X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Ja też jestem tydzień przed i mam ciągle myśli, że serduszko przestało bić :/

Polubiłam przez przypadek...mam podobne schizy. Nie wiem jak przetrwam ten tydzień.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też macie takie uczucie gorąca w brzuchu? Czuję się jakbym miała okres dostać nie wiem czy to brzuch czy jajniki...

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Ja też jestem tydzień przed i mam ciągle myśli, że serduszko przestało bić :/. A też macie takie uczucie gorąca w brzuchu? Czuję się jakbym miała okres dostać nie wiem czy to brzuch czy jajniki...

Właśnie mam ten problem... że też tak myślę... uczucie gorąca, tak mam czasami, jakby do okresu... ; /

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma już cukrzycę ciążową? Wczoraj dostałam swój glukometr :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Baranosia mój wynik glukozy z soboty to 90, wiec chyba jest ok. Dobrze, że u Ciebie już tak szybko została wykryta.
    Jonessey wspaniały widok widzieć jak maleństwo się rusza <3
    Ja wizytuje dziś i mam już mega stres. Nie wiem jak wysiedzę w pracy i wyczekam do tej 18... Im bliżej tym czarniejsze myśli mam. Chociaż wczoraj mdliło mnie już cały dzień i mam nadzieje, że to dobry znak. Mam też takie dziwne uczucie na wieczór jakby jedzenie zostało mi w przełyku i przez to naciąga mnie na wymioty. Już nie wiem jak sobie pomóc :/
    U mnie morfologia nie powala. Hemoglobina 11,8 a norma od 12. Kilka innych parametrów też mam delikatnie poniżej normy. Ciekaw co powie gin dziś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 08:08

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) gratuluje wszystkim udanych wizyt i pięknych widoków z USG

ja biorę femibion 1 - moja Pani doktor zaleciła brać "cokolwiek" z suplementów dla kobiet w ciąży bo uważa że nie wszystkie wartości odżywcze jesteśmy w stanie dostarczyć wraz z pożywieniem.

dziś w nocy podczas zmiany pozycji mocno zabolał mnie brzuch - nie wiem czy to przez nagłą zmianę pozycji czy co ? po chwili przeszło ale później wszystko robiłam ostrożniej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:36

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empiq dzięki. Zastanawiam się czy jak byłaby to moja pierwsza ciąża, bez strat wcześniejszych czy też bym tak świrowała?! Przecież to się można wykończyć.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też tak mam, że jak za szybko się przekręce to czuję jakby mi się skóra na brzuchu dosłownie rozciągala

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa panna wydaje mi się, że to kwestia indywidualna, każdy ma inną psychikę i też na pewno dużo zależy od tego ile wcześniej się czyta różnych historii. To moja pierwsza ciąża, zaszlam w 3 cyklu starań chociaż tego 1 nie biorę za bardzo pod uwagę bo miałam wtedy jelitowke. Przez ten krótki czas starań naczytalam się różnych okropnych historii i dowiedziałam się rzeczy o których nigdy wcześniej nie zdawałam sobie sprawy. Myślę, że przez to sama napedzilam sobie stracha i cały czas się boję, że coś będzie nie tak kiedy to moje koleżanki, które nic nie czytały nawet nie brały takich złych myśli pod uwagę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 08:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

dziś w nocy podczas zmiany pozycji mocno zabolał mnie brzuch - nie wiem czy to przez nagłą zmianę pozycji czy co ? po chwili przeszło ale później wszystko robiłam ostrożniej...

Mam tak samo, przy szybkiej zmianie pozycji czy jak kichne to tez mnie łapie taki jakby skurcz. W pierwszej ciąży tez tak miałam i jak zgłosiłam lekarzowi powiedział, ze normalne bo wszystko sie rozciąga w środku i rośnie wiec nie ma sie czym martwić :)

nati1992 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Dziewczyny te hormony ciążowe mnie wykończą ... oglądałam program o chłopcu z chorym serduszkiem i nagle naszła mnie myśl co by było gdyby coś się stało moim dziewczynom , normalnie o takich rzeczach nie myśle a teraz 40 minut płakałam bo nie mogłam się uspokoić :( a mąż patrzył na mnie jakbym na głowę upadła bo ja nawet nie umiałam wytłumaczyć czemu płaczę ;) no porażka

Jeju ja tez nie mogę takich rzeczy oglądać, czytać, słuchać...nic co mowi o jakiejś krzywdzie dzieci, cierpieniu, chorobach bo od razu myśle o moich dziewczynach i o tym co bym zrobiła gdyby je to spotkało albo ktos zrobiłby im krzywdę i płacze. Ale miałam tak tez przed ciąża wiec z moja głowa chyba na codzien jest coś nie tak, nie mogę zwalić na hormony ;D maz mi zabrania oglądania takich rzeczy bo zawsze potem przeżywam...

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati1992 ja staram się nie czytać internetów. Tylko to forum. Może jak zacznie się II trymestr i prawdopodobieństwo starty zmaleje to się trochę uspokoję. A widać u Ciebie już brzuszek?

Mnie też ciągnie, kłuje w podbrzuszu.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Nati1992 ja staram się nie czytać internetów. Tylko to forum. Może jak zacznie się II trymestr i prawdopodobieństwo starty zmaleje to się trochę uspokoję. A widać u Ciebie już brzuszek?

Mnie też ciągnie, kłuje w podbrzuszu.
    Ja właśnie tutaj tak się naczytalam o porodach martwych dzieci i postanowiłam więcej nie czytać, jeszcze dziecko mi się znerwicowane urodzi.
    Widać to mało powiedziane, długo się nie ukryjemy, moja mama mówi, że z dnia na dzień jest coraz większy. Myślę, że to też wina mojej wady postawy tzw. plecy wklesle.

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo postawy jak go wcześniej wciągalam to już go nie było a teraz dalej jest więc mogę powiedzieć, że widać :p

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie nic a nic. Szczupła nie jestem i brzuszek mam, ale nic się nie zmienia. Nawet jak leżę na wznak to nie widzę różnicy i to też mnie martwi. Mam nadzieję, że to przez moją nadwag tak się nieuwidaczniania.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 9tygodniu i 5dniu ;) !!

nati1992, bumbum lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Witamy sie w 9tygodniu i 5dniu ;) !!
    Hej hej :d

MałaMała lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 10 tygodniu :)

nati1992, MałaMała lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empiq wrote:
    Mam tak samo, a dopiero we wtorek wizyta, na ktorej nie wiem, czy bede miala usg, bo ponoc na nfz refundowane sa tylko 3. Skisne do tego czasu.

Makowa_Panna, trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

Ja na NFZ mam USG co dwa tygodnie :)

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ