X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, no właśnie, mój też się bawi, rozciera po stole itd. Są rzeczy które od razu wkłada do buzi (np. chleb 😁), ale większość to ja mu muszę włożyć do ust. Gdybym mu nie pomogła to prawie nic by nie zjadł...

Niezły brokułożerca 🥦🥦🥦 z Twojej malutkiej 😁. Mój nie przepada 🤷.

Symbolica, zależy co 🙂. Moje zupy to tak średnio mu podchodzą 😁. Ładnie radzi sobie z kawałkami, dlatego idę w tym kierunku, chociaż zupę od czasu do czasu dobrze byłoby zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:58

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któreś dziecko nie przyjmuje jeszcze pozycji czworaczej? Mój tu jeden z najstarszych, a ma to totalnie gdzieś. Wysoki podpór robi super, dupkę potrafi wysoko dźwignąć, ale robi te dwie rzeczy oddzielnie...

Bumbum, my też raz mieliśmy taką akcję 🙄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 15:02

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy sukces ;) dziś zjadła 1/4 średniego ziemniaka z odrobiną masła;) połączenie jabłko i marchewka wypadło bardzo słabo.

Też spróbuję z jajecznica jutro :) I na weekend jedziemy do teściów a oni mają mala szklarnie więc i pomidorowa jej zrobię. Ciekawe co zje z tych moich planów :-D

A jest jeszcze jakiś maluszek u którego nie przebił się nawet jeden ząbek?

malami.91, symbolica lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bywa bardzo różnie ze stalymi, w tamtym tygodniu pałaszował wszystko tak że nie chciał potem mleka dłuższy czas a w tym tygodniu na wszystko się krzywi, nawet na coś co mu smakowało.

Noce też się znowu popsuł do 23 śpi jako tako a później się rzuca po łóżku potrafi srobic 360 stopni albo przez sen się na brzuch przekreca i chce pelzac także jakas katastrofa :)

• amir Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida mój mały nie ma jeszcze żadnego ząbka i wydaje mi się że jeszcze się nie zanosi

Co do pozycji czworaczej to akurat Kuba proboje coś działać, kilka razy dziennie wstaje na czworaki i się buja przód tyl.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Mamy sukces ;) dziś zjadła 1/4 średniego ziemniaka z odrobiną masła;) połączenie jabłko i marchewka wypadło bardzo słabo.

Też spróbuję z jajecznica jutro :) I na weekend jedziemy do teściów a oni mają mala szklarnie więc i pomidorowa jej zrobię. Ciekawe co zje z tych moich planów :-D

A jest jeszcze jakiś maluszek u którego nie przebił się nawet jeden ząbek?

Tak u nas jeszcze nie ma żadnego ząbka 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Czy któreś dziecko nie przyjmuje jeszcze pozycji czworaczej? Mój tu jeden z najstarszych, a ma to totalnie gdzieś. Wysoki podpór robi super, dupkę potrafi wysoko dźwignąć, ale robi te dwie rzeczy oddzielnie...

Bumbum, my też raz mieliśmy taką akcję 🙄.

Moj przyjmuje różne dziwne pozycje dziś z brzuszka idąc na pozycję boczna (nóżka tak podpiera się ma paluszkach na wyprostowanej stopie ze nazywam to nóżka baletniczki 😁) jakoś wracając na brzuch poleciał do przodu a ręce w tyle zostały 😉 czasem leżąc na brzuchu staje na kolankach i na łokciach pupkę wypina do góry i kołysze się w miejscu przód tył przód tył, nie muszę pisać jak to wyglada 😁☺️

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Artemida mój mały nie ma jeszcze żadnego ząbka i wydaje mi się że jeszcze się nie zanosi

Co do pozycji czworaczej to akurat Kuba proboje coś działać, kilka razy dziennie wstaje na czworaki i się buja przód tyl.

Moj tez tak robi 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się buja, ale właśnie nie na prostych rączkach. Jak ręce są wyprostowane to pupa leży. W ogóle ostatnio średnio na podłodze lubi leżeć, męczą go zęby i jest marudny. Wychodzą wszystkie na raz 🤦.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami bidulek z tymi zębami.. mojemu drugą jedynką na dole wychodzi i w nocy zajęczy co jakiś czas i mu smoka podaję.. nad ranem suszarkę załączam... nie pełza, nie raczkuje, wszędzie się kula,wysoki podpòr robi i tę "nòzkę baletnicy" też.. też nie przyjmuje pozycji czworaczrj pòki co..

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami właśnie nam fizjo mówiła że jak ząbkowanie przypada na zdobywanie nowych umiejętności to niestety je spowalnia bo np czworakowanie niby fajnie dziecku w wysokiej pozycji ale jak mu coś w buzi przeszkadza to nici z podporu bo musi rączkę albo zabawkę do buzi włożyć, mówiła nam że jej syn zaczął czworakowac jak sobie znalazł zabawkę która nosił w buzi cały czas i jak pies machal głowa na boki :)

malami.91, symbolica lubią tę wiadomość

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy żadnego ząbka. Z jedzeniem rożnie, raz zje dużo raz prawie wcale. Codziennie proponuje rano sam owoc lub owoc z kaszka lub owoc z 1 łyżeczka jogurtu, a
    później warzywa lub warzywa z mięskiem/rybką. Ale te posiłki nie są prawdziwymi posiłkami bo i tak je mleko co 3h.
    Ale odkąd rozszerzamy dietę mamy mały problem z kupą. Wcześniej była codziennie raczej taka normalna. Teraz jest różnie, czasem codziennie czasem co 2 dzień i dość zbita. Daje śliwki, jabłko ale średnio to pomaga.
    U nas mała odkąd zaczęła siadać kombinuje na całego. Wspina się po wszystkim. Robi szpagaty... Nie umie raczkować ale jakoś się przemieszcza - trochę się przesunie, tu się przeturla i już z maty na podłodze. Trzeba mieć oczy dookoła głowy. A jak jej nie wychodzi to piszczy z wściekłości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 18:24

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Malami bidulek z tymi zębami.. mojemu drugą jedynką na dole wychodzi i w nocy zajęczy co jakiś czas i mu smoka podaję.. nad ranem suszarkę załączam... nie pełza, nie raczkuje, wszędzie się kula,wysoki podpòr robi i tę "nòzkę baletnicy" też.. też nie przyjmuje pozycji czworaczrj pòki co..

U nas pierwszy się przebił 3tyg. temu i już są 4 a 2 następne idą. Szybkie tempo wg mnie. No ale przynajmniej wcześniej będzie z głowy 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów brak. Zosia natomiast zaczęła raczkować. Całe mieszkanie potrafi przejść. Z jedzeniem u nas tez różnie. Eh... nadal dociągam mleko. Wystarczyło ze zobaczyłam ceny mm...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, u Franka też zero zębów.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jesteśmy sami.

Agatka też wszędzie staje. Ostatnio nawet jedna ręka się trzyma a druga zrzuca ksiazki/zabawki na podłogę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 23:48

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2019, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez brak zebow ;)
    Moja nie raczkuje tylko poki co pelza po całym domu ale wczoraj zaczela probowac wstawac na nogi wiec lozeczko od razu kazalam mezowi obniżyć.
    Malami czy BLW u nas na calego to nie wiem. Raczej wybiorczo daje w kawałkach a tak obiadki i tak zblendowane daje ;)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teoria nieząbkowaniem i raczkowaniem się tutaj potwierdza.. niegdy bym nie pomyślała, że to może opòźniać.

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj śpi z nami w łóżku w kokonie i zaczyna z niego wychodzić, rano wstaje a jego połowa ciałka poza kokonem i śpi na brzuchu zaraz obok mnie 😁 w nocy przebudzam się bo go słyszę ze sobie jęczy było ciemno patrzę w dol kokonu gdzie miał nogi coś tam leży okrągłego przecieram oczy przyglądam się a to jego głowa 😄 moj łobuz nie dość ze obrócił się w ciasnym kokonie z pleców na brzuch to jeszcze obrócił się i tam gdzie miał nogi była jego głowa 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2019, 08:20

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też brak zębów za to raczkowanie i wstawanie na całego...

Mała ma katar leci jak z kranu denerwuje się przy piersi bo nie może jeść przez zatkany nos ehh :(

‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ