X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś smoka załapał i polubił.. w związku z ząbkowaniem to chyba dobrze, ale i tak nie wiem czy się cieszyć z tego, bo trzeba będzie później oduczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 14:43

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh pojechaliśmy po spacerówke i ku naszemu zdziwieniu zapisy na wózek jak w PRL, na miejscu był dostępny jeden w kolorze który najmniej mi się podoba więc czekamy do połowy września, nie jest on tani więc nie kupię takiego który mi się nie podoba, a póki co dalej jeździmy w gondoli na brzuchu 😂

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 może akurat szybko mu wyjdą u nas przebicie się ząbka poprzedzał 5 dniowy spadek apetytu a skoro jesteście na wyjeździe ponad dwa tygodnie to trzam kciuki za szybką akcje😊 podobno pierwszy ząbek najgorszy, później już jest lepiej

Symbolica moja smoczka złapała jak miała około 2 miesiące i już teraz głowie się jak to będzie z oduczeniem🤦‍♀️ ale rzeczywiście przy zabkowaniu miałam wrażenie że przynosi jej ulgę tymbardziej że miała focha na cyca

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiliśmy badanie moczu i wyszło ok ale jest informacja bakterie pojedyncze wpw. Czy coś z tym robić?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dalej bezsmokowa, ale w sumie od 2óch miesięcy w sumie nie dawałam. I chyba nie będę dawać, bo jeden ząbek już wyszedł i nie widzę żeby była marudna jakoś specjalnie.

Dziewczyny, pamiętacie mój eksperyment ze snem Małej? Spałam osobno prawie 2 tygodnie. Początkowo (kilka dni) było super, mała spała 3-4h ciągiem, raz nawet 5h. Niestety zobaczyła, że robimy ją w bambuko i że tylko udaje, że mnie nie ma a jestem w pobliżu. Znowu budzi się co 2h w związku z czym wczoraj wróciłam do sypialni i heja banana co 2h albo i częściej. No chyba, że zrzucimy to na ząbki no ale nie wiem... Dłużej osobno nie będę próbować raczej bo i ja nie wyspana i mąż, a przecież on pracuje...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... Bumbum współczuję :( chyba zostaje przeczekać i tyle... :(

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dziś czytałam fajny artykuł o snie dziecka, pewnie Cię nie pocieszy, ale to nie wina małej że tak się budzi, ani tym bardziej Twoja - to jest natura, sama z tego powinna wyrosnąć..:
    https://dziecisawazne.pl/8-mitow-dotyczacych-snu-dziecka/

A tutaj o cyklach snu u dzieci - też ciekawe i u nas w dzień te cykle w tej chwili się zgadzają co do joty - 40 minut snu i oczy otwarte, woła mnie... wieczorem też tak się zdarza po tym pierwszym cyklu, potem o dziwo ciemno - do 4 się nie odzywa..
    https://www.wymagajace.pl/cykl-snu-dziecka-czyli-skad-sie-biora-dwudziestominutowe-drzemki-czeste-pobudki-nieodkladalnosc/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 21:57

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w te piękna niedzielę:)

Bumbum nie zazdroszczę. :/ Może Malutka zrobi Mamie niespodzianka I sama szybko się przestawi. Tego Wam zycze.

Jakie zabawy są teraz u Was na czasie? U nas zabawki, chętnie grające, śpiewanie, wyliczanki, przybijanie piątki, książeczki. I dużo dużo wtgibasow na macie. Na razie tyle przychodzi mi do glowy. Może się od Was zaibspirujemy? :)

Ps. Mąż postawił przed synem telefon z jakimś filmikiem z yt I smyk do niego poczworakowal! to jest Dopiero motywacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 08:22

symbolica lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, super! Mój miesiąc starszy, ale do czworakowania to jeszcze ho ho.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście to było 4 kroki poprzedzone godzina prób:D

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciezka noc, Bidulka goraczkowala cala noc, teraz tez ma podwyższoną tem. Powiedzcie mi od jakiek tem. Dajecie przciwgoraczkowe? Moja do czworaka to tylko w miejscu się buja na kolanach ale pelzajac to juz przemierzy caly dom.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, możliwe że to od zębów? Ja jeszcze nie podawałam przeciegoraczkowych Ale pytałam pediatre na bilansie. Mówiła o 38.5.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Sisi, możliwe że to od zębów? Ja jeszcze nie podawałam przeciegoraczkowych Ale pytałam pediatre na bilansie. Mówiła o 38.5.
    Bilans? Myślałam, że bilans dopiero dwulatka jest.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bilansem nazywam kontrolę przy okazji szczepienia. Mierzą, ważą, sprawdzają I wpisują do książeczki. Zwał jak zwał. Miałam na myśli kontrolę przy okazji szczepienia.

bumbum lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak to raczej goraczka na zęby bo widac ze idzie druga jedynka i chyba dwojka ale wiadomo czlowiek i tak sie martwi czy to nie infekcja

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dała coś przy 38*.. każda mam zrobi jak uważa.

da8300b52b.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rzadko tu jestem. Czasu brak :) Blanka pełza na całego. Oczy dookoła głowy... Cos tam już guga. Jemy BLW. I wszystko co nie dam je. Pietruszka i batat na razie hit :) Za to każda papka i kaszki to straszme blee :p Zęby wychodzą i wyjsc nie mogą. Nocki średnie. Wstaje co 2-3h. Ale jakoś daje rade :) My już po szczepieniach kolejne na roczek.

Moniiiikaaaa, symbolica lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przy 38 bym podała. U nas dziś było lepiej. Humor dopisywał. Tatuś jest cały czas z nami to jest cała masa wygłupów i śmiechu. Mały zamoczył dziś stopę w morzu, leżał sobie na kocyku na plaży. Ząbek zaczyna być wyczuwalny pod palcem. Na szczęście nie ma gorączki, biegunki etc.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie :
    Dziewczyny robiliśmy badanie moczu i wyszło ok ale jest informacja bakterie pojedyncze wpw. Czy coś z tym robić?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mocz nigdy nie będzie jałowy, bo na cewce są bakterie itd. trzeba pobierać niby środkowy strumień, ale u takich maluchów się nie da... Pamiętasz jak w ciąży to robiłyśmy.. ja niemal zawsze mimo tego miałam bakterie pojedyńcze wpw i z tym się nic nie robi. Gdyby pojawiły się objawy zapalenia wtedy się leczy, ale raczej nie przy takiej ilości.. musiałyby się mocno namnożyć i dawać objawy.

Tutaj artykuł do poczytania: https://parenting.pl/bakterie-w-moczu-u-dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 21:30

magdaaa88 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ