Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniiiikaaaa wrote:Dzień dobry dziewczyny
Ja też po krótszej przerwie. Wróciliśmy wczoraj z Trójmiasta. było chłodno Ale słonecznie. pogoda świetna na spacery.
Wyjazd super poza tym że 100km od Gdańska coś nam wpadło pod samochód I przebiło chłodnice. Wiec ostatni odcinek jechaliśmy laweta, a od mechanika taksówką. och.
W temacie jedzenia to u nas po początkowym szale, teraz nie chce jeść moich zupek. albo po prostu mu nie smakowały bo dawałam buraka I szpinak. Staram się robić swoje, z warzyw których nie mam na działce daje słoiki np. brokuł.
Zmienialyscie już foteliki samochodowe? muszę kupić A jeszcze nie zglebilam tematu. Na razie ma maxi cosi Ale już nogi zaczynają wystawiać I chyba ma trochę ciasno. Wozicie przodem czy tyłem?
My w pierwszym foteliku i tyłem i tyłem będę wozić jak najdłużej 🙂 moj siostrzeniec niedługo kończy 3 latka i nadal jeździ tyłem -
ruda90 wrote:Oj nie wiem ile mamy cm ale ubranka nosimy głównie 68
Moj miesiąc temu miał 66cm wiec teraz myśle ze może z 70... nie wiem ile dziecko może urosnąć cm przez miesiąc 😄
Ubranka nosimy 68 chodź czasem wciśnie się w jakieś 52 jeszcze a styk zależy z jakiego sklepu. Spodenki w sumie wiekszosc 62 nosi a body i piżamki 68 -
Moniiiikaaaa wrote:Też wolałabym tyłem. Na razie spojrzałam na foteliki Maxi cosi dla większych dzieci i one były do jazdy przodem. I tak mnie zastanowiło że na takim wczesnym etapie są już przodem.
Kurczę rzeczywiście większość pisze ze przodem do kierunku jazdy ale ciekawe czy nie da się ich tyłem zamocować, my mamy bazę ciekawe czy to ma znaczenie. Ale przy foteliku maxi cosi 2way pearl pisze ze można tyłem i przodem 😊 -
nick nieaktualnyJak pisze ze przodem to raczej nie ma mozliwosci montażu tylem tych fotelików. Ja jeszcze nie mysle o wiekszym, tzn mysle czasem i oglądam ale to tak przyszlosciowo. Pewnie okolo roczku dopiero zmienimy.
Moja ubranka ma od 62 do 74, leginsy 68 to juz jednak za krótkie i te już tylko 74. No i u nas tylko leginsy bo spodnie niestety 68 sa za krotkie i za szerokie wiec kolejnych nie kupuje, wszystko z tylka zjezdza jak jezdzi na brzuchu... No u nas to na pierwsze spojrzenie widac że nogi dlugie,u syna tez wiec po tatusiu maja ale zupełnie mi to nie przeszkadzatak samo po tatusiu maja niebieskie oczy
zakochana jestem w ich oczach
A co do jedzenia.moja owocow nie chciala a ostatnio zjadla w 2 dni pol malego sloiczka to byla salatka z owocow lata bodajżeTakze probujemy i nie poddajemy sie
ja probuje i swoje i sloiczki, obiadki raczej sama gotuje bo mam warzywa w ogródku ale to czego nie mam to i kupuje. Firma to jedno ale dziecko to drugie. Moja bobovite czasem zje,z gerbera jeszcze nic nie zjadla chociaz podawalam. Także wybor pozostawiam dziecku
Mala goni po calej chalupie ale najbardziej ciagnie ja do zabawek bratateraz musze ja gonić i sprawdzać czy małych zabawek nie ma porozrzucanych... I jak tu ogarnac pranie,obiad i cala reszte?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 10:16
-
A to moj synek, najlepiej je się samemu 😊
Pochwalcie się waszymi maluszkami
Od razu powiem ze sam nie siedzi to był posiłek próbny w krzeselku 😊 normalnie karmimy się na kolanach, jemu bardzo podobało się w krzesełku ale niestety musi poczekać aż usiądzie 😉
Proszę nie cytujecie potem usuneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 07:52
Migotka83, symbolica, baranosia, Moniiiikaaaa, magdaaa88, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Ja wożę tyłem i zamierzam wszystkie foteliki takie kupować, ale na razie nie ma potrzeby zmiany. Mamy do 13kg i jeszcze sporo miejsca nad główką. Tyłem są dużo bezpieczniejsze 🤗
Moja jeszcze nie gania po mieszkaniu, wstaje na kolanka i rączki, buja się w tą i z powrotem, ale nie rusza 😆
-
Monika wystające nogi z fotelika to nic, wogóle nie ma znaczenia, popatrz https://www.google.com/search?q=fotelik+ty%C5%82em+do+kierunku+jazdy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjEms_guMPkAhXoxIsKHS5nD5IQ_AUIEigB&biw=1920&bih=969...
gorzej jak czołem wystaje nad fotelik wtedy wymieniamy na większyMój nadal w nosidełku jeździ (mam do 10kg, szkoda, że nie do 13kg jak poprzednim razem).
Paulina ale fajnie Ci siedzi synek-przystojniaczek - mój tez uwielbia łyżeczkę trzymać... ja karmię w foteliku nosidełku, tak jest na półleżąco, jak coś się zaczyna krztusić to odchylam do przodu i młody sobie radzi... z Weroniką też tak robiłam. Ale póki co papki w postaci musu je, jak zaczynie siedzieć to pójdziemy w grudki albo blw - zobaczę jak będzie sobie radził...
Jacek dziś się dobrał do brudnego kabla od odkurzacza gdy odkurzałam- lizal go chwilkę, mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Drugi ząbek na idzie więc dosłownie wszystko co mu się nawinie w buzi ląduje, a turla się z prędkością światła gdzie chce.. Zjadł obiadek pięknie, potem się rozryczał więc rączki, ale dalej niespokojny więc dałam mu Camilię na ząbkowanie (nie wiem czy to placebo czy rzeczywiście działa, ale działa - 3 raz to życiu dostał) i uspokoił się, zasypia w łóżeczku sam..
Rzadko mu zdjęcia robię... Jedno z ostatnich:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 12:13
artemida27, Moniiiikaaaa, malami.91, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
Migotka83 wrote:Dziękuję za rady. Wysłałam męża do sklepu po słoiczki, zobaczymy
A ten olej to z jakiej konkretnie firmy najlepiej dawac? Przeszukalam neta i tyle tego, że oglupiałam
Ja jeszcze nie kupowałam ale zamierzam z ollini zamówićMoniiiikaaaa, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
Symbolice synek kochany 😊 mamy ta sama zabaweczkę pieska piłeczkę co Wy 😉
Ja niestety mam bzika na punkcie zdjęć i robię ich ogromne ilości 😆 myślałam ze mi przejdzie ale mały niedługo kończy 7 miesięcy a tu nadal zdjęcia i zdjęcia 😱 mąż ma już dość jak siedzi w pracy a j go nimi zasypuje 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 12:28
symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper macie synków 😊
Co dajecie dzieciom podczas ząbkowania? Dziś przy zmianie pampersa zauważyłam, ze oprócz górnych dwójek idą małej tez gorne trójki. 4 zęby naraz, a ja się dziwiłam czemu taka kiepska noc u nas była dziś. Mała biedna tak płacze i marudzi od rana. Smaruje jej dentinoxem i podaje krople viburcol, ale ja nie widzę żadnego efektu 😕🤷♀️
Macie jakieś inne sprawdzone metody? -
nick nieaktualny