WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja postanowiła mnie wykończyć. Wczoraj bez popołudniowej drzemki. Teraz zamiast 1.5-2h spała 30min. Więcej zajmuje położenie ją spać niż jej sen :/

Mąż jutro wyjeżdża na 2tyg jeny ciężko będzie 🤦‍♀️

Starszak oczywiście po 4dniach w przedszkolu katar i kaszel i w piątek był już w domu...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj Mała w miarę chętnie zjadła dynia+marchew+ziemniak :) Także jestem zadowolona :)

malami.91, artemida27 lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w tym tygodniu jadł juz mięso z królika, cielęcinkę i dziś dostał indyka (wszystko w obiadkach gotowcach) - uff póki co nic mu nie jest, czyli drób raczej może pomimo alergii na żółtko. Jak będzie dobrze reagował to może mu dokupię samego kurczaka czy indyka z gerbera z słoiczkach. Królika w całości ponoć można dostać i w Biedronce i innych marketach - tak planuję zrobić.

Lutuśka współczuję, pewnie jakiś skok ma, albo ząbki dokuczają i minie.

Mój dzis znowu nadzwyczaj dobrze spał 2x 1,5h... i mam zamiar go jeszcze położyć po 16.. u nas dożynki dziś, więc raczej po korowodzie który będzie przejeżdżał moją ulicą - duży harmider jest bo wszyscy trąbią, hałasują, ciężki sprzęt i motory jeżdżą itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 14:50

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kąpiecie dalej w wanienkach? Kiedy macie w planie przesiadkę na wannę? Ja już się rozglądam za zabawkami do kąpieli 💦🤽🤗

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny a kąpiecie dalej w wanienkach? Kiedy macie w planie przesiadkę na wannę? Ja już się rozglądam za zabawkami do kąpieli 💦🤽🤗

My już od dłuższego czasu w wannie, mała nie mieści się w wanience. Mimo że siedzi woli się myć na leżąco.

U nas na początku był płacz straszny ale znalazłam na allegro taką niby matę; 5 gumowych zwierzątek które przyczepiamy na boki wanny. Mała je uwielbia. Podczas kąpieli ściąga je, my przyczepiamy i tak ciągle ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:

My jak mały zacznie siadać 🙂 narazie w wanience na leżaczku ale nie chce leżeć już i trzyma głowę w gorze

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w wanience kąpię, tyle, że do wanny wkładam bo młody tak nogami machał że rozlewał wodę.. o dziwo teraz wogóle nie macha tylko spokojnie daje się umyć i posyła uśmiechy.Jak będzie siedział to też w wanience go będę myła dalej, z Weroniką się dało.. A ja zacznie już stać czy chodzić to szybkie prysznice będą z wyjątkiem tych dni kiedy głowę będę mu myła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 21:07

da8300b52b.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ktore słoiczki polecacie? My jeszcze wprowadzamy pojedyncze warzywa, ale juz trzeba pomyśleć o innych rzeczach...

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka już po moich zakupach z Bobovita jakaś mamą do mnie zagaiła że obiadki gerbera są najsmacznjsze-tak że możesz zrobić z tej wiedzy użytek.. 😉 Na razie Młody je co mu daję, a daję co mam.. Humany nie polecam dań bo kiepski/ubogi skład na tle konkurencji (oprócz dyni która jest super). Bobovitę mały jego teraz, a do Gerbera jeszcze nie doszliśmy, a zapasy słoiczków mam duże... mały słoik 125g je dwa dni, duży 190-200g przez trzy dni, do każdego dorzucam swój brokuł i buraczek lub ziemniak (zblendowane póki co)..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2019, 21:50

Migotka83 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dziekuję! Też chyba tak zacznę robić bo już nie wyrabiam z tym gotowaniem, dojeniem itd... ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka spoko.. ja mam brokuł różyczki ugotowany na parze, zblendowany i do kostkarki poszedł, a na drugi dzień do woreczka przesypany, to samo burak i ziemniak, jeśli akurat nie mamy na obiad to wyciągam po kostce z zamrażarki.. potem razem z zupką do mikrofali na chwilę..zamieszać i znowu na chwilę.. żeby podnieść kaloryczność możesz dodać jeszcze troszkę oleju rzepakowego/lnianego itp.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny cały czas was czytam ale mało pisze bo mała jest tak aktywna że nie mogę jej nawet na chwilę spuścić z oka :) ładnie już siedzi i powoli raczkuje :) próbuje wstawać przy wszystkim co się da...my jemy gerbera wg mnie najlepsze a małej też smakuje. Hipp bio też ma spoko skład mogę polecić.

Wczoraj wazylam mała i waży tylko 7.5 kg a wydaje mi się że sporo je...2 słoiczki w ciągu dnia i pierś...to chyba przez to że nie usiedzi na dupce nawet 2 sekundy.

Zastanawiam się czy nie zacząć wprowadzać 3 stałego posiłku np https://image.ceneostatic.pl/data/products/68113194/i-gerber-organic-deserek-mleczny-o-smaku-naturalnym-po-6-miesiacu-4x90g.jpg co o tym myślicie ktoś próbował ?

My się kapiemy w wanience ale wszystko w koło mokre :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moja tez ma 7,4-7,5 kg jest dluga i bardzo wąską w porownaniu do innych dzieciaczkow. Pewnie bedzie chuda, moze moja stałych to malo je ale ona jest mleczkowa.
    U nas tez wanienka i mam nadzieje ze jeszcze troche posluzy.w wannie mam obawy że wyslignie mi sie z rak takze odkładam to na jak najpozniej. Z drugiej strony mamy duza wanienke i syn bardzo dlugo sie w niej kapal i byl happy ze moze w niej pobrykac bo wiadomo pod prysznicem to bylo utrudnione

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:

Ja kapie malutka w wannie. W zasadzie od początku kapie ja w wannie nawet nie kupowaliśmy dla niej wanienki 😉.

U nas rozszerzanie diety idzie tak sobie. Przez pierwszy tydzień ładnie jadła wszystko, co jej podałam, a teraz nie chce jeść nic nawet owoców 😕.
    Może to przez wychodzące gorne dwójki nie ma apetytu. Chociaż mleczko mamy pije chętnie wiec ciężko stwierdzić. Zobaczymy jak będzie jak wyjdą ząbki. W sumie już się przebiły, ale jeszcze ja męczą widać.
    Trochę jestem zaskoczona bo zamiast górnych jedynek wyszły jej gorne dwójki 😬 ale czytałam, ze tak może być i czasem dzieci ząbkują w innej kolejności i widać mi się trafił taki egzemplarz 😊

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a nie możesz jej czegoś ugotować/zrobić? Wtedy dostałaby więcej wartościowych i kalorycznych składników (zamiast jednego ze słoiczków np.).

Ej_est, teściowa mi mówiła, że jej córce właśnie wyszły górne 2 po dolnych 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:16

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !Dawno mnie nie było ale podczytuję was od czasu do czasu.U nas już skonczone 7 mc ale ten czas leci!
    My kąpiemy się cały czas w wanience w pokoju póki co jest ok.Mała uwielbia się kąpać zawsze zadowilona i uśmiechnięta 😊
    W ogóle kochana z niej śmieszka 😍

My zaczeliśmy od słoiczków a teraz raz gotuję a raz je słoiczek to zależy czy mam czas coś jej zrobić , jak zrobię to zazwyczaj ma na 2 dni.Ogolnie to chętniej je słoiczki, kupuję Gerbera i Hipp.
    Jemy też kaszki z Holle i Hipp.
    Bobovita ryżowa tez malutkiej smakowała.Teraz powoli wprowadzam gluten i podaje manne.

Dziewczyny jakie spacerówki polecacie???
    My jezdzimy od 4 mc na plasko w spacerówce z zestawu 2w1 ale wykancza mnie dzwiganie tego wozka z 2p.
    Musze coś szybko kupić bo nie mam już siły dzwigac i schodzic na 3 razy.Polećcie coś moze macie juz coś sprawdzonego?
    Pozdrawiam cieplutko 😚😚😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:20

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mapami czasem gotuję ale składniki odgapiam od gotowcow:) co jest bardziej kaloryczne ?

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chętniej je słoiczki :(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja też po krótszej przerwie. Wróciliśmy wczoraj z Trójmiasta. było chłodno Ale słonecznie. pogoda świetna na spacery.
    Wyjazd super poza tym że 100km od Gdańska coś nam wpadło pod samochód I przebiło chłodnice. Wiec ostatni odcinek jechaliśmy laweta, a od mechanika taksówką. och.
    W temacie jedzenia to u nas po początkowym szale, teraz nie chce jeść moich zupek. albo po prostu mu nie smakowały bo dawałam buraka I szpinak. Staram się robić swoje, z warzyw których nie mam na działce daje słoiki np. brokuł.
    Zmienialyscie już foteliki samochodowe? muszę kupić A jeszcze nie zglebilam tematu. Na razie ma maxi cosi Ale już nogi zaczynają wystawiać I chyba ma trochę ciasno. Wozicie przodem czy tyłem?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile cm maja wadze dzieci przy wadze ok 7kg?

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ