X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma dziś Ala apetyt. Cały duży słoik obiadku zjadła 190g...

Moja nie przepada ale nie awanturuje się przy tym ;)

malami.91, symbolica, bumbum lubią tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, może kiedyś zostanie nam to jakoś wynagrodzone 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie lubi wycierania buzi, ale się nie awanturuje tylko robi miny i ucieka buźką.
    Mały dziś rano mi pospal 2h, aż weszłam do pokoju i zaczął się przebudzać. Popołudniu wrózę mu 1h snu, ale to mu wystarczy. Od kiedy ma dwie drzemki to bez problemu zasypia, muszę tylko wyczekać moment kiedy zaczyna ziewać, czasem marudzić itp.

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Jacek to złote dziecko ;) mój żeby spał to muszę z nim siedzieć i koniec masakra jakaś.. A dziś każde przebudzenie to płacz bo spać chce dalej ale nie umie sam zasnac
    Jeść też nie chce ani moich zup ani słoików. Wg skoków rozwojowych mamy tydzień z burzą więc mam nadzieję że to to i szybko minie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Lutyska, może kiedyś zostanie nam to jakoś wynagrodzone 😁.
    No tez mam taka nadzieje ;)
    Moja chusteczka nie lubi byc wycierana, myc sie lubi wiec wtedy jest fajnie,a najlepiej jak moze pochlapac chwile i wtedy wycieranie jest przy zabawie akuku ;) body czy koszulki tez ubieramy bawiac sie w akuku ;) ciagle zabawa :D
    A u nas w nocy mala obudziła sie standardowo kolo polnocy ale taka awantura byla ze masakra.dzis juz wiem czemu.kolejny zabek sie wyzynal wiec bolalo ja to, ale ponosilam chwile (czego zwykle w nocy nie robie) i zasnela i nawet obylo sie bez przeciwbolowego :) no ale przez te zeby malo je. Mleko pije ale tez czasem z przerwami na ryk, niestety zele slabo działają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 15:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wstaje o 6.30 i kolo 8.30 jest pierwsza drzemka śpi 40-60 min potem kolejna drzemka o 12 i ostatnia ok 16

Nie lubi wycierania chusteczkami ale TOLERUJE mycie woda. Kąpiel odkąd siedzi w wannie nawet dobrze znosi (a ostatnie pare razy wrzuciłam ja do wanny do sióstr wiec w ogóle jej sie podobało) ale wycieranie i ubieranie to wciąż koszmar. No drze sie okropnie.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumie Cię ze macie mało czasu z mężem żeby w trójkę spędzić razem czas i wtedy jest to nie na rękę 😊 ale z drugiej strony to miłe ze interesuje się wnuczka. Na pewno byłoby gorzej gdyby się w ogóle nie interesowała

Moja mama codziennie pyta o Maksia często moich rodzicow odwiedzamy bo mamy blisko 😊 albo rodzice czasem do nas wpadną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 08:32

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina pewnie że miłe ale przesada w każdą stronę jest zła ...co innego jak by pytała jak się rozwija itp tak jak robi to tata a ona mi jęczy że tęskni i smutno jej bo rzadko mała widuje...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda chyba się Twojej mamie jakiś instynkt macierzyński włączył czy może przeżywa "puste gniazdo"... to jej pierwsza wnuczka? czy pozostałe dzieci to chłopcy..? moja mama znowu miała ze mną kosę jak Wero była mała bo ciągle się wtrącała, mówiła co mam robić, krytykowała, pouczała i na nic były moje argumenty więc na jakiś poluzowałam kontakty.. po jakimś czasie było już ok.
    Może powiedz mamie prawdę, że doceniasz to, że się interesuje wnuczką, ale że chcesz spędzić weekend z mężem i dzieckiem bo rzadko macie takie rodzinne chwile w swoim małym gronie, brakuje Wam tego, a zobaczycie się z nią tego i tego dnia i niech nie przesadza.. etc. Prawda nas wyzwoli ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 20:42

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mi się wydaje że ona była by najszczesliwsza gdybyśmy mieszkali wszyscy na kupie a ja cenie sobie niezależność i poczucie swobody. Mówiłam jej szczerze co czuje ale ona dalej swoje...

Nie pierwsza. Ma jeszcze jedną wnuczke:)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Czasem mi się wydaje że ona była by najszczesliwsza gdybyśmy mieszkali wszyscy na kupie a ja cenie sobie niezależność i poczucie swobody. Mówiłam jej szczerze co czuje ale ona dalej swoje...

Nie pierwsza. Ma jeszcze jedną wnuczke:)

Czyli mama nie odcięła pępowiny i ma z tym problem... może pogadaj z tatą żeby z mamą porozmawiał, jak myślisz potrafiłby do niej przemówić? Albo kłam, że Was nie ma w domu, czy ktoś jest chory, choć kłamiąc możesz się akurat źle z tym czuć.. ech tu by się przydał jakiś dobry mediator: tata albo rodzeństwo Twoje, żeby ktoś się za Tobą wstawił, poparł, wytłumaczył mamie..? kurczę ciężko tak doradzać, ja wolałam się pokłócić z mamą i mieć święty spokój niż ciągle się szarpać i dawać sobą dyrygować, ale nie miałam wsparcia z nikim oprócz mężą, no i mojego taty, który jej powtarzał żeby się nie wtrącała..

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mogłaby pytać się jak się czuje rozwija itd a to ze teskni i jej smutno zostawić dla siebie 😁 W sumie racja moja mama rzeczywiście takich rzeczy nie mówi 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 08:29

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina możesz usunąć mój cytat ? Nie chcę żeby ktoś z rodziny na to trafił ;)

U nas pobudka 5.30 😮😮😮

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas 6:30 🙂. Kiedyś to się dało poleżeć po obudzeniu, a teraz siadanie, zeskakiwanie z łóżka etc. 😁

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zrobione 🙂

Moj pobudka 6.40 i teraz już trwa pierwsza drzemka.

Za tydzień przestawiamy czas 🥺 ciekawe czy dzieci tez się przestawia 😄

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

Moja po zmianie czasu będzie wstawać po 4 😮😮😮😭😭😭

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie minie chwila zanim się przestawią. Ja mojego właśnie trzymam przy cycu. Co prawda już go odłożyłam do łóżeczka, ale od razu oczy jak 5zł i "mama ama mama" z żalem w głosie ehh🙄.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się przytula :) zjadła miseczkę jogurtu z owocami i albo ja boli brzuszek albo zęby bo jest maruda...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego jak próbuje odłożyć jak usnie przy cycu to tez często smutek żal 😞

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem chyba zacznę małego w nocy woda oszukiwać, mam wrażenie że on się teraz przestawił na żywienie nocne.. Jadł ładnie stałe teraz nawet nie spojrzy jedynie to wodę tankuje z bboxa, cyc w dzień też go zbytnio nie interesuje bo nie ma czasu a dziś w nocy obudził się 6x od 22 praktycznie co 1.5h ja już po prostu nie funkcjonuje. Tata jak chce w nocy pobujać to jest histeria nie wiem już jak ogarnąć tego malucha

Sory za ten zalpost ale już mi się dziś przelało

‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ