Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja postanowiła mnie wykończyć. Wczoraj bez popołudniowej drzemki. Teraz zamiast 1.5-2h spała 30min. Więcej zajmuje położenie ją spać niż jej sen
Mąż jutro wyjeżdża na 2tyg jeny ciężko będzie 🤦♀️
Starszak oczywiście po 4dniach w przedszkolu katar i kaszel i w piątek był już w domu...
-
mój w tym tygodniu jadł juz mięso z królika, cielęcinkę i dziś dostał indyka (wszystko w obiadkach gotowcach) - uff póki co nic mu nie jest, czyli drób raczej może pomimo alergii na żółtko. Jak będzie dobrze reagował to może mu dokupię samego kurczaka czy indyka z gerbera z słoiczkach. Królika w całości ponoć można dostać i w Biedronce i innych marketach - tak planuję zrobić.
Lutuśka współczuję, pewnie jakiś skok ma, albo ząbki dokuczają i minie.
Mój dzis znowu nadzwyczaj dobrze spał 2x 1,5h... i mam zamiar go jeszcze położyć po 16.. u nas dożynki dziś, więc raczej po korowodzie który będzie przejeżdżał moją ulicą - duży harmider jest bo wszyscy trąbią, hałasują, ciężki sprzęt i motory jeżdżą itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 14:50
-
bumbum wrote:Dziewczyny a kąpiecie dalej w wanienkach? Kiedy macie w planie przesiadkę na wannę? Ja już się rozglądam za zabawkami do kąpieli 💦🤽🤗
My już od dłuższego czasu w wannie, mała nie mieści się w wanience. Mimo że siedzi woli się myć na leżąco.
U nas na początku był płacz straszny ale znalazłam na allegro taką niby matę; 5 gumowych zwierzątek które przyczepiamy na boki wanny. Mała je uwielbia. Podczas kąpieli ściąga je, my przyczepiamy i tak ciągle -
bumbum wrote:Dziewczyny a kąpiecie dalej w wanienkach? Kiedy macie w planie przesiadkę na wannę? Ja już się rozglądam za zabawkami do kąpieli 💦🤽🤗
My jak mały zacznie siadać 🙂 narazie w wanience na leżaczku ale nie chce leżeć już i trzyma głowę w gorze -
Ja też w wanience kąpię, tyle, że do wanny wkładam bo młody tak nogami machał że rozlewał wodę.. o dziwo teraz wogóle nie macha tylko spokojnie daje się umyć i posyła uśmiechy.Jak będzie siedział to też w wanience go będę myła dalej, z Weroniką się dało.. A ja zacznie już stać czy chodzić to szybkie prysznice będą z wyjątkiem tych dni kiedy głowę będę mu myła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 21:07
-
Migotka już po moich zakupach z Bobovita jakaś mamą do mnie zagaiła że obiadki gerbera są najsmacznjsze-tak że możesz zrobić z tej wiedzy użytek.. 😉 Na razie Młody je co mu daję, a daję co mam.. Humany nie polecam dań bo kiepski/ubogi skład na tle konkurencji (oprócz dyni która jest super). Bobovitę mały jego teraz, a do Gerbera jeszcze nie doszliśmy, a zapasy słoiczków mam duże... mały słoik 125g je dwa dni, duży 190-200g przez trzy dni, do każdego dorzucam swój brokuł i buraczek lub ziemniak (zblendowane póki co)..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 21:50
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Migotka spoko.. ja mam brokuł różyczki ugotowany na parze, zblendowany i do kostkarki poszedł, a na drugi dzień do woreczka przesypany, to samo burak i ziemniak, jeśli akurat nie mamy na obiad to wyciągam po kostce z zamrażarki.. potem razem z zupką do mikrofali na chwilę..zamieszać i znowu na chwilę.. żeby podnieść kaloryczność możesz dodać jeszcze troszkę oleju rzepakowego/lnianego itp.
-
Jej dziewczyny cały czas was czytam ale mało pisze bo mała jest tak aktywna że nie mogę jej nawet na chwilę spuścić z oka
ładnie już siedzi i powoli raczkuje
próbuje wstawać przy wszystkim co się da...my jemy gerbera wg mnie najlepsze a małej też smakuje. Hipp bio też ma spoko skład mogę polecić.
Wczoraj wazylam mała i waży tylko 7.5 kg a wydaje mi się że sporo je...2 słoiczki w ciągu dnia i pierś...to chyba przez to że nie usiedzi na dupce nawet 2 sekundy.
Zastanawiam się czy nie zacząć wprowadzać 3 stałego posiłku np https://image.ceneostatic.pl/data/products/68113194/i-gerber-organic-deserek-mleczny-o-smaku-naturalnym-po-6-miesiacu-4x90g.jpg co o tym myślicie ktoś próbował ?
My się kapiemy w wanience ale wszystko w koło mokreMigotka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda moja tez ma 7,4-7,5 kg jest dluga i bardzo wąską w porownaniu do innych dzieciaczkow. Pewnie bedzie chuda, moze moja stałych to malo je ale ona jest mleczkowa.
U nas tez wanienka i mam nadzieje ze jeszcze troche posluzy.w wannie mam obawy że wyslignie mi sie z rak takze odkładam to na jak najpozniej. Z drugiej strony mamy duza wanienke i syn bardzo dlugo sie w niej kapal i byl happy ze moze w niej pobrykac bo wiadomo pod prysznicem to bylo utrudnione -
nick nieaktualnybumbum wrote:Dziewczyny a kąpiecie dalej w wanienkach? Kiedy macie w planie przesiadkę na wannę? Ja już się rozglądam za zabawkami do kąpieli 💦🤽🤗
Ja kapie malutka w wannie. W zasadzie od początku kapie ja w wannie nawet nie kupowaliśmy dla niej wanienki 😉.
U nas rozszerzanie diety idzie tak sobie. Przez pierwszy tydzień ładnie jadła wszystko, co jej podałam, a teraz nie chce jeść nic nawet owoców 😕.
Może to przez wychodzące gorne dwójki nie ma apetytu. Chociaż mleczko mamy pije chętnie wiec ciężko stwierdzić. Zobaczymy jak będzie jak wyjdą ząbki. W sumie już się przebiły, ale jeszcze ja męczą widać.
Trochę jestem zaskoczona bo zamiast górnych jedynek wyszły jej gorne dwójki 😬 ale czytałam, ze tak może być i czasem dzieci ząbkują w innej kolejności i widać mi się trafił taki egzemplarz 😊
-
Ruda, a nie możesz jej czegoś ugotować/zrobić? Wtedy dostałaby więcej wartościowych i kalorycznych składników (zamiast jednego ze słoiczków np.).
Ej_est, teściowa mi mówiła, że jej córce właśnie wyszły górne 2 po dolnych 1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:16
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej dziewczyny !Dawno mnie nie było ale podczytuję was od czasu do czasu.U nas już skonczone 7 mc ale ten czas leci!
My kąpiemy się cały czas w wanience w pokoju póki co jest ok.Mała uwielbia się kąpać zawsze zadowilona i uśmiechnięta 😊
W ogóle kochana z niej śmieszka 😍
My zaczeliśmy od słoiczków a teraz raz gotuję a raz je słoiczek to zależy czy mam czas coś jej zrobić , jak zrobię to zazwyczaj ma na 2 dni.Ogolnie to chętniej je słoiczki, kupuję Gerbera i Hipp.
Jemy też kaszki z Holle i Hipp.
Bobovita ryżowa tez malutkiej smakowała.Teraz powoli wprowadzam gluten i podaje manne.
Dziewczyny jakie spacerówki polecacie???
My jezdzimy od 4 mc na plasko w spacerówce z zestawu 2w1 ale wykancza mnie dzwiganie tego wozka z 2p.
Musze coś szybko kupić bo nie mam już siły dzwigac i schodzic na 3 razy.Polećcie coś moze macie juz coś sprawdzonego?
Pozdrawiam cieplutko 😚😚😚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:20
-
Dzień dobry dziewczyny
Ja też po krótszej przerwie. Wróciliśmy wczoraj z Trójmiasta. było chłodno Ale słonecznie. pogoda świetna na spacery.
Wyjazd super poza tym że 100km od Gdańska coś nam wpadło pod samochód I przebiło chłodnice. Wiec ostatni odcinek jechaliśmy laweta, a od mechanika taksówką. och.
W temacie jedzenia to u nas po początkowym szale, teraz nie chce jeść moich zupek. albo po prostu mu nie smakowały bo dawałam buraka I szpinak. Staram się robić swoje, z warzyw których nie mam na działce daje słoiki np. brokuł.
Zmienialyscie już foteliki samochodowe? muszę kupić A jeszcze nie zglebilam tematu. Na razie ma maxi cosi Ale już nogi zaczynają wystawiać I chyba ma trochę ciasno. Wozicie przodem czy tyłem?Migotka83 lubi tę wiadomość