Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Oskuchowo płuca oskrzela czysto, gardło tez. Krtań, ma kaszel chrypkę i obrzęk śluzówki w nosku choć kataru nie ma. Głównie mamy robić inhalacje, najpierw solą fizjologiczna a jeśli nie pomoże jakimś sterydem, mamy kupić jakiś syrop i coś do psikania gardła i na nos Nasivin baby na noc. No i mamy pierwsze chorobę 🤷♀️ kiedyś to musiało się wydarzyć ... najważniejsze ze olivhoeo czysto i oby szybko przeszło. Dobrze ze czułam ze coś jest nie tak, lekko kaszlał kilka razy i kichal częściej no i ten dziwny dźwięk z gardła. Jak już umówiłam lekarza to po 1godz pojawił się taki prawdziwy kaszel ze nie miałam już wątpliwości ze coś się dzieje
-
nick nieaktualnyej_est wrote:Lutyska, a w tym roztworze myje się tez głowę? Bo one maja sporo krost we włosach
Nie mam pojęcia. Ja nie mylam ale czy mozna czy lepiej nie to nie wiem... Oby szybko dziewczynkom poschodzilo i pomysl ze jakby Laura tez sie zarazila to nie bedziesz juz przez to wiecej przechodzic. Zycze Tobie duuuzo sily bo przy chorych dzieciach to potrzebne
Paulina bedzie dobrze. Dobrze ze nie zwlekalas z wizyta lekarza. Jest jesien to i chorobska sie panosza. U nas lekki katarek ale na spacery wychodzimy o ile nie pada ale szczepienie odlozylam.
Wszystkim chorowitkom powrotu do zdrowia a mamom sil! -
nick nieaktualny
-
Lutyska Ewelcia na Fejsie się odzywa, fotki wkleja i wygląda na to że wszystko ok u niej i u Wojtusia☺️
Bumbum mało je Twoja córcia i dużo spala to nie dziwne, że mało przybiera.. mojego dziś ważyłam i 9700g (przy 75cm), dla mnie masakra.. 400g w 20dni, wolałabym żeby nie przybierał już czyli obawy jak u Amir.
Jesień przyszła to będą się panoszyć wirusy. Współczuję tym których to dopadło.. Ej_est przykro jak dzieciaki cierpią, trzymamy kciuki żeby szybko wyszły z tego. Paulinka zdrówka dla Maksia.
Fajny artykuł o lęku separacyjnym, o zmianach w życiu dziecka itp.
https://www.wymagajace.pl/lek-separacyjny/
Odważyłam się młodemu wczoraj i dziś dać żółtko i ulga - nic się nie dzieje złego, nie wymiotuje 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 21:08
-
Symbolica 9700.to mój pod koniec sierpnia ważył.. Ja przy takiej wadze byłabym super happy. już nie wiem co robić żeby on nie tył, w dzień pierś ze 3x po 3-4 min je.. Stałych ok 100g zupki, 80-90 kaszki pół na pół z owocami a na śniadanie to chlebek z masłem albo jajecznica czy omlet no i te noce je 3-4x ale też ktorko więc nie wiem o co Kaman non stop raczkuje wspina się gdzie tylko może a i tak chomikuje ten tłuszczyk 😂 a że wzrostem stanął 77 cm ma, no i ta wielka głowa obwód 49 cm to jak u dwulatka heh
-
Amir to rzeczywiście nie je jakoś bardzo dużo.
Zaczęłam się zastanawiać czy moja nie je za dużo mleka i to dlatego nie chce jeśćod dzisiaj dokładnie policzę ile je dziennie i ile czasu. Zawsze oferuje jej jedzenie 45min-1h od mleka. Może już powoli zamieniać mleko na posiłki stałe hmm
-
Bumbum nie rób tego, mleko to podstawa żywienia niemowlaka, jak chce to nie odmawiaj jej tego bo tam ma wszystko.. mój je dzień pierś co 5h, wody za bardzo nie pije i nie chce częściej.. za to w nocy i nad ranem ostatnio ciągnie. Jak mam mu podać stały posiłek to odczekuje 2-2,5h po cycku (zazwyczaj pół godziny po spaniu dostaje płatki jaglanej lub kaszkę lub obiadek.. i nie widzi powodu żeby to jeszcze popijać bo czuje się syty, a ja się martwię że mało pije 😉
Amir to rzeczywiście nie je dużo, a nie będziesz dziecka głodzić... Mojej znajomej pierwsza córka (a ma cztery niemal rok po roku) tak była kaszkami utuczona w pierwszym roku życia że na bilans rocznika ważyła 14kg, w co aż się wierzyć nie chce bo znam jej dzieci i wszystkie dziewczynki to tzw. patyczki.. pocieszam się że ten pierwszy rok to nie jakaś wyrocznia. 😊 Zresztą mój brat miał podobnie do ok 3-4 rż potem sport zrobił swoje i schudł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 22:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja tez mlesio ponad wszystko i tak co 2-3godz chce, jak daje obiadek to ma moze dluzsza przerwe bo inaczej by nie zjadla.
Z ciekawosci ja zwazylam i wyszlo 7,8kgszalu nie ma ale powoli do przodu
moja kaszek nie je, jedyne co lubi to bulke, potrafi sama zjesc pol malej bulki na sniadanie i pod wieczor jak jej dam to tez zje, obiadki czesto je 2 bo jak widzi że ktos cos je to tez sie domaga i wydaje mi sie ze je sporo a waga nie szaleje,maz tez potrafi sporo zjesc a nie widac tego po nim wiec pewnie takie geny
mi jedyne co dr powiedziala to to ze mala ladnie wyglada. Nie jest gruba ani szkielet, rozwija sie prawidlowo. Wszyscy mowia ze ona wyglada jak typowa dziewczynka-taka delikatna
-
My niedawno wrocilismy z bilansu- mala ma 8 kg i 70 cm.
Wszystko tak równiutko
Przybiera srednio 100 g na tydzien, od kilku miesiecy tak sie utrzymuje. Pediatra zadowolona.
Zeby niebylo tak rozowo to mamy nawrot kataru.. bylo juz lepiej ale w dlugi weekend wyszlismy troche do ludzi i od wtorku znow leje jej sie z nosa, gardlo czerwone.. ehhh... postanowilam ze mamy kwarantannne dopoki nie bede miec 10000 % pewnosci ze jest zdrowa.