WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda pol maliny to sporo wg mnie. Lepiej nawet widelcem troche rozgnieść. Powoli sie przyzwyczai do grudek i wiekszych kawalkow ;) moja poki co tylko papki ale moze byc z małymi grudkami. Malin nie dawalam ze wzgl na pestki wlasnie...
    Ruda o jakie slodkie pytasz?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi ze ostatnio chętnie je tylko owoce gotuje na parze i blenduje :) obiadkow nie chcę za bardzo za to owoce zawsze chętnie:)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Chodziło mi ze ostatnio chętnie je tylko owoce gotuje na parze i blenduje :) obiadkow nie chcę za bardzo za to owoce zawsze chętnie:)

U nas to samo.. na ten moment nie mam na to metody..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznijcie od słodkich warzyw: batat/marchewka/dynia...potem na pocz. łyżeczkę kaszy do tego jak się już rozsmakują w tych warzywach, potem dorzucać inne typu brokuł itd zmieniać proporcje nmniej słodkie obiadki... a owoce i kaszki pas, nie dawałabym wogóle przez jakiś czas..hmm mam nadzieję, że podziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 17:21

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jej odstawie owoce i kaszki to nic nie będzie jeść..

Próbowałam podawać pojedyncze, słodkie warzywa, zaciska usta i nie.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo...

MonisiaK, Papapatka lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mleko to nic?

A od czego zaczynałyście rozszerzanie? Od owocòw? Mòj jadł przez ponad 3 tyg.tylko warzywa (2xdziennie proponowałam to samo) i dopiero po tym czasie zaczął dostawać regularnie owoc codziennie.. wcina ròwno i obiadki i owoce.. A może taki dobry egzemplarz mi się trafił..?

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pierwsze 3 tygodnie tylko warzywa. Potem owoce. Do momentu aż zachorowała jadła i to i to. Podczas choroby przez kilka dni nie chciala nic oprócz mleka
    Teraz zje tylko owoce i kaszki..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, ale mleko pije? Czy też nie chce? Bo w sumie do roku to mleko jest najważniejsze w diecie niemowlaka..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://nieperfekcyjnamama.pl/2019/02/05/zanim-powiesz-ze-twoja-partnerka-zmienila-sie-odkad-zostala-mama/?fbclid=IwAR0cS7dkGafEA0i3NJXpqraZJkXaUQjNWWRzML7KOlIb0ZxKNbxPnYXkzeY

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko średnio wchodzi nieczesane czy warzywo czy owoc, kaszka w ogóle nie wchodzi 😉 czasem zje ładniej warzywo czasem Owoc nie ma reguły ale ogólnie ciagle jedynie próbuje. Czy po sprowadzenie kaszki podajecie ja codziennie?
    Ja podawałam same warzywa przez 2 tygodnie 1 raz dziennie potem dodałam owoc 2 raz dziennie po tygodniu dodałam kaszkę i narazie tyle. Niedługo wprowadzę mięso potem może jakiś jogurt naturalny

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam że jogurt naturalny dopiero po 10 miesiącu. Kupiłam jogurcie gerber organic był oznaczony jako po 6 miesiącu będziemy próbować w weekend jak będzie mąż bo boję się ze małą może uczulic i w razie w nie chcę być sama

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 08:18

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogurt naturalny można dać normalnie po 6m. 🙂 W zasadzie wszystko poza miodem, mlekiem krowim (do picia), surowym mięsem, orzechami w całości, solą, cukrem, fast-foodami 😁.

Paulina, u nas kaszka ze 3x w tyg. na śniadanie jest, ale myślę że można spokojnie dawać codziennie. Moi bratankowie mieli tak, że bez kaszki rano ani rusz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 08:49

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy podajecie obiadek/warzywka dzieciom? Moja 1 godz po cycu nie chciala jesc bo nie byla glodna, teraz daje jej "zamiast" piersi, tzn jak jest glodna to najpierw obiadek a cyca troche pozniej.w ten sposób zjada ok 1/3 sloiczka (daje jej swoje ale ostatnio wrzuciłam do sloiczka po owocach i sprawdzałam ile zje), owoce chetnie zjada po popołudniowym spacerze. Kaszek poki co nie chce, czasem jak jem daje jej troszke chleba bo by mi z buzi zabrala, wczoraj dalam jej cala bulke i ja mietolila w buzi,ja tylko patrzalam czy nie odgryza ;) proponować proponowac i jeszcze raz proponowac ;) i nie zmuszac. to jedyny sposob na dzieciaczki ;) moja owocow nie jadla, przekonala sie jakies 2 tyg temu i wczoraj zjadla chyba pol sloiczka ;) także malymi kroczkami do przodu ;)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, ja daję tak godzinę po cycu. Czasem zje, czasem nie 😏.

Mojemu na śniadanie dziś zrobiłam jajecznicę, do tego kromka chleba z masłem i kawałek pomidora. Pomidora tylko polizał, na jajecznicę w ogóle nie zwracał uwagi, dopiero jak zaczęłam mu wkładać po kawałeczku do ust to stwierdził, że to dobre i nawet sporo zjadł, no i chlebek z masłem pycha jak zawsze 🙂. Podobno jedna z zasad BLW jest taka, że nie wkładamy dziecku jedzenia do ust. Tylko że mój czasem ewidentnie czeka aż go zacznę karmić 🤔.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Artemida, ale mleko pije? Czy też nie chce? Bo w sumie do roku to mleko jest najważniejsze w diecie niemowlaka..

Mleko zawsze i wszędzie. Jestem smoczkiem od jakiegoś czasu.

Moja lubi kaszki. Więc dostaje codziennie. Warzywa też codziennie i liczę że w końcu się przekona. Na szczęście konsekwentnie ; nie chce i słoiczków i moich zupek :-D

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dalej nie jest przekonany ze czymś innym niż mleczko można brzuszek zapełnić 😉 równy miesiąc temu zaczęliśmy rozszerzać dietę, nie pospieszam go mize potrzebuje więcej czadu żeby się przekonać do jedzenia 😊 bo to widać ze ogólnie nie za bardzo chce jeść, nie ze konkretne rzeczy

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami moja jak dostanie kawalek to sie bawi,rozgniata-nigdy do buzi a jak dam do buzi to zje. U nas chlebek z masłem tez jest pyszny tylko ze daje jej takie male kawalki ze ciezko by tak pokroić,raczej palcem jej rozrywam i prosto do buzi a pomidora uwielbia.jak widzi pomidora albo brokula to robi sie dzika i od razu chce jesc. Ostatnio nie dala mi dogotowac brokula jak go w garnku zobaczyla od razu ryk i po kawałku odrywalam bardziej miekkie rozyczki:D brokuła zje zawsze i wszędzie :D musze brokula na jutro przygotować bo jedziemy na wesele a dzieci do dziadkow.
    Paulina poki co ma poznac smaki a nie sie najadac ;) z czasem bedzie chcial wiecej ;)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj jechaliśmy 5.5h samochodem, mała nie chciała cyca. Kombinowaliśmy, na siedząco, leżąco, stojąco, nic nie chciala. Pierwszy raz mnie to spotkało, byłam wściekła na siebie że nie wzięłam bboxa. Ale podałam jej wody z nakrętki. Był płacz, ale zasnęła, co lepsze po obudzeniu nie plakala, zakwaterowaliśmy się w hotelu i najnormalniej w świecie zjadła. Na drogę powrotną mam już słomkę, może wypije jak z bboxa :p

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Mleko zawsze i wszędzie. Jestem smoczkiem od jakiegoś czasu.

Moja lubi kaszki. Więc dostaje codziennie. Warzywa też codziennie i liczę że w końcu się przekona. Na szczęście konsekwentnie ; nie chce i słoiczków i moich zupek :-D

No to ok że mleko pije, kiedyś się przekona do warzyw, tak jak Lutyska napisała. Nie od razu Wawel zbudowano 😘

Lutyska to u Ciebie widzę BLW pełną parą 🙂

Malami super, że młody tak dobrze je, musisz być dobrze gotować ☺️

artemida27 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ