X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po szczepieniu. Mała ma 71 cm (wskoczyła w gore centylowo) i 8130 g. Szczepienia ok
    :)

amir, artemida27, bumbum, malami.91, SiSi111, Migotka83 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciała 2,5-3lata różnicy ale chcieć a móc to jedno:) jak Bog nie da kolejnego to bede szczesliwa ze mam Łucje:) ogolnie troche sie boje bo nie wychodzi nam coś zabezpieczanie, okresu niby jeszcze nie bylo, ale mimo ze wiem ze kp to nie antykoncepcja to w chwili uniesienia o tym nie myślę, dopiero po sie nakrecam i martwie;) swoja droga to dopiero bylby chichot losu gdyby bo kilku stratach i tylu lat staran zaliczyla wpadkę z mezem:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Ja tez bym chciała 2,5-3lata różnicy ale chcieć a móc to jedno:) jak Bog nie da kolejnego to bede szczesliwa ze mam Łucje:) ogolnie troche sie boje bo nie wychodzi nam coś zabezpieczanie, okresu niby jeszcze nie bylo, ale mimo ze wiem ze kp to nie antykoncepcja to w chwili uniesienia o tym nie myślę, dopiero po sie nakrecam i martwie;) swoja droga to dopiero bylby chichot losu gdyby bo kilku stratach i tylu lat staran zaliczyla wpadkę z mezem:)

To jest możliwe.. znam przypadek gdzie babka 1,5 miesiąca od porodu zaszła w kolejną, nieplanowaną... urodziła w marcu i w grudniu (wcześniaka) tego samego roku... całą drugą ciążę musiała leżeć, musiała zatrudnić nianię, mieli cholernie ciężki czas. Prowokujesz los, nie powiem.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, ludziom się sześcioraczki rodzą i jakoś ogarniają 😁.

artemida27, baranosia, Migotka83 lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem młodsza od siostry o rok i 5 dni, co oznacza, że gdybym szła jej śladem to byłabym chyba w 3 miesiącu :o

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widzę ten uśmiech małej gdy zobaczy brata to od razu zapominam o zmęczeniu i złych chwilach. Ona tak na mnie nie reaguje jak na niego 💕

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum będziemy gratulować daj tylko znać :-)

Malami ja nie wiem czy to można nazwać życiem, to jest harówa, niekończący się cykl karmienia, przewijania, zabawiania i usypiania. Dosłownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 22:27

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej rodzinie jest zabawnie;
    - urodziłam się 13.08
    - mój pierwszy brat 12.08
    - drugi brat 18.08.

Każde kolejne dziecko idealnie co 2 lata ;) to jest dopiero ;)
    Obchodzimy urodziny w jednym tygodniu ;)

baranosia, malami.91, Migotka83 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida ale bomba! Że też się tak rodzicom udało!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida może tatuś raz do roku taki efektywny był ;-)

Znam wiele takich rodzeństw (dwie osoby) z dwuletnią różnicą, niemal idealnie, pewnie planowo. U Natalii Kukulskiej i jej brata jest ta sama data tylko rocznik inny, no i matki inne - ale ojciec się wstrzelił.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas roznica 3 lat.
    jakis czas temu ciazawa_gapsy pisala cos o tescie ciazowym... Ciekawe jak sprawa sie skonczyla i co tam u nich slychac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia u nas tez brat jest bardzo wazny. Mala normalnie za nim goni, jak go nie ma to rozgląda sie po calym domu ;) ale na szczescie w druga stronę to tez dziala i jak widze jak oni sie do siebie ciesza to jestem mega szczęśliwa i widze jak wazne jest miec rodzeństwo. Zreszta ja mam 2 siostry i moze czasem sie klocilysmy ale nie wyobrażam sobie ich nie miec ;)

baranosia lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nam lekarka powiedziała, że powinniśmy zachowywać się jak 3 letni brat, tu mocno przytulić, tu pacnąć w głowę lekko, tu potrącić. Żeby tak nie chuchać i nie dmuchać 😁 ciekawa teoria 😅

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, nieźle 😁. Całkiem mi się podoba to podejście, jedna impreza urodzinowa może być 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 08:43

artemida27 lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest co roku ;) Teraz robimy w sobotę wielkie urodziny ;)

Jesteśmy właśnie w drodze. Masakra. Po 3 godzinach podróży, gdzie więcej czasu spędziliśmy na postojach niż jadąc, mała wreszcie zasnęła. Oby chociaż z godzinę to trwało.. Zostało nam jeszcze 100 km.

W foteliku wszystko ją nudzi, nawet bajki w telefonie nie chce oglądać, jak tylko wysiadamy z auta śmieje się i gaworzy.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jeszcze tej teorii nie slyszalam ale ciekawa.
    U nas tez bedzie jedna impreza urodzinowa dzieci. Siotra tez dzieciom robi jedna impreze bo maja 5 dni roznicy w datach,u nas 6, ale bym padla jakbym miala dwa weekendy pod rzad imprezy przygotowywac...
    Artemida wspolczuje takiej podrozy, bardzo meczaca dla wszystkich jak mala piszczy... To ile w calosci km mieliście do przejechania? Najlepiej dziecko wymeczyc i jechac tak zeby zasnelo o ile to mozliwe oczywiście..
    Malami a wy już jestescie nad morzem?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie jakaś spacerowke?
    Zależy mi żeby miała większe koła była lekka i miała kosz na zakupy.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupujemy valco baby snap 4 sport, koszyk na zakupy duży, rozkłada się na płasko, dobry dla wysokich osób, a waga z piankowy i kołami coś koło 7kg nie wiem ile z pompowanymi

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, wyjeżdżamy wieczorem 🙂.

Artemida, spóźnione sto lat tak w ogóle 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 14:13

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dzięki i powodzenia w drodze :)

Mieliśmy jakieś 270 km, normalnie jedziemy koło 3 godzin, dziś 4,5 ;) po drzemce już było ok, bawiła się i spokojnie dojechaliśmy.

Przestaliśmy już jeździć z nią w nocy bo budzi się po godzinie i nie chce spać. Lepiej już jechać w dzień.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ