Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lutyska, no właśnie, mój też się bawi, rozciera po stole itd. Są rzeczy które od razu wkłada do buzi (np. chleb 😁), ale większość to ja mu muszę włożyć do ust. Gdybym mu nie pomogła to prawie nic by nie zjadł...
Niezły brokułożerca 🥦🥦🥦 z Twojej malutkiej 😁. Mój nie przepada 🤷.
Symbolica, zależy co 🙂. Moje zupy to tak średnio mu podchodzą 😁. Ładnie radzi sobie z kawałkami, dlatego idę w tym kierunku, chociaż zupę od czasu do czasu dobrze byłoby zjeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:58
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Czy któreś dziecko nie przyjmuje jeszcze pozycji czworaczej? Mój tu jeden z najstarszych, a ma to totalnie gdzieś. Wysoki podpór robi super, dupkę potrafi wysoko dźwignąć, ale robi te dwie rzeczy oddzielnie...
Bumbum, my też raz mieliśmy taką akcję 🙄.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 15:02
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mamy sukces
dziś zjadła 1/4 średniego ziemniaka z odrobiną masła;) połączenie jabłko i marchewka wypadło bardzo słabo.
Też spróbuję z jajecznica jutroI na weekend jedziemy do teściów a oni mają mala szklarnie więc i pomidorowa jej zrobię. Ciekawe co zje z tych moich planów
A jest jeszcze jakiś maluszek u którego nie przebił się nawet jeden ząbek?malami.91, symbolica lubią tę wiadomość
-
U nas też bywa bardzo różnie ze stalymi, w tamtym tygodniu pałaszował wszystko tak że nie chciał potem mleka dłuższy czas a w tym tygodniu na wszystko się krzywi, nawet na coś co mu smakowało.
Noce też się znowu popsuł do 23 śpi jako tako a później się rzuca po łóżku potrafi srobic 360 stopni albo przez sen się na brzuch przekreca i chce pelzac także jakas katastrofa -
artemida27 wrote:Mamy sukces
dziś zjadła 1/4 średniego ziemniaka z odrobiną masła;) połączenie jabłko i marchewka wypadło bardzo słabo.
Też spróbuję z jajecznica jutroI na weekend jedziemy do teściów a oni mają mala szklarnie więc i pomidorowa jej zrobię. Ciekawe co zje z tych moich planów
A jest jeszcze jakiś maluszek u którego nie przebił się nawet jeden ząbek?
Tak u nas jeszcze nie ma żadnego ząbka 😊 -
malami.91 wrote:Czy któreś dziecko nie przyjmuje jeszcze pozycji czworaczej? Mój tu jeden z najstarszych, a ma to totalnie gdzieś. Wysoki podpór robi super, dupkę potrafi wysoko dźwignąć, ale robi te dwie rzeczy oddzielnie...
Bumbum, my też raz mieliśmy taką akcję 🙄.
Moj przyjmuje różne dziwne pozycje dziś z brzuszka idąc na pozycję boczna (nóżka tak podpiera się ma paluszkach na wyprostowanej stopie ze nazywam to nóżka baletniczki 😁) jakoś wracając na brzuch poleciał do przodu a ręce w tyle zostały 😉 czasem leżąc na brzuchu staje na kolankach i na łokciach pupkę wypina do góry i kołysze się w miejscu przód tył przód tył, nie muszę pisać jak to wyglada 😁☺️ -
Malami bidulek z tymi zębami.. mojemu drugą jedynką na dole wychodzi i w nocy zajęczy co jakiś czas i mu smoka podaję.. nad ranem suszarkę załączam... nie pełza, nie raczkuje, wszędzie się kula,wysoki podpòr robi i tę "nòzkę baletnicy" też.. też nie przyjmuje pozycji czworaczrj pòki co..
-
Małami właśnie nam fizjo mówiła że jak ząbkowanie przypada na zdobywanie nowych umiejętności to niestety je spowalnia bo np czworakowanie niby fajnie dziecku w wysokiej pozycji ale jak mu coś w buzi przeszkadza to nici z podporu bo musi rączkę albo zabawkę do buzi włożyć, mówiła nam że jej syn zaczął czworakowac jak sobie znalazł zabawkę która nosił w buzi cały czas i jak pies machal głowa na boki
malami.91, symbolica lubią tę wiadomość
-
My nie mamy żadnego ząbka. Z jedzeniem rożnie, raz zje dużo raz prawie wcale. Codziennie proponuje rano sam owoc lub owoc z kaszka lub owoc z 1 łyżeczka jogurtu, a
później warzywa lub warzywa z mięskiem/rybką. Ale te posiłki nie są prawdziwymi posiłkami bo i tak je mleko co 3h.
Ale odkąd rozszerzamy dietę mamy mały problem z kupą. Wcześniej była codziennie raczej taka normalna. Teraz jest różnie, czasem codziennie czasem co 2 dzień i dość zbita. Daje śliwki, jabłko ale średnio to pomaga.
U nas mała odkąd zaczęła siadać kombinuje na całego. Wspina się po wszystkim. Robi szpagaty... Nie umie raczkować ale jakoś się przemieszcza - trochę się przesunie, tu się przeturla i już z maty na podłodze. Trzeba mieć oczy dookoła głowy. A jak jej nie wychodzi to piszczy z wściekłościWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 18:24
-
symbolica wrote:Malami bidulek z tymi zębami.. mojemu drugą jedynką na dole wychodzi i w nocy zajęczy co jakiś czas i mu smoka podaję.. nad ranem suszarkę załączam... nie pełza, nie raczkuje, wszędzie się kula,wysoki podpòr robi i tę "nòzkę baletnicy" też.. też nie przyjmuje pozycji czworaczrj pòki co..
U nas pierwszy się przebił 3tyg. temu i już są 4 a 2 następne idą. Szybkie tempo wg mnie. No ale przynajmniej wcześniej będzie z głowy 🙂.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyU nas tez brak zebow
Moja nie raczkuje tylko poki co pelza po całym domu ale wczoraj zaczela probowac wstawac na nogi wiec lozeczko od razu kazalam mezowi obniżyć.
Malami czy BLW u nas na calego to nie wiem. Raczej wybiorczo daje w kawałkach a tak obiadki i tak zblendowane daje -
Moj śpi z nami w łóżku w kokonie i zaczyna z niego wychodzić, rano wstaje a jego połowa ciałka poza kokonem i śpi na brzuchu zaraz obok mnie 😁 w nocy przebudzam się bo go słyszę ze sobie jęczy było ciemno patrzę w dol kokonu gdzie miał nogi coś tam leży okrągłego przecieram oczy przyglądam się a to jego głowa 😄 moj łobuz nie dość ze obrócił się w ciasnym kokonie z pleców na brzuch to jeszcze obrócił się i tam gdzie miał nogi była jego głowa 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 08:20