Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Moja mała nadal nie łączy rączek mimo że niedługo skończy 3 miesiące...czy to powód do niepokoju ?
No i ja już zaczynam mu wprowadzać zabawy na łapanie zabawek w lezwniu na brzuchu.
Papapatka ale fajna ta twoja coreczkaPapapatka lubi tę wiadomość
-
Pau.Em minęły mi 3 mc karmienia piersią z przygodami od początku czyli nakładki laktator sam laktator cdl itp i miałam cel byle do 3 mc. Miałaś rację teraz mam cel byle do pol roku 😍
Paulaa25, Lutyska, Pau.Em, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka fajnusia laleczka. Dobrze ze Was wypuscili i z malutka wszystko ok
za karmienie trzymam kciuki zebys karmila tak dlugo jak zechcesz
Ruda kazde dziecko inaczej sie rozwija. Moja lapki swoje laczy ale zabawek nie lapie. Przyjdzie na wszystko czas i nic na sile
Ewelcia super ze Wojtuś grzecznie spal na chrzcinach a Ala wisac bynajmniej ze zdrowa
Monisiak tanie ciuchy to pepco. Na chwile sa ok. Takie male dziecko ani tych z pepco nie zniszczy. Pozniej inaczej. Moja siostra byla dzis w pepco wiec poprosilam ja o rampersy dla malutkiej i spodnie dla starszakaPapapatka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:Pau.Em minęły mi 3 mc karmienia piersią z przygodami od początku czyli nakładki laktator sam laktator cdl itp i miałam cel byle do 3 mc. Miałaś rację teraz mam cel byle do pol roku 😍
po 6 miesiącu będzie już z górki:D
Kacper spał od 21 do 4. Cycki jak kamienie...symbolica, Lutyska, Papapatka lubią tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Papatka słodziak ta Twoja corcia
Wiecue gdzie mogę kupić fajne spodenki chłopięce? Krótkie i długie bez stopek z cienkiego materiału? No i nie drogo bo to pewnie na chwilę tak ten mój smok rośnie 😎
Allegro obadaj, ja wczoraj zaaostrzyłam małego w kilka fajnych ciuszków odkupując od innej mamy. Dzieci naprawdę niewiele zniszczą jeśli ciuszek porządny.Na Olx też zobacz.
-
nick nieaktualnyamir wrote:Pau.Em a jakie to zabawy na łapanie zabawek na brzuszku?
Ogólnie zaczynamy od układania zabawek przed dzieckiem i zachęcamy do skupiania na nich wzroku. Tz układam jedna zabawkę i za chwilę inna. Dziecko szybko się nudzi więc takiej zabawy to Max 10-15 minut, A i to może być wyczyn
Jeśli dziecko nie ma jeszcze pełnego, swobodnego ruchu głowa na brzuchu, to układamy zabawkę raz z jednej strony raz z drugiej oczywiście z zatrzymaniem na środku. Tz - środek ok 2 minutki, prawa strona, chwilę zabawy, znów środek i chwila zabawy i lewa strona.
Jak już mamy opanowany pełny ruch, to zabawki układamy po prostu bliżej raczek dziecka. Najlepiej by były to jakieś zabawki kontrastowe o wyraźnych kolorachI tak po kilka minut dziennie póki co wystarczy,Bo jest to umiejętność na skończone 5 miesięcy, ale wiadomo, że aby ja nabyc należy wcześniej się do niej odpowiednio przygotować (Tz skupienie i wodzenie wzrokiem musi mieć opanowane w pozycji na brzuchu, głowa musi być symetrycznie ustawiona i musi mieć już ta kontrole ciała, więc warto już zacząć ćwiczenia)
amir lubi tę wiadomość
-
U nas wczoraj masakra! 4 drzemki każdą 10-15min reszta czasu płacz i na rękach. Rece taty i babci gryzą muszą być mamy. Na szczęście wieczorem podpasowały jeszcze ręce cioci. Zasnęła też dopiero o 23! No ale jest 8:50 A ona dopiero chyba będzie się budzić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonisiak ja juz 3 lata mam pobudki 6-7. Malo kiedy się zdarzylo synkowi wstac pozniej i nie wazne jaki dzien tygodnia
ciekawe czy jak bedzie trzeba do przedszkola wstawac czy tez sam wstanie o 6-7?
Mala czasem ma ochotę pospac dluzej ale brat jej nie daje. Ktos mi mowil ze dziecko spi tak jak mama w ciazy spala ale u mnie to się nie zgadza...
Symbolica masz racje uzywane na allegro czy olx tez mozna dla takich maluchow kupic fajne ubranka tylko zebyscie nie kupowaly butow uzywanych! Bo jak widze ogłoszenie ze mama chce uzywane oryginalne buty kupowac to mna az trzęsie. Dziecko moze sie tak wad nabawic po innym dziecku...symbolica lubi tę wiadomość
-
Moja codziennie się budzi 8-9 i z 20 min leży w łóżku naszym i dyskutuje :p
symbolica lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
baranosia wrote:U nas wczoraj masakra! 4 drzemki każdą 10-15min reszta czasu płacz i na rękach. Ręce taty i babci gryzą muszą być mamy. Na szczęście wieczorem podpasowały jeszcze ręce cioci. Zasnęła też dopiero o 23! No ale jest 8:50 A ona dopiero chyba będzie się budzić
To mój wczoraj normalnie śpiączkę miał w dzień wytrzymał maks.1,5 bez snu 3x... w nocy był aktywniejszy ale nie jakoś upierdliwie tylko na jedzenie co ok 3h.
Lutyska buty zawsze kupowałam i będę kupowała nowe. Ubranek mam po Weronice dużo ale sęk w tym że dostawałam po kuzynostwie większość typowo dziewczęce więc trzeba uzupełniać garderobę. Ja gdy kupował Weronice to zawsze unisex/nieróżowe etc. z myślą o rodzeństwie.
Kurczę dziewczyny ścięłam się teściową... nie pierwszy i nie ostatni raz, ale jak słyszę co ona gada przed jakąś babką, która stanęła w drzwiach wejściowych to normalnie przykro i szlag trafia jednocześnie. Wszystko przedstawia z perspektywy ja biedna ofiara losu a my Ci źli co nie chcą chrzcin w restauracji zrobić i wszystko na jej głowie.. a prawda jest tak że ja bardzo chciałam w restauracji a mój małżonek się nie zgodził bo mój brat ma śmiertelnie chore dziecko które na wózku jeździ i każda infekcja może się dla Ani niefajnie skończyć (Ania ma 5 lat i zespół Leigha). W sumie to jest jedyny argument dla mnie że nie robimy tam.. Mój brat będzie chrzestnym Jacka. Do domu przyjdzie nam gotować kucharka (dodatkowo piecze tort i ciasta) która nam już kiedyś pomagała przy innej imprezie... tym się moja teściowa też tej babeczce nie pochwaliła bo po co... szkoda gadać. A o swoim wnuku powiedziała "chcą TO ochrzcić".. potem w cztery oczy się wypiera, że coś takiego by kiedykolwiek powiedziała. Ech..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 11:30
-
Symbolica jaka wredna kobieta z tej twojej teściowej ! No kurcze skoro jest taka sytuacja z twoją bratanicą to nic dziwnego , że nie chcecie jej narażać ! A jak w ogole o wnuku można powiedzieć " to" ?😠 Ech współczuje ci bardzo , moja siostra też ma taki egzemplarz za teściową . Skoro będzie kucharka to ona przeciez usiądzie za stołem jak gość więc o co halo ? Tez bym się z taką babą ścieła .
-
Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było bo to święta, chrzciny u mojego brata w ten weekend wesele, awantury, bunty starszaka 😂
Ale was nadrobiłam.
Papapataka ale mieliście przeżycie, ufff że wszystko ok
Malami chyba się pytałaś jak nasz katar. Więc w dzień kataru w ogóle nie ma. Ale po nocnym spaniu, jak się przebudza to ciągle mu coś charczy. Obudzi się i jest ok. Spróbuję dziś z nawilzaczem powietrza, może za sucho mamy.
U nas jakoś dzień się unormowal, ale bez wyjścia na dwór nie ma spania. W okolicach 9-10 jest mega marudny, uśnie i jak nie jest na powietrzu to śpi 15 min i tak co 2h, a w wózku nawet i 3h. Ma tylko jedną długą drzemkę, później takie 15-30min.
Symbolica zakłamana tesciowa.
Nie wiem czy u was też jest takie zjawisko, ale moi teście małego jakby nie zauważają. Mały ma prawie 4mce a teściowa wczoraj pierwszy raz wzięła go na ręce, czasami stanęła nas wózkiem powiedziała ojej jak on grzecznie leży i tyle. Mieliśmy powazny problem z anemią, jeździliśmy co tydzień do szpitala nigdy się nie zapytała co i jak.
Ze starszakiem biega, bawi się a małego omija. I to jeszcze takie widoczne do szwagierka ma miesiąc starsza córkę i tamto a to na ręce beirze a to zagaduje.
Nie to żeby mi zalezalo, żeby mi dziecko nosiła, ale to takie jest rażące po oczach.
My też dzień zaczynamy ok 6. Dziś wyjątkowo starszak obudził się przed 7😲
Miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam ☹️☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 14:02