Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKropeczko niestety to nie standard. Nad nami dwie pediatry zastanawiamy się co zrobić. Jedna po tygodniu kazała dac skierowanie do szpitala. A ta druga powiedziała że da, ale najpierw RTG i dopiero jak to wyjdzie źle to do szpitala. Oczywiście RTG wyszlo ok. No więc mówiła że czekamy. A ja nie czekałam i pojechałam prywatnie do pani dr która jest najlepsza w naszym regionie i ona jak tylko usłyszała kaszel i zobaczyła jak mały oddycha to postawiła diagnoze- wiotkosc krtani, sapka. Po odsluzowaniu małego przeszedł kaszel. W doslownie 2 dni. A jakbym poszła do szpitala to leczyliby zapalenie płuc którego nie było. Już pomijam fakt, że tamta nawet posłuchać nie chciała, Bo ona po samym kaszlu wie, że to zapalenie. Ta druga kazała osluchac bo czysto. No i ona "jak coś słyszymy w płucach to jest już sytuacja dramatyczna" 🤦♀️ no kurwa wrozka
Ja prevenarem będę szczepic i 6w1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 13:36
-
My właśnie wróciliśmy że szczepienia na pneumokoki 13w. Matko jak ja się wkurzyłam.
Po pierwsze na pediatrę, nic a nic się nie zainteresowała nasza anemią, jak postępuje leczenie.
Po drugie na pielęgniarkę. Idziemy się szczepic, mówię że należy nam się prevenar Ona ok i wyjmuje z lodówki 2 szczepionki. Ja się patrzę i mówię a co to ta druga? Ona no wasza zalegla i wpisuje w kartę szczepień. A ja ale jaka zalegla? Jak już jesteśmy po pierwszym szczepieniu.
A ona czyta czyta i mówi ojej to szczepionka dla tych po was. 😮😮😮😤😤
Ręce opadają. -
Straciatellaa wrote:Ile wasze dzieci przybraly w miesiac? Mi kazdy mowi, ze mala za duzo przybiera (najwiecej na moim mleku przybila bo od 1.5tyg jest dopiero na nutra) i zeby wydluzac
Przerwy miedzy karmieniami (latwo im mowic) . Bylismy wlasnie na wazeniu i kontroli. Mala urodzila sie z 3150g a wazy 4600g (ma 1 miesiac i 3dni dzis).
My idziemy jak burza w 3mce 3kg. Już raz usłyszałam że mam TLUSTE dziecko i go TUCZE! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja corcia z 3300 po urodzeniu, po 3 tyg 4100 a po 7tyg 4700g. Moze dzis mala zwaze u lekarza.ciekawe czy ma 5kg...
Synek po miesiącu mial +1,5kg pozniej po 1kg dochodziło ale nikt nie mowil ze tlusty.byl na piersi i 97 centyl do chwili obecnej.. -
nick nieaktualnyKropeczka u nas katar tez doktorce nie przeszkadza do szczepienia ale decyzje kaze rodzicom podjac a przeciez nigdy nie wiadomo co z kataru u takich maluchów moze sie rozwinac.
U nas na szczescie poki co tylko katar, osluchowo czysta,gardlo jasne. Uff ulzylo mi i mam nadzieje ze przejdzie jej ten katar.wdrazamy leczenie i nie rezygnujemy ze spacerów
malej jeszcze 50g brakuje do 5kg aczkolwiem pani dr stwierdzila że mala przybiera pieknie na piersi tyle co powinna na mm -
Sisi ja szczepiłam Hexacimą (6w1) i synflorixem. Mój na 3 dzień po szczepieniu dostał biegunki.. bynajmiej tak mi się wydaje bo tak to robił kupkę raz na 4/5 dni, a nagle w jeden dzień zaczął płakać na brzuszek i zrobił mi 4 kupki.. A dziś jest 4 dzień po szczepieniu i cały dzień mi przespał.. aż zaczełam się przejmować czemu on tyle śpi.. (oczywiście płakał na karmienie) :p . Jutro mamy sesję zdjęciową, ciekawe jak tam będzie
.
Dziewczyny jeszcze mam pytanie, od czasu porodu okropnie boli mnie krzyż, nie mogę nawet spać na brzuchu/boku bo odczuwam go okropnie.. Czy mogę się czymś posmarować ? albo coś ? .. (Byłam u lekarza i będę szła na prześwietlenie kręgosłupa.. prawdopodobnie po porodzie coś mi się tam stało..)
- Czy ktoś wie czemu Mamunia usunęła konto ? -
Hej dziewczyny 😌 U mnie wreszcie jest normalnie tzn. Ala juz nie marudzi bo ząbki się przebiły i jest znowu wesołym uśmiechniętym i psotnym grzmotkiem 😘 Wojtuś tez zaczął grzecznie leżeć więc mam nawet czas spokojnie wypić ciepłą kawę 😋😂 macierzyństwo znowu jest piękne 🙈
Zdrówka dla wszystkich chorowitków 😘😘😘
Karola kurde nie wiem czy można coś stosować chyba tylko tabletki przeciwbólowe i ciepłe okłady ( ale mogę się mylić )
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Hej dziewczyny 😌 U mnie wreszcie jest normalnie tzn. Ala juz nie marudzi bo ząbki się przebiły i jest znowu wesołym uśmiechniętym i psotnym grzmotkiem 😘 Wojtuś tez zaczął grzecznie leżeć więc mam nawet czas spokojnie wypić ciepłą kawę 😋😂 macierzyństwo znowu jest piękne 🙈
Zdrówka dla wszystkich chorowitków 😘😘😘
Karola kurde nie wiem czy można coś stosować chyba tylko tabletki przeciwbólowe i ciepłe okłady ( ale mogę się mylić )Równo 2 tyg trwał skok. Dzisiaj Blaneczka sama leżała w łóżeczku rano 20 min. Potem nakarmilam i sama! Zasnęła bez niczego w kokonie:) No cud miód
Za to mamy problem z ciemieniuchą. O masakra taka skorupa już się robi. Codziennie jej oliwkuje wyczsuje i kapie. Skórką już się robi zaczerwieniona. Nie wiem może co 2 dzień będę jej wyczesywax. Szczotka miękka. Nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 09:32
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E u nas też zaczyna się robić ja stosuje emolium na ciemieniuchę 👌 nakłada się 0.5h przed kąpielą i potem przy myciu delikatnie wyczesuję miękką szczotką . U Ali zdało egzamin 😉 u Wojtusia też już jest poprawa ale nadal walczę .
Dziewczyny czy dostałyście już pierwszy okres po połogu ? Bo mnie zaczyna specyficznie boleć brzuch i czuje się jakaś " napompowana" więc pewnie za chwilę dostanę 😒 Z dziewczynami też tak miałam . -
nick nieaktualnyU nas tez ciemieniucha i to mocna... Ja lekko przecieram wacikiem z oliwka przed kapaniem,potem kapie jakims zelem dla dzieci na ciemieniuche z ziaji a pozniej lekko wyczesuje.jak stosuje codziennie to widac efekty...gdyby tylko istnialo cos co po posmarowaniu od razu by sobie z tym poradzilo...
-
nick nieaktualny