Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka są takie specjalne szampony do czyszczenia tapicerki
Paulina u nas wygląda to dokładnie tak samo...dodatkowo czasem płacze i steka przez sen.
Czy wasze maluchy też tak pierdza 😂hehe moja bardzo zastanawiam się czemu ?
Jak często podajecie coś na ząbkowanie? Ja z reguły tylko na noc w dzień marudzi ale da się wytrzymać a na noc daje żeby się lepiej spało ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 07:25
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Ruda, jakis szampon mamy, ale tak w nocy mi się nie chce prania rozkladac... Mamy tez cos w sprayu tylko to niesamowicie smierdzi i wolę u Małej nie uzywac. Kiedys czytalam, ze woda z soda, niestety efekt byl slaby... No i tak myślę, czy jest jakiś sposób żeby zrobić to szybko i zeby plamy nie zostały?
U nas wszelkie specyfiki, które się daje do buzi odpadają. Mała wymiotuje. Chyba wybierzemy się do neurologopedy bo moze cos tam jej przeszkadza w tej buzce.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Ruda, amarantus do jogurtu, kaszki, deserku, placuszków itd. Ja tak na oko sypię, ciężko powiedzieć ile. Na początku dawałam malutko, ale jak zobaczyłam, że małemu ten smak pasuje to zaczęłam dodawać więcej.
Mojemu się nasilił lęk separacyjny. Jak jesteśmy sami w domu to nawet do toalety wyjść nie mogę, bo od razu płacz i to taki z ogromnym żalem w głosie 😞. Do niedawna po prostu czekał na mnie przy bramce i coś tam sobie gadał, ewentualnie trochę marudził, a teraz wielka tragedia od razu 😐.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 10:00
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEj_est sypiesz troszke tego do wanny/wody tylko to moze barwic wiec po kapieli umyj dobrze wanne... Jak nie masz wanny to moze byc jakas miska/wanienka dziecieca itp dziala antybakteryjnie i wysusza wiec taka kapiel to tylko chwilke powinna trwac
Bylas juz u lekarza?cos sie dowiedzialas? -
Je mało, małego gerberka zje połowę a czasami kilka łyżek. Lepiej wchodzą kaszki z owockiem, ale też z pół słoiczka jeśli jest z bananem. Tubke owocowa zje cala, ale bez dodatkow to raptem 60 kcal. Do gerberkow daje olej a do kaszek maslo orzechowe. To wszystko i tak nie daje normalnych przyrostów
probuje dawac blw, ale wtedy tylko poskubie i koniec. Cycka ciągnie zdrowo, w nocy często, w dzień też. Mocz jest ok, żelazo ok, morfologia wg pediatry tez ok. Moze tak juz ma, bardzo duzo raczkuje, wspina sie non stop, pewnie spala te kalorie. Ale chcemy potwierdzic to u neonatologa, bo babeczka jest polecana przez wiele osób.
-
Ja to jestem załamana w drugą stronę, byliśmy dziś na bilansie i mały waży 11 kg.. Za nic nie chce zastopować, do tego z tej anemii to się chyba nigdy nie wygrzebiemy miał być koniec w tym miesiącu a tuznowu hemoglobina 10 i ferrytyna spadła, pediatra twierdzi że dlatego że szybko rośnie ale już mam dość tej nieudolnej terapii, wypił już 3 butelki żelaza i zero poprawy więc idziemy do hematologia we wtorek
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Ej_est sypiesz troszke tego do wanny/wody tylko to moze barwic wiec po kapieli umyj dobrze wanne... Jak nie masz wanny to moze byc jakas miska/wanienka dziecieca itp dziala antybakteryjnie i wysusza wiec taka kapiel to tylko chwilke powinna trwac
Bylas juz u lekarza?cos sie dowiedzialas?
Dziekuje za pomoc.
Tak byłam, dziewczynki są bardzo wysypane 😔 mamy heviran, dodatkowo clemastyne żeby złagodzić świąd, niczym nie smarować i nie używać żadnych pudrów jedynie psikac octeniseptem na zmianę z jakimś sprayem ospa comfort czy coś takiego. No i trzy dni pod rząd mam im właśnie szybka kąpiel w zrobić z tym nadmanganianem potasu. Nie wychodzić na dwór przynajmniej do połowy następnego tygodnia i pod koniec następnego tygodnia do kontroli.
Biedne te moje dziewczyny. Męczą się okropnie. Jak je dziś rano rozebrałam to mi się płakać chciało. Jeszcze jedna matka w przychodni zrobiła taki cyrk jak zobaczyła, ze maja ospę, w dodatku zdaniem pediatry Laura na pewno tez zachoruje. Ahhhh chce mi się płakać Taki mam dziś dołujący dzień 😣😔 -
ej_est nie martw się niedługo będzie dobrze a może akurat malutka nie zachoruje albo łagodnie przejdzie
Pamiętacie jak w poprzedni weekend jechałem do teściów i teściowa miała chrypę ponoć z suchego powietrza a potem okazało się ze kaszle 😡 minęło 9 dni dzisiaj od kontaktu z nią a od wczoraj Maksiu dziwny odgłos wydaje z gardła, dzisiaj kicha częściej niż zawsze i kilka razy kaszlnal, w nocy myślałam ze ma katar bo tak siorbal nosem ale w nosie nic nie ma oddycha spokojnie nic nie odgciagnelam. Jest marudny ale zwalałam na żeby które mu ida
Wezwałam lekarza po rozmowie telefonicznej mówi ze może od krtani .... a głównym objawem krtani jest chrypa !!!!!
Myślicie ze po takim czasie mogło coś wyjść ??
Wczoraj byliśmy tylko na spacerze, przedwczoraj tez, 3 dni temu cały dzień w domu a 4 dni wcześniej tez tylko spacer. Nie chodziliśmy ostatnio do zbiorowisk ludzi
Jestem taka wściekła !!! Lekarz będzie za około godzinę to zapytam tez o to
A siostrzenica męża której były wtedy chrzciny 3 dni temu trafiła do szpitala, kaszlala i jakieś szmery na oskrzelach ale nie wiem ci u niej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny