Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa już dawno zapomniałam co to znaczy wyjść gdzieś bez dzieci 🙈
Moja mama mieszka daleko w dodatku pracuje wiec odpada, teściowa niby blisko bo na tym samym osiedlu, ale mało się interesuje. Ze starszakami jeszcze zostanie jak jest potrzeba, ale z mała nie ma opcji. Zazdroszczę tym, którzy maja komu maluchy zostawić i czasem odsapnąć. Jeszcze jak Laurusi nie było to czasem mogłam sobie wyskoczyć gdzieś z koleżankami bo mąż bez problemu zostawał z dziewczynami i dawał radę sam, ale teraz...Laurusia by się chyba zapłakała za mna 😋
Nasza kombinuje ze wstawaniem. Próbuje dźwigać się przy wszystkim czego tylko potrafi się zlapac. Kilka razy zdarzyło jej się już przez to zaliczyć konkretny upadek i nawet nabić guza, ale jej to nie zraża 😉.Chciałam nawet wrzucić na fb zdjęcie z dzisiejszych „ćwiczeń” ale coś nie potrafię 🤷♀️
P.S. Wybaczcie mi jeśli coś namieszałam z postami na fb. Najpierw się nie chciał dodać, potem niby dodał dwa razy, usunęłam to dalej był. Próbowałam naprawić to wiec dajcie znac jakby coś było nie halo np. 10 takich samych postów 🙈 coś sobie nie radzę z tym Facebookiem chyba powinnam sobie go darować 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 21:02
-
Moja mama tez mieszka daleko (250 km) ale wpadla na weekend.
Teściowa niby jest blizej bo "tylko" 70 km ale nie chce zostawiac z nia malej. Raz zostala jak mielismy wesele i za dobrze tego nie wspominam.
Generalnie na codzien sami sobie radzimy i tak wszystko ustawiamy zeby ktores z nas zajelo sie małą. ( do lekarza itd chodze tylko po 18)
-
nick nieaktualnyArtemida fajnie ze mala zostala z babcia bo raczej za czesto sie nie widza z racji odleglosci?
Ruda a jak Ala u dziadkow reaguje?
Moi tesciowie nie pomagali nam nawet jak u nich mieszkalismy wiec teraz tez na to nie licze takze nie przejmuje sie reakcja corci na nichWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 08:45
-
Mòj jak nakarmiony to sam często plecami się do mnie odwraca i zasypia.. wtedy od razu daję go do łòzeczka ,niech tam zasypia. Czasem zasypia z cycem w buzi to zabieram (czasem zatykam jeszcze smokiem) i to samo- odkładam do łòżeczka.. coraz częściej sam mi zasypia w łòżeczku, co mnie bardzo cieszy. Wczoraj dość pòźno poszedł spać jak na niego bo o 20:00 i spał do 6:30 - więc super,za chwilę zmiana czasu więc chcę go trochę przestawić godzinowo żeby nie rozpoczynał dnia o 4:30 bo teraz mu się zdarza 5:30..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 10:34
-
Moj głównie zasypia przy cycu i najlepiej śpi mu się przy mnie .... dzisiaj w nocy chyba cos mu się przyśniło bo obudził się z płaczem i wolal „emme emme...” (czyt. mama 😊) przytuliłam i zaraz się uspokoił i potem dopiero do cyca i usnął
Oczywiście biedny był ale mi się zrobiło miło ze tak mnie wola i chce abym go przytuliła żeby poczuł się bezpiecznie -
ruda90 wrote:http://www.mamachef.eu/zupka-krem-z-porow/
Super przepisdodałam jeszcze troszkę marchewki pietruszki i brukselkę i wyszło pycha
wg mnie bo mała jeszcze nie jadła:D
Ruda ja ostatnio zrobiłam pyszna wg mnie zupę krem z kukurudzy i wiesz jaka była Kuby reakcja? Zaciskal usta jak mógł żebym mu tylko nie dawała wiecej Hehe -
Od dzisiaj znowu duże słoiczki bobowita (200g) są w promocji w Biedronce. Trzeba zakupić trzy lub wielokrotność trzech żeby rabatowało do 3,49. Kupiłam jakiś z rybą od 8 miesiąca i z wołowiną tylko dwa znalazłam,a ze schabem wogòle nie było
Takie gotowanie - pycha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 15:01