Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisi większość dzieci nie przesypia nocy, z czasem się poprawi.
Dawałyście dziewczyny dzieciakom już paprykę upieczoną lub podgotowaną bez skórki..? dziś małemu dałam i baaaardzo mu smakowała taka półmiękka i sporo jej zjadł. Mam nadzieję, że nic mu nie będzie po niej bo póżniej doczytałam, że powinno mieć dziecko skończone 9 miesięcy, ale lada chwila będzie miał więc pewnie bez różnicy.. widziałam gdzieś przepis na pastę do chleba z papryki i prażonego słonecznika dla niemowląt - może zrobię w najbliższym czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 17:28
SiSi111 lubi tę wiadomość
-
Symbolica, ja daję surową, ze skórą normalnie, ale Jaś nie przepada. Zwykle kawałek odgryzie i koniec. Kiszoną też mu kiedyś dałam - kiszonki mimo że słone można dawać niemowlętom od czasu do czasu, bo są zdrowe. Gdzie wyczytałaś o tych 9m? Z tego co wiem to teraz są zalecenia, że można wszystko (z małymi wyjątkami) od początku rozszerzania diety podawać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 18:03
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami wpisałam "papryka dla niemowląt" i wyskoczyło w kilku miejscach, że w dziesiątym miesiącu życia można zacząć dawać (bo też ponoć może alergizować, byc może to sa jakies stare zalecania, ale mysle że czymś poparte..?).. spróbuj poddusic chwilę - taka półmiekka powinna zasmakować - mały odgryzał za duże kawałki więc porwalam mu na mniejsze palcami i wcinał z mojej ręki.. Czytałam jeszcze, że żółta odmiana jest najdelikatniesza w smaku, ja dałam czerwoną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 18:33
-
Uspilam małego ale co próbuje się ruszyć żeby go odłożyć to łapie cycka i koniec 😁 już z 5 razy próbowałam przez 10min 🤷♀️ W końcu się uda
Sisi nie martw się moj tez budzi się w nocy, rozszerzanie diety idzie kiepsko dla niego mogłoby istnieć tylko mleko ale powoli do przodu i jest już lepiej (oprócz teraz bo jest przeziębiony i tylko mleko chce), jesteś super mama i najważniejsze żeby dziecko było zdrowe i szczęśliwe, w końcu będzie przesypiać nocki i w końcu zacznie jeść w swoim czasie niektóre dzieci potrzebują więcej czasu inne jedzą od razu
Ja z alieoxres ubranek nie zamawiałam jeszcze -
Symbolica, tak, to są stare zalecenia. Nie ma znaczenia kiedy podasz potencjalny alergen. Już obalono tą teorię. Tak samo z glutenem i celiakią.
Muszę spróbować kiedyś poddusić i dodać to jakiejś zupki. Kiedyś robiłam taką z cukinią i pomidorem, coś ala leczo. Świeżą to do śniadania na kanapkę daję. Może jeszcze polubi 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 19:35
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas papryka kilka razy pojawila sie jako dodatek w zupie. Tak na surowo to nie dawalam, mala przez brak zębów nie pogryzie.
W kawalku to tylko miękkie rzeczy dostaje, z tym sobie radzi
Noce dalej fatalne, budzi sie milion razy.
Zęby ida. Widac i czuc juz dolne jedynki. Do tego 4 chyba tez bo ma czerwone i opuchniete. To na dole bo gornych nie chce pokazac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 20:02
-
Paulinka na noc już uśpiłaś? Mój przed 10minutami padł.
Malami w zupce też powinna się sprawdzić, ale solo też ok 🙂 twój już kanapki wcina? Mój tylko środek chleba lub bułki.
Artemida współczuję miliona pobuek, na czwórki trochę za wcześnie, ale kto wie jak będzie.. mój też się budzi po kilka razy w nocy a nie ząbkuje i nie bardzo wiem o co mu chodzi.. uspokaja go smoczek zazwyczaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 20:12
-
nick nieaktualnyJa tez ostatnio dalam kanapke do ręki i ten srodek zostal wyrzucony za to skorka smakowala. Jak jej dam cala bulke to tez sobie radzi i potrafi nawet pol bulki zjesc. Raz sie chyba zaksztusila ale poradzila sobie sama zanim dobieglam. Moj tata jak ja zobaczyl z bula to sie smial ze ona wyglada jakby tydzien nie jadla
no nie mowie jak pokój wyglada po jej jedzeniu ale jakos sie musi nauczyc
Kupujecie albo moze juz macie dla dzieci buty na zimę? Ja bede musiala kupic bo mam kombinezon bez stopek i tak sie zastanawiam jakie beda dobre na takie jeszcze troche miekkie nogi... Macie jakies sprawdzone firmy? Mam jakies buty po kuzynce malej ale jej ich nie ubiore, buty musi miec nowe a nie zdeptane...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 20:39
-
Lutyska w Lidlu są fajne " kapcie domowe" Ala buciki z gumeczka albo rzepami.. w weekend zamawiałam online bo był weekend darmowej dostawy - na fejsbooku o tym dyskutowaliśmy.. mały dziś je testował i są świetne do wózka w zimie, z futerkiem w środku, dobrze ocieplone. Mamy z gumką niby na rozmiar 20-21 a mlody ma niedużo luzu w środku.
Dziewczęce:
https://www.lidl-sklep.pl/LUPILU-Kapcie-dziewczece/p100266932?from=recommendation&scenario=also_clicked
Chłopięce:
https://www.lidl-sklep.pl/LUPILU-Kapcie-chlopiece/p100266692
Mamy zielone z gumeczką, każde inne młody by zsuwał, a tu strzał w 10.
Edit: mój nie chodzi.. a Ty chyba szukasz normalnych butów już?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:42
-
Sukienka byla w skrzynce
Sprawdzilam sobie status ( we wtorek podobno dotarla do kraju) a tam ze dostarczonoi faktycznie jest; na ali wygladala ladniej ale tez jest w miare;
https://naforum.zapodaj.net/ea11386be8a2.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:23
-
Symbolica o tej 18 zrobił sobie 20min drzemkę po której poczuł się jak młody bóg i szalał po macie raczkował pełzał zaczepiał mnie żebym go goniła ale js się wyczerpałam 😉 nie wyglądał mi na chorego 😁 padł dopiero przed 21 mam nadzieje ze to chwilowe i zacznie chodzić spać 18-19 jak wcześniej. Niby wstaje później ale nie na rękę mi to bo mąż wraca po 21 a rano jeszcze jest
Artrmida fajna sukieneczka 😊 a rozmiarowo dobra? Bo na Aliexpres podobno ciężko wybrać odpowiedni 😉 -
Ladna sukienka
Ale mnie wzięło. W nocy wczoraj obudzilam sie chora i do tej pory cierpięOby Mała nie złapała ode mnie bo już było dobrze.
Zazdroszczę tym, którym dzieci przesypiają całą noc... Ja o 1 skonczyłam odciąganie, idę zadowolona do łóżka, a tu taki szczery płacz. Albo ją coś bierze, albo zły sen. Efekt taki, ze zamiast spać to siedze, a budzik na 5 rano. Zombi.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Lutyska, no właśnie ja mam póki co takie kapcie jak Symbolica kupiła, ale tak sobie myślę, że lada chwila mały będzie chciał stawać też na dworze i potrzebne będą normalne buty. Mam pod blokiem sklep z obuwiem dziecięcym to może któregoś dnia wejdę i pooglądam.
Migotka, trzymaj się.
Ruda, obserwuj. Pewnie faktycznie to przez zęby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 07:44
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyNo myslalam juz o normalnych butach bo takie miekkie a'la kapcie juz jakies mam ale zima idzie a dziecko coraz blizej roczku no i za pewne bedzie chciala chodzic
chyba trzeba bedzie cos stacjonarnie wybrac ale nie chce mi się z mala na zakupy jechac:p
Ja tez zazdroszcze mamom dzieci których dzieci przesypiaja cala noc ale i my kiedys tak bedziemy miecmoja dzis w nocy ponad godzine skakala po lozku i rodzicach
Ruda moze zeby a moze jakies wirusy,albo trzydniowka...roznie bywa. Pozostaje ci obserwować
-
Mój o 3 chciał zacząć dzień. Już byłam gotowa wstać, bo myślałam, że jest koło 6, ale jak spojrzałam na zegarek to zmieniłam zdanie. Gadał, skakał, wspinał się po nas, siedział między nami. Nie wiem co to było, ale na szczęście koło 4 usnął i wstaliśmy o 7.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami witaj w klubie - mój też o trzeciej mega rozbudzony .. po czwartej zasnął a o 5:50 pobudka. Dziś mały podłapał jak się pełza do przodu w końcu - najpierw w łóżku naszym, a potem wzdłuż przedpokoju trzymają się krawędzi chodnika 😃 a tak poza tym to zbój - tam gdzie nie wolno, tam się pcha..
malami.91 lubi tę wiadomość