WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po dwóch tygodniach u dziadków wróciliśmy do siebie. Z jednej strony fajnie być w domu, a z drugiej brakuje mi tych wszystkich rąk, które miałam do pomocy 😏.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    A my po dwóch tygodniach u dziadków wróciliśmy do siebie. Z jednej strony fajnie być w domu, a z drugiej brakuje mi tych wszystkich rąk, które miałam do pomocy 😏.

A byliście u Twoich rodziców czy męża?

My w czerwcu podczas upałów robiliśmy objazd po dziadkach, tydzień u jednych, potem u drugi. U moich rodziców spoko, odpoczelam, było fajnie. Do teściów powiedziałam że nigdy więcej. Wtracaja się strasznie, chwili spokoju nie miałam.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak to U Was wygląda pod względem rozszerzania diety?

Już mam dość ich gadania. Wszyscy wiedzą najlepiej. Największy ból mają o to że gotuje bez soli, że nie chce dac biszkoptów oraz rosołku. No przecież to jej nie zaszkodzi!

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos biszkoptów, mam książkę wydanie 1994 rok i tam w opisie umiejętności dziecka 5-miesiecznego było, że jest w stanie zjeść biszkopta 🙄
    To jest znana książka "pierwszy rok życia dziecka". Jestem ciekawa czy w nowym wydaniu to wykreślili 😔

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, U mnie na produkcję mleka działa herbatka laktacyjna bocianek (na Gemini za 13 zł chyba). Z 700-800 ml w ciągu dnia zaczęłam ściągać 900-1000ml. Ale po kolei.

Od 2-3 dni zauważyłam że Zoska mniej jakby jadla- rozszerzam jej dietę ale bardzo powoli (jedno warzywo/owoc na dwa dni). Zaczelam spisywać ile je, podsumowywac ile ściągam i przejrzałam ostatnie dni. Zośka je ok 750 ml w ciągu dnia.

Co do rad to bardzo szybko zaczęłam ucinac te od mojej Mamy w stylu żebym dala się dziecku wyplakac ze mam nie nosić i nie dawac sobą manipulować oraz ze ma się bawić samo.
    Za to Teściowa bardzo fajnie nie udziela rad. Tylko czesto mnie uspokaja ze na pewno Zosia dobrze przybiera na wadze żebym się nie martwilam, że widać po niej ze ma policzki duże ALE "Nnapisz smsa ile wazyla" :)... to moje pierwsze dziecko i chyba dlatego chodzę w stresie ciągle. A to o wagę (mimo że przybiera ładnie, obecnie 7880 f, ur 3230 g). No i czasem mnie denerwuje jak się zwraca zdrobniale do Zoski. Eh. Ale jest wspaniała Teściowa i rozumie kpi. I wczoraj przyjechali do nas z Tesciem na obiad- obiad wzięli ze sobą.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka grtuluje tesciowej az miło sluchac ze ma takie podejście:) z tym zdrabnianiem to tez zwracam uwage i widze ze sie staraja ale to chyba silniejsze od nich i i tak sie zapominaja. Stwierdziłam ze wazne abysmy to my sie tego trzymali.
    Ja mieszkam z rodzicami i moj tata bardzo mi pomaga w sensie ze duzo nosi Mała a na tym etapie to duza pomoc, onomamaa az piszczy z radosci jakgo widzi wiec nie ma serca jej odmówić:) mama gotuje obiady wiec nie narzekam, a ze meza nie ma tygodniami to ich pomoc jest nie do przecenienia:) a teściowa tez chce pomoc ale robi wiecej zamieszania niz pomaga:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, u moich rodziców byliśmy. Na szczęście się nie wtrącają. Z teściową widzę się dziś, zobaczymy czy będzie miała jakieś złote rady 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę.. Mała normalnie robiła jedna-dwie kupy dziennie. Od soboty zaczęła jeść już dodatkowe rzeczy i od tej pory nie było kupki. W sensie w sobotę była jedna i do teraz nic.

Jak to Was wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 16:34

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było kupki jak dwa dni pod rząd dałam marchewkę z ziemniakiem, trzeba uważać i na zmianę podawać produkty zestalajace i rozluźniajace jak będą dwa posiłki to będzie łatwiej bo np po takiej marchewce z ziemniakiem można jabłko albo śliwki podać no i trzeba pilnować wody

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi że zdrobnieniami imion?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było kupy przez 4 dni na początki rozrzezania diety :) zrobiłam 2 dni przerwy później zaczęłam od produktów normalizujacych lub rozluzniajacych i od tej pory kupa jest jedna na dzień :)

Ja się kieruje tym :) że szkoły rodzenia :)

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/66025483_2386692191392399_703998680876711936_o.jpg?_nc_cat=100&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_oc=AQkPaaTASiXfjRxjnUc6tooiMoJpnIPq8mxEzH4LHlsT_XGFRSJIvDQWX5UDsvecYFI&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=fd3d76f7ed9e799daf3762b3629f2da7&oe=5DB8A747

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 18:31

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to długo. U nas na szczęście pojawiła się godzinę temu.

Będę od teraz uważać z marchewką.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubbum zle napisalam chodzilo nie o zdrobnienia a zmiekczania każdego slowa czyli np nie mówią szybciutko a śibciitko, nie samochodzik a śamochodzik itp:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to takie dziecięce seplenienie uprawiają...

Dziś zauważyłam u małego przy dużych paluchach u stóp bąbelki lekko zaczerwienie, jak nic zaczęły mu wrastać paznokcie w tych miejscach...a obcinam paznokcie jak zawsze nie za krótko, na prosto i to pieroństiwo go dopadło... nasmarowałam rivanolem w żelu i jutro pediatrze pokazać, masakra..

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica przerabialismy to samo akurat chirurg widział jak chodzilismy z pępkiem i kazał tego nie ruszac ewentualnie okład z sody (łyżeczka na pół szklanki wody) i faktycznie jak paznokieć odrośnie to samo mija, ja może z raz tą sodę przyłożyłam i czasami pryskałam skinseptem

symbolica lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Bubbum zle napisalam chodzilo nie o zdrobnienia a zmiekczania każdego slowa czyli np nie mówią szybciutko a śibciitko, nie samochodzik a śamochodzik itp:)
    Aha no tak, to racja ja też się staram tego nie robić, ale trudno mi bo ja na co dzień dużo zdrabniam :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był problem z wrastajacymi paznokciami ale i rączek :) podwazalam pilniczkiem o psikalam octiniseptem i samo się zagoilo

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, trochę mnie pocieszyłyście... Spróbuję też tak robić. Do pediatry też dziś idziemy pokazać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 10:03

da8300b52b.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za nie długo czeka nas wyjazd do teściów. Możecie polecić jakieś łóżeczko turystyczne?

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teściowie kupili łóżeczko lionelo ale jak tam jesteśmy to mała w dzień śpi w wózku A w nocy z nami. Totalnie nie chce w nim spać za to fajnie się bawi ;) podoba jej się siateczka, uderza w nią i śmieje się ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ