X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Symbolica, słodziak. Wcale nie wygląda na grubaska 🙂.
    Dziękujemy. Widzisz mówią, że będzie wolniej teraz przybierał a przybrał przez 3,5tyg 600g... sama się dziś zdziwiłam, że aż tyle.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodziak :) ja karmię w takim lezaczku wiem że sie nie powinno ale na kolanach mi niewygodnie

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, stanie się mobilny to będzie spalał co trzeba 🙂. Ja bym się naprawdę nie przejmowała, tym bardziej przy kp.

Amir, my mamy spacerówkę z zestawu 2w1, mam nadzieję, że się sprawdzi i posłuży dłużej. O wózkach valco słyszałam dobre opinie.

Co do karmienia to my na kolanach, z tym że zawsze mam drugą osobę do pomocy, bo jesteśmy u rodzinki aktualnie. Jutro wracamy do siebie i wtedy zostanę z tym sama, bo mąż wraca po południu, a ja podaję stałe pokarmy raczej z rana. Będzie więcej bałaganu, no cóż 💁. Do krzesełka się moje dziecko jeszcze nie nadaje. Myślę, że nie wcześniej niż za miesiąc spróbujemy posadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 11:15

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, ale zazdroszczę przesypianych nocek, u mnie pobudka co 2-3 h...

Ja kupiłam wózek 2w1, więc już spacerówkę mam :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami oby oby.. bo na rękach też go czasem usypiam.

Ja mam spacerówkę taką najprostszą, ale z pompowanymi kołami 8-letnią. Wero ją kilka kilkanaście razy użyła. Niestety tylko przodem do kierunku jazdy więc się nie spieszę z przesiadką z gondoli.. jeszcze parę miechów mam nadzieję nią pojeździ, chociaż duża nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 12:44

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już ma bardzo mało miejsca w gondoli i coraz bardziej się buntuje. Inaczej niż na śpiocha nie pojeździ. Zaczyna się też z niej wychylać, więc nawet jak śpi to trzeba pilnować. Za miesiąc jedziemy nad morze - już na bank ze spacerówką.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bije w kant gondoli i zauważyłam nad piętką siniaka, także podkładam kocyk, ale też już bym chciała do spacerówki dać niedługo :)

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Dziewczyny ja Wam zazdroszczę, ze Wasze Dzieciaczki tyle ważą... U nas teraz jest prawie 6m, korygowane 5m i kolo 6kg tylko. Czasem juz mnie krew zalewa jak muszę wylewać pół butelki mojego mleka po godzinnej walce żeby Mała zrobiła parę łykow 😉
    My mamy spacerowke 2w1. Małżon uparł sie na mutsy i2, a wg mnie jest trochę za mała. Mam nadzieję, że sie sprawdzi bo trochę się wkurzę za tyle wydanej kasy...

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Jej, Dziewczyny ja Wam zazdroszczę, ze Wasze Dzieciaczki tyle ważą... U nas teraz jest prawie 6m, korygowane 5m i kolo 6kg tylko. Czasem juz mnie krew zalewa jak muszę wylewać pół butelki mojego mleka po godzinnej walce żeby Mała zrobiła parę łykow 😉
    My mamy spacerowke 2w1. Małżon uparł sie na mutsy i2, a wg mnie jest trochę za mała. Mam nadzieję, że sie sprawdzi bo trochę się wkurzę za tyle wydanej kasy...
    A Twoja mała w którym tygodniu się urodziła i ile ważyła? Moja urodziła się w 36+4 16 stycznia z waga 2340 (hipotrofia), teraz 16 lipca miała pol roku i wazy 6080. Ogólnie w tych siatkach centylowych dla wcześniaków jest między 10 a 25 centyle. Lekarka mówi ze jest ok.

symbolica, Migotka83 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone nożyczki do paznokci?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Macie jakieś sprawdzone nożyczki do paznokci?

Tak, żadne dziecięce z zaokrąglonymi bepiecznymi końcami - nie sprawdzają się u nas.... najlepsze są takie normalne z zestawów do paznokci wygięte z łuk. Łatwo i precyzyjnie można nim obciąć nawet małe paznokietki (one się chyba nazywają "nożyczki do skórek"... ja mam z zestawu z jysk kupionego kilkanaście lat temu)

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam obcinacza. Nożyczkami jakoś nie umiem.

artemida27 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja używam obcinacza. Nożyczkami jakoś nie umiem.

No ja a ma na odwrót.. tylko sobie obcinaczem obcinam u rąk, potem pilnik w ruch. Dzieciom wszystkie paluszki i u swoich nóg tymi nożyczkami o których pisałam wyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 20:32

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinaczem obcinałam kilka razy, ale boję się zrobić ałkę, te paluszki takie malutkie :)

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    A Twoja mała w którym tygodniu się urodziła i ile ważyła? Moja urodziła się w 36+4 16 stycznia z waga 2340 (hipotrofia), teraz 16 lipca miała pol roku i wazy 6080. Ogólnie w tych siatkach centylowych dla wcześniaków jest między 10 a 25 centyle. Lekarka mówi ze jest ok.

Magdaa88, u nas to był 37tc, 1940gr, mocna hipotrofia i teraz jest kolo 6kg (moze ciut mniej). Dopiero 2go sierpnia mamy wizytę to zobaczymy co powie lekarka, bardzo spowolniła ostatnio z przyrostem masy.

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te nozyczki canpol z zaokrąglonymi końcówkami ale nie sa zbyt precyzyjne. Jedyny plus to, że nigdy nie skaleczyłam Małej ;-)

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Magdaa88, u nas to był 37tc, 1940gr, mocna hipotrofia i teraz jest kolo 6kg (moze ciut mniej). Dopiero 2go sierpnia mamy wizytę to zobaczymy co powie lekarka, bardzo spowolniła ostatnio z przyrostem masy.
    To normalne ze spowolniła bo później dziecko mniej przybiera niż pierwsze miesiące. Musisz wrzucić na luz bo mimo najszczerszych chęci to niestety nie zmusisz jej do jedzenia ;) Ja na początku byłam tak zestresowana przyrostami wagi, straszeniem położnej ze jak będzie zle przybierać to nas wyślą do szpitala ze bardzo szybko przeszłam z piersi na mm. Teraz już mam do tego inne podejście, robię wszystko żeby mała ładnie jadła ale różnie to wyglada. Przestalam się już tym stresowac bo nie mam na to wplywu. Mała jest przebadana i wszystko jest ok.

Migotka83 lubi tę wiadomość

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje, trzeba wyluzowac. Nas tez straszyli szpitalem i do tej pory ten strach we mnie siedzi ;-) Przez to tez m.in. nie walczylam o kp tylko odciagalam i zostałam kpi.

• amir Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcinach młody zachowywał się bardzo ładnie cały dzień, już śpi z tych emocji :) niepotrzebnie się stresowaliśmy :)

Ewelcia85, malami.91 lubią tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy wesele i mała super wyrozumiala, o 21 ja nakarmilam i poszka spac a my na wesele, wrocilismyy o 1:30 i akurat wstała jak weszlismy do domu wiec super:)
    Ja uzywam normalnych nozyczek bo te z okraglym czupkiem nie zdaja egzaminu u nas, ostatnio jej pilowalam bo nozyczkami sie wyrywala:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ