X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś smoka załapał i polubił.. w związku z ząbkowaniem to chyba dobrze, ale i tak nie wiem czy się cieszyć z tego, bo trzeba będzie później oduczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 14:43

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh pojechaliśmy po spacerówke i ku naszemu zdziwieniu zapisy na wózek jak w PRL, na miejscu był dostępny jeden w kolorze który najmniej mi się podoba więc czekamy do połowy września, nie jest on tani więc nie kupię takiego który mi się nie podoba, a póki co dalej jeździmy w gondoli na brzuchu 😂

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 może akurat szybko mu wyjdą u nas przebicie się ząbka poprzedzał 5 dniowy spadek apetytu a skoro jesteście na wyjeździe ponad dwa tygodnie to trzam kciuki za szybką akcje😊 podobno pierwszy ząbek najgorszy, później już jest lepiej

Symbolica moja smoczka złapała jak miała około 2 miesiące i już teraz głowie się jak to będzie z oduczeniem🤦‍♀️ ale rzeczywiście przy zabkowaniu miałam wrażenie że przynosi jej ulgę tymbardziej że miała focha na cyca

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiliśmy badanie moczu i wyszło ok ale jest informacja bakterie pojedyncze wpw. Czy coś z tym robić?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dalej bezsmokowa, ale w sumie od 2óch miesięcy w sumie nie dawałam. I chyba nie będę dawać, bo jeden ząbek już wyszedł i nie widzę żeby była marudna jakoś specjalnie.

Dziewczyny, pamiętacie mój eksperyment ze snem Małej? Spałam osobno prawie 2 tygodnie. Początkowo (kilka dni) było super, mała spała 3-4h ciągiem, raz nawet 5h. Niestety zobaczyła, że robimy ją w bambuko i że tylko udaje, że mnie nie ma a jestem w pobliżu. Znowu budzi się co 2h w związku z czym wczoraj wróciłam do sypialni i heja banana co 2h albo i częściej. No chyba, że zrzucimy to na ząbki no ale nie wiem... Dłużej osobno nie będę próbować raczej bo i ja nie wyspana i mąż, a przecież on pracuje...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... Bumbum współczuję :( chyba zostaje przeczekać i tyle... :(

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dziś czytałam fajny artykuł o snie dziecka, pewnie Cię nie pocieszy, ale to nie wina małej że tak się budzi, ani tym bardziej Twoja - to jest natura, sama z tego powinna wyrosnąć..:
    https://dziecisawazne.pl/8-mitow-dotyczacych-snu-dziecka/

A tutaj o cyklach snu u dzieci - też ciekawe i u nas w dzień te cykle w tej chwili się zgadzają co do joty - 40 minut snu i oczy otwarte, woła mnie... wieczorem też tak się zdarza po tym pierwszym cyklu, potem o dziwo ciemno - do 4 się nie odzywa..
    https://www.wymagajace.pl/cykl-snu-dziecka-czyli-skad-sie-biora-dwudziestominutowe-drzemki-czeste-pobudki-nieodkladalnosc/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 21:57

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w te piękna niedzielę:)

Bumbum nie zazdroszczę. :/ Może Malutka zrobi Mamie niespodzianka I sama szybko się przestawi. Tego Wam zycze.

Jakie zabawy są teraz u Was na czasie? U nas zabawki, chętnie grające, śpiewanie, wyliczanki, przybijanie piątki, książeczki. I dużo dużo wtgibasow na macie. Na razie tyle przychodzi mi do glowy. Może się od Was zaibspirujemy? :)

Ps. Mąż postawił przed synem telefon z jakimś filmikiem z yt I smyk do niego poczworakowal! to jest Dopiero motywacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 08:22

symbolica lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, super! Mój miesiąc starszy, ale do czworakowania to jeszcze ho ho.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście to było 4 kroki poprzedzone godzina prób:D

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciezka noc, Bidulka goraczkowala cala noc, teraz tez ma podwyższoną tem. Powiedzcie mi od jakiek tem. Dajecie przciwgoraczkowe? Moja do czworaka to tylko w miejscu się buja na kolanach ale pelzajac to juz przemierzy caly dom.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, możliwe że to od zębów? Ja jeszcze nie podawałam przeciegoraczkowych Ale pytałam pediatre na bilansie. Mówiła o 38.5.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Sisi, możliwe że to od zębów? Ja jeszcze nie podawałam przeciegoraczkowych Ale pytałam pediatre na bilansie. Mówiła o 38.5.
    Bilans? Myślałam, że bilans dopiero dwulatka jest.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bilansem nazywam kontrolę przy okazji szczepienia. Mierzą, ważą, sprawdzają I wpisują do książeczki. Zwał jak zwał. Miałam na myśli kontrolę przy okazji szczepienia.

bumbum lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak to raczej goraczka na zęby bo widac ze idzie druga jedynka i chyba dwojka ale wiadomo czlowiek i tak sie martwi czy to nie infekcja

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dała coś przy 38*.. każda mam zrobi jak uważa.

da8300b52b.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rzadko tu jestem. Czasu brak :) Blanka pełza na całego. Oczy dookoła głowy... Cos tam już guga. Jemy BLW. I wszystko co nie dam je. Pietruszka i batat na razie hit :) Za to każda papka i kaszki to straszme blee :p Zęby wychodzą i wyjsc nie mogą. Nocki średnie. Wstaje co 2-3h. Ale jakoś daje rade :) My już po szczepieniach kolejne na roczek.

Moniiiikaaaa, symbolica lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy 38 bym podała. U nas dziś było lepiej. Humor dopisywał. Tatuś jest cały czas z nami to jest cała masa wygłupów i śmiechu. Mały zamoczył dziś stopę w morzu, leżał sobie na kocyku na plaży. Ząbek zaczyna być wyczuwalny pod palcem. Na szczęście nie ma gorączki, biegunki etc.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie :
    Dziewczyny robiliśmy badanie moczu i wyszło ok ale jest informacja bakterie pojedyncze wpw. Czy coś z tym robić?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mocz nigdy nie będzie jałowy, bo na cewce są bakterie itd. trzeba pobierać niby środkowy strumień, ale u takich maluchów się nie da... Pamiętasz jak w ciąży to robiłyśmy.. ja niemal zawsze mimo tego miałam bakterie pojedyńcze wpw i z tym się nic nie robi. Gdyby pojawiły się objawy zapalenia wtedy się leczy, ale raczej nie przy takiej ilości.. musiałyby się mocno namnożyć i dawać objawy.

Tutaj artykuł do poczytania: https://parenting.pl/bakterie-w-moczu-u-dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 21:30

magdaaa88 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ