Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Symbolica, stanie się mobilny to będzie spalał co trzeba 🙂. Ja bym się naprawdę nie przejmowała, tym bardziej przy kp.
Amir, my mamy spacerówkę z zestawu 2w1, mam nadzieję, że się sprawdzi i posłuży dłużej. O wózkach valco słyszałam dobre opinie.
Co do karmienia to my na kolanach, z tym że zawsze mam drugą osobę do pomocy, bo jesteśmy u rodzinki aktualnie. Jutro wracamy do siebie i wtedy zostanę z tym sama, bo mąż wraca po południu, a ja podaję stałe pokarmy raczej z rana. Będzie więcej bałaganu, no cóż 💁. Do krzesełka się moje dziecko jeszcze nie nadaje. Myślę, że nie wcześniej niż za miesiąc spróbujemy posadzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 11:15
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami oby oby.. bo na rękach też go czasem usypiam.
Ja mam spacerówkę taką najprostszą, ale z pompowanymi kołami 8-letnią. Wero ją kilka kilkanaście razy użyła. Niestety tylko przodem do kierunku jazdy więc się nie spieszę z przesiadką z gondoli.. jeszcze parę miechów mam nadzieję nią pojeździ, chociaż duża nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 12:44
-
Mój już ma bardzo mało miejsca w gondoli i coraz bardziej się buntuje. Inaczej niż na śpiocha nie pojeździ. Zaczyna się też z niej wychylać, więc nawet jak śpi to trzeba pilnować. Za miesiąc jedziemy nad morze - już na bank ze spacerówką.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jej, Dziewczyny ja Wam zazdroszczę, ze Wasze Dzieciaczki tyle ważą... U nas teraz jest prawie 6m, korygowane 5m i kolo 6kg tylko. Czasem juz mnie krew zalewa jak muszę wylewać pół butelki mojego mleka po godzinnej walce żeby Mała zrobiła parę łykow 😉
My mamy spacerowke 2w1. Małżon uparł sie na mutsy i2, a wg mnie jest trochę za mała. Mam nadzieję, że sie sprawdzi bo trochę się wkurzę za tyle wydanej kasy...Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka83 wrote:Jej, Dziewczyny ja Wam zazdroszczę, ze Wasze Dzieciaczki tyle ważą... U nas teraz jest prawie 6m, korygowane 5m i kolo 6kg tylko. Czasem juz mnie krew zalewa jak muszę wylewać pół butelki mojego mleka po godzinnej walce żeby Mała zrobiła parę łykow 😉
My mamy spacerowke 2w1. Małżon uparł sie na mutsy i2, a wg mnie jest trochę za mała. Mam nadzieję, że sie sprawdzi bo trochę się wkurzę za tyle wydanej kasy...symbolica, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:Macie jakieś sprawdzone nożyczki do paznokci?
Tak, żadne dziecięce z zaokrąglonymi bepiecznymi końcami - nie sprawdzają się u nas.... najlepsze są takie normalne z zestawów do paznokci wygięte z łuk. Łatwo i precyzyjnie można nim obciąć nawet małe paznokietki (one się chyba nazywają "nożyczki do skórek"... ja mam z zestawu z jysk kupionego kilkanaście lat temu) -
malami.91 wrote:Ja używam obcinacza. Nożyczkami jakoś nie umiem.
No ja a ma na odwrót.. tylko sobie obcinaczem obcinam u rąk, potem pilnik w ruch. Dzieciom wszystkie paluszki i u swoich nóg tymi nożyczkami o których pisałam wyżej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 20:32
malami.91 lubi tę wiadomość
-
magdaaa88 wrote:A Twoja mała w którym tygodniu się urodziła i ile ważyła? Moja urodziła się w 36+4 16 stycznia z waga 2340 (hipotrofia), teraz 16 lipca miała pol roku i wazy 6080. Ogólnie w tych siatkach centylowych dla wcześniaków jest między 10 a 25 centyle. Lekarka mówi ze jest ok.
Magdaa88, u nas to był 37tc, 1940gr, mocna hipotrofia i teraz jest kolo 6kg (moze ciut mniej). Dopiero 2go sierpnia mamy wizytę to zobaczymy co powie lekarka, bardzo spowolniła ostatnio z przyrostem masy.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka83 wrote:Magdaa88, u nas to był 37tc, 1940gr, mocna hipotrofia i teraz jest kolo 6kg (moze ciut mniej). Dopiero 2go sierpnia mamy wizytę to zobaczymy co powie lekarka, bardzo spowolniła ostatnio z przyrostem masy.
Ja na początku byłam tak zestresowana przyrostami wagi, straszeniem położnej ze jak będzie zle przybierać to nas wyślą do szpitala ze bardzo szybko przeszłam z piersi na mm. Teraz już mam do tego inne podejście, robię wszystko żeby mała ładnie jadła ale różnie to wyglada. Przestalam się już tym stresowac bo nie mam na to wplywu. Mała jest przebadana i wszystko jest ok.
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
My wczoraj mieliśmy wesele i mała super wyrozumiala, o 21 ja nakarmilam i poszka spac a my na wesele, wrocilismyy o 1:30 i akurat wstała jak weszlismy do domu wiec super:)
Ja uzywam normalnych nozyczek bo te z okraglym czupkiem nie zdaja egzaminu u nas, ostatnio jej pilowalam bo nozyczkami sie wyrywala:)malami.91 lubi tę wiadomość