Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoniiiikaaaa wrote:
EjEst Wow aż tyle zębów na raz?
Niestety strasznie szybko i intensywnie(?) ząbkuje. Dolne jedynki wyszły jej na przełomie 3/4 miesiaca. Nawet pediatra skomentowała na ostatnim szczepieniu, ze szybko ząbkuje. Teraz ma zaczerwienione i spuchnięte gorne dziąsła od jedynek po trójki właśnie i tylko czekam aż za pare dni się okaże, ze jedynki tez nam wychodzą. Meczy się to moje dziecko strasznie ☹️.
Spróbuje tego bobodenta i może kupię ta camilie zamiast viburcolu 🤔
Śliczne macie dzieciaczki naprawdę. Franek super wyglada jak tak siedzi 😀
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
To samo pomyślałam co Lutyska,że Franek wygląda na co najmniej roczne dziecko - świetny jest Monika.😙
Ala jaka śliczna blondyneczka 😍
Ci do oleju to takie z pierwszego tloczenia na zimno można też w dobrych marketach kupić. A w hipermarketach to już na 100%. U nas Camilia działa więc zostajemy przy tym, dentinox chyba na chwilę działa... intryguje go ten smak więc przestaje płakać, choć czasem ciężko dociec czemu płacze.. jak jest większa potrzeba to ibum w syropie na noc..
Moniiiikaaaa, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
Mój jeździ tyłem w Maxi Cosi Pebble Plus. Ma 74cm, głowa mu na razie nie wystaje, trochę jeszcze w nim pojeździ. Następny też tyłem do kierunku jazdy.
Wszystkie dzieci kochane.
Co do ząbkowania to próbowaliśmy camilię i dentinox. Camilia wydaje mi się, że nie działa, po dentinoxie było trochę ulgi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:08
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Bumbum Śliczna :-*
Wasze dzieci wykonują taki gest wkręcania żarówki i kręcenia nagarstkiem kiedy trzymają grzechotkę a nawet bez..? Weronika żartuje, że chwali się zabawką.. przy zasypianiu też tak kręcił sobie rączką w powietrzu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 19:57
bumbum lubi tę wiadomość
-
A to mój maluch
Dziś miał drzemkę o 18...ciekawe kiedy pójdzie spać 🙄.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 08:31
ej_est, symbolica, Moniiiikaaaa, bumbum, Migotka83, Paulaa25, ruda90, artemida27 lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami cudowny, uśmiechnięty od ucha do ucha
fajny pomysł na wykorzystanie rogala.. o to za chwilę powinien się zbierać do spania - u na 2-2,5h (maksym.3,5h) zabaw itp i można kłaść.. zawsze staram się by młody nie zasypiał już po 17.. raczej go budzę o tej porze jeśli śpi.. maksym.do 17:30 mu pozwolę spać. Akurat dziś sobie wydłużył ostatnią drzemkę do 1,5h i musiałam pohałasować.. a poprzednie po 40minut.
Własnie robię zakupy apteczne dla siebie i teściowej w Manadzie... i tutaj też mogę przy okazji zamówić olej rzepakowy tłoczony na zimno niedrogo:
https://aptekamanada.pl/oleje/olej-rzepakowy-tloczony-na-zimno-500ml-dlugi-termin-waznosci?from=listingWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 21:16
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Symbolica, tak jakoś przesunęło nam się dziś wszystko. No ale ostatecznie padł chwilę przed 21, więc nie było źle.
Rogal do karmienia nam za bardzo nie posłużył, za to do zabawy jest super 🙂.
Ugotowałam dziś dla Jasia zupę pomidorową z kaszą manną. Myślałam, że znowu nie tknie, a tu bingo - zjadł ze smakiem. Jutro mam w planach zrobić kostki z kaszy kukurydzianej z warzywami. Lubi dostać jedzenie do rączki, więc mam nadzieję, że to danie się sprawdzi 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 22:13
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
symbolica wrote:Bumbum Śliczna :-*
Wasze dzieci wykonują taki gest wkręcania żarówki i kręcenia nagarstkiem kiedy trzymają grzechotkę a nawet bez..? Weronika żartuje, że chwali się zabawką.. przy zasypianiu też tak kręcił sobie rączką w powietrzu
U mnie jak je to ostatnio rączka zewnętrzna łapie mnie za rękę i ciągnie delikatnie przód tył i jednocześnie nóżka próbuje a wiec jednego palca daje do ciągnięcia do raczki i próbuje żeby mógł tez sięgnąć tej ręki nóżka 😉 trochę skomplikowany opis
Mhmm ruchu wkręcania żarówki nie zauważyłam chyba -
Super Malami... Daj przepis/proporcje na tę pomidorówkę.. na gęsto ona jest? O kostkach nie słyszałam - też napisz jak zrobić.
Młodemu chciałam dać dziś jabłko - gruby kawałek do piciumkania a one od razu ugryzł dziąsłami i przeżuwał 😲 po chwili jednak krztusił się kawałkiem więc oklepywanie.. i znowu chciał i powtórka była... Strachu się najadłam i starałam mu jak zawsze to jabłko. Stresujące te BLW, a dzieciak za odważny i wszystko za szybko połyka.. daj znać jak małemu pójdą kawałki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 23:22
-
Śliczne dzieciaczki, szkoda że dopiero teraz tu zajrzałam bo część była już wykasowana
Moja dziś już ruszyła do przodu na czworaka. Kilka kroczkow, ale wie już o co chodzi. Potem probowała usiąść na macie przy moim mężu i niestety nie wyszło. Rączka została, a głowa poleciała na matę i był płacz. Trzeba się chyba przyzwyczaić do wypadków
Dzięki, też zaraz kupię jakiś olej tłoczony na zimnosymbolica lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Symbolica, do wywaru z warzyw wrzuciłam 2 pomidory obrane ze skórki, wyspałam trochę kaszy manny, ugotowałam, zblendowałam. Wszystko tak na oko, wyszła gęsta. Dodałam trochę bazylii i pieprzu - odrobinę.
Tu link do kostek
http://chwycwidelec.blogspot.com/2016/02/blw-kostki-z-kaszy-kukurydzianej-z.html?m=1
Gdzieś czytałam, że jabłka lepiej nie podawać w kawałku tylko dać w całości żeby dziecko sobie je skrobało. Z całego nie odgryzie kawałka.
Migotka, gratulujemy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 07:34
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021