Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySymbolica moja tez nadgarstki cwiczy jakby żarówki wkrecala i jablko tez tak potrafi ugryzc wiec dostaje w siateczce.
O malami dzieki za pomyslmusze tez pomidorowa malej zrobic. Pomidory juz lizala i jak je widzi to jest dzika tak jej smakowało tylko ciekawe czy z kasza by zjadla bo poki co zadna kaszka nie smakowała.
Przedszkolaka odprowadzilam i teraz musze działać jakis obiad tylko brak pomysłu..a wy co dzis macie? -
Moja siostra rok temu mrozila I potem wrzucala kawałki do zupek.
Wiem że można przechowywać długo dynię w chłodnym miejscu. Ale boję się że nadkrojona się zaraz zepsuje.
Apropos podawalyscie już cukinię? Jak tak to w jaki sposób przygotowujecie? -
Dynię mrozimy po upieczeniu lub ugotowaniu z tego co wiem 🙂. A z cukini to placki, leczo, kotleciki. Pierwszy raz dałam ugotowaną na parze i zblendowaną, chyba z marchewką. Zaraz na początku jakoś 🙂.
Myślałam, że na chwilę mamy spokój z zębami. Patrzę dziś, a tu dwójki idą...
Edit. O mrożeniu surowej dyni też coś jednak doczytałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 12:41
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Wyszła mi tak płynna ta dynia (z manną), że trzy słoiczki duże będę mrozić (chcialam do kostkarki, ale musiałaby być gęstsza)... ja już któryś wyciągnę to przez trzy dni to będzie jadł podejrzewam jako dodatek do brokułowej lub innej (dynie z brokułem mi wcinał już dwa razy wcześniej). Spokojnie surową w kostkach też np można mrozić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 14:20
-
Bumbum, zostawiam przepis:
Pół dużego awokado (lub jedno male)
2 małe banany (najlepiej dojrzałe)
5-6 śliwek suszonych
2 kopiaste łyżeczki gorzkiego kakao (lub karob)
Blendujemy na gładką masę i gotowe.
Krem idealny do naleśników, placuszków, jako dodatek do świeżych owoców lub sam na łyżeczce 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 08:02
bumbum, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jeśli któraś wpadnie na taki pomysł to od razu mówię - nie kupujcie obiadków z Humany... popełniłam ten błąd, mało warzyw, 8%mięsa, b.dużo mąki ryżowej i kukurydzianej, mdłe takie.. muszę mu to koniecznie z czymś mieszać żeby smak miało, bo wyrzucić mi trochę szkoda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2019, 10:38
-
symbolica wrote:Jeśli któraś wpadnie na taki pomysł to od razu mówię - nie kupujcie obiadków z Humany... popełniłam ten błąd, mało warzyw, 8%mięsa, b.dużo mąki ryżowej i kukurydzianej, mdłe takie.. muszę mu to koniecznie z czymś mieszać żeby smak miało, bo wyrzucić mi trochę szkoda.
Dziękuje za informacje, narazie zaczynamy dopiero łączona warzywka i owoce a potem obiadki 😊 -
Heh.. potrzebuje pomocy bo już nie wiem co myśleć..
Jak u Was wygląda sprawa z kupkami?
Jak zaczelismy rozszerzac dietę, mala robila kupy niemal codziennie, wyglądały podobnie jak wcześniej, czasem przypominały kolorem i konsystencja to co ostatnio jadła.
Ostatnia "typową " kupke zrobila w sobote.
W niedzielę i poniedziałek nic, we wtorek dwie małe, "zbite" kupy, nie wchlonely sie w pieluchę.
Dziś też nic, nie wiem juz czy tak to teraz powinno wygladac...