Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Amir, wszystkiego najlepszego!
Papatka, tak to enzymy. Ponoc powinno sie przygotowywać kaszkę w kilku malutkich porcjach, które dziecjo zje od razu po przygotowaniuTaka teoria, nie wiem jak to zastosować w praktyce.
amir lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Można mleko mocniej podgrzać, wtedy enzymy się rozpadną i kaszka będzie normalna gęsta. Co prawda takie podgrzanie sprawia, że mleko traci część swoich dobroczynnych właściwości, no ale skoro to tylko okazjonalnie do kaszki to ja bym się nie przejmowała. U nas kaszka na wodzie najlepiej się sprawdza + owoce do tego. Stwierdziłam, że najlepiej mleko niech pije z cycka a jedząc stałe posiłki przyzwyczaja się do nowych innych smaków 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 09:40
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja też robię na wodzie chociaż jadł tylko 2x bo kupy nie było 3 dni więc mieliśmy przerwe
Małami a jakie porcje podajesz? Bo wy chyba najbardziej zaawansowani z rozszerzaniemstałe podajesz godzinę po mleku? nam to jakoś idzie słabo nie mogę się wstrzelić z tymi śniadaniami bo często wstajemy o 5 więc czasami o 8 już jest pierwsza drzemka
-
Bumbum my mamy Elmex 0-2lat i aquafresh 0-2lat (taki zestaw z biedronki szczoteczka + pasta)- może być nawet ta zwykła pasta, niekoniecznie od 0-2 lat. Fluor jest niezbędny i w ilości ziarnka ryżu wciera się palcem pastę miedzy włosie szczoteczki i dopiero myje ząbki. To co połknie (czyli też fluor) mu nie zaszkodzi w takiej ilości a wzmocni tylko te ząbki które się nie wyrżnęły. Najnowsze wytyczne podają, że stężenie Fluoru w pierwszej paście powinno wynosić 1000ppm. Elmex nawet tego nie ma więc mozna na zmianę z inna zwykła mietową pastą z fluorem (Elmex zawiera aminofluorek, taka niby lepsza forma..).
Linki do MatkiDentystki:
http://matkadentystka.pl/2015/08/pierwsza-pasta-do-zebow-co-z-tym-fluorem/
http://matkadentystka.pl/2018/08/umyc-dziecku-zeby/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 10:34
-
Dziewczyny cały czas was czytań ale mało się udzielam bo napisać coś na tym moim rzechu to graniczy z cudem cały czas się zawiesza...
Wszystkiego najlepszego !!!
Ja stale posiłki daje około 30 min po karmieniu
Pasty jeszcze nie używamy bo nie mamy zębów:D
Cały czas chodzi mi po głowie sytuacja mojej bratowej...jest w ciąży ale nie wiadomo który tydzień (zaczęło starania o 2 dziecko gdy ledwo skończyła kp stąd nieregularny okres itp) ale lekazowi nie podoba się zarodek i brak akcji serca apotlalyacie się z czymś takim ? Nastaszyl ich ze dziecko może urodzić się chore itp:( -
Amir, około godzinę po mleku staram się. Kaszki robię porcję ok. 125 g ( czasem zje wszystko, czasem łyżeczkę...). Zupki póki co mniejsze ilości, bo jakoś słabiej wchodzą. Dzisiaj nie zjadł kaszki to zrobiłam placuszki (płatki jaglane, jajko, banan) i sama wszystkie zjadłam 😁. Jasio miał ubaw z rozgniatania ich w dłoniach.
Ruda, może to jeszcze nie czas na akcję serca, może to bardzo młoda ciąża. Trzeba czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:26
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda czas pokaże, mnóstwo już było takich sytuacji z zarodkami które się dobrze skończyły... a jak serce nie będzie bić to przecież zarodek nie rozwinie się, bo jak?
Lekarz nich nie straszy tylko wyjaśnia możliwe warianty. Betę robiła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:26
-
Ruda no sytuacja + hormony jej się udzielają. Chciałabyś już mieć drugie dziecko? a może będzie ciąża wieloracza, to co on na to?
trzeba to pierwsze odchować trochę, odpocząć a niektórym chłopom wydaje się że to hop siup dla nas i dla naszych organizmów. Gdyby to on miał w ciąży chodzić i rodzić to myślę już by tak nie namawiał.
Moim zdaniem 2 lata różnicy wiekowej między dziećmi to minimum, żeby mama trochę dychnęła po pierwszym... po cesarce ok trzy lata różnicy wiekowej , dla bezpieczeństwa.
Ja dzieciakom gotowała śliwki suszone w niewielkiej ilości wody i potem miksowałam blenderem w tej wodzie, stało to w lodówce i się do miseczki porcję wybierało.... jadły to przez 3 dni. Kupy szły aż miło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 14:17
-
Ja robię w parowarze.
Ruda, mnie lekarz straszył ciąża pozamaciczną... Trzeba czekać i się nie załamywać. Łatwo mówić, wiem, ale trzeba próbować.
Ja byłam u lekarza, trochę mnie zmartwiło że przez miesiąc nie przybrała na wadzeale jest na 75 centylu no i dwie różne wagi więc podobno nie można porównywać.