Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh pojechaliśmy po spacerówke i ku naszemu zdziwieniu zapisy na wózek jak w PRL, na miejscu był dostępny jeden w kolorze który najmniej mi się podoba więc czekamy do połowy września, nie jest on tani więc nie kupię takiego który mi się nie podoba, a póki co dalej jeździmy w gondoli na brzuchu 😂
-
Malami91 może akurat szybko mu wyjdą u nas przebicie się ząbka poprzedzał 5 dniowy spadek apetytu a skoro jesteście na wyjeździe ponad dwa tygodnie to trzam kciuki za szybką akcje😊 podobno pierwszy ząbek najgorszy, później już jest lepiej
Symbolica moja smoczka złapała jak miała około 2 miesiące i już teraz głowie się jak to będzie z oduczeniem🤦♀️ ale rzeczywiście przy zabkowaniu miałam wrażenie że przynosi jej ulgę tymbardziej że miała focha na cyca🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Moja dalej bezsmokowa, ale w sumie od 2óch miesięcy w sumie nie dawałam. I chyba nie będę dawać, bo jeden ząbek już wyszedł i nie widzę żeby była marudna jakoś specjalnie.
Dziewczyny, pamiętacie mój eksperyment ze snem Małej? Spałam osobno prawie 2 tygodnie. Początkowo (kilka dni) było super, mała spała 3-4h ciągiem, raz nawet 5h. Niestety zobaczyła, że robimy ją w bambuko i że tylko udaje, że mnie nie ma a jestem w pobliżu. Znowu budzi się co 2h w związku z czym wczoraj wróciłam do sypialni i heja banana co 2h albo i częściej. No chyba, że zrzucimy to na ząbki no ale nie wiem... Dłużej osobno nie będę próbować raczej bo i ja nie wyspana i mąż, a przecież on pracuje... -
Bumbum dziś czytałam fajny artykuł o snie dziecka, pewnie Cię nie pocieszy, ale to nie wina małej że tak się budzi, ani tym bardziej Twoja - to jest natura, sama z tego powinna wyrosnąć..:
https://dziecisawazne.pl/8-mitow-dotyczacych-snu-dziecka/
A tutaj o cyklach snu u dzieci - też ciekawe i u nas w dzień te cykle w tej chwili się zgadzają co do joty - 40 minut snu i oczy otwarte, woła mnie... wieczorem też tak się zdarza po tym pierwszym cyklu, potem o dziwo ciemno - do 4 się nie odzywa..
https://www.wymagajace.pl/cykl-snu-dziecka-czyli-skad-sie-biora-dwudziestominutowe-drzemki-czeste-pobudki-nieodkladalnosc/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 21:57
-
Dzień dobry w te piękna niedzielę
Bumbum nie zazdroszczę.Może Malutka zrobi Mamie niespodzianka I sama szybko się przestawi. Tego Wam zycze.
Jakie zabawy są teraz u Was na czasie? U nas zabawki, chętnie grające, śpiewanie, wyliczanki, przybijanie piątki, książeczki. I dużo dużo wtgibasow na macie. Na razie tyle przychodzi mi do glowy. Może się od Was zaibspirujemy?
Ps. Mąż postawił przed synem telefon z jakimś filmikiem z yt I smyk do niego poczworakowal! to jest Dopiero motywacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 08:22
symbolica lubi tę wiadomość
-
Hej rzadko tu jestem. Czasu brak
Blanka pełza na całego. Oczy dookoła głowy... Cos tam już guga. Jemy BLW. I wszystko co nie dam je. Pietruszka i batat na razie hit
Za to każda papka i kaszki to straszme blee :p Zęby wychodzą i wyjsc nie mogą. Nocki średnie. Wstaje co 2-3h. Ale jakoś daje rade
My już po szczepieniach kolejne na roczek.
Moniiiikaaaa, symbolica lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ja też przy 38 bym podała. U nas dziś było lepiej. Humor dopisywał. Tatuś jest cały czas z nami to jest cała masa wygłupów i śmiechu. Mały zamoczył dziś stopę w morzu, leżał sobie na kocyku na plaży. Ząbek zaczyna być wyczuwalny pod palcem. Na szczęście nie ma gorączki, biegunki etc.
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Magda mocz nigdy nie będzie jałowy, bo na cewce są bakterie itd. trzeba pobierać niby środkowy strumień, ale u takich maluchów się nie da... Pamiętasz jak w ciąży to robiłyśmy.. ja niemal zawsze mimo tego miałam bakterie pojedyńcze wpw i z tym się nic nie robi. Gdyby pojawiły się objawy zapalenia wtedy się leczy, ale raczej nie przy takiej ilości.. musiałyby się mocno namnożyć i dawać objawy.
Tutaj artykuł do poczytania: https://parenting.pl/bakterie-w-moczu-u-dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 21:30
magdaaa88 lubi tę wiadomość