestety krotko doi,nie mam wahi.i nie wiem.jak przybiera.
    A w którym tygodniu szczepilyscie? Bo my bedziemy w 9, ale w przychodniu sugerowali zeby jeszcze poczekac

No właśnie coś mi się przestawiło to moje dziecko bo do tej pory jadła co 1,5 godziny, a od dwóch dni je co 2,5-3 godziny. Nawet próbowałam jej podać pierś po 1,5 godziny, ale wzięła kilka łyków i wypluwała wiec chyba głodna nie jest 🤔. Zobaczymy jak będą wyglądały następne dni. My w domu mamy wagę wiec mogę sprawdzać przyrost na bieżąco i póki co jest ok 😉.

My mamy szczepienie zaplanowane w 7 tygodniu

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Dziewczyny mam laktator na dwie piersi. Czy w takim razie powinnam ściągać 15 min z obu na raz czy i tak pół h?

Ruda, niestety nie pomogę. Ja po prostu przeszlam na laktotor i juz karmie tylko z butelki swoim mlekiem. Przynajmniej wiem ile zjada i ze nie brakuje jej mleka... co prawda jest to upierdliwe ale Mała mi przybiera na wadze, ja jestem niewyspana ale spokojniejsza.

Ja też dziś ściągnąłem ale z butelki też nie chcę jeść....ma odruch wymiotny i się krztusi :(

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej pojawiły się odparzenia na szyjce pod fałdką :/ czy któraś tez ma taki problem? Bepanthen będzie ok?

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda chyba musisz sie doradzic pediatry co w takiej sytuacji..😕 ale cokolwiek zje czy nic przez caly dzień? Ile teraz wazy a jaka miała wage urodzeniowa?

Karola94c lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    U mojej pojawiły się odparzenia na szyjce pod fałdką :/ czy któraś tez ma taki problem? Bepanthen będzie ok?

Ja smarowałam bepanthenem i pomoglo.
    My się szczepiliśmy rotarixem.

Dziewczyny jak poprawić laktacje Femaltiker już nic nie daje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 21:56

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis111 coś tam zje ale zdaję sobie sprawę E to za mało ...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to mój to koneser cyckowy... Potrafi i 30-40 minut jeść, choć wiadomo tego aktywnego ssania jest mniej a potem to za smoczek robię 😂
    Tylko ja podaję jedną pierś na jedno karmienie? Druga podaję jak widzę że ssie a już nie przełyka i się denerwuje ale to raczej rzadko się zdarza...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ