Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyArtemida nie mialam na mysli nocy tylko bardziej porę drzemki w dzien
to troche wam sie wydluzyla podróż.
Malami oby u was gladko poszlo no i szerokiej drogi. Daj pozniej znac jak wam minela droga
O spacerówke bym chciala nowa ale z pompowanymi kolami. Poki co mam z zestawu ale 3,5 roku uzytkowany z mala przerwa i juz troche dobity... -
Malami bezpiecznej i spokojnej jazdy z maluszkiem. My dzisiaj zrobiliśmy tylko 80km w dwie strony o moich rodziców, a mały spocony (głowa, plecy) w foteliku mimo włączonej klimatyzacji, a upału przecież nie było.. niefajnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 20:28
-
My też byliśmy u siostry męża 40 km w jedną stronę no i z powrotem pisk bo zmęczony już był chyba za bardzo i nie mógł zasnąć bez rączek.. A jeszcze ja prowadziłam, w połowie drogi postój na cyca niby się uspokoił ale jeszcze dobrze nie wyjechała ze stacji benzynowej a już znowu afera. Suszarka z telefonu już nie działa ale za to jakaś kołysanka z yt moment go uspokoiła i już spokojnie dojechaliśmy. Już nawet przełożony na spiocha do łóżka także dobranoc oby pospal po tych emocjach ze 4 godzinki do karmienia.
-
Amir no to taką samą drogę przebyłyśmy..... mój fajnie się złozyło w jedną i drugą stronę zasnął a ja go osłaniałam jego kapeluszkiem przed słoncem bo dawało czadu- trzeba jakąś roletę dokupić na tylną szybę. Rozumiem, że bez Twoich rąk
(na rączkach) nie potrafił zasnąć..? U mnie dźwięk jadącego pociągu działa w samochodzie, póki auto się nie rozuchula na dobre w trasie - trzeba szukać sposobów na te nasze maluchy
Mam tą apkę i nie zamieniłabym na żadną inną - 12 szumów do wyboru (do niedawna było 9) i żadnych reklam, darmowa.
https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.trpaslik.babynoise&hl=pl -
To dziś dzień podróży 🙂. My wyjechaliśmy o 20. Zaplanowaliśmy postoje co 2h, ale bierzemy pod uwagę też te nieplanowane (oby ich nie było 😁). Na pierwszym dałam cyca na śpiocha i śpi dalej, a zasnął już w domu chwilę przed wyjściem. Wymęczyłam go dziś porządnie z nadzieją, że ładnie prześpi drogę. Odmawiam zdrowaśki, żebyśmy dojechali bez awantury 🙏.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Symbolica normalnie mały usypia tylko na rękach, wczorajsza sytuacja mnie lekko zdziwiła bo zawsze nam zasypiał w samochodzie ale myślę że zwyczajnie za bardzo go przeciagnelismy, chciał spać już u szwagierki ale dzieci biegają nowe miejsce więc nie szło go uśpić to stwierdziliśmy że się pakujemy to nam usnie w samochodzie a tu niespodzianka..
Wyspany i najedzony chętnie jeździ -
Dotarliśmy cali 🙂. Praktycznie cała droga przespana 🙂. Mały się spisał na medal. No ale w dzień ciężko z nim wytrzymać od wczoraj. Marudny, nerwowy, dużo śliny, ręce w buzi... dziąsła bez oznak ząbkowania 🤔hmmm. Jakiś skok czy co.
bumbum, symbolica, artemida27 lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Amir mój mnie 2x tak zaskoczył w foteliku przy gościach w domu... zMęczy go gwar i odlatuje.
Malami super. Mój też jakiś nawiedzony dziś - może to był brzuszek bolący (brokuł jest kapustny) bo 2kupy poszły.. a teraz ryczy i telefon chce mi wyrwać.
-
Oooo widzę że u Was też podróże:)
My byliśmy we wtorek w Częstochowie na ostatnim etapie I wejsciu pieszej pielgrzymki. Mamy ok. 200km.
Poranna trasa genialna. Większość drogi drzemka. Potem zabawa.
Potem dołączyliśmy do grupy i te śpiewy też działały na niego usypiajaco:)
Za to wieczorna podróż już dużo gorzej. Wymarudzil się zanim usnal. A po przebudzeniu był płacz bo przyzwyczajony że jak się w nocy obudzi I zawoła to do niego wstaje. Więc już test przez podróżą nad morze mamy zaliczony. Jeździć tylko za dnia
-
Łoo wieki mnie tu nie było😅 czasami podczytuje ale czasu brak na internety
Widzę że wakacje w pełni 😊 udanego wypoczynku 😘u nas z podróżami zależy od humoru więc bywa różnie ale zazwyczaj udaje się bez marudzenia.
Widziałam że ostatnio wałkowałyście temat rodzeństwa i różnicy wieku myślę że to dość indywidualna sprawa i nie ma jakiegoś złotego środka, każdy robi jak uważa i czuje się na siłach. My z mężem postanowiliśmy że nie będziemy się zabezpieczać pomimo tego że okres wrócił mi już na dobre a wciąż KP🙂 a biorąc pod uwagę nasze problemy z płodnością zajście w kolejną ciążę to nie będzie takie hop, nawet lekarka mi powiedziała że w naszym przypadku najlepiej odrazu próbować więc ja bym się bardzo cieszyła gdyby trafił nam się taki chichot losu z malutką różnica wieku ☺️☺️☺️
U mojej gwiazdy pojawiła się dolna jedynka a druga jest już w natarciu 😄
Dajecie już może mięso swoim pociechom? Jeśli tak to też na parze czy gotujecie? Mojej Małej wyszło żelazo trochę poniżej normy i pediatra kazała już powoli rozszerzać dietę żeby nie wprowadzać leków na podniesienie żelaza, póki co zielone warzywa grają główna rolę ale zastanawiam się kiedy można podać mięsoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 16:47
symbolica lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Teraz tylko czekać na pogryzione sutki😂
Moniiikaaa ja mieszałam z pietruszką albo selerem bo mają wyrazisty smak a burak jest mdły i nie chciała jeść. Pierwszy raz podałam jakiś tydzień temu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 17:09
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Barnosia kto jak nie Ty to ogarnie, doświadczona mloda mama jesteś
Ja zaczęłam jednak rozszerzać trzy dni temu (czyli tydzień przed 6 miesiącem..) trzy dni jadł słoiczek brokuła po ok40g dziennie, dziś dostał dynię też ok 30-40g, jutro też dynia będzie.. pojutrze pójdzie marchewka - tylko jeszcze nie wiem czy z ryżem (danie) czy z jabłkiem (deserek) - bo takimi słoiczkami dysponuję, a nie chcę mu zaparć narobić..
Artykuł dlaczego słoiczki nie powinny być podstawą diety.. małe porównanie słoiczków i ciekawe wnioski : http://barbara.glowka.pl/wielki-przeglad-gotowych-sloiczkowych-obiadow-dla-dzieci-analiza-etykiet-czesc-pierwsza-hipp-humana-babydream/
Także warto gotować i zbierać słoiki po koncentratach pomidorowych, dżemach itp. żeby było w czym pasteryzować.
Tutaj babka ma fajny patent na mrożenie -i uwaga - mrozi tylko ugotowane mięsko:
http://www.budujacamama.pl/2014/02/lody-krolikowe-zamrozone-kostki-ryzowe.html
(w sumie zdarza mi się szpinak w kostkach kupować, że też na to nie wpadłam..)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 20:30