Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRuda pol maliny to sporo wg mnie. Lepiej nawet widelcem troche rozgnieść. Powoli sie przyzwyczai do grudek i wiekszych kawalkow
moja poki co tylko papki ale moze byc z małymi grudkami. Malin nie dawalam ze wzgl na pestki wlasnie...
Ruda o jakie slodkie pytasz? -
Zacznijcie od słodkich warzyw: batat/marchewka/dynia...potem na pocz. łyżeczkę kaszy do tego jak się już rozsmakują w tych warzywach, potem dorzucać inne typu brokuł itd zmieniać proporcje nmniej słodkie obiadki... a owoce i kaszki pas, nie dawałabym wogóle przez jakiś czas..hmm mam nadzieję, że podziała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2019, 17:21
-
A mleko to nic?
A od czego zaczynałyście rozszerzanie? Od owocòw? Mòj jadł przez ponad 3 tyg.tylko warzywa (2xdziennie proponowałam to samo) i dopiero po tym czasie zaczął dostawać regularnie owoc codziennie.. wcina ròwno i obiadki i owoce.. A może taki dobry egzemplarz mi się trafił..? -
U nas wszystko średnio wchodzi nieczesane czy warzywo czy owoc, kaszka w ogóle nie wchodzi 😉 czasem zje ładniej warzywo czasem Owoc nie ma reguły ale ogólnie ciagle jedynie próbuje. Czy po sprowadzenie kaszki podajecie ja codziennie?
Ja podawałam same warzywa przez 2 tygodnie 1 raz dziennie potem dodałam owoc 2 raz dziennie po tygodniu dodałam kaszkę i narazie tyle. Niedługo wprowadzę mięso potem może jakiś jogurt naturalny -
Ja czytałam że jogurt naturalny dopiero po 10 miesiącu. Kupiłam jogurcie gerber organic był oznaczony jako po 6 miesiącu będziemy próbować w weekend jak będzie mąż bo boję się ze małą może uczulic i w razie w nie chcę być sama
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 08:18
-
Jogurt naturalny można dać normalnie po 6m. 🙂 W zasadzie wszystko poza miodem, mlekiem krowim (do picia), surowym mięsem, orzechami w całości, solą, cukrem, fast-foodami 😁.
Paulina, u nas kaszka ze 3x w tyg. na śniadanie jest, ale myślę że można spokojnie dawać codziennie. Moi bratankowie mieli tak, że bez kaszki rano ani rusz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 08:49
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyDziewczyny a kiedy podajecie obiadek/warzywka dzieciom? Moja 1 godz po cycu nie chciala jesc bo nie byla glodna, teraz daje jej "zamiast" piersi, tzn jak jest glodna to najpierw obiadek a cyca troche pozniej.w ten sposób zjada ok 1/3 sloiczka (daje jej swoje ale ostatnio wrzuciłam do sloiczka po owocach i sprawdzałam ile zje), owoce chetnie zjada po popołudniowym spacerze. Kaszek poki co nie chce, czasem jak jem daje jej troszke chleba bo by mi z buzi zabrala, wczoraj dalam jej cala bulke i ja mietolila w buzi,ja tylko patrzalam czy nie odgryza
proponować proponowac i jeszcze raz proponowac
i nie zmuszac. to jedyny sposob na dzieciaczki
moja owocow nie jadla, przekonala sie jakies 2 tyg temu i wczoraj zjadla chyba pol sloiczka
także malymi kroczkami do przodu
-
Lutyska, ja daję tak godzinę po cycu. Czasem zje, czasem nie 😏.
Mojemu na śniadanie dziś zrobiłam jajecznicę, do tego kromka chleba z masłem i kawałek pomidora. Pomidora tylko polizał, na jajecznicę w ogóle nie zwracał uwagi, dopiero jak zaczęłam mu wkładać po kawałeczku do ust to stwierdził, że to dobre i nawet sporo zjadł, no i chlebek z masłem pycha jak zawsze 🙂. Podobno jedna z zasad BLW jest taka, że nie wkładamy dziecku jedzenia do ust. Tylko że mój czasem ewidentnie czeka aż go zacznę karmić 🤔.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
symbolica wrote:Artemida, ale mleko pije? Czy też nie chce? Bo w sumie do roku to mleko jest najważniejsze w diecie niemowlaka..
Mleko zawsze i wszędzie. Jestem smoczkiem od jakiegoś czasu.
Moja lubi kaszki. Więc dostaje codziennie. Warzywa też codziennie i liczę że w końcu się przekona. Na szczęście konsekwentnie ; nie chce i słoiczków i moich zupek -
Moj dalej nie jest przekonany ze czymś innym niż mleczko można brzuszek zapełnić 😉 równy miesiąc temu zaczęliśmy rozszerzać dietę, nie pospieszam go mize potrzebuje więcej czadu żeby się przekonać do jedzenia 😊 bo to widać ze ogólnie nie za bardzo chce jeść, nie ze konkretne rzeczy
-
nick nieaktualnyMalami moja jak dostanie kawalek to sie bawi,rozgniata-nigdy do buzi a jak dam do buzi to zje. U nas chlebek z masłem tez jest pyszny tylko ze daje jej takie male kawalki ze ciezko by tak pokroić,raczej palcem jej rozrywam i prosto do buzi a pomidora uwielbia.jak widzi pomidora albo brokula to robi sie dzika i od razu chce jesc. Ostatnio nie dala mi dogotowac brokula jak go w garnku zobaczyla od razu ryk i po kawałku odrywalam bardziej miekkie rozyczki:D brokuła zje zawsze i wszędzie
musze brokula na jutro przygotować bo jedziemy na wesele a dzieci do dziadkow.
Paulina poki co ma poznac smaki a nie sie najadacz czasem bedzie chcial wiecej
-
My wczoraj jechaliśmy 5.5h samochodem, mała nie chciała cyca. Kombinowaliśmy, na siedząco, leżąco, stojąco, nic nie chciala. Pierwszy raz mnie to spotkało, byłam wściekła na siebie że nie wzięłam bboxa. Ale podałam jej wody z nakrętki. Był płacz, ale zasnęła, co lepsze po obudzeniu nie plakala, zakwaterowaliśmy się w hotelu i najnormalniej w świecie zjadła. Na drogę powrotną mam już słomkę, może wypije jak z bboxa :p
-
artemida27 wrote:Mleko zawsze i wszędzie. Jestem smoczkiem od jakiegoś czasu.
Moja lubi kaszki. Więc dostaje codziennie. Warzywa też codziennie i liczę że w końcu się przekona. Na szczęście konsekwentnie ; nie chce i słoiczków i moich zupek
No to ok że mleko pije, kiedyś się przekona do warzyw, tak jak Lutyska napisała. Nie od razu Wawel zbudowano 😘
Lutyska to u Ciebie widzę BLW pełną parą 🙂
Malami super, że młody tak dobrze je, musisz być dobrze gotować ☺️artemida27 lubi tę wiadomość