X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu. Mała ma 71 cm (wskoczyła w gore centylowo) i 8130 g. Szczepienia ok
    :)

amir, artemida27, bumbum, malami.91, SiSi111, Migotka83 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała 2,5-3lata różnicy ale chcieć a móc to jedno:) jak Bog nie da kolejnego to bede szczesliwa ze mam Łucje:) ogolnie troche sie boje bo nie wychodzi nam coś zabezpieczanie, okresu niby jeszcze nie bylo, ale mimo ze wiem ze kp to nie antykoncepcja to w chwili uniesienia o tym nie myślę, dopiero po sie nakrecam i martwie;) swoja droga to dopiero bylby chichot losu gdyby bo kilku stratach i tylu lat staran zaliczyla wpadkę z mezem:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Ja tez bym chciała 2,5-3lata różnicy ale chcieć a móc to jedno:) jak Bog nie da kolejnego to bede szczesliwa ze mam Łucje:) ogolnie troche sie boje bo nie wychodzi nam coś zabezpieczanie, okresu niby jeszcze nie bylo, ale mimo ze wiem ze kp to nie antykoncepcja to w chwili uniesienia o tym nie myślę, dopiero po sie nakrecam i martwie;) swoja droga to dopiero bylby chichot losu gdyby bo kilku stratach i tylu lat staran zaliczyla wpadkę z mezem:)

To jest możliwe.. znam przypadek gdzie babka 1,5 miesiąca od porodu zaszła w kolejną, nieplanowaną... urodziła w marcu i w grudniu (wcześniaka) tego samego roku... całą drugą ciążę musiała leżeć, musiała zatrudnić nianię, mieli cholernie ciężki czas. Prowokujesz los, nie powiem.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, ludziom się sześcioraczki rodzą i jakoś ogarniają 😁.

artemida27, baranosia, Migotka83 lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem młodsza od siostry o rok i 5 dni, co oznacza, że gdybym szła jej śladem to byłabym chyba w 3 miesiącu :o

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widzę ten uśmiech małej gdy zobaczy brata to od razu zapominam o zmęczeniu i złych chwilach. Ona tak na mnie nie reaguje jak na niego 💕

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum będziemy gratulować daj tylko znać :-)

Malami ja nie wiem czy to można nazwać życiem, to jest harówa, niekończący się cykl karmienia, przewijania, zabawiania i usypiania. Dosłownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 22:27

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej rodzinie jest zabawnie;
    - urodziłam się 13.08
    - mój pierwszy brat 12.08
    - drugi brat 18.08.

Każde kolejne dziecko idealnie co 2 lata ;) to jest dopiero ;)
    Obchodzimy urodziny w jednym tygodniu ;)

baranosia, malami.91, Migotka83 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida ale bomba! Że też się tak rodzicom udało!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida może tatuś raz do roku taki efektywny był ;-)

Znam wiele takich rodzeństw (dwie osoby) z dwuletnią różnicą, niemal idealnie, pewnie planowo. U Natalii Kukulskiej i jej brata jest ta sama data tylko rocznik inny, no i matki inne - ale ojciec się wstrzelił.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas roznica 3 lat.
    jakis czas temu ciazawa_gapsy pisala cos o tescie ciazowym... Ciekawe jak sprawa sie skonczyla i co tam u nich slychac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia u nas tez brat jest bardzo wazny. Mala normalnie za nim goni, jak go nie ma to rozgląda sie po calym domu ;) ale na szczescie w druga stronę to tez dziala i jak widze jak oni sie do siebie ciesza to jestem mega szczęśliwa i widze jak wazne jest miec rodzeństwo. Zreszta ja mam 2 siostry i moze czasem sie klocilysmy ale nie wyobrażam sobie ich nie miec ;)

baranosia lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nam lekarka powiedziała, że powinniśmy zachowywać się jak 3 letni brat, tu mocno przytulić, tu pacnąć w głowę lekko, tu potrącić. Żeby tak nie chuchać i nie dmuchać 😁 ciekawa teoria 😅

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, nieźle 😁. Całkiem mi się podoba to podejście, jedna impreza urodzinowa może być 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 08:43

artemida27 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest co roku ;) Teraz robimy w sobotę wielkie urodziny ;)

Jesteśmy właśnie w drodze. Masakra. Po 3 godzinach podróży, gdzie więcej czasu spędziliśmy na postojach niż jadąc, mała wreszcie zasnęła. Oby chociaż z godzinę to trwało.. Zostało nam jeszcze 100 km.

W foteliku wszystko ją nudzi, nawet bajki w telefonie nie chce oglądać, jak tylko wysiadamy z auta śmieje się i gaworzy.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jeszcze tej teorii nie slyszalam ale ciekawa.
    U nas tez bedzie jedna impreza urodzinowa dzieci. Siotra tez dzieciom robi jedna impreze bo maja 5 dni roznicy w datach,u nas 6, ale bym padla jakbym miala dwa weekendy pod rzad imprezy przygotowywac...
    Artemida wspolczuje takiej podrozy, bardzo meczaca dla wszystkich jak mala piszczy... To ile w calosci km mieliście do przejechania? Najlepiej dziecko wymeczyc i jechac tak zeby zasnelo o ile to mozliwe oczywiście..
    Malami a wy już jestescie nad morzem?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie jakaś spacerowke?
    Zależy mi żeby miała większe koła była lekka i miała kosz na zakupy.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy valco baby snap 4 sport, koszyk na zakupy duży, rozkłada się na płasko, dobry dla wysokich osób, a waga z piankowy i kołami coś koło 7kg nie wiem ile z pompowanymi

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, wyjeżdżamy wieczorem 🙂.

Artemida, spóźnione sto lat tak w ogóle 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 14:13

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dzięki i powodzenia w drodze :)

Mieliśmy jakieś 270 km, normalnie jedziemy koło 3 godzin, dziś 4,5 ;) po drzemce już było ok, bawiła się i spokojnie dojechaliśmy.

Przestaliśmy już jeździć z nią w nocy bo budzi się po godzinie i nie chce spać. Lepiej już jechać w dzień.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ