X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida nie mialam na mysli nocy tylko bardziej porę drzemki w dzien ;) to troche wam sie wydluzyla podróż.
    Malami oby u was gladko poszlo no i szerokiej drogi. Daj pozniej znac jak wam minela droga ;)
    O spacerówke bym chciala nowa ale z pompowanymi kolami. Poki co mam z zestawu ale 3,5 roku uzytkowany z mala przerwa i juz troche dobity...

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa :) spoko :) jak będziemy wracać to tak planujemy zrobić ;) chociaż pierwsza godzina jazdy będzie ok ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami bezpiecznej i spokojnej jazdy z maluszkiem. My dzisiaj zrobiliśmy tylko 80km w dwie strony o moich rodziców, a mały spocony (głowa, plecy) w foteliku mimo włączonej klimatyzacji, a upału przecież nie było.. niefajnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 20:28

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też byliśmy u siostry męża 40 km w jedną stronę no i z powrotem pisk bo zmęczony już był chyba za bardzo i nie mógł zasnąć bez rączek.. A jeszcze ja prowadziłam, w połowie drogi postój na cyca niby się uspokoił ale jeszcze dobrze nie wyjechała ze stacji benzynowej a już znowu afera. Suszarka z telefonu już nie działa ale za to jakaś kołysanka z yt moment go uspokoiła i już spokojnie dojechaliśmy. Już nawet przełożony na spiocha do łóżka także dobranoc oby pospal po tych emocjach ze 4 godzinki do karmienia.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir no to taką samą drogę przebyłyśmy..... mój fajnie się złozyło w jedną i drugą stronę zasnął a ja go osłaniałam jego kapeluszkiem przed słoncem bo dawało czadu- trzeba jakąś roletę dokupić na tylną szybę. Rozumiem, że bez Twoich rąk
    (na rączkach) nie potrafił zasnąć..? U mnie dźwięk jadącego pociągu działa w samochodzie, póki auto się nie rozuchula na dobre w trasie - trzeba szukać sposobów na te nasze maluchy :-)

Mam tą apkę i nie zamieniłabym na żadną inną - 12 szumów do wyboru (do niedawna było 9) i żadnych reklam, darmowa.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.trpaslik.babynoise&hl=pl

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziś dzień podróży 🙂. My wyjechaliśmy o 20. Zaplanowaliśmy postoje co 2h, ale bierzemy pod uwagę też te nieplanowane (oby ich nie było 😁). Na pierwszym dałam cyca na śpiocha i śpi dalej, a zasnął już w domu chwilę przed wyjściem. Wymęczyłam go dziś porządnie z nadzieją, że ładnie prześpi drogę. Odmawiam zdrowaśki, żebyśmy dojechali bez awantury 🙏.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jazda samochodem idzie znieść tylko os razu po drzemce i jedzeniu. Wtedy wyspana, najedzona i idzie ja zagadać na te max 40 min

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica normalnie mały usypia tylko na rękach, wczorajsza sytuacja mnie lekko zdziwiła bo zawsze nam zasypiał w samochodzie ale myślę że zwyczajnie za bardzo go przeciagnelismy, chciał spać już u szwagierki ale dzieci biegają nowe miejsce więc nie szło go uśpić to stwierdziliśmy że się pakujemy to nam usnie w samochodzie a tu niespodzianka..

Wyspany i najedzony chętnie jeździ

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarliśmy cali 🙂. Praktycznie cała droga przespana 🙂. Mały się spisał na medal. No ale w dzień ciężko z nim wytrzymać od wczoraj. Marudny, nerwowy, dużo śliny, ręce w buzi... dziąsła bez oznak ząbkowania 🤔hmmm. Jakiś skok czy co.

bumbum, symbolica, artemida27 lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir mój mnie 2x tak zaskoczył w foteliku przy gościach w domu... zMęczy go gwar i odlatuje.

Malami super. Mój też jakiś nawiedzony dziś - może to był brzuszek bolący (brokuł jest kapustny) bo 2kupy poszły.. a teraz ryczy i telefon chce mi wyrwać.

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo widzę że u Was też podróże:)
    My byliśmy we wtorek w Częstochowie na ostatnim etapie I wejsciu pieszej pielgrzymki. Mamy ok. 200km.
    Poranna trasa genialna. Większość drogi drzemka. Potem zabawa.
    Potem dołączyliśmy do grupy i te śpiewy też działały na niego usypiajaco:)
    Za to wieczorna podróż już dużo gorzej. Wymarudzil się zanim usnal. A po przebudzeniu był płacz bo przyzwyczajony że jak się w nocy obudzi I zawoła to do niego wstaje. Więc już test przez podróżą nad morze mamy zaliczony. Jeździć tylko za dnia :)

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo wieki mnie tu nie było😅 czasami podczytuje ale czasu brak na internety
    Widzę że wakacje w pełni 😊 udanego wypoczynku 😘u nas z podróżami zależy od humoru więc bywa różnie ale zazwyczaj udaje się bez marudzenia.
    Widziałam że ostatnio wałkowałyście temat rodzeństwa i różnicy wieku myślę że to dość indywidualna sprawa i nie ma jakiegoś złotego środka, każdy robi jak uważa i czuje się na siłach. My z mężem postanowiliśmy że nie będziemy się zabezpieczać pomimo tego że okres wrócił mi już na dobre a wciąż KP🙂 a biorąc pod uwagę nasze problemy z płodnością zajście w kolejną ciążę to nie będzie takie hop, nawet lekarka mi powiedziała że w naszym przypadku najlepiej odrazu próbować więc ja bym się bardzo cieszyła gdyby trafił nam się taki chichot losu z malutką różnica wieku ☺️☺️☺️

U mojej gwiazdy pojawiła się dolna jedynka a druga jest już w natarciu 😄

Dajecie już może mięso swoim pociechom? Jeśli tak to też na parze czy gotujecie? Mojej Małej wyszło żelazo trochę poniżej normy i pediatra kazała już powoli rozszerzać dietę żeby nie wprowadzać leków na podniesienie żelaza, póki co zielone warzywa grają główna rolę ale zastanawiam się kiedy można podać mięso

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 16:47

symbolica lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba niewidoma rano byłam...albo raczej niewyspana - idzie ząbek! 🙂

KaroKaro, symbolica, amir lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hohoo gratuluje zabeczkow! :)

Dziewczyny, jak podawalyscie buraka? mieszalyscie z innymi warzywami? I kiedy?

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tylko czekać na pogryzione sutki😂

Moniiikaaa ja mieszałam z pietruszką albo selerem bo mają wyrazisty smak a burak jest mdły i nie chciała jeść. Pierwszy raz podałam jakiś tydzień temu 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 17:09

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny to całe rozszerzanie diety jeszcze przed nami! Nie wiem jak się do tego zabrać 🤦‍♀️🤷‍♀️

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas katorga z jedzeniem, nic nie chce jeść, ale na razie się nie przejmuję. Proponuje coś codziennie 2x. Na razie wszystko ble.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barnosia kto jak nie Ty to ogarnie, doświadczona mloda mama jesteś :-) Ja zaczęłam jednak rozszerzać trzy dni temu (czyli tydzień przed 6 miesiącem..) trzy dni jadł słoiczek brokuła po ok40g dziennie, dziś dostał dynię też ok 30-40g, jutro też dynia będzie.. pojutrze pójdzie marchewka - tylko jeszcze nie wiem czy z ryżem (danie) czy z jabłkiem (deserek) - bo takimi słoiczkami dysponuję, a nie chcę mu zaparć narobić..

Artykuł dlaczego słoiczki nie powinny być podstawą diety.. małe porównanie słoiczków i ciekawe wnioski : http://barbara.glowka.pl/wielki-przeglad-gotowych-sloiczkowych-obiadow-dla-dzieci-analiza-etykiet-czesc-pierwsza-hipp-humana-babydream/
    Także warto gotować i zbierać słoiki po koncentratach pomidorowych, dżemach itp. żeby było w czym pasteryzować.

Tutaj babka ma fajny patent na mrożenie -i uwaga - mrozi tylko ugotowane mięsko:
    http://www.budujacamama.pl/2014/02/lody-krolikowe-zamrozone-kostki-ryzowe.html
    (w sumie zdarza mi się szpinak w kostkach kupować, że też na to nie wpadłam..)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 20:30

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takich kostkach produkuje właśnie musy owocowe do kaszki, mamy już porcje malin i brzoskwin ze swojego ogródka ;)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpi to moje dziecko 😔. Smaruję dziąsła dentinoxem, daję camilię, a i tak jest rozdrażniony, że szok. I to wszystko akurat na nasz wyjazd 🙄. No ale będziemy tu ponad 2tyg., więc może chociaż trochę odpoczniemy 😏.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ