X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała w ciągu dnia je ładnie stałe posiłki za to cyca prawie wcale za to w nocy nadrabia cyca i budzi się średnio co 2H i je krótko ale często...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir wspòłczuję -mòj też częstobudził ale to.przez zęby i smok dawał radę + 2xcyc.. idą mu trzy zęby na gòrze ròwnoczenie i zaczyna to być upierdliwe.. do tego skoki rozwojowe mu się zaczynają. Pozpał rano 40min i kupa go chyba wybudziła..pròbuję go jeszcze uśpić ale bezskutecznie..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje dziewczyny zmiana czasu nigdy nie działała i mam nadzieje, ze teraz tez tak zostanie bo nie mam ochoty rozpoczynać dnia o 5.30
    Dzis o 5.30 placz nie wiadomo dlaczego, nie pomagało nic ani cycus, ani bujanie, ani leżenie na mamie zanim zasnęła to wstały siostry i tak o to zaczęliśmy dzień o 5.30 🙄

Amir moze to tymczasowe i minie? Ale współczuje. Laura w nocy ma taki sam stosunek to taty i juz mnie to słabi bo np. dzis maz chciał ja ponosić, pobujać żebym sobie mogła pospać jeszcze, ale gdzie tam...histeria taka jakby jej nie wiadomo jaka krzywda sie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 10:25

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałyście, że ze szczepionek wysokoskojarzonych 5w1 czy 6w1 mozna przejśc na refundowane i odwrotnie.... nie każdy lekarz czy pielęgniarka jest tego świadomy a jest już taka zasada o czym mówi mama pediatra w najnowszym wykładzie na facebooku :-)
    https://www.facebook.com/stories/1926449377369775/UzpfSVNDOjIxNjM3MjQ3NzA2MDM5MzQ=/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 10:32

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir u nas to samo, czekam aż przejdzie :/
    Już tak ładnie jadła zdarzyło jej się całego gerberka zjeść a teraz wszystko znowu ble. W nocy cycanie co chwilę (nawet co 1.5 h). Też bym podała wodę, ale słabo u nas z wagą, więc jak nie będzie nadrabiała w nocy cycem to już w ogóle będzie chudzinka.

• amir Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas problem odwrotny, mąż w nocy mówi ze Kuba niedługo pęknie od tego mleka :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to nie liczę ile razy, nie patrzę na zegarek, wyciągam cyca i śpię 😁. Dziś nad nad ranem raz mu odmówiłam, bo chciałam poleżeć sobie jak człowiek na plecach to ugryzł mnie w ramię...Także tak to wygląda u nas 😁.

ej_est lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir a smoczka bierze? Moze tym spróbuj albo woda skoro wage ma ok. U bumbum faktycznie jak waga slabo idzie to musi w nocy nadrobic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 23:27

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny guz...ehh tym razem brew i oko... Coś wykombinowala w łóżeczku (nie wiem co bo byłam w toalecie) wracam a tam pod okiem szrama i obdarta brew 😭😭😭

• amir Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska smoka bierze, próbujemy ale głupi nie jest mleka nie ma jest afera :) i nawet bym z tym żyła gdyby nie to że on tyje strasznie.
    Mam nadzieję że to skok i niedługo minie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Dziewczyny, ja to nie liczę ile razy, nie patrzę na zegarek, wyciągam cyca i śpię 😁. Dziś nad nad ranem raz mu odmówiłam, bo chciałam poleżeć sobie jak człowiek na plecach to ugryzł mnie w ramię...Także tak to wygląda u nas 😁.

Dobre 😂 wybacz, ale mnie to rozbawiło

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny chyba rzeczywiście jakiś taki czas jest.. skoki, zęby, kontuzje, no i często pogoda nie taka.. choć u mnie dziś akurat piękna i ledwo co wyjechałam wózkiem z młodym na zakupy to młody zasnął więc ewakuacja spowrotem.bo w sklepie nie ma szans by się nie obudził.. dałamu rano przeciwbòlowe do godziny przestanie działać ibum w czopku. Na wieczòr dam mu coś,chyba też ten czopek.

Malami Jacek też mnie w wczoraj ugryzł ale ewidentnie nie chciał jeść więc się zaraz ubrałam..

Amir ta woda to dobry pomysł, gorzej może być z wdrożeniem kiedy zęby idą.

Lutyska wspòłczuję, od razu się zorietowałas z tym gwoździem?

I jak Wasze wyprzedaże w Biedronkach? bo u mnie żadnej kartki, nic nie ma a sklep nie jest wykluczony wg reguaminu na stronie... ekspedientki nic nie wiedzą o promo, więc mnie wprowadziły w błąd... wieczorem pójdę sprawdzić czy coś wchodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 15:07

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie można znaleść regulamin wyprzedaży które biedronki uczestniczą?

Widzę ogólnie że nasze dzieci stwarzają podobne problemy czyli widać tak musi być 😊 i musimy to przetrwać. Na pewno zęby maja tu duze znaczenie, skoki rozwojowe, jeden z nich właśnie trwa jakoś od 33-38 tygodnia.

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    A gdzie można znaleść regulamin wyprzedaży które biedronki uczestniczą?

Widzę ogólnie że nasze dzieci stwarzają podobne problemy czyli widać tak musi być 😊 i musimy to przetrwać. Na pewno zęby maja tu duze znaczenie, skoki rozwojowe, jeden z nich właśnie trwa jakoś od 33-38 tygodnia.

https://www.biedronka.pl/pl/rabat-50-art-przemyslowe-18-10
    Trzeba wejść w regulamin... są wyszczególnione produkty z ost. 2 tygodni i sklepy WYŁACZONE z promocji.

Startują 2 promocje, jedna dla namiotów, towarotek i outletów, natomiast druga dla zwykłych sklepów.
    W zwykłym sklepie -50% na drugą rzecz od 18 do 19.10
    W sklepach z namiotami, towarotekach i outletach -50% na wszystko od 18 do 21.10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 16:48

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum pamiętasz jak pisałaś o tej sześciolatce która zmarła prawdopodobnie na meningokoki.... badania wykazały, że były to pneumokoki.
    "Dziewczynka była zaszczepiona zarówno przeciwko meningokokom, jak i pneumokokom. Z nieoficjalnych informacji wynika, że Iwonka wcześniej chorowała. Miała za sobą operację usunięcia śledziony. Jak czytamy w "Głosie Wielkopolskim", osoby z brakiem lub niewydolnością śledziony są najbardziej narażone na zakażenie pneumokokowe."
    Tych pneumokoków też jest w trzy i trochę i nie na wszystkie jest szczepionka, ale jak widac to malej uchroniło :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 19:58

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh też czytałam o tym... A dopiero od tego roku poszła do przedszkola, wcześniej rodzice bali się puścić :/
    Ale jeśli nie teraz to za rok szkoła, także czasami nie da się zapobiec...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne 😢, szkoda dziecka 😢😢😢.

Zaliczyliśmy dzisiaj huśtawkę na placu zabaw - pierwszy raz. Podobało się 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 21:22

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami moj tez lubi huśtawki wiec jak podrośnie to będzie szalał na nich 😊

Symbolica dzirkuje za informacje

Z ta dziewczynka to aż brak słów 🥺😢

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na sesji jesiennej. Uwielbiam jesień i jej kolory!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super baranosia 😊 mamy piękna jesienna pogodę. My jesteśmy umówieni na sesje świąteczna na koniec listopada 😊

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ